X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1985 wrote:
    Hej dziewczynki
    Chwilę się nie odzywałam, bo jakoś nie było czasu. Mam do Was pytanie. Czy któraś miewa może bóle podbrzuszy i pachwin. Ja od kilku dni systematycznie je miewam i nie wiem, czy się martwić, czy po prostu czasem tak bywa. Wizytę kontrolną mam dopiero w następny poniedziałek i wtedy też usg prenatalne. Na ostatniej wizycie 6.08 lekarz wykrył małego krwiaka i przepisał duphaston. Od tej pory plamienia ustąpiły i mam nadzieję, że te bóle nie oznaczają, że coś złego dzieje się z moim dzidziusiem.
    Myślę że to normalne, bo tam się wszystko teraz rozciąga. Ty się martwisz, że Cię boli, a ja się martwię, że mnie nic nie boli ;) Ehh, no i znajdź tu człowieku złoty środek dla baby w ciąży :P

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochana,
    Z doświadczenia swojego i moich koleżanek wiem, że plamienia zdarzają się bardzo często i na ogół nic złego nie oznaczają. Prawdę mówiąc, chyba już powinni zacząć je wymieniać wśród zwykłych objawów ciąży, bo zobaczcie ile spośród nas to przechodzi. Jest tyle potencjalnych niegroźnych przyczyn: nadżerki, krwiaki, podrażnienia.
    Bardzo dobrze, że bierzesz Dupka. Na pewno pomoże.
    Niezależnie od tego podjedź na Izbę Przyjęć. Na pewno nie będą patrzeć na Ciebie jak na histeryczkę. Ja pojechałam w 6 tygodniu i byłam zaskoczona jak poważnie potraktowali sprawę. Zresztą nieważne co oni myślą, ważne, żebyś Ty się uspokoiła.
    No dokładnie, to jest nasze prawo a ich obowiązek.

• aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Myślę że to normalne, bo tam się wszystko teraz rozciąga. Ty się martwisz, że Cię boli, a ja się martwię, że mnie nic nie boli ;) Ehh, no i znajdź tu człowieku złoty środek dla baby w ciąży :P
    Dzięki za dobre słowo. Ja raczej z tych panikujących dlatego cokolwiek się dzieje a ja już rozmyślam czy to tak ma być czy coś jest nie tak. Biedne to moje maleństwo.

margaret26 lubi tę wiadomość

p19uk0s350c5hp5v.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mogę wyjść dopiero po pracy :( ogólnie u mnie z tą pracą teraz tak dupnie, bo jestem sama sobie a przede mną kontrola z ZUSu i tyle dokumentów do przygotowania. Na zwolnienie nie mogłam iść, ale mam komfortowe warunki pracy i staram się nie przemęczać bo mam możliwość nawet zdrzemnąć się w pracy a mój Ł mnie odwozi i przywozi i w domu wszystko robi..

a powiedzcie mi jak to na tej izbie jest? nie mam jeszcze kart ciąży i nie wiem co powinnam dać na potwierdzenie? czy na IP zrobią mi usg żeby zobaczyć czy z małym wszystko ok?

dqprwn15leplej5m.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    a powiedzcie mi jak to na tej izbie jest? nie mam jeszcze kart ciąży i nie wiem co powinnam dać na potwierdzenie? czy na IP zrobią mi usg żeby zobaczyć czy z małym wszystko ok?

Jak ja pojechałam, to byłam dopiero w 6 tygodniu (albo i wcześniej...). Nie miałam karty ciąży i nie stanowiło to problemu. Po prostu zapytali mnie, na jakim jestem etapie. Zrobili USG i wszystkie badania "ręczne". Wszystko bardzo szczegółowo, jak na normalnej wizycie. W rezultacie bardzo mnie ta wizyta uspokoiła. Jedyna niedogodność to było to, że musiałam 4,5 godziny czekać w poczekalni na Izbie, bo priorytet miały poważniejsze przypadki. No i akurat było apogeum porodów.

Martita88 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• baassiia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie do dziewczyn, ktore nie sa jeszcze na chorobowym. Kiedy w pracy przed szefem sie ujawniacie? U mnie brzuszka w sumie nie widac, czuje sie dobrze, a prace mam lekka. Chyba powiem jak bedzie juz widac, albo przy jakims ewentualnym L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:38

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Annak. Jak tylko będzie po wszystkim dam znać... mam nadzieję, że to nic poważnego :(

dqprwn15leplej5m.png
  • aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A pytanie do dziewczyn, ktore nie sa jeszcze na chorobowym. Kiedy w pracy przed szefem sie ujawniacie? U mnie brzuszka w sumie nie widac, czuje sie dobrze, a prace mam lekka. Chyba powiem jak bedzie juz widac, albo przy jakims ewentualnym L4
    Ja już uprzedziłam ale pracuję w szkole więc pasowało dać znać wcześniej żeby w razie w mogli szukać zastępstwa. Natomiast jeśli dobrze się czujesz to myślę, że narazie nie ma potrzeby informować. Jak już zaczniesz się zaokrąglać i będziesz chciała brać L4 to wtedy poinformuj. Jeszcze pytanie jaki ma pracodawca stosunek do takich informacji.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dzięki Annak. Jak tylko będzie po wszystkim dam znać... mam nadzieję, że to nic poważnego :(
    Trzymaj się kochana na pewno wszystko będzie dobrze. czekamy na dobre wieści.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1985 wrote:
    Ja już uprzedziłam ale pracuję w szkole więc pasowało dać znać wcześniej żeby w razie w mogli szukać zastępstwa. Natomiast jeśli dobrze się czujesz to myślę, że narazie nie ma potrzeby informować. Jak już zaczniesz się zaokrąglać i będziesz chciała brać L4 to wtedy poinformuj. Jeszcze pytanie jaki ma pracodawca stosunek do takich informacji.
    Moja firma jest bardzo duza, ponad 4000 osob i tu co chwile, ktos w ciazy:) bardzo przestrzegaja prawa pracy i kierownicy nie moga zlego slowa powiedziec, bo by mial mega przesrane :p takze to ostatnia rzecz o ktora sie martwie:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wszystkim dzisiaj super udanych wizyt i troszku zazdroszczę bo ja na moja muszę jeszcze do 10 września poczekać a co do prenatalnych to własnie dziś mąż chciał mnie zarejestrować ale okazało się że rejestracja nieczynna mają wolne za 15.08 i jutro będzie leciał ponownie.
    Mnie piersi nadal bolą najbardziej gdy zakładam i ściągam cyckonosz :P
    Pachwiny i podbrzusze bardzo rzadko ale jednak czasem czuję zauważyłam też że w terminie w którym byłaby @ bolały mnie jajniki ale to już minęło :)

Martita88

jedź na IP jak radzą dziewczyny i koniecznie daj znać co Ci powiedzieli ale jestem pewna że będzie wszystko dobrze :D

muminka83 lubi tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się martwię czasami ,ale jak sie okazuje niepotrzebnie. Jestem po wizycie. Mały ma 5,8cm i jest starszy o 3 dni. Widziałam rączki,nóżki,pęcherz,żołądek. NT w porządku:) Moja 6cm torbiel zniknęła,a trzymała się twardzielka 2 miesiące:/ Mały ssał palec i miał czkawkę, śmieszny widok :p Lekarz martwi się wagą bo nadal 5kg w plecy :/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a200140552c.jpg

Martita - czekam na wieści!

Dziewczyny mam nadzieję,że te wszystkie złe momenty,chwile zwątpienia, martwienie się i stres zostaną Nam wynagrodzone ślicznymi,różowymi bobasami :) Sobie i Wam tego życzę z całego serca! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:18

domiii, skowroneczka87, Martita88, nick nieaktualny, Vincent, maggda, Karolina@, Kaarolina, Est, krówka_muffka, muminka83, muminka83, Gośśś, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Witam was i siebie w 9tyg :) <3
    Co do bicia serduszka to zazdroszcze wam ze juz widzialyscie i slyszalyscie jego bicie bo ja musze jeszcze z 2tyg czekac pewnie.

A tak z innej beczki czy ktorejs z was zmalaly piersi? A i w dodatku pojawily sie na nich wstretne roztepy wrrr

Mi zmalały , dlatego oczywiście się martwię ... Są takie same jak przed ciążą ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26

Super kochana wiadomość i jaki wspaniały maluszek
    Ja bym się wagą tak nie martwiła u mnie np w pierwszej ciąży waga przez całą ciążę skakała raz na + a raz na - i lekarz się śmiał że jak tak dalej pójdzie to po porodzie będę wyglądała jak po kuracji odchudzającej i faktycznie nie pomylił się wyglądałam jak chodząca anoreksja a młody ważył 3710 i mierzył 57 :)

margaret26 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, ale cudowny Ludek :D Też chciałabym jutro takiego zobaczyć :)

A wiecie, czytałam na parenting, że w 11 tc albo 12, nie pamiętam, Dzidzia już odczuwa ból i nawet płacze, to się zdziwiłam :) Trzeba na siebie mocno teraz uważać :)
    A mnie dziś głowa coś zaczyna boleć :/ Ostatnio jak tak zaczyna to potem 3 dni boli i niedobrze mi :( A akurat jutro usg, w środę wizyta, no i trzeba być ogarniętym :/

margaret26, muminka83 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken mi też jakby zmalały, nie są już nabrzmiałe i nie bolą, no i też oczywiście sobie wkręcam.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.dawanda.com/product/86126999-album-pamitnik-ciy

Takie coś znalazłam przypadkiem, nawet fajna taka pamiątka, nie? Później dziecku można dać na 18-stkę ;)

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,jestem pewna ,że każda która jeszcze nie widziała niebawem zobaczy takiego ufoludka :p

3jvzj44jk36zw5al.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

zmiana rozmiaru piersi związana jest z szaleństwem hormonów, szczególnie dużym w I trymestrze. Jeszcze zdążą Wam urosnąć i boleć :)

i nie narzekajcie na brak objawów, bo ja tak gadała gadałam i wylądowałam na IP z plamieniami i krwiakiem :/ cieszyć się tylko jak nic się nie dzieje i nie boli! :)

margaret26, jagood, Est, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cycuchy na początku miałam wielkie,nabrzmiałe,a teraz jakby wróciły do rozmiaru sprzed ciąży. Tylko sutki swędzą i bolą.

muminka83 lubi tę wiadomość

3jvzj44jk36zw5al.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ