X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie może głupie, ale kto pyta nie błądzi, może to kwestia sprzętu, bo tak piszecie o biciu serca, ja jak byłam u swojej Pani na wizycie 7+1 to tylko widziałam pikający punkcik, jak zapytałam kiedy usłyszę serduszko powiedziała mi, że może na następnej wizycie. Na jakiej podstawie wy wiecie ile było uderzeń w tak wczesnych ciążach?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie może głupie, ale kto pyta nie błądzi, może to kwestia sprzętu, bo tak piszecie o biciu serca, ja jak byłam u swojej Pani na wizycie 7+1 to tylko widziałam pikający punkcik, jak zapytałam kiedy usłyszę serduszko powiedziała mi, że może na następnej wizycie. Na jakiej podstawie wy wiecie ile było uderzeń w tak wczesnych ciążach?
    Ja bylam w 7+6 (wg lekarza (7+5)i było widac pulsowanie + doktor mi włączył głośnik na chwile, biło jak szalone :D ale nie mówił ile uderzę na minute, zakładam, że było ok wszystko

Renka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dziś pierwszy raz usłyszałam serducho :) Mi lekarz mówił, że nie chce nagrzewać płodu. Inny lekarz to samo mi powiedział.

Renka88, She86, Madzialena90 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - cóż mogę napisać? Pozostaje wierzyć że będzie dobrze i się modlić.

Tak piszecie o słabym czy mocnym biciu serduszka - nie sądziłam, że to ma takie znaczenie!!! Mi na każdej wizycie ginka pokazuje jak bije serce, ale nigdy nie powiedziała jak szybko! Gdyby coś było nie tak, to chyba by mi powiedziała?

[Karolina, tylko się nie nakręcaj]

Dobrze, że jutro mam te prenatalne w klinice w Katowicach.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Dokładnie o samo miałalm. Widziałam punkcik migający. Mam tyłozgięcie macicy i maluszek bardzo uciekał więc miała problem z oszacowaniem ile bije bo uciekał jej nawet na usg. Postanowiłam że jutro idę. Tak czy owak przynajmniej skonsultuje wyniki krwi. Eh ale mam stresa. Jedna połowa serca czuje że jest ok druga panicznie się boi. Sama nie wiem.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście coś, aby przed usg zjeść żelki? Mówimy o takich żelkach, np. Haribo? Ja przed badaniem chcę iść na lody, ale żeby bobas fajnie fikał, to nawet te żelki wciągnę :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. ja jadłam już 2 razy kwaśne żelki przed wizytą. Maluch robił gruuubą imprezę w brzuszku. Latał jak szalony! :D Ale dzis nie pomogły. Buuu.

Lekarz aż zapytał się mnie co jadłam, że taki ruchliwy był :) A ja się zrobiłam czerwona i mówię... : kwaśne żelki... Jak on zaczął się smiać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:43

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dopisze...miałam poczekać do wizyty w 12 tyg, ale zrobię to wczesniej

tak więc proszę mnie Domiiii dopisać do listy, termin 8 marca :)

baassiia, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie o tym serduszku.... mi na badaniu USG lekarz powiedział że pięknie bije, a jak się spytałam ile razy to mówi, no gdzies 150-170 na min. Z kosmosu to wziął no ale cóż.

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Domi, a Ty leżysz....??? tak tylko sprawdzam :)!

Tak Kochanie :)
    jak lekarz przykazał, leżę i pachnę :P
    oglądam zaległe filmy i czytam zaległe książki :)))
    jest cudnie!

baassiia, Magda lena, Madzialena90, Karolina@, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

tak, mi na każdej wizycie podają ile jest uderzeń na minutę i wpisują do wyników. jakoś to mierzą, ale nie wiem czy to kwestia sprzętu, bo jak byłam raz na NFZ i miał fatalny sprzęt to też zmierzył...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    To i ja się dopisze...miałam poczekać do wizyty w 12 tyg, ale zrobię to wczesniej

tak więc proszę mnie Domiiii dopisać do listy, termin 8 marca :)

bardzo proszę :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Annak - cóż mogę napisać? Pozostaje wierzyć że będzie dobrze i się modlić.

Tak piszecie o słabym czy mocnym biciu serduszka - nie sądziłam, że to ma takie znaczenie!!! Mi na każdej wizycie ginka pokazuje jak bije serce, ale nigdy nie powiedziała jak szybko! Gdyby coś było nie tak, to chyba by mi powiedziała?

[Karolina, tylko się nie nakręcaj]

Dobrze, że jutro mam te prenatalne w klinice w Katowicach.
    ,

Hej ja też już po wizycie, ciąża młodsza o 6 dni, ale serduszko bije i bardzo się cieszę :)
    Ale tak jak Ty Karolinko, wiem tylko, że bije ale jak szybko to dr nie powiedział.. :) Kurcze chyba już lepiej nie wiedzieć jak szybko bo mimo iż na początku nie bywa książkowo to później jest w porządku, a człowiek swoje musi przecierpieć, a po co nam to wszystko :(
    Annak myśle, że lekarz Cię niepotrzebnie nastraszył :( na szczescie za 10 dni masz wizytę i napewno będzie już szybciej biło! :*

Karolina@ lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Domiii ;)
    Dziewczyny czy na USG prenatalne macie jakieś wskazania?
    Bo u mnie ni cholery lekarz nie chce dać skierowania, mówi że wszystko ok więc nie trzeba.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    dzięki Domiii ;)
    Bo u mnie ni cholery lekarz nie chce dać skierowania, mówi że wszystko ok więc nie trzeba.

Domi* to tylko się cieszyć!!!!

Ja mam przezierność 2,5 mm więc mam skierowanie na dalsze badania. Tzn. Bobas ma :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Domi* to tylko się cieszyć!!!!

Ja mam przezierność 2,5 mm więc mam skierowanie na dalsze badania. Tzn. Bobas ma :P

tylko że ja byłam na USG w 5 tyg i w 8 tyg, więc nic takiego jeszcze nie mierzył..
    kolejne USG mam dopiero 26 sierpnia czyli równo w 12 tyg. Ale ok nie bede martwić się na zapas bo znowu zwariuje ;)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa no to dopiero masz to przed sobą usg genetyczne/prenatalne. Jak zwał tak zwał :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    ,

Hej ja też już po wizycie, ciąża młodsza o 6 dni, ale serduszko bije i bardzo się cieszę :)
    Ale tak jak Ty Karolinko, wiem tylko, że bije ale jak szybko to dr nie powiedział.. :) Kurcze chyba już lepiej nie wiedzieć jak szybko bo mimo iż na początku nie bywa książkowo to później jest w porządku, a człowiek swoje musi przecierpieć, a po co nam to wszystko :(
    Annak myśle, że lekarz Cię niepotrzebnie nastraszył :( na szczescie za 10 dni masz wizytę i napewno będzie już szybciej biło! :*

Uspokoiłaś mnie troszkę tym że też masz mniejszą ciążę w stosunku do OM.

She86 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    dzięki Domiii ;)

Ja dostałam bez problemu a to dlatego ze choruję na Nerwiakowłókniakowatość. Wiem jednak że jeżeli w najbliższej rodzinie były przypadki chorób genetycznych to też masz jakby możliwość wykonania ich na NFZ. lekarz na skierowaniu musi to napisać a ty musisz dostarczyć potwierdzenie od lekarza że rzeczywiście takie coś wystąpiło w rodzinie.
    Ja pomimo że mam chorobę genetyczną musze dostarczyć potwierdzenie lekarza genetyka. Chory kraj

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech te upały się już skończą dzisiejszy dzień uznaję za najgorszy ! głowa mnie boli jestem zmęczona , i chce mi się spać!!
    ledwo nadążam za czytaniem waszych wpisów małpy jedne ;P

cyaa;*

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ