X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, cos mnie jakby ciagnie blizna po nacieciu krocza. Mozliwe, ze to efekt aktualnej ciazy?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczko mnie też czasami ciągnie, zwłaszcza jak pogoda się zmienia a podobno w zaawansowanej ciąży to jest to zupełnie normalne,że może pobolewać, i się czuje to miejsce, także spokojnie, tak ma być:)

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii, teraz będzie już tylko lepiej, też tak miałam dokładnie jak Ty, ale siły już wracają, ja to tłumaczę tym,że organizm już 'przyzwyczaił się' do ciąży - ja już nie mam mdłości od około 2 tygodni, wcześniej było mi niedobrze cokolwiek zjadłam, byłam ciągle śpiąca i zmęczona a teraz czuję się o niebo lepiej, także te dziewczyny które źle się czują-jeszcze trochę i poczujecie przypływ sił!! hura:))

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki krowka;-) tez mnie czasem pobolewalo, ale teraz w ciazy nie, a ze powszechnie wiadomo ze baba w ciazy panikuje z byle powodu to lepiej bylo dopytac:-)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) W końcu mam internet! Ale i tak zdążyłam Was już nadrobić podczas wypadu na mrożoną kawę do McDonald, w końcu doceniłam publicznie dostępne wi-fi ;) Czytałam, że Karmelek się nie pojawia. Czy wiadomo już co i jak? W ogóle jest kilka dziewczyn, które od jakiegoś czasu nic nie pisały ale mam nadzieję, że po prostu korzystają z trochę łaskawszej pogody i nie mają czasu na forum ;)

Ja czuję się ok, w końcu upał odpuścił i jest czym oddychać. Jutro jadę zrobić morfologię i badanie moczu bo w czwartek mam wizytę u ginekologa. A w sobotę nareszcie USG prenatalne :) Niech ten tydzień szybko zleci bo chciałabym już podejrzeć tego małego łobuza.

Weekend minął nam pod znakiem grilla i szaleństw w basenie w gronie rodziny i znajomych. Ja tylko brodziłam sobie w wodzie ale i tak miałam kupę frajdy ;) Bawiłam się świetnie i teraz jestem tak padnięta, że ledwie widzę na oczy.

A co u Was? Jak samopoczucie?

krówka_muffka, wiewiórka17, d'nusia, maggda, muminka83 lubią tę wiadomość

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie w miarę ok tylko dokucza mi to ciągłe latanie do wc. ;/

Dziewczyny czy u Was też na tym pasku co powinny być procenty napisane, nie pokazuje Wam % ?? nie wiem co sie porobiło ;/

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Kasia u mnie w miarę ok tylko dokucza mi to ciągłe latanie do wc. ;/

Dziewczyny czy u Was też na tym pasku co powinny być procenty napisane, nie pokazuje Wam % ?? nie wiem co sie porobiło ;/

A nie skonczyl ci sie abonament? Bo to akurat jest dostepne tylko w opcji premium. Sprawdz czy inne funkcje ci dzialaja.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie staram.Was podczytywac ale mielismy szal wczoraj Nasz pierworodny skonczyl roczek i bylo co robic.. ale niestety odbilosie to na mnie.. od 2 dni delikatnie plamie i albo z przemeczenia albo z powodu ze teraz powinnam miec miesaczke ale jakies czarne mysli mam tym bardziej ze jedno poronienie juz za mna przed Synkiem... no ale trzeba myslec pozytywnie jutro badania czwartek wizyta u gina..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze 10 dni do badania zostało i odliczam :) zastanawiam sie czy gin zrobi mi na normalnej wizycie tą przezierność karkową, czy musi byc do tego dobry sprzęt? Po wizycie bede juz mogła odstawić luteinę bo wkręcam chyba sobie że po niej czuje się troche gorzej...

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię Was :/

Trzymam kciuki za Wasze Maluszki,a Wy trzymajcie kciuki za Nas bo jutro wizyta na 11 :)

Dobrej nocy :*

A.Kasia, Est, wiewiórka17, Karolina@ lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam czy ginekolog jest w stanie wiarygodnie i dokładnie przeprowadzić badanie prenatalne na kiepskim starym sprzęcie? Bo taki jest u mnie w szpitalu a we wtorek mam usg i nie wiem czy będę mogła spokojnie zawierzyć takiemu badaniu. No bo przecież jakaś różnica musi być, nowy a stary sprzęt? Na takim dobrym będę miała 7 września, ale to za późno na prenatalne...

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, można się przyłączyć? :-)
    nieśmiało i dopiero teraz.
    to moja czwarta ciąża. miło będzie z Wami dorwać do końca, bo meega miło się Was mamusie marcowe czyta!
    tymczasem, spokojnej nocy :*

A.Kasia, annak, maggda, muminka83, krówka_muffka, Karolina@, Izoleccc lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Tak się zastanawiam czy ginekolog jest w stanie wiarygodnie i dokładnie przeprowadzić badanie prenatalne na kiepskim starym sprzęcie? Bo taki jest u mnie w szpitalu a we wtorek mam usg i nie wiem czy będę mogła spokojnie zawierzyć takiemu badaniu. No bo przecież jakaś różnica musi być, nowy a stary sprzęt? Na takim dobrym będę miała 7 września, ale to za późno na prenatalne...

Myślę, że skoro w szpitalu używają tego sprzętu to podstawowe pomiary płodu da się na nim zrobić. Nie martw się, jeśli lekarz nie będzie mógł zmierzyć przezierności bądź też wynik okaże się za wysoki to skieruje Cię na badanie na lepszym sprzęcie. A takie parametry jak obecność kości nosowej, narządów wewnętrznych czy przepływów możesz spokojnie sprawdzić 7 września bo tu nie ma ograniczeń czasowych.

A wiesz jaki lekarz będzie robił to usg? Bo z doświadczenia wiem, że dobry specjalista od usg nawet na starym rzęchu sobie poradzi :) A konował to i na ferrari wśród usg nic nie zobaczy ;)

• annak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Witajcie, można się przyłączyć? :-)
    nieśmiało i dopiero teraz.
    to moja czwarta ciąża. miło będzie z Wami dorwać do końca, bo meega miło się Was mamusie marcowe czyta!
    tymczasem, spokojnej nocy :*

Oczywiście!
    Nie tylko można, ale nawet trzeba :-)
    Czuj się jak u siebie ;-)
    To marcowe forum to kopalnia pozytywnej energii. I planujemy tu bezwzględnie wszystkie dotrwać wspólnie do końca.

muminka83 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyżej. Dobry lekarz na tym etapie ciąży wdł. mnie jest w stanie przeprowadzić badanie poprawnie.

jagood witaj, siadaj i rozgość się :) my marcowe babeczki jesteśmy fajneee :)

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny Moje Kochane!

Jestem i bardzo dziękuję za troskę! :)
    Nie było mnie faktycznie od czwartku, bo pojechaliśmy z moim narzeczonym do Spa Lawendowe Termy, żebym mogła odpoczywać w przyjemniejszym otoczeniu, choć na swoje w domu nie narzekam :)

Uff, to dobrze, że wszystko dobrze.
    Skoro z takiego powodu Cię nie było, to możemy wybaczyć ;-)

Czy dobrze pamiętam, że jutro zaczynasz tydzień od wizyty u doktora ŁL?
    To życzę super dobrej wizyty!
    Ja idę do niego w piątek na sprawdzenie czy serducho przyspieszyło...

muminka83, domiii lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Podczytuje Was po trochu, ale coś krucho z czasem na komputer u mnie ;)

Cieszę się, że u Was bez większych problemów natury ciążowej, czyt. niepokojących wieści z "frontu ciążowego" ;)

Super, że ujawniają się jeszcze marcowe mamusie :)

Tak jak i Wy martwie się troche o Karmelka, kurcze, czemu się nie odzywa? Oby nic złego...

Z M nie świętowaliśmy zbytnio rocznicy ślubu ;) Sprawiliśmy sobie jakieś drobiazgi, ale żeby się gdzieś wybrać z tej okazji - od jakiegoś czasu przychodzi koszmarnie zmęczony. Robi tak ogólnie mówiąc w budowlance, budują budynki gospodarcze, jakieś drobne konstrukcje stalowe czy też drobne remonty (tu postawić ścianke, tam coś zrobić, ale bez wykończeniówki jako takiej). Dom akurat budowali i w te koszmarne upał robili akurat sklepienie, cały czas praktycznie na słońcu :/ Także po takim dniu nie myśleliśmy o świętowaniu ;) Za to w sobote zrobiliśmy sobie grilla :D Boczek, karkówka, szaszłyki, skrzydełka... :):) Ależ to "zdrowe", ale jakie pyszne :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do prenatalnych badan lekarz powinken miec upowarznienie i przejsc jakies tam.szkolenie u mnie w miescie mkze z 5 lekarzy jest upowarznionych do takich badan.. wiec lepiwj sie dowiedziec czy dany lekarz je ma bo moze je zrobic ale czy wtedy takiemu ufac? U Nas jest jeden ktory robi ma super sprzet ale nie ma uprawnien i kazda Jego pacjentka no prawie jest to 85-90% jezdza na amniopunkcji... i chodza zestresowane do tego czasu...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, czytam Was cały czas ale na udzielanie się mam mało czasu , bo do wesela został nam krótki termin i jeździmy cały czas i załatwiamy.
    Mam do Was pytanie, bo oczywiście świruję... Czy normalne jest to, że po 9 tygodniach wzdęć i widocznym już brzuszku to wszystko teraz się mogło skończyć a brzuch zmalał? Martwię się bo oprócz tego cycki wrociły do normalnego rozmiaru i nie bolą. Poza tym nie mam już żadnych innych objawów.... nie wytrzymam do wizyty do 2 września...

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 nie martw się, wszystko jest w porządku, jeśli wzdęcia Cię opuściły i regularnie się wypróżniasz, to oczywiście brzuszek jest mniejszy a nawet może wyglądać jak przed ciążą, niektórym brzuszek ciążowy w pierwszej ciąży widać dopiero w 5-6 miesiącu, także niczym się nie przejmuj. Co do piersi to ciesz się ,że wreszcie nie dokuczają- jeszcze po porodzie zdążą Nas naboleć nie raz nie dwa;)Jeśli się nadto martwisz, podejdź do lekarza,ale myślę ,że my kobiety to potrafimy sobie wkręcić. Buźka

Miśken90 lubi tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ