Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Kasiu byłam w niedzielę w H&M i mierzyłam kilka par spodni. Powiem Ci, że mierzyłam takie za 129zł i moim zdaniem były zrobione z średniej jakości materiału. Miałam kiedyś dżinsy z tego samego materiału i szybko się zużyły. Mierzyłam inną parę za 229zł (!) i były idealne. Mocny materiał, rewelacyjnie uszyte, gumka dopasowana pod brzuszkiem. Tylko ta cena...
To pewnie mierzyłaś te modelujące bo tylko one są tam w tak kosmicznej cenieFaktycznie te są ekstra, tylko właśnie ta cena
Ja miałam od nich chinosy i noszą się świetnie. A na jesień kupiłam sobie Boyfriend jeans, dałam za nie 149 zł i mam nadzieję że będą ok. Niestety u mnie w stacjonarnym HM ich nie było a te jeansy, które tam mierzyłam faktycznie były średniej jakości. Jak będą badziewne to najwyżej oddam.
I tak pewnie całą jesień i zimę przechodzę w legginsachMam od siostry z 10 par
Jeśli byście dziewczyny kupowały legginsy w HM MAMA to polecam te z serii CONSCIOUS bo są dużo trwalsze. Mam też te z kolekcji podstawowej i one już nie są takie fajne a do tego materiał nie jest w 100% kryjący i na udach i tyłku się rozchodzi.
Jusiakp - najlepszego z okazji pierwszej miesięcznicyNam zaraz stuknie 2 rok ale powiem szczerze, że jakoś nam się od ślubu nie szczęści za bardzo. Może ta rocznica będzie weselsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:45
-
nick nieaktualnyKochane właśnie dzwonił M zarejestrował mnie na 8 września na 9:40 bodajże i powiedzieli mu że mam zjeść normalnie śniadanie przyjechać i zarezerwować 3h
To badanie genetyczne tak długo trwa ?
jestem w szoku że tyle czasu jak u Was to było czasowo?muminka83 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia - następnym razem rozejrzę się za tymi leginsami, które polecasz.
Kleo - u mnie badanie trwało max. 10 minut, ale może dlatego, że bobas fikał i pokazywał się z każdej strony. Lekarz co chciał to pomierzył, wszystko nam pokazał i nie było nad czym więcej dumać, chociaż ja bym poleżała sobie dłużejPodobno jak dziecko nie jest ruchliwe to badanie trwa dłużej, bo trzeba czekać aż się poobraca z każdej strony.
-
nick nieaktualnymargaret26 wrote:Kleo - ja idę ns genetyczne w piątek i dr mówił,że 45 minut,do godziny. Zależy jak Maluch będzie fikał. Ja nie robię nic dodatkowo oprócz usg.
ja w sumie nie wiem czy będzie samo USG czy jeszcze coś dodatkowo dostałam skierowanie do poradni genetycznej i dr mówił że jak robią na NFZ to warto zrobić i wskazał szpital w którym mam się zarejestrować mówił że krew i USG ale nie myślałam że to jednego dnia wszystko będzie a jeśli tak to może stąd taki długi czas.
A w poprzednich ciążach nie miałam takich badań a jak rozmawiałam z siostra to ona miała jednego dnia USG i dopiero od nich skierowanie na krew którą robiła na następny dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:58
-
Ja przegladnelam fora i o tych badaniach z krwi PAAPA, sa bardzo zle opinie. Czesto kobietom USG wychodzilo super, a te z krwi zle, no i wiadomo jaki stres straszny... wtedy trzeba podjac decyzje o ryzykownym badaniu amiopunkcji (chyba tak sie to pisze). Ktora wychodzila w znacznej ilosci przypakow prawidlowo. Opinie osob ktore mialy taka sytuacje, pisza ze przy kolejnej ciazy tylko USG i dopiero jak cos wykaze nie tak, to inne badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:58
krówka_muffka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, gdybym ja miała powyżej 35 lat i na USG coś by wyszło nie tak, to wtedy bym robiła test w krwi. Ale jak pisze basia te testy wychodzą różnie. Mojej kuzynce ryzyko ZD wyszło 1:32 a ona miała wtedy 22 lata! Robiła amino, 3 tygodnie czekania, stresu, płaczu i tak okazało się że mała zdrowa.
Póki co mam jeszcze przez tydzień28 lat i jeśli USG wyjdzie ok to nic nie będe robiła. Nawet jeśli wyjdzie cos nie tak, to w naszym przypadku nic to nie zmieni.
Ja również wierzę w siłę pozytywnego myślenia. I Wy też musicie uwierzyć!!!muminka83, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Kleo a moze poprostu kobitka chciala Cie uprzedzic ze to moze dluzej potrwac bo zapisuja pacjentki co pare minut a jedna siedzi 10min a druga 40min bo dziecko nie chce wspolpracowac? i dla tego jest takie opoznienie i tak dlugo sie czeka?
Krew na test pappa musi byc pobrany w dniu badania usg nie w innym terminie
Ja wczoraj siedzialam 40min na usg bo moj szkrab poszedl sobie spaci w nosie mial badanie
wtulil sie w kosc lonowa i nie chcial nic pokazac
Doktor mi zrobil usg dopochwowe bo inaczej by nic nie zobaczyl, a mowi ze to jest dokladniejsze i szybciej cos pomierzy tym bardziej ze maluszek nie chcial wspolpracowac
kleo2426, muminka83 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Tez to badanie z krwi opiera sie na prawdopodobienstwie, np jak jestes starsza wyjdzie gorzej, mimo, ze dzidzia moze byc zdrowa. Dla mnie jest to calkowite zaprzeczenie sensu tego badania. Statystyke np zespolu Downa moge sobie w necie poczytac i nie potrzebuke 200 zl wydawac:p Poza tym jesli kobieta w ciazy przyjmowala hormony to tez moze zaburzyc wynik. Nie wiem dlaczego oferuja/ zachecaja do tak niewiarygodnych badan baby w ciazy, ktore jak wiadomo sa przewrazliwione na kazdy punkcie:p
-
baassiia wrote:Tez to badanie z krwi opiera sie na prawdopodobienstwie, np jak jestes starsza wyjdzie gorzej, mimo, ze dzidzia moze byc zdrowa. Dla mnie jest to calkowite zaprzeczenie sensu tego badania. Statystyke np zespolu Downa moge sobie w necie poczytac i nie potrzebuke 200 zl wydawac:p Poza tym jesli kobieta w ciazy przyjmowala hormony to tez moze zaburzyc wynik. Nie wiem dlaczego oferuja/ zachecaja do tak niewiarygodnych badan baby w ciazy, ktore jak wiadomo sa przewrazliwione na kazdy punkcie:p
Dokładnie! Jeśli kobieta brała np. luteinę to wyniki wychodzą podwyższoneA.Kasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wczoraj tez mialam robiony test z krwi ale ja go w ogole nie biore pod uwage... usg wyszlo dobre i tego sie trzymam, nawet jesli cos z testu wyjdzie nie tak to i tak na aminopunkcje sie nie zgodze bo sie boje... mialam skierowanie i za nic nie placilam, a gdybym miala zaplacic to nawet bym go nie zrobila, chyba ze w usg wyszlo by cos nie tak to wtedy bym sie zastanowila...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ja już po wizycie. Nie robił mi USG bo miałam 2 tyg temu i było okej , tylko badał palpacyjnie. Ogólnie powiedział "oby tak dalej" i genetyczne dopiero 1 września , ale wtedy już poznam płeć
Chyba że maluch nie będzie chciał się pokazać;d I mam pytanie , na to genetyczne to z pełnym czy pustym pęcherzem ?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny