X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane. Tak się bawiłam dzisiaj kalendarzem że aż zgłupiałam bo usunęłam ciążę wiec na nowo jestem z kalendarzem :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my rocznice mamy jutro. Eh muszę coś wymyślić dobrego by zrobić. Może wybierzemy się do kina o ile mój mąż też nie padnie po 12 h pracy. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy. U mnie pierwsza ciąża, nie wiem co jest normalne a co nie i oczywiście panikuje...

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam Marcówki:D

A Ja sie zapisałam na wizyte dzis na 13 bo grzybica sie rozkreca...tydzien temu we wtorek byłam z pecherzem i tak sie zastanawiam czy dzis bedzie mi chciała zrobic usg czy nie ciekawe:) a tak wam zycze miłego dnia;) u mnie mdłosic juz z dnia na dzien coraz mniejsze;A)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Uff, to dobrze, że wszystko dobrze.
    Skoro z takiego powodu Cię nie było, to możemy wybaczyć ;-)

Czy dobrze pamiętam, że jutro zaczynasz tydzień od wizyty u doktora ŁL?
    To życzę super dobrej wizyty!
    Ja idę do niego w piątek na sprawdzenie czy serducho przyspieszyło...

Dokładnie tak, dzisiaj o 15 mam USG genetyczne u doktora Lewczuka :)
    trochę stresujące wydarzenie jednak, ale i ekscytujące :)
    będę się odzywać po! dziękuję :*

Karolina@, d'nusia, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii trzymam kciuki. Ja jeszcze muszę 2 tygodnie czekać :/

Za godzinkę jadę do dietetyka na wizytę. A potem wezmę synka na lody :D

W ogóle dzień dobry!

domiii lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po kilkudniowej nieobecności :)
    w czwartek przyjechała siostra z mężem i córcią w piątek jechałam do nich żeby zostać z małą gdy oni pojechali na weselicho a w sobotę znowu jechaliśmy do mnie i w niedzielę dopiero odjeżdżali więc tak kursowałam między Bydgoszczą a Toruniem :D
    Wczoraj jeszcze dochodziłam do siebie byłam jakaś taka umęczona.
    Dzisiaj nawet jestem wyspana właśnie wypiłam kawusię i wciągnęłam 2 pączki :)

Miłego dnia moje drogie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dokładnie tak, dzisiaj o 15 mam USG genetyczne u doktora Lewczuka :)
    trochę stresujące wydarzenie jednak, ale i ekscytujące :)
    będę się odzywać po! dziękuję :*

Kochana czekamy na wieści z wizyty :)
    i dziękuję za dopisanie mnie do listy dopiero zobaczyłam :D

domiii lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :-) domi dzis ma genetyczne a ja jutro, juz sie doczekac nie moge :-)

domiii, muminka83, Est lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,

Miłego dnia wszystkim!
    Ja koszmarnie niewyspana... Nie mogłam spać w nocy. Miałam przemieszanie bólu brzucha, konieczności wizytowania WC (dzisiaj 5 razy!) i stresu.

Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Chyba nic nowego nie powie w tej sytuacji. A myślę, że wszelkie kolejne kroki i tak będą zawieszone do czasu sprawdzenia sytuacji. Może trzeba było odwołać...

Z drugiej strony same wiecie jak to jest. Człowiek ciągle by chodził do tych lekarzy, bo to zawsze daje jakieś informacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:30

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Witajcie Dziewczyny,

Miłego dnia wszystkim!
    Ja koszmarnie niewyspana... Nie mogłam spać w nocy. Miałam przemieszanie bólu brzucha, konieczności wizytowania WC (dzisiaj 5 razy!) i stresu.

Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Chyba nic nowego nie powie w tej sytuacji. A myślę, że wszelkie kolejne kroki i tak będą zawieszone do czasu sprawdzenia sytuacji. Może trzeba było odwołać...

Z drugiej strony same wiecie jak to jest. Człowiek ciągle by chodził do tych lekarzy, bo to zawsze daje jakieś informacje.

Pewnie że ma sens każdego dnia bowiem wszystko się zmienia. :-* Idżta i dajta znać

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam genetyczne za tydzień :) odliczam dni niecierpliwie

muminka83 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Witajcie Dziewczyny,

Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Może trzeba było odwołać...

staram się być z Wami na bieżąco, lecz najwidoczniej przeoczyłam annak sprawę z serduchem? co się stało, jeśli mogę zapytać?
    pzdr

do czterech razy sztuka.
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jagood, oczywiście, że możesz :-)

W czwartek byłam na wizycie kontrolnej, żeby sprawdzić, czy serduszko bije.
    No i bije, tylko okazało się, że nierówno i trochę za wolno. W związku z tym lekarze powiedzieli, że mam być przygotowana na wszystkie możliwości. W najbliższy piątek idę na kontrolę, żeby sprawdzić, czy czynność serca się rozkręciła i przyspieszyła.

Rzecz w tym, że poprzednią ciążę straciłam właśnie przez serce, które stanęło. No więc... jest stres.

Ale dziewczynki-marcówki postawiły mnie tu do pionu. Kazały wierzyć, myśleć pozytywnie i założyć, że będzie dobrze. Tak też staram się robić.

Z tego, co widzę, Ty też jesteś po przejściach.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:52

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie, to możesz tu śmiało pisać o wszystkim i pytać o wszystko.

My tu na każdy temat rozmawiamy.
    O wydalaniach, wydzielinach, przytuleniach z porcelaną, niegrzecznych mężach, humorkach i wszystkim innym ;-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Mam pytanko do tych dziewczyn, ktore juz robily prenatalne usg. Chodzi mi o to jak wyglada wydruk takiego badania? Co jest w nim opisane? Jakie parametry i wogole.

Skowroneczko, ja byłam na badaniach prenatalnych w piątek i wieczorem napisałam długaśną notkę tutaj na ten temat. Napisałam tam również co znajduje się na takim wyniku badań. Do tego mam dołączone jeszcze kilka zdjęć i trzy siatki centylowe płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:14

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to już niebawem pierwsze genetyczne, czekam na wieści i ja:))
    powiedzcie proszę jak to jest, z om belly wyliczyla wiek ciąży na 12 tydzień, a osobno wiek płodu na 10 tydzień. to jeśli na pierwszej wizycie w 6 tygodniu z usg termin wyszedł na 4 marca, a tydzień temu, że maluch młodszy o dwa tygodnie, ale termin z usg nadal na 4 marca..nie rozumiem.
    w sumie jasne, że nie zaszłam w ciążę w dniu ostatniej miesiączki, tylko w połowie cyklu +\-, nie wiem już jak liczyć tygodnie. Na początku doktorka na podstawie om kazała przyjechać na genetyczne 15 sierpnia, a po ostatniej wizycie przesunelysmy genetyczne na 12 września. nigdy wcześniej nie wyszło, że płód jest młodszy.stąd moje nie zrozumienie.
    Nic.. w środę odbieram wyniki posiewu, może będzie szansa aby podglądnac dziecię.
    no i będzie zapadala decyzja o szwie. czy któraś z Was Kochane, ma podobny problem?
    Rozpisalam się niemiłosiernie, wybaczcie

do czterech razy sztuka.
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane marcówki!

Ależ się za Wami stęskniłam przez te dwa dni. Nie zaglądałam tutaj, bo miałam męża tylko dla siebie i musiałam to wykorzystać (mój M rano wychodzi do pracy, wpada na obiad i jedzie do drugiej pracy; wraca ok. 22:00). Było wspólne jedzenie, zakupy, spływ kajakowy :)

Czuję się coraz lepiej, chyba dolegliwości żołądkowo - jelitowe powoli opuszczają mój organizm. Na dowód tego napiszę Wam, że właśnie jem moje ulubione śniadanie, tj. serek bieluch z owocami i bakaliami. Przed zajściem w ciążę to było moje codzienne śniadanie, jednak na początku ciąży nie mogłam na to patrzeć.

Wiecie co wymyślił wczoraj mój mąż? Że przydałoby mi się trochę jodu i pod koniec września lub na początku października pojedziemy na 3 dni nad morze. Ze Śląska!:) Kierunek to prawdopodobnie Władysławowo, bo jest najbliżej autostrady A1. Poza tym znam to miasto jak własną kieszeń :) Może polecicie jakieś pokoje z łazienką?

kofeinka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Ja tez mam dzisiaj prenatalne :) juz sie nie moge doczekac :P Ale boje sie jak nie wiem co :/

Jagood witaj :) A mozna wiedziec dla czego bedziesz miec szef zakladany? I dla czego stracilas malenstwa? Ja tez jestem po 3 stratach...

Izoleccc lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood,
    Ja nie wiem dokładnie jak to jest z kalendarzem Belly, bo go nie prowadzę. Być może wylicza wiek ciąży według OM, a wiek płodu od zakładanego zapłodnienia / owulacji. Może stąd ta różnica. Pewnie inne dziewczyny będą lepiej wiedzieć.

Różnice między wiekiem ciąży według OM a USG są bardzo często. Liczenie według OM jest tylko orientacyjne i zakłada statystyczną długość cyklu oraz owulację w ok. 14 dniu. W rzeczywistości owulacja może wystąpić w bardzo różnych momentach. U mnie np. wystąpiła po 25. dniu cyklu. W związku z tym, moja ciąża według OM ma 9t2d, a według USG 7t3d. I to drugie jest o wiele bliższe temu, co wynikałoby z owulacji i działań z mężem.

Wyznacznikiem zdecydowanie jest badanie USG, a nie OM.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ