Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane. Tak się bawiłam dzisiaj kalendarzem że aż zgłupiałam bo usunęłam ciążę wiec na nowo jestem z kalendarzem :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my rocznice mamy jutro. Eh muszę coś wymyślić dobrego by zrobić. Może wybierzemy się do kina o ile mój mąż też nie padnie po 12 h pracy. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy. U mnie pierwsza ciąża, nie wiem co jest normalne a co nie i oczywiście panikuje...

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam Marcówki:D

A Ja sie zapisałam na wizyte dzis na 13 bo grzybica sie rozkreca...tydzien temu we wtorek byłam z pecherzem i tak sie zastanawiam czy dzis bedzie mi chciała zrobic usg czy nie ciekawe:) a tak wam zycze miłego dnia;) u mnie mdłosic juz z dnia na dzien coraz mniejsze;A)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Uff, to dobrze, że wszystko dobrze.
    Skoro z takiego powodu Cię nie było, to możemy wybaczyć ;-)

Czy dobrze pamiętam, że jutro zaczynasz tydzień od wizyty u doktora ŁL?
    To życzę super dobrej wizyty!
    Ja idę do niego w piątek na sprawdzenie czy serducho przyspieszyło...

Dokładnie tak, dzisiaj o 15 mam USG genetyczne u doktora Lewczuka :)
    trochę stresujące wydarzenie jednak, ale i ekscytujące :)
    będę się odzywać po! dziękuję :*

Karolina@, nick nieaktualny, Est, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii trzymam kciuki. Ja jeszcze muszę 2 tygodnie czekać :/

Za godzinkę jadę do dietetyka na wizytę. A potem wezmę synka na lody :D

W ogóle dzień dobry!

domiii lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po kilkudniowej nieobecności :)
    w czwartek przyjechała siostra z mężem i córcią w piątek jechałam do nich żeby zostać z małą gdy oni pojechali na weselicho a w sobotę znowu jechaliśmy do mnie i w niedzielę dopiero odjeżdżali więc tak kursowałam między Bydgoszczą a Toruniem :D
    Wczoraj jeszcze dochodziłam do siebie byłam jakaś taka umęczona.
    Dzisiaj nawet jestem wyspana właśnie wypiłam kawusię i wciągnęłam 2 pączki :)

Miłego dnia moje drogie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dokładnie tak, dzisiaj o 15 mam USG genetyczne u doktora Lewczuka :)
    trochę stresujące wydarzenie jednak, ale i ekscytujące :)
    będę się odzywać po! dziękuję :*

Kochana czekamy na wieści z wizyty :)
    i dziękuję za dopisanie mnie do listy dopiero zobaczyłam :D

domiii lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :-) domi dzis ma genetyczne a ja jutro, juz sie doczekac nie moge :-)

domiii, muminka83, Est lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,

Miłego dnia wszystkim!
    Ja koszmarnie niewyspana... Nie mogłam spać w nocy. Miałam przemieszanie bólu brzucha, konieczności wizytowania WC (dzisiaj 5 razy!) i stresu.

Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Chyba nic nowego nie powie w tej sytuacji. A myślę, że wszelkie kolejne kroki i tak będą zawieszone do czasu sprawdzenia sytuacji. Może trzeba było odwołać...

Z drugiej strony same wiecie jak to jest. Człowiek ciągle by chodził do tych lekarzy, bo to zawsze daje jakieś informacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:30

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Witajcie Dziewczyny,

Miłego dnia wszystkim!
    Ja koszmarnie niewyspana... Nie mogłam spać w nocy. Miałam przemieszanie bólu brzucha, konieczności wizytowania WC (dzisiaj 5 razy!) i stresu.

Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Chyba nic nowego nie powie w tej sytuacji. A myślę, że wszelkie kolejne kroki i tak będą zawieszone do czasu sprawdzenia sytuacji. Może trzeba było odwołać...

Z drugiej strony same wiecie jak to jest. Człowiek ciągle by chodził do tych lekarzy, bo to zawsze daje jakieś informacje.

Pewnie że ma sens każdego dnia bowiem wszystko się zmienia. :-* Idżta i dajta znać

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam genetyczne za tydzień :) odliczam dni niecierpliwie

muminka83 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Witajcie Dziewczyny,

Też idę dziś na wizytę do gina. W sumie nie wiem, czy to ma sens. To miała być taka rutynowa codwutygodniowa wizyta, chyba doktorka chciała mi dać skierowanie na wszystkie badania, itd. Ale w międzyczasie wyszła ta sprawa z serduszkiem i, prawdę mówiąc, nie wiem, czy mam tam po co iść. Ona i tak nie zrobi mi porządnego USG, zresztą jest za wcześnie. Może trzeba było odwołać...

staram się być z Wami na bieżąco, lecz najwidoczniej przeoczyłam annak sprawę z serduchem? co się stało, jeśli mogę zapytać?
    pzdr

do czterech razy sztuka.
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jagood, oczywiście, że możesz :-)

W czwartek byłam na wizycie kontrolnej, żeby sprawdzić, czy serduszko bije.
    No i bije, tylko okazało się, że nierówno i trochę za wolno. W związku z tym lekarze powiedzieli, że mam być przygotowana na wszystkie możliwości. W najbliższy piątek idę na kontrolę, żeby sprawdzić, czy czynność serca się rozkręciła i przyspieszyła.

Rzecz w tym, że poprzednią ciążę straciłam właśnie przez serce, które stanęło. No więc... jest stres.

Ale dziewczynki-marcówki postawiły mnie tu do pionu. Kazały wierzyć, myśleć pozytywnie i założyć, że będzie dobrze. Tak też staram się robić.

Z tego, co widzę, Ty też jesteś po przejściach.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:52

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie, to możesz tu śmiało pisać o wszystkim i pytać o wszystko.

My tu na każdy temat rozmawiamy.
    O wydalaniach, wydzielinach, przytuleniach z porcelaną, niegrzecznych mężach, humorkach i wszystkim innym ;-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Mam pytanko do tych dziewczyn, ktore juz robily prenatalne usg. Chodzi mi o to jak wyglada wydruk takiego badania? Co jest w nim opisane? Jakie parametry i wogole.

Skowroneczko, ja byłam na badaniach prenatalnych w piątek i wieczorem napisałam długaśną notkę tutaj na ten temat. Napisałam tam również co znajduje się na takim wyniku badań. Do tego mam dołączone jeszcze kilka zdjęć i trzy siatki centylowe płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:14

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to już niebawem pierwsze genetyczne, czekam na wieści i ja:))
    powiedzcie proszę jak to jest, z om belly wyliczyla wiek ciąży na 12 tydzień, a osobno wiek płodu na 10 tydzień. to jeśli na pierwszej wizycie w 6 tygodniu z usg termin wyszedł na 4 marca, a tydzień temu, że maluch młodszy o dwa tygodnie, ale termin z usg nadal na 4 marca..nie rozumiem.
    w sumie jasne, że nie zaszłam w ciążę w dniu ostatniej miesiączki, tylko w połowie cyklu +\-, nie wiem już jak liczyć tygodnie. Na początku doktorka na podstawie om kazała przyjechać na genetyczne 15 sierpnia, a po ostatniej wizycie przesunelysmy genetyczne na 12 września. nigdy wcześniej nie wyszło, że płód jest młodszy.stąd moje nie zrozumienie.
    Nic.. w środę odbieram wyniki posiewu, może będzie szansa aby podglądnac dziecię.
    no i będzie zapadala decyzja o szwie. czy któraś z Was Kochane, ma podobny problem?
    Rozpisalam się niemiłosiernie, wybaczcie

do czterech razy sztuka.
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane marcówki!

Ależ się za Wami stęskniłam przez te dwa dni. Nie zaglądałam tutaj, bo miałam męża tylko dla siebie i musiałam to wykorzystać (mój M rano wychodzi do pracy, wpada na obiad i jedzie do drugiej pracy; wraca ok. 22:00). Było wspólne jedzenie, zakupy, spływ kajakowy :)

Czuję się coraz lepiej, chyba dolegliwości żołądkowo - jelitowe powoli opuszczają mój organizm. Na dowód tego napiszę Wam, że właśnie jem moje ulubione śniadanie, tj. serek bieluch z owocami i bakaliami. Przed zajściem w ciążę to było moje codzienne śniadanie, jednak na początku ciąży nie mogłam na to patrzeć.

Wiecie co wymyślił wczoraj mój mąż? Że przydałoby mi się trochę jodu i pod koniec września lub na początku października pojedziemy na 3 dni nad morze. Ze Śląska!:) Kierunek to prawdopodobnie Władysławowo, bo jest najbliżej autostrady A1. Poza tym znam to miasto jak własną kieszeń :) Może polecicie jakieś pokoje z łazienką?

kofeinka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Ja tez mam dzisiaj prenatalne :) juz sie nie moge doczekac :P Ale boje sie jak nie wiem co :/

Jagood witaj :) A mozna wiedziec dla czego bedziesz miec szef zakladany? I dla czego stracilas malenstwa? Ja tez jestem po 3 stratach...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood,
    Ja nie wiem dokładnie jak to jest z kalendarzem Belly, bo go nie prowadzę. Być może wylicza wiek ciąży według OM, a wiek płodu od zakładanego zapłodnienia / owulacji. Może stąd ta różnica. Pewnie inne dziewczyny będą lepiej wiedzieć.

Różnice między wiekiem ciąży według OM a USG są bardzo często. Liczenie według OM jest tylko orientacyjne i zakłada statystyczną długość cyklu oraz owulację w ok. 14 dniu. W rzeczywistości owulacja może wystąpić w bardzo różnych momentach. U mnie np. wystąpiła po 25. dniu cyklu. W związku z tym, moja ciąża według OM ma 9t2d, a według USG 7t3d. I to drugie jest o wiele bliższe temu, co wynikałoby z owulacji i działań z mężem.

Wyznacznikiem zdecydowanie jest badanie USG, a nie OM.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ