Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję zaciążonym.
Ja przestałam brać środki antykoncepcyjne i będzie co ma być ale pewno szybko nie zaciążę bo bardzo rzadko mamy czas na to. Zapodałam mężowi temat by zacząć typowe starania od stycznia - ma się zastanowić.
Annak - kiedy połówkowe? Czujesz już ruchy? Nie wierzę, że jesteś już tak daleko. Zleciało niemożliwie szybko - ale teraz to już z górki. Kibicuje się kochana jak chyba nigdy nikomu.
Oliwka wg wagi łazienkowej waży 8kg a wg wagi dla niemowląt 7,800.
Mamy godzinę 11:30 a Oliwka od rana zjadła 4 łyżeczki kaszki z owocem czyli z jakieś 7gram, 1 chrupkę kukurydzianą, 10ml soku z wodą i dostała pierś o 4:20, 6:30 ( zjadła obie ), 7:15 i 9:45 też obie. Szału nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:34
-
Wira wrote:Oliwka wg wagi łazienkowej waży 8kg a wg wagi dla niemowląt 7,800.
Mamy godzinę 11:30 a Oliwka od rana zjadła 4 łyżeczki kaszki z owocem czyli z jakieś 7gram, 1 chrupkę kukurydzianą, 10ml soku z wodą i dostała pierś o 4:20, 6:30 ( zjadła obie ), 7:15 i 9:45 też obie. Szału nie ma
Wira przesadzasz z tym jedzeniem! Mleko o 9.45 dodajesz plus minus 3h to moze koło 13 będzie głodna! Ona jest zwyczajnie w świecie najedzona mlekiem! Albo nie daj cyca to Ci kaszkę zje, za dużo chcesz na raz. U mnie Basia zjadła o 7 cyca pila moze z 5 minut bardziej sie wyglupiala, koło 8 dostała dosłownie 5 kawałeczków chlebka z powidłami(jak opuszek małego palca), a po 10 200ml kaszki. I teraz śpi. Daje jej jeść jak marudzi, a dupa sucha i zabawa już nie wystarcza.
Madlene.:), Martka89 lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:4? A kto czwarty?;-P
Falon ma na myśli zapewne Annęk ?
4 czyli - Annak, Kleo, Ja, Alinalii (w kolejności od najstarszej ciąży)
chyba tak? chyba, że któraś sie jeszcze ujawni z ciążą
Edit: aleksandraz też sie stara o rodzeństwo, nie wiem czemu odeszła z fb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:51
muminka83 lubi tę wiadomość
Natalia 27.03.2016
-
Wira wrote:Gratuluję zaciążonym.
Ja przestałam brać środki antykoncepcyjne i będzie co ma być ale pewno szybko nie zaciążę bo bardzo rzadko mamy czas na to. Zapodałam mężowi temat by zacząć typowe starania od stycznia - ma się zastanowić.
Annak - kiedy połówkowe? Czujesz już ruchy? Nie wierzę, że jesteś już tak daleko. Zleciało niemożliwie szybko - ale teraz to już z górki. Kibicuje się kochana jak chyba nigdy nikomu.
Oliwka wg wagi łazienkowej waży 8kg a wg wagi dla niemowląt 7,800.
Mamy godzinę 11:30 a Oliwka od rana zjadła 4 łyżeczki kaszki z owocem czyli z jakieś 7gram, 1 chrupkę kukurydzianą, 10ml soku z wodą i dostała pierś o 4:20, 6:30 ( zjadła obie ), 7:15 i 9:45 też obie. Szału nie maShe86 lubi tę wiadomość
-
Renka88 wrote:Wira przesadzasz z tym jedzeniem! Mleko o 9.45 dodajesz plus minus 3h to moze koło 13 będzie głodna! Ona jest zwyczajnie w świecie najedzona mlekiem! Albo nie daj cyca to Ci kaszkę zje, za dużo chcesz na raz. U mnie Basia zjadła o 7 cyca pila moze z 5 minut bardziej sie wyglupiala, koło 8 dostała dosłownie 5 kawałeczków chlebka z powidłami(jak opuszek małego palca), a po 10 200ml kaszki. I teraz śpi. Daje jej jeść jak marudzi, a dupa sucha i zabawa już nie wystarcza.
To nie to bo o 9:40 próbowałam jej podać kaszkę to zjadła z 4 łyżeczki i wiecej nie chciała. O 9:45 dostała cycka - czyli po kaszce - i zjadła oba. To co nie była głodna ?
Jedna chrupka kukurydziana ją zapchała? -
A,Kasia Emilka uwielbia bawi sie z dziecmi jak widzę jak się bawi to aż łezka w oczku naszczęście mam kilka koleżanek z dzieciakami w wieku Emmy lub ciut starsze
A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
She86 wrote:Falon ma na myśli zapewne Annęk ?
4 czyli - Annak, Kleo, Ja, Alinalii (w kolejności od najstarszej ciąży)
chyba tak? chyba, że któraś sie jeszcze ujawni z ciążą
Edit: aleksandraz też sie stara o rodzeństwo, nie wiem czemu odeszła z fb
Kleo też?!
Ale zaraz zaraz... czyli to u niej czwóreczka?!
No to się dzieje!
Aż się wzruszyłam, jak zostałam wliczona do tego grona... że jestem częścią tego forum. Dziękujęalinalii, A.Kasia, She86, Karka lubią tę wiadomość
-
Wira wrote:To nie to bo o 9:40 próbowałam jej podać kaszkę to zjadła z 4 łyżeczki i wiecej nie chciała. O 9:45 dostała cycka - czyli po kaszce - i zjadła oba. To co nie była głodna ?
Jedna chrupka kukurydziana ją zapchała?
Jeżeli to duza chrupka to pewnie ze tak. Taki maluch ma mały żołądek.
-
Wira wrote:Annak - kiedy połówkowe? Czujesz już ruchy? Nie wierzę, że jesteś już tak daleko. Zleciało niemożliwie szybko - ale teraz to już z górki. Kibicuje się kochana jak chyba nigdy nikomu.
Wira,
Dziękuję!
Ty bezwzględnie powinnaś poszukać swojego miejsca na ziemi w jakimś zawodzie polegającym na opiece nad innymi. Bo jesteś człowiekiem kipiącym troską. I wobec swojego dziecka, i cudzych dzieci, a nawet wobec dorosłych.
Połówkowe mam we wtorek za tydzień.
Ruchy (chyba?!) już czuję Mniej więcej od tygodnia mam takie specyficzne puknięcia... inne niż wszystkie do tej pory. W miejscu, które pan gin mi wskazał jako to, gdzie powinno uaktywniać się dziecię. A więc podejrzewam, że to jest to, chociaż głowy nie dam. Mój mąż (wieczny optymista) mówi, że to na bank ruchy. A ja (zawsze w obawach) boję się tym cieszyć.
Ale ogólnie suniemy do przodu.
Dziękuję za troskę
Ja Wam cały czas kibicuję i podziwiam to, jak się przebijacie przez zagadki macierzyństwa. Jak czytam ten nasz wątek, to jestem przerażona - jak ja się tego wszystkiego nauczę?!
Ściskam Was mocno!d'nusia, muminka83, Falon lubią tę wiadomość
-
annak no oczywiste że jesteś
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Alina już wczoraj wieczorem myślałam o Tobie!!! Cudowne wieści!
Dziewczyny tak Wam zazdroszczę tych ciąż... Ja też zawsze chciałam jedno po drugim, ale z tym moim Gagatkiem to nie ma szans... W dzień krótkie spanie, usypianie na rękach, noce ciężkie. Ciążę nie wiem jak bym z nim zniosła, a co dopiero jak potem drugie by się urodziło...alinalii lubi tę wiadomość
-
Wira nie przejmuj się tak tym jedzeniem. Sama pisałaś kiedyś, że mleko to podstawa. Dodatkowe jedzenie to poznawanie smaków, jedno dziecko będzie zjadać normalne porcje obiadowe, a drugie będzie właśnie tylko dziobać sobie i próbować. Kolejna sprawa, to że dzieci też miewają swoje lepsze i gorsze dni, będzie okres, że nie będzie chciała jeść, a będzie taki, że będzie zabierać Ci z talerza
Jak mój synek kiepsko jadł, to zrobiłam mu tydzień przerwy od obiadków i deserków, dawałam samą kaszkę wieczorem. I nagle po tym tygodniu, bumm, zaczął jeść po całym słoiczku obiadku i po całym deserku.Renka88 lubi tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Wira jak dla mnie przesadzasz, szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Za dużo kp jeżeli chcesz dołączyć stałe posiłki, daj dziecku zgłodnieć. Nie uraź się, ale mam wrażenie, że mała nie chce Ci wielu rzeczy jeść bo ją przekarmiasz i zamiast ochoty będzie miała odrazę do jedzenia. Ale jesteś wspaniałą mamusią
Czemu wszyscy uważają, że przesadzam i nikt mi nie wierzy, że moje dziecko ma coś problem z apetytem. 9:45 ostatni posiłek tj pierś. O godzinie 13 próbowałam podać marchewkę - nie zjadła nawet jednej łyżeczki, próbowałam podać kaszkę też nie chciała, więc zrobiłam jej 90ml mleka Enfamil - wciągnęła i na to pierś. Gdyby nie była głodna to by raczej nie zjadła mleka.
Dziewczyny proponuje jej najpierw posiłki stałe a jeśli tego nie chce to podaje jej pierś.