Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
RudyTygrysek wrote:Dzien doberek kobiety
Trzymam kciuki za pozytywne wieści z dzisiejszych wizyt. Mnie dzis rano jak wstalam bolało podbrzusze ale to raczej z powodu rozciągającej sie macicy. Was też bolą podbrzusza?
Mnie raczej boli ale jelita. Mam straszne zaparcia. Miewałam je przed ciążą ale teraz dupa przechodzi samą siebie. Nic nie pomaga od kilku dni. eh
Rano poszłam zlecić badanie z surowicy na IGm bo wczorajszy wynik IGG na różyczkę był dodatni. Tak więc zobaczymy co będzie. Mocz do analizy tez poszedł. Teraz zostaje czekać no i w poniedziałek kolejna wizyta u ginekologa a jak nie to jutro podjadę na NFZ jak mnie coś zaniepokoi. Nie mam wyjścia. -
A.Kasia wrote:Dzień dobry
Karolina@ - ja mam migreny od lat, a jedyne co mi na nie pomagało to po prostu ciemny pokój i sen. Na szczęście w ciąży ból głowy jakoś odpuścił. Oby co samego końca
Kasiu mi też pomaga ciemny pokój i sen. Tylko co z tego, że jak wstanę to ból wraca na nowo. A przecież nie będę leżała non stop -
Karolina@ wrote:Kasanka - kiedyś masowałam właśnie stopy i chyba będę musiała do tego powrócić.
Renka88 - czyli na ból głowy ma być zimny okład? Muszę to wypróbować.
Dzięki dziewczyny.
Tak zimny tylko te kompresy są lodowate dlatego w coś je zawsze zawijam. -
muminka83 wrote:Mnie raczej boli ale jelita. Mam straszne zaparcia. Miewałam je przed ciążą ale teraz dupa przechodzi samą siebie. Nic nie pomaga od kilku dni. eh
Rano poszłam zlecić badanie z surowicy na IGm bo wczorajszy wynik IGG na różyczkę był dodatni. Tak więc zobaczymy co będzie. Mocz do analizy tez poszedł. Teraz zostaje czekać no i w poniedziałek kolejna wizyta u ginekologa a jak nie to jutro podjadę na NFZ jak mnie coś zaniepokoi. Nie mam wyjścia.
muminka83 tez mam zaparcia i gazy i strasznie mnie to meczy : -
Dziewczyny a probowalyscie rano jeszcze na czczo pic zielony jeczmien.
Ja pije co rano ( chyba ze mam badania krwi) i nie mam problemow ani z zaparciami ani z regularnym wyproznianiem, rowniez meza namowilam i jest zadowolony.
Kupuje po prostu proszek z trawy i co rano mieszam z woda 1 czubata lyzeczke i wypijam. Co w tym dobrego - blonnink chlorofil i wiele dobrych witamin i mineralow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:45
-
annak wrote:Dzień dobry, wszystkim!
Witam nowe koleżanki - fajnie, że dołączyłyście. Tu razem jest nam naprawdę raźniej
Magda lena,
Wiem, co czujesz. Ja dziś też mam wizytę. To moja pierwsza serduszkowa, więc strasznie się boję.
O której masz?
Annak i Magdalenka trzymam za was kciuki!
Ja dzisiaj też ma wizytę o 16, juz mnie brzuch boli ze stresu. Nie widziałam jeszcze serduszka i boję się że go nie zobaczę
Natalia27.03.2016
-
Karolina@ wrote:Kasanka - kiedyś masowałam właśnie stopy i chyba będę musiała do tego powrócić.
Dzięki dziewczyny.
Karolina@ - dla mnie refleksologia jest super - mialam powazne problemy z kolanem - chondromalacja 2 i 3 stopnia - ortopeda wysylal mnie na zabieg wstrzykniec kwasu hialuronowego wiec postanowilam skorzystac z alternatywnych sposobow zanim chemie dopuszcze i ku mojemu milemu zaskoczenu po ok pol roku poszlam na kontrole a gosciu pyta co robilam a ja ze reflekslogie - wykazal wielkie zdziwienie bo problem sie cofnal.
Ostatnio tez mame uciskalam bo ma rwe kulszowa - i ulzylo rowniez w boluWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:07
Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Dzieńdoberek. Tygrysku, tak, ja mam ciągnące bóle od dłuższego czasu, ostatnio doszły takie pojedyncze ukłucia trochę niżej, tak w obszarze zakrywanym przez majtki mniej więcej
Podobno normalne.
Mi wczoraj doszedł mi kolejny objaw - płaczliwość! Rozmawiałam z szefem i nagle poczułam, jak gardło mi się zaciska a głos łamie, musiałam szybko tę rozmowę zakończyć bo wpadłabym w szlochA temat w ogóle nie był emocjonujący
Coś czuję że będę w tej grupie ciężarnych co płaczą na reklamach proszków do prania... Ma ktoś jeszcze tak?
-
She86 wrote:Annak i Magdalenka trzymam za was kciuki!
Ja dzisiaj też ma wizytę o 16, juz mnie brzuch boli ze stresu. Nie widziałam jeszcze serduszka i boję się że go nie zobaczę
Kochana, zobaczysz. Na pewno. Pamiętaj, że lista marcowych aniołków została już zamknięta, więc musisz się dostosowaćShe86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja z kolei mam inny problem a mianowicie włosy zaczęły mi wypadać na potęgę
W poprzedniej ciąży miałam i cerę super i włosy nie wypadały, były ładniejsze i nawet dużo gęstsze za to teraz ogólna masakra. Jak się okaże, że mam w brzuchu córę to chyba w końcu uwierzę w te durne zabobony, że dziewczynka urodę odbiera
Nawet brzuch mi inaczej rośnie niż poprzednio, wtedy talię miałam do samego końca a brzuszek mi rósł do przodu a teraz widzę, że na boki mi rośnie i się robię taka klockowata. Z buzią to chyba w końcu się wybiorę do dermatologa, bo już sama nie wiem co robić. Przez chwilę wydawało mi się, że sytuacja opanowana a tu znowu wysyp.
-
A.Kasia wrote:A ja z kolei mam inny problem a mianowicie włosy zaczęły mi wypadać na potęgę
W poprzedniej ciąży miałam i cerę super i włosy nie wypadały, były ładniejsze i nawet dużo gęstsze za to teraz ogólna masakra. Jak się okaże, że mam w brzuchu córę to chyba w końcu uwierzę w te durne zabobony, że dziewczynka urodę odbiera
Nawet brzuch mi inaczej rośnie niż poprzednio, wtedy talię miałam do samego końca a brzuszek mi rósł do przodu a teraz widzę, że na boki mi rośnie i się robię taka klockowata. Z buzią to chyba w końcu się wybiorę do dermatologa, bo już sama nie wiem co robić. Przez chwilę wydawało mi się, że sytuacja opanowana a tu znowu wysyp.
Kasiu mi tez włosy bardziej wypadają w ciążya wypryski są na porządku dziennym
To może będziemy miały córeczki?
Natalia27.03.2016
-
Jeżówka9 wrote:Dzieńdoberek. Tygrysku, tak, ja mam ciągnące bóle od dłuższego czasu, ostatnio doszły takie pojedyncze ukłucia trochę niżej, tak w obszarze zakrywanym przez majtki mniej więcej
Podobno normalne.
Mi wczoraj doszedł mi kolejny objaw - płaczliwość! Rozmawiałam z szefem i nagle poczułam, jak gardło mi się zaciska a głos łamie, musiałam szybko tę rozmowę zakończyć bo wpadłabym w szlochA temat w ogóle nie był emocjonujący
Coś czuję że będę w tej grupie ciężarnych co płaczą na reklamach proszków do prania... Ma ktoś jeszcze tak?
hahaha ja tak mampłaczę do lodówki, do reklam
nawet do moich piesełów płaczę
wszystko mnie rozczula
w pracy koleżanka kupiła mi kanapkę z kiełbasą i też wyłam
i weź tu człowieku bądź mądry
Jeżówka9 lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Dziewczyny a probowalyscie rano jeszcze na czczo pic zielony jeczmien.
Ja pije co rano ( chyba ze mam badania krwi) i nie mam problemow ani z zaparciami ani z regularnym wyproznianiem, rowniez meza namowilam i jest zadowolony.
Kupuje po prostu proszek z trawy i co rano mieszam z woda 1 czubata lyzeczke i wypijam. Co w tym dobrego - blonnink chlorofil i wiele dobrych witamin i mineralow.
A jak to smakuje ? Da się wypić ? -
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:A ja z kolei mam inny problem a mianowicie włosy zaczęły mi wypadać na potęgę
Kochana mi tez strasznie zaczęły wypadać włosy po prostu są wszędzie przy myciu to już całkiem masakra czasem mam wrażenie że łysa będę lada dzień i do tego mam wrażenie że są strasznie sztywne jakby przesuszone czy coś -
Jeżówka9 wrote:Dzieńdoberek. Tygrysku, tak, ja mam ciągnące bóle od dłuższego czasu, ostatnio doszły takie pojedyncze ukłucia trochę niżej, tak w obszarze zakrywanym przez majtki mniej więcej
Podobno normalne.
Jeżówka9 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:A ja z kolei mam inny problem a mianowicie włosy zaczęły mi wypadać na potęgę
a mi znowu włosy się poprawiły są wprawdzie jak od lalki jak je umyje ale to dlatego że 4 msc temu je rozjaśniałam dosyć mocno - jednak olej z kokosa działa cuda. Paznokcie rosną szybko i są twardsze. Cera fakt mam wypryski ale myślę że lada dzień się ich pozbędę. Jak byłam w ciąży z Oliwierkiem to naprawdę zbrzydłam. Wypadały mi włosy- twarz zrobiła się dziwna. Teraz mam wrażenie że jest o niebo lepiej. Przynajmniej nan tym etapie