X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, i trzymam kciuki za pomyślne wizyty :D Czekam niecierpliwie na wieści! Ja swoją mam dopiero w następną sobotę i to już badania prenatalne. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej się boję ale musi być dobrze :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dzien doberek kobiety :)
    Trzymam kciuki za pozytywne wieści z dzisiejszych wizyt. Mnie dzis rano jak wstalam bolało podbrzusze ale to raczej z powodu rozciągającej sie macicy. Was też bolą podbrzusza?

Mnie raczej boli ale jelita. Mam straszne zaparcia. Miewałam je przed ciążą ale teraz dupa przechodzi samą siebie. Nic nie pomaga od kilku dni. eh

Rano poszłam zlecić badanie z surowicy na IGm bo wczorajszy wynik IGG na różyczkę był dodatni. Tak więc zobaczymy co będzie. Mocz do analizy tez poszedł. Teraz zostaje czekać no i w poniedziałek kolejna wizyta u ginekologa a jak nie to jutro podjadę na NFZ jak mnie coś zaniepokoi. Nie mam wyjścia.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie rano kanapeczki i słaba fusiasta kawka z mleczkiem po czym pedze do toalety. Zadnych zaparć nie miałam od samego poczatku.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :)

Karolina@ - ja mam migreny od lat, a jedyne co mi na nie pomagało to po prostu ciemny pokój i sen. Na szczęście w ciąży ból głowy jakoś odpuścił. Oby co samego końca ;)

Kasiu mi też pomaga ciemny pokój i sen. Tylko co z tego, że jak wstanę to ból wraca na nowo. A przecież nie będę leżała non stop :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kasanka - kiedyś masowałam właśnie stopy i chyba będę musiała do tego powrócić.
    Renka88 - czyli na ból głowy ma być zimny okład? Muszę to wypróbować.

Dzięki dziewczyny.

Tak zimny tylko te kompresy są lodowate dlatego w coś je zawsze zawijam.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mnie raczej boli ale jelita. Mam straszne zaparcia. Miewałam je przed ciążą ale teraz dupa przechodzi samą siebie. Nic nie pomaga od kilku dni. eh

Rano poszłam zlecić badanie z surowicy na IGm bo wczorajszy wynik IGG na różyczkę był dodatni. Tak więc zobaczymy co będzie. Mocz do analizy tez poszedł. Teraz zostaje czekać no i w poniedziałek kolejna wizyta u ginekologa a jak nie to jutro podjadę na NFZ jak mnie coś zaniepokoi. Nie mam wyjścia.

muminka83 tez mam zaparcia i gazy i strasznie mnie to meczy :

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a probowalyscie rano jeszcze na czczo pic zielony jeczmien.
    Ja pije co rano ( chyba ze mam badania krwi) i nie mam problemow ani z zaparciami ani z regularnym wyproznianiem, rowniez meza namowilam i jest zadowolony.
    Kupuje po prostu proszek z trawy i co rano mieszam z woda 1 czubata lyzeczke i wypijam. Co w tym dobrego - blonnink chlorofil i wiele dobrych witamin i mineralow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:45

bl9cuay3kworwxbg.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dzień dobry, wszystkim!

Witam nowe koleżanki - fajnie, że dołączyłyście. Tu razem jest nam naprawdę raźniej :-)

Magda lena,
    Wiem, co czujesz. Ja dziś też mam wizytę. To moja pierwsza serduszkowa, więc strasznie się boję.
    O której masz?

Annak i Magdalenka trzymam za was kciuki!

Ja dzisiaj też ma wizytę o 16, juz mnie brzuch boli ze stresu. Nie widziałam jeszcze serduszka i boję się że go nie zobaczę

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• arien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mocno kciukam!
    Na zaparcia mogę polecić papierówki :)
    Karolina - wydaje mi się, że jak wzięłabyś apap to nic takiego się nie stanie...

Karolina@ lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizytę mam na 11, więc już za 1 h :)

Na ból głowy polecam - plastry żelowe na głowę - APAP oraz czarna kawa z cytryną... ohydne, ale pomaga :) Lepsze to niż tabletki.

She86 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kasanka - kiedyś masowałam właśnie stopy i chyba będę musiała do tego powrócić.

Dzięki dziewczyny.

Karolina@ - dla mnie refleksologia jest super - mialam powazne problemy z kolanem - chondromalacja 2 i 3 stopnia - ortopeda wysylal mnie na zabieg wstrzykniec kwasu hialuronowego wiec postanowilam skorzystac z alternatywnych sposobow zanim chemie dopuszcze i ku mojemu milemu zaskoczenu po ok pol roku poszlam na kontrole a gosciu pyta co robilam a ja ze reflekslogie - wykazal wielkie zdziwienie bo problem sie cofnal.
    Ostatnio tez mame uciskalam bo ma rwe kulszowa - i ulzylo rowniez w bolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:07

Karolina@ lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek. Tygrysku, tak, ja mam ciągnące bóle od dłuższego czasu, ostatnio doszły takie pojedyncze ukłucia trochę niżej, tak w obszarze zakrywanym przez majtki mniej więcej ;) Podobno normalne.
    Mi wczoraj doszedł mi kolejny objaw - płaczliwość! Rozmawiałam z szefem i nagle poczułam, jak gardło mi się zaciska a głos łamie, musiałam szybko tę rozmowę zakończyć bo wpadłabym w szloch :) A temat w ogóle nie był emocjonujący :) Coś czuję że będę w tej grupie ciężarnych co płaczą na reklamach proszków do prania... Ma ktoś jeszcze tak? :D

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Annak i Magdalenka trzymam za was kciuki!

Ja dzisiaj też ma wizytę o 16, juz mnie brzuch boli ze stresu. Nie widziałam jeszcze serduszka i boję się że go nie zobaczę

Kochana, zobaczysz. Na pewno. Pamiętaj, że lista marcowych aniołków została już zamknięta, więc musisz się dostosować :) :)

She86 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei mam inny problem a mianowicie włosy zaczęły mi wypadać na potęgę :/ W poprzedniej ciąży miałam i cerę super i włosy nie wypadały, były ładniejsze i nawet dużo gęstsze za to teraz ogólna masakra. Jak się okaże, że mam w brzuchu córę to chyba w końcu uwierzę w te durne zabobony, że dziewczynka urodę odbiera :/ Nawet brzuch mi inaczej rośnie niż poprzednio, wtedy talię miałam do samego końca a brzuszek mi rósł do przodu a teraz widzę, że na boki mi rośnie i się robię taka klockowata. Z buzią to chyba w końcu się wybiorę do dermatologa, bo już sama nie wiem co robić. Przez chwilę wydawało mi się, że sytuacja opanowana a tu znowu wysyp.

• She86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A ja z kolei mam inny problem a mianowicie włosy zaczęły mi wypadać na potęgę :/ W poprzedniej ciąży miałam i cerę super i włosy nie wypadały, były ładniejsze i nawet dużo gęstsze za to teraz ogólna masakra. Jak się okaże, że mam w brzuchu córę to chyba w końcu uwierzę w te durne zabobony, że dziewczynka urodę odbiera :/ Nawet brzuch mi inaczej rośnie niż poprzednio, wtedy talię miałam do samego końca a brzuszek mi rósł do przodu a teraz widzę, że na boki mi rośnie i się robię taka klockowata. Z buzią to chyba w końcu się wybiorę do dermatologa, bo już sama nie wiem co robić. Przez chwilę wydawało mi się, że sytuacja opanowana a tu znowu wysyp.

Kasiu mi tez włosy bardziej wypadają w ciąży :( a wypryski są na porządku dziennym :( To może będziemy miały córeczki? :D

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Dzieńdoberek. Tygrysku, tak, ja mam ciągnące bóle od dłuższego czasu, ostatnio doszły takie pojedyncze ukłucia trochę niżej, tak w obszarze zakrywanym przez majtki mniej więcej ;) Podobno normalne.
    Mi wczoraj doszedł mi kolejny objaw - płaczliwość! Rozmawiałam z szefem i nagle poczułam, jak gardło mi się zaciska a głos łamie, musiałam szybko tę rozmowę zakończyć bo wpadłabym w szloch :) A temat w ogóle nie był emocjonujący :) Coś czuję że będę w tej grupie ciężarnych co płaczą na reklamach proszków do prania... Ma ktoś jeszcze tak? :D

hahaha ja tak mam :D płaczę do lodówki, do reklam :) nawet do moich piesełów płaczę :D wszystko mnie rozczula :D w pracy koleżanka kupiła mi kanapkę z kiełbasą i też wyłam :D i weź tu człowieku bądź mądry :D

Jeżówka9 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny a probowalyscie rano jeszcze na czczo pic zielony jeczmien.
    Ja pije co rano ( chyba ze mam badania krwi) i nie mam problemow ani z zaparciami ani z regularnym wyproznianiem, rowniez meza namowilam i jest zadowolony.
    Kupuje po prostu proszek z trawy i co rano mieszam z woda 1 czubata lyzeczke i wypijam. Co w tym dobrego - blonnink chlorofil i wiele dobrych witamin i mineralow.

A jak to smakuje ? Da się wypić ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Kochana mi tez strasznie zaczęły wypadać włosy po prostu są wszędzie przy myciu to już całkiem masakra czasem mam wrażenie że łysa będę lada dzień i do tego mam wrażenie że są strasznie sztywne jakby przesuszone czy coś :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Ja niestety mam... Ostatnio moj sie smial bo sie roZczulilam na reklamie kitiketa...

Jeżówka9 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

a mi znowu włosy się poprawiły są wprawdzie jak od lalki jak je umyje ale to dlatego że 4 msc temu je rozjaśniałam dosyć mocno - jednak olej z kokosa działa cuda. Paznokcie rosną szybko i są twardsze. Cera fakt mam wypryski ale myślę że lada dzień się ich pozbędę. Jak byłam w ciąży z Oliwierkiem to naprawdę zbrzydłam. Wypadały mi włosy- twarz zrobiła się dziwna. Teraz mam wrażenie że jest o niebo lepiej. Przynajmniej nan tym etapie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ