X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jestem BARDZO szczęśliwa! :) obiecałam sobie teraz już tylko cieszyć się z ciąży :)

O rany, Domiii...
    To już jest najprawdziwszy Człowieczek.
    Ale to musi być cudowne uczucie... :-)

domiii lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda mineralna obciąża nerki? Błagam nie piszcie takich bzdur!!!

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii gratulacje!! Ja też obiecałam sobie po prenatalnych, że będę myślała tylko pozytywnie i cieszył się z tego stanu :)

Mieszkam na wsi i u mnie też takie zabobony panują...

domiii, muminka83, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O rany, Domiii...
    To już jest najprawdziwszy Człowieczek.
    Ale to musi być cudowne uczucie... :-)

oj tak! :) szczególnie jak lekarz po kolei pokazywał wszystkie narządy i części ciała :) :) niesamowite!

muminka83 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak daleko zaszłyśmy, że wszystko już musi być OK. Tak będzie i tego się trzymajmy :) Trzymam kciuki za kolejne wizyty :)

domiii, Est lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hejka! :)

mhbx3b.jpg

Ale super dzidziolek :)

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim gratuluję udanych wizyt i cieszę się razem z Wami kobietki
    :D

Jeśli chodzi o te zabobony to też słyszałam mnóstwo, ale ten o farbowaniu włosów jest mega :D w poprzednich ciążach farbowałam i moje dzieci nie są rude :P

Ja dzisiaj zrobiłam sobie wypad do koleżanki na kawkę i fajnie mi to zrobiło :)

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    oj tak! :) szczególnie jak lekarz po kolei pokazywał wszystkie narządy i części ciała :) :) niesamowite!

Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać soboty :P Dobrze, że wizytę mam z samego rana bo zawsze to mniej czekania :D

domiii, Est lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Woda mineralna obciąża nerki? Błagam nie piszcie takich bzdur!!!
    Kumulacja pierwiastków spowodowana "nawadnianiem" się wodą wysokozmineralizowaną przy małej aktywności obciąża nerki. Wodę źródlaną może pić każdy, mineralną już nie, i o to mi chodzi.
    Każdego wybór co będzie pił, ale warto wiedzieć. Woda źródlana i mineralna różnią się, to chyba jasne, myślę że warto dowiedzieć się czym dokonując wyboru.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, a czy to o czym piszesz nie dotyczy wysokozmineralizowanych wód, które mają dużo więcej jednego z pierwiastków i powinny być stosowane jak wody lecznicze? A nie zwykłej wody mineralnej?

Domi, zdjęcie jest genialne! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.

Ja dziś miałam pierwszy pełny dzień w biurze od kilku tygodni i potem jeszcze spotkanie z promotorem, bo stwierdziłam, że co prawda z dużym opóźnieniem, ale jednak przed porodem muszę się obronić. :) Bałam się jak wytrzymam cały dzień, bo to już 13 godzin poza domem i nie ma tragedii. Miałam zjazd formy koło 13 i prawie zasnęłam nad biurkiem, ale gdy minął to zrobiło się nieźle. Każdy dzień bliżej II trymestru jest coraz lepszy :).

domiii, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kumulacja pierwiastków spowodowana "nawadnianiem" się wodą wysokozmineralizowaną przy małej aktywności obciąża nerki. Wodę źródlaną może pić każdy, mineralną już nie, i o to mi chodzi.
    Każdego wybór co będzie pił, ale warto wiedzieć. Woda źródlana i mineralna różnią się, to chyba jasne, myślę że warto dowiedzieć się czym dokonując wyboru.

Nie pisałyśmy o wodzie wysokozmineralizowanej tylko o mineralnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:40

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dziewczyny nie sprzeczajcie sie o wode:-) kazdy sam wie i czuje instynktownie co mu jest potrzebne. Ja np. pije zrodlana bo po mineralnej zwyczajnie wymiotowalam. Ale jesli komus smakuje i dobrze sie po niej czuje to chyba nic zlego. Organizm sam wiem co dla niego najlepsze.

muminka83, baassiia lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda woda mineralna jest inna, jedne zawierają takie pierwiatki, drugie zawierają więcej innych, itd. Tych wysokozmineralizowanych jest sporo w sklepach. Trzeba po prostu zwracać uwagę na etykiety i czytać co się wkłada do koszyka, ja tak robię ;)
    Jedna woda mineralna dla kogoś może być dobra, dla drugiego już nie, a taką źródlaną mogą się nawadniać wszyscy w dowolnych ilościach :) i głównie o to mi chodziło. Ogólnie z tych mineralnych to dobre są Dobrowianka i Kropla Beskidu, daję mężowi jak idzie ćwiczyć. A ja sama wolę Nestle źródlaną.

A co do obrony, to przed porodem to jest dobry pomysł. Potem byś pewnie odkładała i odkładała. Tylko teraz trochę się namęczysz ;) Ale będziesz później się cieszyła że masz już z głowy.

muminka83 lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii gratulacje już tak dużego maluszka ;) Ja wizytę mam jutro a prenatalne dopiero 27 sierpnia - mam nadzieję wtedy już poznać płeć. Ejj dziewczyny , widziałyście gazetkę z lidla ? Jakie kochane rzeczy są od dzisiaj dla maluszków ;) Szkoda jakbym znała płeć , od 8 rano na pewno bym już stała w kolejce ;)

domiii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak mialyscie do badania glukoze to po jej wypiciu musialyscie czekac jakis czas czy nie bo juz nie pamietam jak to bylo w poprzedniej ciazy

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie robię zakupów, bo boję się, że jak zacznę to będę miała zawalony cały dom :-)
    Najpierw pokoik, żebym miala gdzie to wszystko układać.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście coś wcześniej o oleju kokosowym... Macie jakieś źródło pewne, z którego zamawiacie? Z jakiejś konkretnej firmy?

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Dziewczyny czy jak mialyscie do badania glukoze to po jej wypiciu musialyscie czekac jakis czas czy nie bo juz nie pamietam jak to bylo w poprzedniej ciazy

Test obciążenia glukoza, pobranie krwi przed wypiciem glukozy, następnie wypicie glukozy(u mnie 75 g plus połówka cytryny) następnie odczekanie dwóch godzin nic nie jedźąc,ewentualnie troszkę wody- pobranie kolejnej próbki krwi.
    Podobno teraz jest tak,że jeszcze po godzinie trzeba iść na pobranie krwi...tak mi koleżanka mówiła..ech

Domiii ale masz słodkiego bobasa!!!!!C U D O!!!!!!!! A powiedź jak krwiak? A miałaś usg z próbką krwi, czy samo usg???

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Domiii gratulacje już tak dużego maluszka ;) Ja wizytę mam jutro a prenatalne dopiero 27 sierpnia - mam nadzieję wtedy już poznać płeć. Ejj dziewczyny , widziałyście gazetkę z lidla ? Jakie kochane rzeczy są od dzisiaj dla maluszków ;) Szkoda jakbym znała płeć , od 8 rano na pewno bym już stała w kolejce ;)

Nie dopchalabys sie kochana:-) ja ostatnio bylam na lowach dla synka i skapitulowalam. Przed otwarciem sklepu juz stala z setka ludzi, a jak potem to wszystko ruszylo w strone ubran to uuu... nie bylo szans:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:

Glukoza na czczo nie trzeba czekać, obciążenie glukozą trzeba. To 2 różne badania.
    Podczas obciążenia pobierają krew 3 razy. Na czczo, oraz 1 godzine i dwie godziny po wypiciu 75g (teraz już raczej się nie robi 50g).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:35

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ