X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mało czasu mam żeby Was podczytywać bo dziś niby koniec macierzyńskiego i musiałam mnóstwo spraw z tym pozałatwiać ale postaram się to naprawić wczoraj byliśmy na wizycie i było serduszko więc moje złe przeczucia powoli odchodzą w dal.. termin porodu to 27.03.2016 :) moje Maleństwo ma 1.19 cm <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:21

A.Kasia, Est, Karolina@, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ja miałam CRL 0,77 cm. Nie wiem jak to interpretować.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Znalazłam stronę z info ile powinien mieć maluszek i pęcherzyk . POcieszam się myślą jedynie że ja miałam 6 mm a wiec różnica niewielka. Eh chyba umrę do poniedziałku. A to tego wysokie ph moczu. Co to oznacza? ph 8

https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

ja też ma ph 8 ginekolog w Polsce mi powiedziała że muszę pić min 3 litry wody najlepiej z zurawiną żeby zakwasić ogranizm... i do tego wit c 3x dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Znalazłam stronę z info ile powinien mieć maluszek i pęcherzyk . POcieszam się myślą jedynie że ja miałam 6 mm a wiec różnica niewielka. Eh chyba umrę do poniedziałku. A to tego wysokie ph moczu. Co to oznacza? ph 8

https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

O ile się nie mylę oznacza to, że masz odczyn zasadowy moczu. Odczyn zasadowy lub obojętny sprzyja zakażeniom i kamicy dróg moczowych. Powinien być lekko kwaśny. Poszukaj w necie jak zakwasić mocz, co pić i jeść i powinno być ok.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny byłam dzisiaj na 2 wizycie u położnej (Polska przy Szwecji to cud miód i malina !!!!!)
    jednak na całą ciąże przypada mi tylko jedno USG połówkowe w 19 tyg i tylko to. Ja się jej pytam czy jest szansa na dodatowe USG w poźniejszym czasie a ona na to tylko i wyłącznie wtedy jak bedą problemy z dzieckiem!!!!

Do tej pory mi nie potwierdziła ciąży - tylko moje słowne potwierdzenie.
    Ja ją proszę żeby mi zrobiła test z moczu bo mam problemy z pęcherzem to z wielka laska pozwoliła mi nasiusiać do pojemnika.
    Gdyby nie wizyta w Polsce to nawet nie miałabym pewności że jestem w ciąży a co dopiero zobaczenie maleństwa!!! jakiś koszmar.

POprosiłam o założenie karty ciąży a ona na to że założy mi kartę dopiero po USG na wizycie w 25 tyg ciąży jesli z dzieckiem wszystko będzie oki.

TAKŻE KOCHANE POLSKA POD WZGLĘDEM OPIEKI NA CIĘŻARNYMI JEST 10000 RAZY LEPSZA ..

zazdroszcze wam ...

eh jade do Polski na USG prenatalne to wtedy zobacze malenstwo :)

Est, Love_life lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko będzie dobrze!!!

Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po... uf.

Jest okej i nie jest okej...

Przezierność karkowa wyszła 2,6 mm, później 2,4 i 2,5.
    Granica jest 2,5... Dostałam skierowanie do Poradni Prenatalnej na dalszą diagnostykę. Lekarz uspokaja, że to nic złego nie wróży. wszystko inne mam bardzo dobre. Ale dla spokoju chce to sprawdzić. Lekko się zasmuciłam. Maluch ma 55 mm :) Dziś był leniwy! Nie chciał nic pokazać :P Nie współpracował z lekarzem :D ponad 45 minut nas męczył. Miałam bardzo niskie ciśnienie...może dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:31

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    :-* eh jutro chyba tez pójdę na nfz albow poniedziałek mam dwie opcje do wyboru
    Muminus chyba nie ma co się martwić. Co kalkulator to inne wartości z tego co wysłałaś to ja CRL miałam 7,7 mm to by pasowało a jak znalazłam w internecie jakiś kalkulator to wychodzi raz 6+5 raz 6+4. Mamy poprostu leniuszki w brzuszku :)
    Tego się trzymajmy ;)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Powiedzcie jeszcze czy genetyczne jest przez powloki czy waginalnie?

Ja miałam przez brzuch i waginalnie.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Już po... uf.

Granica jest 2,5... Dostałam skierowanie do Poradni Prenatalnej na dalszą diagnostykę. Lekarz uspokaja, że to nic złego nie wróży. wszystko inne mam bardzo dobre. Ale dla spokoju chce to sprawdzić. Lekko się zasmuciłam. Maluch ma 55 mm :) Dziś był leniwy! Nie chciał nic pokazać :P Nie współpracował z lekarzem :D ponad 45 minut nas męczył. Miałam bardzo niskie ciśnienie...może dlatego.

Kochana, na pewno wszystko jest ok. idź na te dalsze badania jak najszybciej, żebyś była spokojniejsza :* ale jestem przekonana, że to tylko kwestia formalna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:39

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Już po... uf.

Super, że maleństwo zdrowe :) Przezierność 2,6 mm to jeszcze nie jest duża. u nas normy są do 2,5 a np w innych krajach do 3 mm :) Jeśli kość nosowa jest i wszystkie narządy na swoim miejscu to trzeba się tylko cieszyć :)

PS. przed następnym usg zjedz trochę żelek to będzie skakał jak trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:42

Magda lena, domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które straciły ciaze a dowiedziały sie dopiero na badaniu. Pytam bo jestem zielona. Czy myślicie ze dlatego nie było krwawienia bo brałyśmy np luteinę?
    Sorki ze pytam ale sie zastanawiam jakie są szanse na to ze jak sie nie bierze żadnych leków to czy np ciąża mogłaby sie przestać rozwijać a nie wystapiło by krwawienie czy raczej jak sie nie bierze nic to jednak było by?

Tunia.a lubi tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny z problemami tarczycowymi, jak wasze wyniki Ja jestem mega zdziwiona, dzis odebralam wynik Tsh 1,64 Rowno miesiac temu tsh 1,58 Dawka euthyroxu wciaz taka sama jak przed ciaza Na prawde sie dziwie, ze nie ma jakiegos mega duzego skoku miedzy wynikami

Ja 1.5 roku temu przed leczeniem miałam TSH=4.4. Dostałam Letrox 50.

Początkiem czerwca (przed ciązą) TSH=1.7, w 6 tygodniu TSH= 2.2. Jak odebrałam wyniki, to 2 razy w tygodniu biorę asekuracyjnie dawkę 75. Jutro idę powtórzyć badania, a 18 sierpnia mam wizytę u endokrynologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:52

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Super, że maleństwo zdrowe :) Przezierność 2,6 mm to jeszcze nie jest duża. u nas normy są do 2,5 a np w innych krajach do 3 mm :) Jeśli kość nosowa jest i wszystkie narządy na swoim miejscu to trzeba się tylko cieszyć :)

PS. przed następnym usg zjedz trochę żelek to będzie skakał jak trzeba ;)

Ja jeszcze wyczytałam, np.
    "Przyjmuje się, że 70% dzieci z wynikiem między 3 a 4,5mm rozwija się prawidłowo."

a twój dzidziuś ma dużo poniżej 3mm. Myslę, że wszytko jest dobrze. Jak masz możliwość to popytaj o jakieś dodatkowe badania, ale nie zamartwiaj się na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:58

Magda lena lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu zjadłam :P już na zapas, bo wiedziałam jak ostatnio po nich "szalał", ale ciśnienie miałam 60/100 i czułam się słabo :-/ Żelki nie pomogły :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Już po... uf.

A ja czytałam że granica jest do 3,2.....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu zjadłam :P już na zapas, bo wiedziałam jak ostatnio po nich "szalał", ale ciśnienie miałam 60/100 i czułam się słabo :-/ Żelki nie pomogły :(
    A o plci nic nie mowil?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę miała prenatalne w 13t2d....mam nadzieję że dzidzia nie będzie za duża?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A o plci nic nie mowil?

Próbował dojrzeć, ale ni cholery :P Nie dało się. Kolejna wizyta za 4 tyg, to będzie 16 tydz, więc wtedy będzie już na 100 % raczej pewna płeć. Teraz i tak bym nie wierzyła, bałabym się że za wcześnie.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja też będę miała prenatalne w 13t2d....mam nadzieję że dzidzia nie będzie za duża?

to zależy ile teraz ma i w jakim tempie rośnie...
    ale pisałam o tym już dzisiaj.

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ