X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, cieszę się,że u Ciebie dobrze, bo zmartwiłam się jak to napisałaś! Dbaj o siebie i wypoczywaj!
    Dziewczyny piszcie jak po wizytach,trzymam mocno kciuki :*
    Co do kąpania się w jeziorach, czy jakiś kąpieliskach, pytałam lekarza i powiedział,że absolutnie jest to zabronione, bo mogę się zarazić dajmy na to jakimś paciorkowcem albo innym świństwem i będzie problem.. także ja się powstrzymuję od takich atrakcji..
    Coraz większe te nasze skarby rosną, oby tak dalej:))))

muminka83, domiii lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - mam do was kolejne pytanie - farbowanie wlosow -

Czy farbujecie czy czekacie i jesli tak to do kiedy.

ja mam niestety siwizne na skroniach juz od dobrych wielu lat i zaczyna mi to przeszkadzac, i tak zastanawialam sie nad farba na bazie henny - w koncu to ziolo i na dodatek pielegnuje

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Muminka tak myslalam ze tam :) ja tam robilam nasze badania genetyczne kariotypow :)

i jakie jest Twoje zdanie odnośnie tego miejsca?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz powiedział żeby wstrzymać się z farbowaniem do końca pierwszego trymestru - nawet hanny na twarz i włosy mam nie robić...

dqprwn15leplej5m.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanka ja nawet rozjasnialam koncowki jakies 3 tyg temu, siedzialam na fotelu z mega mdlosciami ale dalam rade heh teraz mam zamiar dalej rozjasnic zeby dojsc do blondu. Mysle ze to nie szkodzi, nie jestem jakos mega przewrazliwiona. Gdyby tak patrzec to kazda babka w ciazy bylaby zaniedbana i chodzila z siwizna na glowie :-D

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia ma rację :) Z resztą myślę, że jak się powie w salonie o ciąży to fryzjer wybierze jakąś mniej śmierdzącą farbę. Ja o malowaniu nie myślę, raczej o ścięciu na krótko, coś w tym stylu:

2r4ph6b.jpg

Co do zaniedbania i zapuszczenia w ciąży to mam nadzieję, że aż tak źle z nami nie będzie :) Widywałam nie raz w przychodni kobiety w ciąży - blade, nieumalowane, włosy tłuste, w dresie i jakimś rozciągniętym swetrze. Nie chcę oceniać bo może miały akurat gorszy dzień, źle się czuły itp. Ale wydaje mi się, że dla samej siebie fajnie wychodząc z domu odświeżyć się, nałożyć coś ładnego, lekko się umalować... Od razu samopoczucie lepsze, gdy wiemy, że się fajnie prezentujemy :) Tak więc dbajmy o siebie dziewczyny :D Może niebawem będziemy ogromne, ale za to zadbane i piękne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:01

domiii, ksanka, Love_life lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ogolnie to bardzo mily presonel, ale nie spodobalo mi sie to ze jak sie umawialam to kazali mi za tydzien przyjechac, zajechalam tam (mam ponad 100km) i dali mi piec kartek do wypelnienia, pani genetyk do nas przyszla i troche nam wytlumaczyla co i jak beda badac i nawet nie dala w spokoju wypelnic tych kartek tylko tu to wpisac, tu to wpisac... bardzo szybko rachu ciachu i zabrala sie i poszla... Pozniej kazali nam czekac na telefon i wtedy daja nam znac kiedy mamy przyjechac na pobranie krwi, mowili ze tak ok pol roku czekania bedzie. Po pol roku czekania nikt do mnie nie dzwonil wiec sama zadzwonilam do nich a tam mi powiedzieli ze oni do mnie dzwonili i ze nasza kolejka przepadla i teraz im sie kontrakt z nfz skonczyl i musimy czekac na nowy, ale zapisala nas na styczen wtedy i mowila ze nawet jak kontraktu wtedy nie dostana to nam pobiora krew ale data pobrania bedzie inna zeby zalapac sie na nowy kontrakt... :/ z tego co pozniej pokojarzylam to raz tylko ok 20wieczorem mialam jakis tel z obcego nr a bylam wtedy w pracy na nocce i nie slyszalam i nikt wiecej nie dzwonil do mnie.. moim zdaniem skoro mialam kolejke to powinni chociaz ze dwa razy dzwonic czy cos, a oni raz zadzwonili i wcisli kogos innego :/ no ale tak to jest z nasza sluzba zdrowia jak sie nie zaplaci to nic nie zrobia :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - swietna fryzurka i jeszcze te twoje loczki!
    wyglada to super
    W sumie to jeszcze tylko 2 tygodnie i 2 trymestr - powinno byc dobrze , czasami tak mialam w pracy ze przez 4 miesiace nie mialam jak isc do fryzjera bo caly czas bylam w przelotach i nawet paznokcie robilam na lotniskach czekajac na samolot.
    Ale zrobic cos dla siebie by sie swiezo poczuc to jednak poprawia nastroj a to jest tez wazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:02

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też fryzurka baaardzo podoba. Zresztą wiesz, że ja w Tobie zakochana jestem bez reszty, fryzura tego nie zmieni :D

Właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam sobie "mamo to ja" i 6 par gaci :D

A jeszcze apropo dbania o siebie. Ja teraz wychodzę na zakupy bez makijażu i...bez stanika :p buzia oddycha, a piersi z natury mam małe, jędrne i sterczące, a teraz są jeszcze fajniejsze, pełniejsze i jędrniejsze. I bardzo sobie to cenię i czuję się bardzo komfortowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:14

ksanka, Karolina@ lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien to teraz będziesz mogła paradować w nowych gatkach na badaniach :)

Dziewczyny jak tam badania?? :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, a ja Cię podpytam o tę wyciskarkę wolnoobrotową, możesz powiedzieć czy to jest bardzo upierdliwe w myciu i składaniu? Bo ja rozważam (jeszcze zastanawiam się nad Vitamixem), ale boję się że będzie jak z moją dotychczasową sokowirówką: jak pomyślę o szorowaniu tych wszystkich zakamarków, ze szczególnym uwzględnieniem sitka, to już wolę sobie te jabłka schrupać w całości...

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za pomyślność wizyt! Czekamy na relację :)

Ja dzisiaj startuję do Was z nowym pytaniem i proszę o pomoc. Przed zajściem w ciążę miałam takie momenty, że miało mi głowę rozwalić - brałam ibuprom a nawet dwa i przechodziło. Jak opisałam koleżance swoje obawy, to mi powiedziała że mam iść do lekarza bo być może będę miała migrenę, ale oczywiście z braku czasu nie poszłam.
    Teraz od 3 dni boli mnie głowa, non stop. Nie jest to taki ból nie do wytrzymania, ale dzisiaj w nocy prawie w ogóle nie spałam, bo nie potrafiłam znaleźć sobie miejsca. Próbowałam już masować głowę w okolicy skroni, ale nie pomogło. Wiem, że nie mogę wziąć żadnej tabsy i dlatego tak chodzę (podobno) jak śmierć i się męczę :( Znacie jakieś magiczne sposoby na ból głowy w ciąży?

możesz wziąść apap bo to czysty paracetanol. Moja ginekolog mi powiedziala że jak mam napady bólu głowy to śmiało mogę go brać, nie zaszkodzi fasolce

a jeśli chodzi o herbatę z pokrzywy, to moja gin. kazała mi ją pić ponieważ mam problemy z moczem... I bądź tu mądry kto ma rację??? Skoro lekarz zaleca a w necie są sprzeczne infromacje...

eh.

Ja farbowałam włosy 2 tygodnie temu, jak zapytałam lekarki co o tym sądzi czy mogę??? to ona mi powiedziała że przecież nie farbuje całego ciała tylko włosy, a teraz są takie dobre farby które nie szkodzą maleństwu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:59

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z problemami tarczycowymi, jak wasze wyniki Ja jestem mega zdziwiona, dzis odebralam wynik Tsh 1,64 Rowno miesiac temu tsh 1,58 Dawka euthyroxu wciaz taka sama jak przed ciaza Na prawde sie dziwie, ze nie ma jakiegos mega duzego skoku miedzy wynikami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:02

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie był spory skok. 1,92 przed ciążą na 2.81 w jakimś...6tc

To chyba znaczy, że Twoja tarczyca ładnie sobie radzi. Nic tylko się cieszyć :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niestety też się muszę pożegnać. Mało się udzielałam, bo miałam przeczucie, że tak się skończy. Ciąża 9 dni młodsza niż wynikało z owulacji, to nie brzmiało dobrze. Rozwój się zatrzymał chwilę po ostatnim usg, kiedy zobaczyłam serduszko. Całe szczęście, że moja córeczka jest z nami cała i zdrowa, bo gdyby nie ona to bym się załamała. A tak, jest źle, smutno, trzeba popłakać i starać się dalej. Trzymam kciuki, mam nadzieję, że będę ostatnią marcową mamą, której nie będzie dane w terminie przytulić swojego malucha.

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Ksanka, a ja Cię podpytam o tę wyciskarkę wolnoobrotową, możesz powiedzieć czy to jest bardzo upierdliwe w myciu i składaniu? Bo ja rozważam (jeszcze zastanawiam się nad Vitamixem), ale boję się że będzie jak z moją dotychczasową sokowirówką: jak pomyślę o szorowaniu tych wszystkich zakamarków, ze szczególnym uwzględnieniem sitka, to już wolę sobie te jabłka schrupać w całości...

Hej ,
    Moja mama ma kalorika 2000 i jest troche zabawy z myciem, bo nie ma okraglej szczoteczki do mycia sitek. Co do samego mycia to dobrze po samym wycisnieciu owocow puscic szklanke wody wy wyplukala czesc owocow/ warzyw itp.
    Mama nie skarzy sie na upierdliwosc mycia. tylko niektore produkty wlokniste jak seler naciowy, jarmuz, ananas trzeba mocniej rozdrobnic by sie nie zapchalo.

Ja sama posiadam Kuvingsa, bardzo szybko przesiadlam sie wlasnie na te wyciskarke mimo ze kosztuje sporo (1500 PLN) ale warte to bylo wszystkich pieniedzy, jak reka odjal skonczylismy kupowac jakies kolorowe gazowane swinstwa i ilosciach hurtowych zaczelismy przerabiac owoce i warzywa.
    Tak jak patrze z perspektywy ostatnich 8 miesiecy wyciskarka miala wolne przez 3 tygodnie w lipcu - bo bylismy na urlopie, poza tym kazdego dnia cos. Ostatnio np sok pomidorowy, porzeczkowy, borowkowy iwszystko co podejdzie pod reke jak tez mleka owsiane, migdalowe itp.

Co do Kuvingsa - mierzylam z zegarkiem w reku czas wymycia wszystkich elementow -3 do 5 minut ( w zaleznosci od ilosci wlokien w produktach i zagadania sie z mezem) .

widze ze z Vitamixem moze byc troche zabawy a nie myslalas o wyciskarkach pionowych? sa latwe i szybkie przy myciu, jak w naszym przykladzie nawet moj M sie poczuwa do mycia po sokowaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:13

bl9cuay3kworwxbg.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasy Zoi, niech coreczka bedzie teraz dla was pocieszeniem, Twoj Aniolek wroci do ciebie. Duzo sily zycze:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoi - jak mi przykro - trzymaj sie dzielnie i sie nie poddawaj a sloneczko znow wyjdzie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoi współczuję :( trzymaj się

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi bardzo mi przykro :( lista miała być już zamknięta :(

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ