X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny ;)

Kofeinka, właśnie zauważyłam, że mamy co do dnia ten sam etap ;)

domiii wrote:
    Jasne! Już Cię dopisuje :) szczególnie, że masz termin na moje urodziny :)
    Hahahaha :) I jak, polecasz ten dzień na urodziny? ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ja już w domu ;) Zaraz się zabieram za robienie ciasta do calzone bo mam po południu gości i przydałoby się ich czymś nakarmić w porze obiadowej ;)

kleo2426 - jeśli będziesz miała również pobieraną krew to może się zejść ze 3h. Zależy jakie będą kolejki do laboratorium. No i czy maluszek będzie współpracował z lekarzem i da się wszędzie pomierzyć. Przy badaniu Pappa USG i krew robi (a przynajmniej powinno) się tego samego dnia. W innym wypadku wyniki mogą być niewiarygodne.

baassiia - na allegro nie kupowałam ale mam dwie pary dżinsów kupione na olx. Trochę nie trafiłam z rozmiarem ale do ciuchania są w sam raz. W HM znam rozmiarówkę i wiem, że 34 na pewno będzie na mnie dobre i dlatego z reguły tam kupuję. Używane rzeczy z HM mama na olx można znaleźć w super cenach tylko że najczęściej rozmiary 36 wzwyż i rzadko coś dla siebie znajduję :/

anie93lica - do lekarza i to już! Albo na IP. Bóle ciążowe to normalna rzecz ale jak już są nie do wytrzymania no to koniecznie trzeba sprawdzić czy wszystko w porządku. Nawet dla psychicznego zdrowia.

MeAmerie - popieram Twoje stanowisko odnoście PAPPA. Jak w USG jest wszystko ok to nie ma co sobie psuć krwi dodatkowymi badaniami a już tym bardziej opartymi o !STATYSTYKI!. Z tą luteiną to faktycznie tak jest, że syntetyczny progesteron fałszuje wyniki badań. A najlepsze jest to, że nikt nie pyta o to czy się te leki bierze żeby np skorygować wynik.

aleksandrazz - mi na każde USG kazali przychodzić z pustym pęcherzem :) Ale któraś z dziewczyn wspominała, że z kolei jej kazali z pełnym więc już sama nie wiem...

Kofeinka - współczuję :/ ja co prawda jako takich zaparć nie mam ale i tak przed wypróżnianiem strasznie boli mnie brzuch. Może wypróbuj tą metodę z kiwi i otrębami na noc? Któraś z dziewczyn kiedyś polecała. Albo te moczone przez noc w wodzie śliwki? Ja syropu nie próbowałam więc nic nie doradzę :/

Ja chyba przegapiłam post Martity :/ Kochana daj znać czy wszystko ok! Mam nadzieję, że tylko na obserwacji Cię zostawili i dlatego nie masz jak do nas napisać!

kleo2426 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, jeszcze wszystko sie moze zdarzyc Ja sie z porcelana do tej pory nie przytulalam ale jak tylko zaczelam 10tydz. jestem coraz blizej zeby sie z nia przywitac Mdlosci od rana do wieczora Nic przyjemnego :P

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Kofeinka, jeszcze wszystko sie moze zdarzyc Ja sie z porcelana do tej pory nie przytulalam ale jak tylko zaczelam 10tydz. jestem coraz blizej zeby sie z nia przywitac Mdlosci od rana do wieczora Nic przyjemnego :P

Oj... więc pozostaje mi czekać cierpliwie i cieszyć się puki co :)

muminka83 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Ojej, a ja głupia liczyłam, że jak nie mam dolegliwości, to już tak zostanie... :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Ojej, a ja głupia liczyłam, że jak nie mam dolegliwości, to już tak zostanie... :P

He he he :D też miałam taką nadzieję ;)

astoriaa lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio moja koleżanka "pocieszyła " jest w 19 tyg i nadal wymiotuje a ja myślałam że to tylko do 1 trymestru.

kofeinka lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

astoriaa
    Hahahaha :) I jak, polecasz ten dzień na urodziny? ;)[/QUOTE]

Kochana, same cudowne istoty rodzą się tego dnia :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:12

astoriaa, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po prawie 2 miesiącach właśnie przechodzą. Może Was to pocieszy:) Nareszcie mogę wychodzić bez obaw na zakupy, brać prysznic bez strachu, spotykać się z ludźmi, chodzić na basen i gotować:) Niby niewiele,a cieszy :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga ;) co sądzicie?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki badań :D Krew ok, ale o to się akurat nie martwiłam za to jestem super zadowolona z wyników moczu :D Z licznych leukocytów, erytrocytów, bardzo licznych moczanów i flory bakteryjnej wyszłam na prostą :D wyniki idealne! Tak więc polecam wszystkim Urinal, miesiąc brania po jednej tabletce dziennie i wyniki jak ta lala :D Chociaż tu się obyło bez antybiotyku ;)

Alinalii - możesz wziąć, glukoza da kopa maluszkowi i będzie bardziej ruchliwy przy badaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:32

anie93lica, Izoleccc lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga ;) co sądzicie?

Ja przed badaniami synka kupowałam mleko czekoladowe w tubce z gostynia - fikał jak szalony choć ja za tym mlekiem nie przepadałam...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Dzięki Dziewczyny ;)

Kofeinka, właśnie zauważyłam, że mamy co do dnia ten sam etap ;)

Hahahaha :) I jak, polecasz ten dzień na urodziny? ;)

domii mnie też mogłabyś dopisać ale cholera ja będę mieć cesarkę więc nie wiem dokładnie który marca. Hmm obstawiam koło 17-20 :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kleo2426, dobrze kojarzę, że jesteś z Bydgoszczy? Ja z Torunia :) i w pon jadę do Biziela na prenatalne. Też powiedziano mi, żeby zarezerwować od 2 do 3 godzin.

Zdziwiłam się, że tak długo. Pewnie przez obsuwy u lekarzy. Wiadomo jak to w szpitalach...

Tak dobrze pamiętasz no ja właśnie też w Bizielu będę miała te genetyczne :)
    to w poniedziałek czekam na relacje od Ciebie kochana :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Ja zjadłam troche kwaśnych żelków ale go to nie ruszyło:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam całe 5 cm Szczęścia w brzuchu :D I serducho tak pięknie wali :D Piękny Ludek :D

MeAmerie, anie93lica, A.Kasia, Karolina@, astoriaa, krówka_muffka, muminka83, ksanka, edyś, Est, jagood, domiii, Karka, aaagaaatka, Izoleccc, Mietka 30:), d'nusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny mam całe 5 cm Szczęścia w brzuchu :D I serducho tak pięknie wali :D Piękny Ludek :D
    super :D

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, tak szybko piszecie że nie nadazam czytac:-)

Dzisiaj znowu zobaczę maluszka, o 16 mamy test Pappa.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Kobitki, tak szybko piszecie że nie nadazam czytac:-)

Dzisiaj znowu zobaczę maluszka, o 16 mamy test Pappa.

powodzonka i czekamy na relację :D

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Ja przed badaniem zjadłam podwójną porcję lodów w bobas fikał na wszystkie możliwe strony. Polecam :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ