X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jestem BARDZO szczęśliwa! :) obiecałam sobie teraz już tylko cieszyć się z ciąży :)

O rany, Domiii...
    To już jest najprawdziwszy Człowieczek.
    Ale to musi być cudowne uczucie... :-)

domiii lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda mineralna obciąża nerki? Błagam nie piszcie takich bzdur!!!

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii gratulacje!! Ja też obiecałam sobie po prenatalnych, że będę myślała tylko pozytywnie i cieszył się z tego stanu :)

Mieszkam na wsi i u mnie też takie zabobony panują...

domiii, muminka83, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O rany, Domiii...
    To już jest najprawdziwszy Człowieczek.
    Ale to musi być cudowne uczucie... :-)

oj tak! :) szczególnie jak lekarz po kolei pokazywał wszystkie narządy i części ciała :) :) niesamowite!

muminka83 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak daleko zaszłyśmy, że wszystko już musi być OK. Tak będzie i tego się trzymajmy :) Trzymam kciuki za kolejne wizyty :)

domiii, Est lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hejka! :)

mhbx3b.jpg

Ale super dzidziolek :)

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim gratuluję udanych wizyt i cieszę się razem z Wami kobietki
    :D

Jeśli chodzi o te zabobony to też słyszałam mnóstwo, ale ten o farbowaniu włosów jest mega :D w poprzednich ciążach farbowałam i moje dzieci nie są rude :P

Ja dzisiaj zrobiłam sobie wypad do koleżanki na kawkę i fajnie mi to zrobiło :)

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    oj tak! :) szczególnie jak lekarz po kolei pokazywał wszystkie narządy i części ciała :) :) niesamowite!

Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać soboty :P Dobrze, że wizytę mam z samego rana bo zawsze to mniej czekania :D

domiii, Est lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Woda mineralna obciąża nerki? Błagam nie piszcie takich bzdur!!!
    Kumulacja pierwiastków spowodowana "nawadnianiem" się wodą wysokozmineralizowaną przy małej aktywności obciąża nerki. Wodę źródlaną może pić każdy, mineralną już nie, i o to mi chodzi.
    Każdego wybór co będzie pił, ale warto wiedzieć. Woda źródlana i mineralna różnią się, to chyba jasne, myślę że warto dowiedzieć się czym dokonując wyboru.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, a czy to o czym piszesz nie dotyczy wysokozmineralizowanych wód, które mają dużo więcej jednego z pierwiastków i powinny być stosowane jak wody lecznicze? A nie zwykłej wody mineralnej?

Domi, zdjęcie jest genialne! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.

Ja dziś miałam pierwszy pełny dzień w biurze od kilku tygodni i potem jeszcze spotkanie z promotorem, bo stwierdziłam, że co prawda z dużym opóźnieniem, ale jednak przed porodem muszę się obronić. :) Bałam się jak wytrzymam cały dzień, bo to już 13 godzin poza domem i nie ma tragedii. Miałam zjazd formy koło 13 i prawie zasnęłam nad biurkiem, ale gdy minął to zrobiło się nieźle. Każdy dzień bliżej II trymestru jest coraz lepszy :).

domiii, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kumulacja pierwiastków spowodowana "nawadnianiem" się wodą wysokozmineralizowaną przy małej aktywności obciąża nerki. Wodę źródlaną może pić każdy, mineralną już nie, i o to mi chodzi.
    Każdego wybór co będzie pił, ale warto wiedzieć. Woda źródlana i mineralna różnią się, to chyba jasne, myślę że warto dowiedzieć się czym dokonując wyboru.

Nie pisałyśmy o wodzie wysokozmineralizowanej tylko o mineralnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:40

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dziewczyny nie sprzeczajcie sie o wode:-) kazdy sam wie i czuje instynktownie co mu jest potrzebne. Ja np. pije zrodlana bo po mineralnej zwyczajnie wymiotowalam. Ale jesli komus smakuje i dobrze sie po niej czuje to chyba nic zlego. Organizm sam wiem co dla niego najlepsze.

muminka83, baassiia lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda woda mineralna jest inna, jedne zawierają takie pierwiatki, drugie zawierają więcej innych, itd. Tych wysokozmineralizowanych jest sporo w sklepach. Trzeba po prostu zwracać uwagę na etykiety i czytać co się wkłada do koszyka, ja tak robię ;)
    Jedna woda mineralna dla kogoś może być dobra, dla drugiego już nie, a taką źródlaną mogą się nawadniać wszyscy w dowolnych ilościach :) i głównie o to mi chodziło. Ogólnie z tych mineralnych to dobre są Dobrowianka i Kropla Beskidu, daję mężowi jak idzie ćwiczyć. A ja sama wolę Nestle źródlaną.

A co do obrony, to przed porodem to jest dobry pomysł. Potem byś pewnie odkładała i odkładała. Tylko teraz trochę się namęczysz ;) Ale będziesz później się cieszyła że masz już z głowy.

muminka83 lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii gratulacje już tak dużego maluszka ;) Ja wizytę mam jutro a prenatalne dopiero 27 sierpnia - mam nadzieję wtedy już poznać płeć. Ejj dziewczyny , widziałyście gazetkę z lidla ? Jakie kochane rzeczy są od dzisiaj dla maluszków ;) Szkoda jakbym znała płeć , od 8 rano na pewno bym już stała w kolejce ;)

domiii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak mialyscie do badania glukoze to po jej wypiciu musialyscie czekac jakis czas czy nie bo juz nie pamietam jak to bylo w poprzedniej ciazy

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie robię zakupów, bo boję się, że jak zacznę to będę miała zawalony cały dom :-)
    Najpierw pokoik, żebym miala gdzie to wszystko układać.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście coś wcześniej o oleju kokosowym... Macie jakieś źródło pewne, z którego zamawiacie? Z jakiejś konkretnej firmy?

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Dziewczyny czy jak mialyscie do badania glukoze to po jej wypiciu musialyscie czekac jakis czas czy nie bo juz nie pamietam jak to bylo w poprzedniej ciazy

Test obciążenia glukoza, pobranie krwi przed wypiciem glukozy, następnie wypicie glukozy(u mnie 75 g plus połówka cytryny) następnie odczekanie dwóch godzin nic nie jedźąc,ewentualnie troszkę wody- pobranie kolejnej próbki krwi.
    Podobno teraz jest tak,że jeszcze po godzinie trzeba iść na pobranie krwi...tak mi koleżanka mówiła..ech

Domiii ale masz słodkiego bobasa!!!!!C U D O!!!!!!!! A powiedź jak krwiak? A miałaś usg z próbką krwi, czy samo usg???

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Domiii gratulacje już tak dużego maluszka ;) Ja wizytę mam jutro a prenatalne dopiero 27 sierpnia - mam nadzieję wtedy już poznać płeć. Ejj dziewczyny , widziałyście gazetkę z lidla ? Jakie kochane rzeczy są od dzisiaj dla maluszków ;) Szkoda jakbym znała płeć , od 8 rano na pewno bym już stała w kolejce ;)

Nie dopchalabys sie kochana:-) ja ostatnio bylam na lowach dla synka i skapitulowalam. Przed otwarciem sklepu juz stala z setka ludzi, a jak potem to wszystko ruszylo w strone ubran to uuu... nie bylo szans:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:

Glukoza na czczo nie trzeba czekać, obciążenie glukozą trzeba. To 2 różne badania.
    Podczas obciążenia pobierają krew 3 razy. Na czczo, oraz 1 godzine i dwie godziny po wypiciu 75g (teraz już raczej się nie robi 50g).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:35

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ