Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mało czasu mam żeby Was podczytywać bo dziś niby koniec macierzyńskiego i musiałam mnóstwo spraw z tym pozałatwiać ale postaram się to naprawić wczoraj byliśmy na wizycie i było serduszko więc moje złe przeczucia powoli odchodzą w dal.. termin porodu to 27.03.2016
moje Maleństwo ma 1.19 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:21
A.Kasia, Est, Karolina@, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
muminka83 wrote:Znalazłam stronę z info ile powinien mieć maluszek i pęcherzyk . POcieszam się myślą jedynie że ja miałam 6 mm a wiec różnica niewielka. Eh chyba umrę do poniedziałku. A to tego wysokie ph moczu. Co to oznacza? ph 8
https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy
ja też ma ph 8 ginekolog w Polsce mi powiedziała że muszę pić min 3 litry wody najlepiej z zurawiną żeby zakwasić ogranizm... i do tego wit c 3x dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:11
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Znalazłam stronę z info ile powinien mieć maluszek i pęcherzyk . POcieszam się myślą jedynie że ja miałam 6 mm a wiec różnica niewielka. Eh chyba umrę do poniedziałku. A to tego wysokie ph moczu. Co to oznacza? ph 8
https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy
O ile się nie mylę oznacza to, że masz odczyn zasadowy moczu. Odczyn zasadowy lub obojętny sprzyja zakażeniom i kamicy dróg moczowych. Powinien być lekko kwaśny. Poszukaj w necie jak zakwasić mocz, co pić i jeść i powinno być ok. -
hej dziewczyny byłam dzisiaj na 2 wizycie u położnej (Polska przy Szwecji to cud miód i malina !!!!!)
jednak na całą ciąże przypada mi tylko jedno USG połówkowe w 19 tyg i tylko to. Ja się jej pytam czy jest szansa na dodatowe USG w poźniejszym czasie a ona na to tylko i wyłącznie wtedy jak bedą problemy z dzieckiem!!!!
Do tej pory mi nie potwierdziła ciąży - tylko moje słowne potwierdzenie.
Ja ją proszę żeby mi zrobiła test z moczu bo mam problemy z pęcherzem to z wielka laska pozwoliła mi nasiusiać do pojemnika.
Gdyby nie wizyta w Polsce to nawet nie miałabym pewności że jestem w ciąży a co dopiero zobaczenie maleństwa!!! jakiś koszmar.
POprosiłam o założenie karty ciąży a ona na to że założy mi kartę dopiero po USG na wizycie w 25 tyg ciąży jesli z dzieckiem wszystko będzie oki.
TAKŻE KOCHANE POLSKA POD WZGLĘDEM OPIEKI NA CIĘŻARNYMI JEST 10000 RAZY LEPSZA ..
zazdroszcze wam ...
eh jade do Polski na USG prenatalne to wtedy zobacze malenstwoEst, Love_life lubią tę wiadomość
-
Już po... uf.
Jest okej i nie jest okej...
Przezierność karkowa wyszła 2,6 mm, później 2,4 i 2,5.
Granica jest 2,5... Dostałam skierowanie do Poradni Prenatalnej na dalszą diagnostykę. Lekarz uspokaja, że to nic złego nie wróży. wszystko inne mam bardzo dobre. Ale dla spokoju chce to sprawdzić. Lekko się zasmuciłam. Maluch ma 55 mmDziś był leniwy! Nie chciał nic pokazać
Nie współpracował z lekarzem
ponad 45 minut nas męczył. Miałam bardzo niskie ciśnienie...może dlatego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:31
-
muminka83 wrote::-* eh jutro chyba tez pójdę na nfz albow poniedziałek mam dwie opcje do wyboru
Tego się trzymajmy -
Magda lena wrote:Już po... uf.
Granica jest 2,5... Dostałam skierowanie do Poradni Prenatalnej na dalszą diagnostykę. Lekarz uspokaja, że to nic złego nie wróży. wszystko inne mam bardzo dobre. Ale dla spokoju chce to sprawdzić. Lekko się zasmuciłam. Maluch ma 55 mmDziś był leniwy! Nie chciał nic pokazać
Kochana, na pewno wszystko jest ok. idź na te dalsze badania jak najszybciej, żebyś była spokojniejsza :* ale jestem przekonana, że to tylko kwestia formalna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:39
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Już po... uf.
Super, że maleństwo zdrowePrzezierność 2,6 mm to jeszcze nie jest duża. u nas normy są do 2,5 a np w innych krajach do 3 mm
Jeśli kość nosowa jest i wszystkie narządy na swoim miejscu to trzeba się tylko cieszyć
PS. przed następnym usg zjedz trochę żelek to będzie skakał jak trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:42
Magda lena, domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn które straciły ciaze a dowiedziały sie dopiero na badaniu. Pytam bo jestem zielona. Czy myślicie ze dlatego nie było krwawienia bo brałyśmy np luteinę?
Sorki ze pytam ale sie zastanawiam jakie są szanse na to ze jak sie nie bierze żadnych leków to czy np ciąża mogłaby sie przestać rozwijać a nie wystapiło by krwawienie czy raczej jak sie nie bierze nic to jednak było by?
Tunia.a lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Dziewczyny z problemami tarczycowymi, jak wasze wyniki Ja jestem mega zdziwiona, dzis odebralam wynik Tsh 1,64 Rowno miesiac temu tsh 1,58 Dawka euthyroxu wciaz taka sama jak przed ciaza Na prawde sie dziwie, ze nie ma jakiegos mega duzego skoku miedzy wynikami
Ja 1.5 roku temu przed leczeniem miałam TSH=4.4. Dostałam Letrox 50.
Początkiem czerwca (przed ciązą) TSH=1.7, w 6 tygodniu TSH= 2.2. Jak odebrałam wyniki, to 2 razy w tygodniu biorę asekuracyjnie dawkę 75. Jutro idę powtórzyć badania, a 18 sierpnia mam wizytę u endokrynologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:52
-
A.Kasia wrote:Super, że maleństwo zdrowe
Przezierność 2,6 mm to jeszcze nie jest duża. u nas normy są do 2,5 a np w innych krajach do 3 mm
Jeśli kość nosowa jest i wszystkie narządy na swoim miejscu to trzeba się tylko cieszyć
PS. przed następnym usg zjedz trochę żelek to będzie skakał jak trzeba
Ja jeszcze wyczytałam, np.
"Przyjmuje się, że 70% dzieci z wynikiem między 3 a 4,5mm rozwija się prawidłowo."
a twój dzidziuś ma dużo poniżej 3mm. Myslę, że wszytko jest dobrze. Jak masz możliwość to popytaj o jakieś dodatkowe badania, ale nie zamartwiaj się na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:58
Magda lena lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Już po... uf.
A ja czytałam że granica jest do 3,2.....