X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - super to krzesełko :)

Wira - być może u niemowląt to normalne, że jest hemoglobina wyższa, ciężko mi powiedzieć. Ale lepiej iść z wynikami do pediatry, nie ma co gdybać.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka a jak robisz kisiel? :) - te ziarna nie przeszkadzają?

Wira ja podaje Basi kaszkę z owocem z butli :) smoczek trojprzeplywowy z aventu daje radę :)

Wiecie to forum to czasem mnie o siwe włosy przyprawia, bo jak czytam o badaniach krwi czy o jakichś usg to sie zastanawiam czy ja sama nie powinnam z młoda gdzieś pójść.

She86 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka - ale jak nie ma po co to po co ;) Póki nie ma niczego niepokojącego to nie robię żadnych badań. Ale np jutro idziemy do naszej pediatry, żeby sprawdziła jąderka bo ostatnio w przychodni babka coś mówiła, że jednego nie widzi.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwią te suche place na skórze ale czekam moze same zejdą. Smaruje nawilzam i zaczynam kąpiele w emolientach.

Ja mam awersje na przychodnie pełne zarazków!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja nie byłam na żadnych badaniach z młodym. Może mój błąd, no ale jeśli nie było po co, to i nie szłam, a hobbistycznie to mi się nie chce tak latać co chwilę do przychodni.

Renka88, She86 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zmartwił mnie np wpis jednej z was ze przy kp trzeba pózniej sprawdzić czy dziecko ma żelazo w normie. I znowu myśli czy powinnam pójść na krew. Bo my w sumie strasznie monotonnie jemy. Kaszka owoc, warzywko mięsko albo słoik i deserek jakiś owoc ale ciagle to samo. Jogurt naturalny owoc lub chlebek z powidłami. Z picia daje tylko wodę.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Wira Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A i zmartwił mnie np wpis jednej z was ze przy kp trzeba pózniej sprawdzić czy dziecko ma żelazo w normie. I znowu myśli czy powinnam pójść na krew. Bo my w sumie strasznie monotonnie jemy. Kaszka owoc, warzywko mięsko albo słoik i deserek jakiś owoc ale ciagle to samo. Jogurt naturalny owoc lub chlebek z powidłami. Z picia daje tylko wodę.

Kochana ja podawałam Oliwce podobne jedzonko a żelazo nam wzrosło z 60na 82 :-) jeśli dzidziuś nie jest blady to myślę ze nie ma powodów do niepokoju ale uważam ze raz na pol roku warto zrobić profilaktycznie mocz i morfologie.

Oliwka ns kolacje zjadła 70gram kaszki z owocem i masłem (zjadła cala porcje jaka jej uszykowalam-a przez ostatnie dni to polowe tej kaszki zostawiala) i dopchnęła jeszcze chrupka kukurydziana. Jest progres :-)

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej kolory ma :) ja sie boje tego rytuału pobierania krwi Jezu dupa ze mnie straszna!

Est lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Wira Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    No raczej kolory ma :) ja sie boje tego rytuału pobierania krwi Jezu dupa ze mnie straszna!

Ja to rozumiem, nie jest przyjemnie kloc własne dziecko i patrzeć jak płacze poniekąd na nasze życzenie ale to dla dobra dziecka. Lepiej monitorować temat-to jak przeskanowanie kamputera antywirusem-warto czasem załączyć by odświeżyć i wiedzieć co się dzieje czy jakieś swinstwo nie siedzi w środku.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi pediatra powiedziała, że po skończeniu 6 m-cy trzeba dziecku podawać 2 kropelki wit D, tj 800 jednostek. Tylko ja tak daję ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, my też dajemy 800 jednostek, tak zaleciła nam pediatra już kilka miesięcy temu. Zależy to od wagi malucha :)

Est lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja pisałam. Badać poziomu żelaza nie trzeba, ale warto morfologię i poziom hemoglobiny. Raz na 6 mcy nie zaszkodzi. My akurat badamy co 2 nce, wcześniej co mc bo mieliśmy niska hb. Teraz 12 wiec super.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny, mi pediatra powiedziała, że po skończeniu 6 m-cy trzeba dziecku podawać 2 kropelki wit D, tj 800 jednostek. Tylko ja tak daję ?

My od początku dajemy 1000jednostek.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pediatra mówiła 400 ale patrząc na pogodę to i tak daje 800lub ok bo mam w aerozolu.
    Renka, ja dodaje amarantusa ekspondowany już jak kisiel zrobiony. Tak samo jak daje banana to otaczam go w amarantusie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka mój kisiel
    Tak u nas klasycznie co jakiś czas robię kisiel owocowy. Ja robię kisiel z owoców które mam, np jabłka, borówki, maliny itp. Korzystam też z mrożonych owoców. Nasz kisielek to ugotować kompocik z 0,5 l wody (na to np 2 jabłka utarte lub drobno pokrojone. 500g borowek itp gotuje kompot ale taki esencjonalny. Jak już wszystko zmieknie to zabieram owoce na sitko a w 'wodzie ' robię kisiel. Czyli mieszam ok 50-100ml zimnej wody z 2 łyżkami skrobii ziemniaczanej i wlewamy to ba wrzątek dynamicznie mieszając. Jak już kisiel się zrobi przekładamy owocki do kislu i już.

Renka88 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie badania w dniu szczepienia, i pokazuje pediatrze.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że po 6m należny witD zwiększyć do 600, tym bardziej kp, w mm jest witamina i trzeba też uważać by za dużo jej nie podać przy mm, pytałam się pediatry to powiedział, że u nas nie ma takiej potrzeby i mam dalej 400 dawać

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass wrote:
    Ja słyszałam że po 6m należny witD zwiększyć do 600, tym bardziej kp, w mm jest witamina i trzeba też uważać by za dużo jej nie podać przy mm, pytałam się pediatry to powiedział, że u nas nie ma takiej potrzeby i mam dalej 400 dawać

Tak samo dzisiaj powiedziała moja lekarka. Mam podawać co drugi dzień 800 i póki karmię MM to nie szaleć z większą dawką.

My po kontroli no i Tymek ma wędrujące prawe jąderko. Jak się do marca nie zsunie całkowicie to czeka nas konsultacja z chirurgiem.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, mój Tomek ma wnętrostwo i od początku jesteśmy pod opieką chirurga. Jeszcze latem straszyła mnie zabiegiem, ale we wrześniu zauważyła poprawę. Żyję nadzieją, że jednak unikniemy zabiegu, chociaż jąderka mają czas aby się zsunąć do 2rż.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+ hop hop, gdzie jesteś?

M+M+? lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2516 2517 2518 2519 2520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ