Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wam Marcówki:D
A Ja sie zapisałam na wizyte dzis na 13 bo grzybica sie rozkreca...tydzien temu we wtorek byłam z pecherzem i tak sie zastanawiam czy dzis bedzie mi chciała zrobic usg czy nie ciekawe:) a tak wam zycze miłego dnia;) u mnie mdłosic juz z dnia na dzien coraz mniejsze;A) -
annak wrote:Uff, to dobrze, że wszystko dobrze.
Skoro z takiego powodu Cię nie było, to możemy wybaczyć
Czy dobrze pamiętam, że jutro zaczynasz tydzień od wizyty u doktora ŁL?
To życzę super dobrej wizyty!
Ja idę do niego w piątek na sprawdzenie czy serducho przyspieszyło...
Dokładnie tak, dzisiaj o 15 mam USG genetyczne u doktora Lewczuka
trochę stresujące wydarzenie jednak, ale i ekscytujące
będę się odzywać po! dziękuję :*Karolina@, d'nusia, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam i ja po kilkudniowej nieobecności
w czwartek przyjechała siostra z mężem i córcią w piątek jechałam do nich żeby zostać z małą gdy oni pojechali na weselicho a w sobotę znowu jechaliśmy do mnie i w niedzielę dopiero odjeżdżali więc tak kursowałam między Bydgoszczą a Toruniem
Wczoraj jeszcze dochodziłam do siebie byłam jakaś taka umęczona.
Dzisiaj nawet jestem wyspana właśnie wypiłam kawusię i wciągnęłam 2 pączki
Miłego dnia moje drogie -
nick nieaktualnydomiii wrote:Dokładnie tak, dzisiaj o 15 mam USG genetyczne u doktora Lewczuka
trochę stresujące wydarzenie jednak, ale i ekscytujące
będę się odzywać po! dziękuję :*
Kochana czekamy na wieści z wizyty
i dziękuję za dopisanie mnie do listy dopiero zobaczyłamdomiii lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny,
Miłego dnia wszystkim!
Ja koszmarnie niewyspana... Nie mogłam spać w nocy. Miałam przemieszanie bólu brzucha, konieczności wizytowania WC (dzisiaj 5 razy!) i stresu.
Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Chyba nic nowego nie powie w tej sytuacji. A myślę, że wszelkie kolejne kroki i tak będą zawieszone do czasu sprawdzenia sytuacji. Może trzeba było odwołać...
Z drugiej strony same wiecie jak to jest. Człowiek ciągle by chodził do tych lekarzy, bo to zawsze daje jakieś informacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:30
-
annak wrote:Witajcie Dziewczyny,
Miłego dnia wszystkim!
Ja koszmarnie niewyspana... Nie mogłam spać w nocy. Miałam przemieszanie bólu brzucha, konieczności wizytowania WC (dzisiaj 5 razy!) i stresu.
Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Chyba nic nowego nie powie w tej sytuacji. A myślę, że wszelkie kolejne kroki i tak będą zawieszone do czasu sprawdzenia sytuacji. Może trzeba było odwołać...
Z drugiej strony same wiecie jak to jest. Człowiek ciągle by chodził do tych lekarzy, bo to zawsze daje jakieś informacje.
Pewnie że ma sens każdego dnia bowiem wszystko się zmienia. :-* Idżta i dajta znać -
Ja mam genetyczne za tydzień
odliczam dni niecierpliwie
muminka83 lubi tę wiadomość
-
annak wrote:Witajcie Dziewczyny,
Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Może trzeba było odwołać...
Z drugiej strony same wiecie jak to jest. Człowiek ciągle by chodził do tych lekarzy, bo to zawsze daje jakieś informacje.
staram się być z Wami na bieżąco, lecz najwidoczniej przeoczyłam annak sprawę z serduchem? co się stało, jeśli mogę zapytać?
pzdrdo czterech razy sztuka. -
Hej Jagood, oczywiście, że możesz
W czwartek byłam na wizycie kontrolnej, żeby sprawdzić, czy serduszko bije.
No i bije, tylko okazało się, że nierówno i trochę za wolno. W związku z tym lekarze powiedzieli, że mam być przygotowana na wszystkie możliwości. W najbliższy piątek idę na kontrolę, żeby sprawdzić, czy czynność serca się rozkręciła i przyspieszyła.
Rzecz w tym, że poprzednią ciążę straciłam właśnie przez serce, które stanęło. No więc... jest stres.
Ale dziewczynki-marcówki postawiły mnie tu do pionu. Kazały wierzyć, myśleć pozytywnie i założyć, że będzie dobrze. Tak też staram się robić.
Z tego, co widzę, Ty też jesteś po przejściach.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:52
-
Generalnie, to możesz tu śmiało pisać o wszystkim i pytać o wszystko.
My tu na każdy temat rozmawiamy.
O wydalaniach, wydzielinach, przytuleniach z porcelaną, niegrzecznych mężach, humorkach i wszystkim innym -
skowroneczka87 wrote:Mam pytanko do tych dziewczyn, ktore juz robily prenatalne usg. Chodzi mi o to jak wyglada wydruk takiego badania? Co jest w nim opisane? Jakie parametry i wogole.
Skowroneczko, ja byłam na badaniach prenatalnych w piątek i wieczorem napisałam długaśną notkę tutaj na ten temat. Napisałam tam również co znajduje się na takim wyniku badań. Do tego mam dołączone jeszcze kilka zdjęć i trzy siatki centylowe płodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:14
-
aaa to już niebawem pierwsze genetyczne, czekam na wieści i ja:))
powiedzcie proszę jak to jest, z om belly wyliczyla wiek ciąży na 12 tydzień, a osobno wiek płodu na 10 tydzień. to jeśli na pierwszej wizycie w 6 tygodniu z usg termin wyszedł na 4 marca, a tydzień temu, że maluch młodszy o dwa tygodnie, ale termin z usg nadal na 4 marca..nie rozumiem.
w sumie jasne, że nie zaszłam w ciążę w dniu ostatniej miesiączki, tylko w połowie cyklu +\-, nie wiem już jak liczyć tygodnie. Na początku doktorka na podstawie om kazała przyjechać na genetyczne 15 sierpnia, a po ostatniej wizycie przesunelysmy genetyczne na 12 września. nigdy wcześniej nie wyszło, że płód jest młodszy.stąd moje nie zrozumienie.
Nic.. w środę odbieram wyniki posiewu, może będzie szansa aby podglądnac dziecię.
no i będzie zapadala decyzja o szwie. czy któraś z Was Kochane, ma podobny problem?
Rozpisalam się niemiłosiernie, wybaczciedo czterech razy sztuka. -
Cześć kochane marcówki!
Ależ się za Wami stęskniłam przez te dwa dni. Nie zaglądałam tutaj, bo miałam męża tylko dla siebie i musiałam to wykorzystać (mój M rano wychodzi do pracy, wpada na obiad i jedzie do drugiej pracy; wraca ok. 22:00). Było wspólne jedzenie, zakupy, spływ kajakowy
Czuję się coraz lepiej, chyba dolegliwości żołądkowo - jelitowe powoli opuszczają mój organizm. Na dowód tego napiszę Wam, że właśnie jem moje ulubione śniadanie, tj. serek bieluch z owocami i bakaliami. Przed zajściem w ciążę to było moje codzienne śniadanie, jednak na początku ciąży nie mogłam na to patrzeć.
Wiecie co wymyślił wczoraj mój mąż? Że przydałoby mi się trochę jodu i pod koniec września lub na początku października pojedziemy na 3 dni nad morze. Ze Śląska!Kierunek to prawdopodobnie Władysławowo, bo jest najbliżej autostrady A1. Poza tym znam to miasto jak własną kieszeń
Może polecicie jakieś pokoje z łazienką?
kofeinka lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Ja tez mam dzisiaj prenatalnejuz sie nie moge doczekac
Ale boje sie jak nie wiem co
Jagood witajA mozna wiedziec dla czego bedziesz miec szef zakladany? I dla czego stracilas malenstwa? Ja tez jestem po 3 stratach...
Izoleccc lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Jagood,
Ja nie wiem dokładnie jak to jest z kalendarzem Belly, bo go nie prowadzę. Być może wylicza wiek ciąży według OM, a wiek płodu od zakładanego zapłodnienia / owulacji. Może stąd ta różnica. Pewnie inne dziewczyny będą lepiej wiedzieć.
Różnice między wiekiem ciąży według OM a USG są bardzo często. Liczenie według OM jest tylko orientacyjne i zakłada statystyczną długość cyklu oraz owulację w ok. 14 dniu. W rzeczywistości owulacja może wystąpić w bardzo różnych momentach. U mnie np. wystąpiła po 25. dniu cyklu. W związku z tym, moja ciąża według OM ma 9t2d, a według USG 7t3d. I to drugie jest o wiele bliższe temu, co wynikałoby z owulacji i działań z mężem.
Wyznacznikiem zdecydowanie jest badanie USG, a nie OM.