Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:jestem BARDZO szczęśliwa!
obiecałam sobie teraz już tylko cieszyć się z ciąży
O rany, Domiii...
To już jest najprawdziwszy Człowieczek.
Ale to musi być cudowne uczucie...domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWszystkim gratuluję udanych wizyt i cieszę się razem z Wami kobietki
Jeśli chodzi o te zabobony to też słyszałam mnóstwo, ale ten o farbowaniu włosów jest megaw poprzednich ciążach farbowałam i moje dzieci nie są rude
Ja dzisiaj zrobiłam sobie wypad do koleżanki na kawkę i fajnie mi to zrobiłoEst lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:oj tak!
szczególnie jak lekarz po kolei pokazywał wszystkie narządy i części ciała
niesamowite!
Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać sobotyDobrze, że wizytę mam z samego rana bo zawsze to mniej czekania
domiii, Est lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Woda mineralna obciąża nerki? Błagam nie piszcie takich bzdur!!!
Każdego wybór co będzie pił, ale warto wiedzieć. Woda źródlana i mineralna różnią się, to chyba jasne, myślę że warto dowiedzieć się czym dokonując wyboru. -
Paola, a czy to o czym piszesz nie dotyczy wysokozmineralizowanych wód, które mają dużo więcej jednego z pierwiastków i powinny być stosowane jak wody lecznicze? A nie zwykłej wody mineralnej?
Domi, zdjęcie jest genialne! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.
Ja dziś miałam pierwszy pełny dzień w biurze od kilku tygodni i potem jeszcze spotkanie z promotorem, bo stwierdziłam, że co prawda z dużym opóźnieniem, ale jednak przed porodem muszę się obronić.Bałam się jak wytrzymam cały dzień, bo to już 13 godzin poza domem i nie ma tragedii. Miałam zjazd formy koło 13 i prawie zasnęłam nad biurkiem, ale gdy minął to zrobiło się nieźle. Każdy dzień bliżej II trymestru jest coraz lepszy
.
domiii, Est, muminka83 lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Kumulacja pierwiastków spowodowana "nawadnianiem" się wodą wysokozmineralizowaną przy małej aktywności obciąża nerki. Wodę źródlaną może pić każdy, mineralną już nie, i o to mi chodzi.
Każdego wybór co będzie pił, ale warto wiedzieć. Woda źródlana i mineralna różnią się, to chyba jasne, myślę że warto dowiedzieć się czym dokonując wyboru.
Nie pisałyśmy o wodzie wysokozmineralizowanej tylko o mineralnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:40
-
Aj dziewczyny nie sprzeczajcie sie o wode:-) kazdy sam wie i czuje instynktownie co mu jest potrzebne. Ja np. pije zrodlana bo po mineralnej zwyczajnie wymiotowalam. Ale jesli komus smakuje i dobrze sie po niej czuje to chyba nic zlego. Organizm sam wiem co dla niego najlepsze.
muminka83, baassiia lubią tę wiadomość
-
Każda woda mineralna jest inna, jedne zawierają takie pierwiatki, drugie zawierają więcej innych, itd. Tych wysokozmineralizowanych jest sporo w sklepach. Trzeba po prostu zwracać uwagę na etykiety i czytać co się wkłada do koszyka, ja tak robię
Jedna woda mineralna dla kogoś może być dobra, dla drugiego już nie, a taką źródlaną mogą się nawadniać wszyscy w dowolnych ilościachi głównie o to mi chodziło. Ogólnie z tych mineralnych to dobre są Dobrowianka i Kropla Beskidu, daję mężowi jak idzie ćwiczyć. A ja sama wolę Nestle źródlaną.
A co do obrony, to przed porodem to jest dobry pomysł. Potem byś pewnie odkładała i odkładała. Tylko teraz trochę się namęczyszAle będziesz później się cieszyła że masz już z głowy.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Domiii gratulacje już tak dużego maluszka
Ja wizytę mam jutro a prenatalne dopiero 27 sierpnia - mam nadzieję wtedy już poznać płeć. Ejj dziewczyny , widziałyście gazetkę z lidla ? Jakie kochane rzeczy są od dzisiaj dla maluszków
Szkoda jakbym znała płeć , od 8 rano na pewno bym już stała w kolejce
domiii lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
maggda wrote:Dziewczyny czy jak mialyscie do badania glukoze to po jej wypiciu musialyscie czekac jakis czas czy nie bo juz nie pamietam jak to bylo w poprzedniej ciazy
Test obciążenia glukoza, pobranie krwi przed wypiciem glukozy, następnie wypicie glukozy(u mnie 75 g plus połówka cytryny) następnie odczekanie dwóch godzin nic nie jedźąc,ewentualnie troszkę wody- pobranie kolejnej próbki krwi.
Podobno teraz jest tak,że jeszcze po godzinie trzeba iść na pobranie krwi...tak mi koleżanka mówiła..ech
Domiii ale masz słodkiego bobasa!!!!!C U D O!!!!!!!! A powiedź jak krwiak? A miałaś usg z próbką krwi, czy samo usg???
-
aleksandrazz wrote:Domiii gratulacje już tak dużego maluszka
Ja wizytę mam jutro a prenatalne dopiero 27 sierpnia - mam nadzieję wtedy już poznać płeć. Ejj dziewczyny , widziałyście gazetkę z lidla ? Jakie kochane rzeczy są od dzisiaj dla maluszków
Szkoda jakbym znała płeć , od 8 rano na pewno bym już stała w kolejce
Nie dopchalabys sie kochana:-) ja ostatnio bylam na lowach dla synka i skapitulowalam. Przed otwarciem sklepu juz stala z setka ludzi, a jak potem to wszystko ruszylo w strone ubran to uuu... nie bylo szans:-) -
maggda wrote:Dziewczyny czy jak mialyscie do badania glukoze to po jej wypiciu musialyscie czekac jakis czas czy nie bo juz nie pamietam jak to bylo w poprzedniej ciazy
Glukoza na czczo nie trzeba czekać, obciążenie glukozą trzeba. To 2 różne badania.
Podczas obciążenia pobierają krew 3 razy. Na czczo, oraz 1 godzine i dwie godziny po wypiciu 75g (teraz już raczej się nie robi 50g).Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:35