X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy Wy borykacie się jakoś bardziej z krwawieniami z nosa?
    Od wczoraj mam taki problem. A dziś już leci z obu dziurek naraz.

* * *
    Na marginesie: krótka anegdota o tym, jak można przerazić swojego męża. Przed chwilą w ramach zdawania relacji jak się czuję, napisałam mu SMSa o treści "Dzień pełen atrakcji. Teraz krew mi leci hektolitrami z obu dziurek.". Ten zadzwonił do mnie przerażony i pyta, jak to z dziurek?! z których?!. W całym amoku tych krwotoków zapomniałam napisać, że chodzi o krew... z nosa :-)

margaret26, arien lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,
    Czy Wy borykacie się jakoś bardziej z krwawieniami z nosa?
    Od wczoraj mam taki problem. A dziś już leci z obu dziurek naraz.

* * *
    Na marginesie: krótka anegdota o tym, jak można przerazić swojego męża. Przed chwilą w ramach zdawania relacji jak się czuję, napisałam mu SMSa o treści "Dzień pełen atrakcji. Teraz krew mi leci hektolitrami z obu dziurek.". Ten zadzwonił do mnie przerażony i pyta, jak to z dziurek?! z których?!. W całym amoku tych krwotoków zapomniałam napisać, że chodzi o krew... z nosa :-)

O ja chcesz żeby mąż zawału dostał :D

ja generalnie nie mam z tym kłopotu ale moja siostra przez całą ciążę miała takie krwawienia z nosa.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam was ;) u mnie spokój zero objawów tych złych odpukać ogólnie muszę wam powiedzieć że jestem bardzo spokojna pozytywnie nastawiona i do głowy mi nie przychodzi ze może być coś nie tak. Czy ze mną wszystko ok? ;)

margaret26, Est, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Czytam i czytam was ;) u mnie spokój zero objawów tych złych odpukać ogólnie muszę wam powiedzieć że jestem bardzo spokojna pozytywnie nastawiona i do głowy mi nie przychodzi ze może być coś nie tak. Czy ze mną wszystko ok? ;)

taaaaaaak ! :) <3

annak lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii jak najbardziej wszystko jest ok i oby do samego porodu :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita - podpisuję się pod słowami dziewczyn - jedź na IP i nie rozmyślaj co o Tobie sobie pomyślą. Zdrowie maleństwa jest najważniejsze!

Dziewczyny wszystkie małe bóle w podbrzuszu, jakieś ciągnięcia są normalne spowodowane rozciąganiem się macicy. Chyba że ból jest na prawdę dokuczliwy i towarzyszą temu jakieś plamienia...

U mnie brzuszek już wyraźnie powiększony, bez problemu wyczuwam pod skórą macicę. Dodatkowo mam taki mały dyskomfort - czuję że coś tam w środku jest. Bobas ma dopiero 6cm, a co będzie jak urośnie do 56cm! :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood ja mam termin porodu na 5 marca, a genetyczne 1 września, więc luuuuz :)

Karolina@. ja też jadę nad morze, 5 października wyjeżdżamy - już się doczekać nie mogę :D a my będziemy jechaĆ Z Krakowa

Ja już po dietetyku - 5 tygodni i 1,5 kg na +....ciekawa jestem z czego to na +, chyba z zaparć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:48

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wróciłąm od gin a wiec nie dała mi nic dopochwowego bo mi pobrała na posiew czycos tam bo w srodku łądnie wyglada i nie ma potrzeby a ja czuje przy wejsciu do pochwy tylko swedzenie tak wiec tylko clortmazolum i sie podmywac tantum rosa:) a tak juz byłamna tylu wizytach a dzis mi dopiero właczyła bicie serduszka cos wspaniałego jestem w takie euforiiiii:D:D:D:D Zycze wam wzystkich tak cudownych wizyt:D aaa i nie miałąm juz usg dopochwowego a normalnie przez brzuch i widizałam mojego pajacykaaaaa:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:28

domiii, edyś, Karolina@, jagood, Jacqueline, muminka83, maggda, krówka_muffka, d'nusia, Izoleccc lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie siedze w kolejce do gin a ze mna trzy ciezarne :) kazda innej wielkosci brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:30

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Martita - podpisuję się pod słowami dziewczyn - jedź na IP i nie rozmyślaj co o Tobie sobie pomyślą. Zdrowie maleństwa jest najważniejsze!

Dziewczyny wszystkie małe bóle w podbrzuszu, jakieś ciągnięcia są normalne spowodowane rozciąganiem się macicy. Chyba że ból jest na prawdę dokuczliwy i towarzyszą temu jakieś plamienia...

U mnie brzuszek już wyraźnie powiększony, bez problemu wyczuwam pod skórą macicę. Dodatkowo mam taki mały dyskomfort - czuję że coś tam w środku jest. Bobas ma dopiero 6cm, a co będzie jak urośnie do 56cm! :D
    No właśnie, a jak ja nic tam nie czuję, nie boli, nie ciągnie to nie jest dziwne? Tak bezboleśnie by mi się macica rozciągała :)?

muminka83 lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja wlasnie siedze w kolejce do gin a ze mna trzy ciezarne :) kazda innej wielkosci brzuszek

powodzonka kochana:*

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Trzymamy kciuki :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No właśnie, a jak ja nic tam nie czuję, nie boli, nie ciągnie to nie jest dziwne? Tak bezboleśnie by mi się macica rozciągała :)?

Hehe, jesteś zajebista :)
    Jak Cię nic nie boli to się ciesz kobieto! :)

muminka83, kofeinka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Mnie też - tym razem - nic nie ciągnie. W pierwszej ciąży to była masakra, teraz wmawiam sobie że wszystko zostało rozciągnięte przy synku :P

Ależ mam zgagę dziewczyny, masakra!

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Hehe, jesteś zajebista :)
    Jak Cię nic nie boli to się ciesz kobieto! :)
    A bo z babą w ciąży to już tak jest, boli źle, nie boli źle, jak nie wymiotuje to sobie wkręca że coś nie tak, jak wymiotuje, to płacze, że już nie chce ;) Ja jestem przewrażliwiona po ostatniej ciąży i uwierzę chyba dopiero jak rodzić zacznę ;)

Edyś trzymam kciuki :)

skowroneczka87, Karolina@ lubią tę wiadomość

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, z pewnością należysz do grona tych szczesciar, którym dolegliwości nie dokuczaja! :-) no! i jak trzeba to powtarzaj sobie to na głos, a i dzidzia będzie spokojna.

paola87, muminka83 lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może potrzebujecie duphastonu?
    cholera niepotrzebnie wykupiłam całą receptę,
    Zostało mi cztery opakowania..

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś

powodzonka i czekam na relacje po wizycie :)

Nataszka2200

fajnie że wszystko dobrze a w którym tc jesteś że usg już przez brzuch miałaś?

dziewczyny ugotowałam dzisiaj botwinkę i tak się najadłam że chyba zaraz pęknę
    a tak wg to o dziwo zwykła woda mineralna którą piję praktycznie od początku ciąży przestała mi smakować mam wrażenie jakby była słona miała tak któraś z was ?

• annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    a tak wg to o dziwo zwykła woda mineralna którą piję praktycznie od początku ciąży przestała mi smakować mam wrażenie jakby była słona miała tak któraś z was ?

Oj, ja mam problem z piciem wody. Niedobrze mi po niej. Nie wydaje mi się słona, ale jakaś mdła :-/
    Trochę to ograniczające, bo w sumie najlepsza rzecz do picia, a mi nie wchodzi.
    Teraz wycisnęłam sobie mnóstwo soku melonowo-pomarańczowego. Właśnie w zastępstwie wody.

A propos - ktoś tu kiedyś polecał wyciskarkę Kuvings - podpisuję się obiema rękami i nogami! Jest doskonała!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• edyś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Maly ludzik, ruszal swoim raczkami i nozkami Az sie rozesmialam na glos Ma ponad 3 cm Maly cud <3 Tak jak mowilam za 2 tyg usg genetyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:15

d'nusia, Nataszka2200, Est, Karolina@, domiii, krówka_muffka, muminka83, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ