Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Ja bym wzięła z 2 opakowania. Napisz mi na priw ile chcesz z wysyłką za nie
A dziś moja rocznica ślubu 5 ale dziś też mija 6 lat razem. Idę sie ogarnąć i zrobić coś ekstra dla mojego m
Najlepszego:-) u mnie tez 5 po slubie i 6 razem, rocznica w piatek:-)muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka. Wczoraj napisałam tak lakonicznie przez te emocje i telefony do najbliższych aż padł mi telefon.
Na wizycie jak tylko zobaczyłam usg na monitorze krzyknęłam: jest kropek!!! Aż pan doktor sie zaśmiał i powiedział : a czemu miałoby nie być? :d
Pózniej z 10 razy mówiłam: ale suuuuuuper ale suuuuper.....
W końcu było mi wstyd, ale co tam
Karta ciąży założona, serduszko pikalo, nie wiem ile cm ma dzidzia, bo nie pytałam z tego szoku.
Jak zadzwoniłam do mamy to sie poplakalysmy....
Juz teraz jestem spokojna i bardzo szczęśliwa
Powiem jedno:
ALE SUUUUUUUUPER!!!!!!!muminka83, ksanka, domiii, Karolina@, krówka_muffka, Karka, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Ja czekam na kolejna wizyte do poniedzialku. Mi lekarz dopiero ostatnio zlecil jakies badania, z tym, ze u mnie cisza spokoj, zadnych plamien czy skurczy.
Juz ostatnio bylo serduszko, takze jestem w miare spokojna, tym bardziej, ze widze jak brzuch sie zaokrogla, wiec i dzidzia rosnie:)
Mi wraca dobre samopoczucie, moze tez troche przez pogode bo sie ochlodzilo, a mi jest mwga goraco przez hormony.
Waga na dzis rano +0.5 (51.5)Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:
A dziś moja rocznica ślubu 5 ale dziś też mija 6 lat razem. Idę sie ogarnąć i zrobić coś ekstra dla mojego m
Gratulacje kochana i wszystkiego dobrego na kolejne lata
d'nusia
Ale super
Gratuluje udanej wizyty
A teraz
Dzień dobry wszystkim
Ja już po kawusi i śniadanku mój M rano mnie obudził z tacą w rękach i mówi "kochanie wstań śniadanko do łóżka" taką mi miłą niespodziankę zrobił
taka pobudka to zaraz człowiek szczęśliwszy i dzień piękniejszy
Dobrego dnia kochaneMagda lena lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji Wtorku.
I oczywiście waszych waszych dni.
Mam do was pytanie odnosnie wagi. Przez 1 trymester utrzymywala mi sie stabilnie ale ostatnio od Kilku dni codziennie spada. Po jakies 200/300 g. Nie mam zadnych nudnosci tylko nie chce mi sie jesc tylko pije ale stara sie przynajmniej sniadanie I obiad jadac.Rozmawialam z lekarzem ale mowilam teraz nie przejmowac sie. I nie przejmowac sie, wcześniej mialam nadwage.
Do Bardziej doswiadczonych czy tak mialyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 08:25
-
DZIEŃ DOBRY !
witam was z pysznym śniadaniem;)rano popędziłam do piekarni po ulubione pieczywoMmmmm
byłam oddać na badanie posiew moczu ,
odliczam czas do poniedziałku !! -
Witajcie dziewczyny
Muminka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
U mnie w standardzie wymioty. A co do wagi to schudłam 2kg i pytałam gin to mi powiedziała że w 1 trymestrze można schudnąć.
Ogólnie odczuwam rozciąganie w dole ale do zniesienia.
Miłego dnia życzę -
Karolina@ wrote:Cześć kochane marcówki!
Ależ się za Wami stęskniłam przez te dwa dni. Nie zaglądałam tutaj, bo miałam męża tylko dla siebie i musiałam to wykorzystać (mój M rano wychodzi do pracy, wpada na obiad i jedzie do drugiej pracy; wraca ok. 22:00). Było wspólne jedzenie, zakupy, spływ kajakowy
Czuję się coraz lepiej, chyba dolegliwości żołądkowo - jelitowe powoli opuszczają mój organizm. Na dowód tego napiszę Wam, że właśnie jem moje ulubione śniadanie, tj. serek bieluch z owocami i bakaliami. Przed zajściem w ciążę to było moje codzienne śniadanie, jednak na początku ciąży nie mogłam na to patrzeć.
Wiecie co wymyślił wczoraj mój mąż? Że przydałoby mi się trochę jodu i pod koniec września lub na początku października pojedziemy na 3 dni nad morze. Ze Śląska!Kierunek to prawdopodobnie Władysławowo, bo jest najbliżej autostrady A1. Poza tym znam to miasto jak własną kieszeń
Może polecicie jakieś pokoje z łazienką?
Ja z czystym sercem mogę Ci polecić pokoje u Emily ale to Karwia a nie Władysławowo
http://karwia-emily.pl/
dużo mniejszy spęd ludzi tam jest i łatwiej o miejsce na plaży
Karwia jest blisko Władka, więc różnica kilometrowa żadna
Ja byłam już u Emyli dwa razy i naprawdę jest fajnie, sympatycznie
Aaaa no i do plaży bardzo bliskoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 08:43
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Nic mi nie piszcie o śniadaniu! Ja popijam herbatę, czekam aż mąż się obrobi i jadę na badania
Oby mnie tylko mdłości z głodu nie złapały bo będzie pozamiatane. Zazwyczaj jak już mnie złapią to cały dzień z głowy
Muminka - cudów na kiju z okazji rocznicy ślubu
D'nusia - superTo teraz rośnijcie zdrowo i aby do Bożego Narodzenia
Tak sobie powtarzam, że później już szybko zleci
Ksanka - nie ma nic dziwnego, że waga spada. Mniej jesz a metabolizm w ciąży przyspiesza. Jeśli masz nadwagę to maluszek głodny nie jest, on tam sobie od Ciebie weźmie co mu potrzebaMi też waga lekko spadła a przed ciążą niewiele mi do niedowagi brakowało. Niestety mdłości i brak apetytu robią swoje. Któraś z dziewczyn tu na forum chyba z 5 kg już schudła i wszystko jest ok.
Alinalii - pieczywoNo weźcie z tym jedzeniem
Umrę z głodu ;(
margaret26, ksanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa, dziś w końcu przyjdzie moja przesyłka z HM mama. Chyba wieki na nią czekam. Co najlepsze wczoraj zajrzałam na stronę a tam weszła nowa kolekcja i zmienili model spodni, które zamówiłam na duuużo brzydsze. Mam nadzieję, że załapałam się jeszcze na starą wersję. Dam znać potem jak te dżinsy na żywo wyglądają
Est lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim! Ja aktualnie czekam na teściów, bo mają przywieźć mi chrześniaka męża do pilnowania.
Kofeinko - dziękuję za przesłanie namiarów. Powiem Ci, że pokoje robią wrażenie, na prawdę! Karwię znam - byłam tam kiedyś przejazdem, kilka lat temu. Było tam dopiero kilka domków w stanie budowy, ale co zapamiętałam - to piękną i szeroką plażę, gdzie nie ma nigdzie indziej. Myślałam o Karwii, ale boję się, że pod koniec września lub na początku października wioska będzie w stanie umierającym. Dlatego właśnie wybraliśmy duże Władysławowo. W sezonie to z pewnością wybrałabym Karwię
Muminko - świętujemy razemu Ciebie 5 rocznica ślubu, a u mnie trzecia:) Trzy lata temu to już byłam w fryzurze i miałam robiony makijaż. Nie wiem jak Wy wspominacie ten dzień, ale ja chętnie przeżyłabym go jeszcze raz. Tym bardziej że miałam dwudniowe wesele (jak to na śląsku bywa)
kofeinka lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Aaa, dziś w końcu przyjdzie moja przesyłka z HM mama. Chyba wieki na nią czekam. Co najlepsze wczoraj zajrzałam na stronę a tam weszła nowa kolekcja i zmienili model spodni, które zamówiłam na duuużo brzydsze. Mam nadzieję, że załapałam się jeszcze na starą wersję. Dam znać potem jak te dżinsy na żywo wyglądają
Kasiu byłam w niedzielę w H&M i mierzyłam kilka par spodni. Powiem Ci, że mierzyłam takie za 129zł i moim zdaniem były zrobione z średniej jakości materiału. Miałam kiedyś dżinsy z tego samego materiału i szybko się zużyły. Mierzyłam inną parę za 229zł (!) i były idealne. Mocny materiał, rewelacyjnie uszyte, gumka dopasowana pod brzuszkiem. Tylko ta cena... -
nick nieaktualny
-
Ksanka - ja po wczorajszej wizycie usłyszałam,że niepokojący jest mój spadek wagi i to ,że nie wzrasta ,ale u mnie powodem były mdłości i wymioty ,które dopiero teraz przechodzą. Jednak lekarz mówił,że u niektórych kobiet tak drastyczny spadek wagi może być powiązany z tsh.
Kasia - chyba o mnie mówisz
Byłam na badaniach i niestety dopadły mnie mdłości z głodu:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:07
-
nick nieaktualny
-
Hej ja dzis pierwszy dzien od 3 tyg bez porcelany:D tylko mnie naciaglo ale nic wiecej
ciesze sie
a tak sutnego to dzis sie dowiedziałam ze mój fotograf ze ślubu zmarł;/
-
Ksanka, ja jestem tą osobą, która schudła od początku ciąży, a właściwie w ostatnie 4 tygodnie niemal 5kg. Też mam trochę nadprogramowych kilogramów. Mój lekarz mówi, żeby w I trymestrze się tym nie przejmować i to znaczy, że hormony działają jak należy.
-
A. Kasiu mam do Ciebie pytanie, pisałaś że masz genetyczne usg w sobotę, ja mam w piątek na 16.00. W związku z tym mam pytanie, czy robisz samo usg czy z próbką krwi, bo ja właśnie się zastanawiam czy robić tą próbkę krwi.. może coś podpowiesz kochana!
Jusia trzymam mocno kciuki kochana!!!!!