X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy Wy borykacie się jakoś bardziej z krwawieniami z nosa?
    Od wczoraj mam taki problem. A dziś już leci z obu dziurek naraz.

* * *
    Na marginesie: krótka anegdota o tym, jak można przerazić swojego męża. Przed chwilą w ramach zdawania relacji jak się czuję, napisałam mu SMSa o treści "Dzień pełen atrakcji. Teraz krew mi leci hektolitrami z obu dziurek.". Ten zadzwonił do mnie przerażony i pyta, jak to z dziurek?! z których?!. W całym amoku tych krwotoków zapomniałam napisać, że chodzi o krew... z nosa :-)

margaret26, arien lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,
    Czy Wy borykacie się jakoś bardziej z krwawieniami z nosa?
    Od wczoraj mam taki problem. A dziś już leci z obu dziurek naraz.

* * *
    Na marginesie: krótka anegdota o tym, jak można przerazić swojego męża. Przed chwilą w ramach zdawania relacji jak się czuję, napisałam mu SMSa o treści "Dzień pełen atrakcji. Teraz krew mi leci hektolitrami z obu dziurek.". Ten zadzwonił do mnie przerażony i pyta, jak to z dziurek?! z których?!. W całym amoku tych krwotoków zapomniałam napisać, że chodzi o krew... z nosa :-)

O ja chcesz żeby mąż zawału dostał :D

ja generalnie nie mam z tym kłopotu ale moja siostra przez całą ciążę miała takie krwawienia z nosa.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam was ;) u mnie spokój zero objawów tych złych odpukać ogólnie muszę wam powiedzieć że jestem bardzo spokojna pozytywnie nastawiona i do głowy mi nie przychodzi ze może być coś nie tak. Czy ze mną wszystko ok? ;)

margaret26, Est, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Czytam i czytam was ;) u mnie spokój zero objawów tych złych odpukać ogólnie muszę wam powiedzieć że jestem bardzo spokojna pozytywnie nastawiona i do głowy mi nie przychodzi ze może być coś nie tak. Czy ze mną wszystko ok? ;)

taaaaaaak ! :) <3

annak lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii jak najbardziej wszystko jest ok i oby do samego porodu :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita - podpisuję się pod słowami dziewczyn - jedź na IP i nie rozmyślaj co o Tobie sobie pomyślą. Zdrowie maleństwa jest najważniejsze!

Dziewczyny wszystkie małe bóle w podbrzuszu, jakieś ciągnięcia są normalne spowodowane rozciąganiem się macicy. Chyba że ból jest na prawdę dokuczliwy i towarzyszą temu jakieś plamienia...

U mnie brzuszek już wyraźnie powiększony, bez problemu wyczuwam pod skórą macicę. Dodatkowo mam taki mały dyskomfort - czuję że coś tam w środku jest. Bobas ma dopiero 6cm, a co będzie jak urośnie do 56cm! :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood ja mam termin porodu na 5 marca, a genetyczne 1 września, więc luuuuz :)

Karolina@. ja też jadę nad morze, 5 października wyjeżdżamy - już się doczekać nie mogę :D a my będziemy jechaĆ Z Krakowa

Ja już po dietetyku - 5 tygodni i 1,5 kg na +....ciekawa jestem z czego to na +, chyba z zaparć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:48

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wróciłąm od gin a wiec nie dała mi nic dopochwowego bo mi pobrała na posiew czycos tam bo w srodku łądnie wyglada i nie ma potrzeby a ja czuje przy wejsciu do pochwy tylko swedzenie tak wiec tylko clortmazolum i sie podmywac tantum rosa:) a tak juz byłamna tylu wizytach a dzis mi dopiero właczyła bicie serduszka cos wspaniałego jestem w takie euforiiiii:D:D:D:D Zycze wam wzystkich tak cudownych wizyt:D aaa i nie miałąm juz usg dopochwowego a normalnie przez brzuch i widizałam mojego pajacykaaaaa:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:28

domiii, edyś, Karolina@, jagood, Jacqueline, muminka83, maggda, krówka_muffka, d'nusia, Izoleccc lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie siedze w kolejce do gin a ze mna trzy ciezarne :) kazda innej wielkosci brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:30

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Martita - podpisuję się pod słowami dziewczyn - jedź na IP i nie rozmyślaj co o Tobie sobie pomyślą. Zdrowie maleństwa jest najważniejsze!

Dziewczyny wszystkie małe bóle w podbrzuszu, jakieś ciągnięcia są normalne spowodowane rozciąganiem się macicy. Chyba że ból jest na prawdę dokuczliwy i towarzyszą temu jakieś plamienia...

U mnie brzuszek już wyraźnie powiększony, bez problemu wyczuwam pod skórą macicę. Dodatkowo mam taki mały dyskomfort - czuję że coś tam w środku jest. Bobas ma dopiero 6cm, a co będzie jak urośnie do 56cm! :D
    No właśnie, a jak ja nic tam nie czuję, nie boli, nie ciągnie to nie jest dziwne? Tak bezboleśnie by mi się macica rozciągała :)?

muminka83 lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja wlasnie siedze w kolejce do gin a ze mna trzy ciezarne :) kazda innej wielkosci brzuszek

powodzonka kochana:*

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Trzymamy kciuki :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No właśnie, a jak ja nic tam nie czuję, nie boli, nie ciągnie to nie jest dziwne? Tak bezboleśnie by mi się macica rozciągała :)?

Hehe, jesteś zajebista :)
    Jak Cię nic nie boli to się ciesz kobieto! :)

muminka83, kofeinka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Mnie też - tym razem - nic nie ciągnie. W pierwszej ciąży to była masakra, teraz wmawiam sobie że wszystko zostało rozciągnięte przy synku :P

Ależ mam zgagę dziewczyny, masakra!

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Hehe, jesteś zajebista :)
    Jak Cię nic nie boli to się ciesz kobieto! :)
    A bo z babą w ciąży to już tak jest, boli źle, nie boli źle, jak nie wymiotuje to sobie wkręca że coś nie tak, jak wymiotuje, to płacze, że już nie chce ;) Ja jestem przewrażliwiona po ostatniej ciąży i uwierzę chyba dopiero jak rodzić zacznę ;)

Edyś trzymam kciuki :)

skowroneczka87, Karolina@ lubią tę wiadomość

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, z pewnością należysz do grona tych szczesciar, którym dolegliwości nie dokuczaja! :-) no! i jak trzeba to powtarzaj sobie to na głos, a i dzidzia będzie spokojna.

paola87, muminka83 lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może potrzebujecie duphastonu?
    cholera niepotrzebnie wykupiłam całą receptę,
    Zostało mi cztery opakowania..

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś

powodzonka i czekam na relacje po wizycie :)

Nataszka2200

fajnie że wszystko dobrze a w którym tc jesteś że usg już przez brzuch miałaś?

dziewczyny ugotowałam dzisiaj botwinkę i tak się najadłam że chyba zaraz pęknę
    a tak wg to o dziwo zwykła woda mineralna którą piję praktycznie od początku ciąży przestała mi smakować mam wrażenie jakby była słona miała tak któraś z was ?

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    a tak wg to o dziwo zwykła woda mineralna którą piję praktycznie od początku ciąży przestała mi smakować mam wrażenie jakby była słona miała tak któraś z was ?

Oj, ja mam problem z piciem wody. Niedobrze mi po niej. Nie wydaje mi się słona, ale jakaś mdła :-/
    Trochę to ograniczające, bo w sumie najlepsza rzecz do picia, a mi nie wchodzi.
    Teraz wycisnęłam sobie mnóstwo soku melonowo-pomarańczowego. Właśnie w zastępstwie wody.

A propos - ktoś tu kiedyś polecał wyciskarkę Kuvings - podpisuję się obiema rękami i nogami! Jest doskonała!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• edyś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Maly ludzik, ruszal swoim raczkami i nozkami Az sie rozesmialam na glos Ma ponad 3 cm Maly cud <3 Tak jak mowilam za 2 tyg usg genetyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:15

d'nusia, Nataszka2200, Est, Karolina@, domiii, krówka_muffka, muminka83, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ