Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUff, ja już w domu
Zaraz się zabieram za robienie ciasta do calzone bo mam po południu gości i przydałoby się ich czymś nakarmić w porze obiadowej
kleo2426 - jeśli będziesz miała również pobieraną krew to może się zejść ze 3h. Zależy jakie będą kolejki do laboratorium. No i czy maluszek będzie współpracował z lekarzem i da się wszędzie pomierzyć. Przy badaniu Pappa USG i krew robi (a przynajmniej powinno) się tego samego dnia. W innym wypadku wyniki mogą być niewiarygodne.
baassiia - na allegro nie kupowałam ale mam dwie pary dżinsów kupione na olx. Trochę nie trafiłam z rozmiarem ale do ciuchania są w sam raz. W HM znam rozmiarówkę i wiem, że 34 na pewno będzie na mnie dobre i dlatego z reguły tam kupuję. Używane rzeczy z HM mama na olx można znaleźć w super cenach tylko że najczęściej rozmiary 36 wzwyż i rzadko coś dla siebie znajduję
anie93lica - do lekarza i to już! Albo na IP. Bóle ciążowe to normalna rzecz ale jak już są nie do wytrzymania no to koniecznie trzeba sprawdzić czy wszystko w porządku. Nawet dla psychicznego zdrowia.
MeAmerie - popieram Twoje stanowisko odnoście PAPPA. Jak w USG jest wszystko ok to nie ma co sobie psuć krwi dodatkowymi badaniami a już tym bardziej opartymi o !STATYSTYKI!. Z tą luteiną to faktycznie tak jest, że syntetyczny progesteron fałszuje wyniki badań. A najlepsze jest to, że nikt nie pyta o to czy się te leki bierze żeby np skorygować wynik.
aleksandrazz - mi na każde USG kazali przychodzić z pustym pęcherzemAle któraś z dziewczyn wspominała, że z kolei jej kazali z pełnym więc już sama nie wiem...
Kofeinka - współczujęja co prawda jako takich zaparć nie mam ale i tak przed wypróżnianiem strasznie boli mnie brzuch. Może wypróbuj tą metodę z kiwi i otrębami na noc? Któraś z dziewczyn kiedyś polecała. Albo te moczone przez noc w wodzie śliwki? Ja syropu nie próbowałam więc nic nie doradzę
Ja chyba przegapiłam post MartityKochana daj znać czy wszystko ok! Mam nadzieję, że tylko na obserwacji Cię zostawili i dlatego nie masz jak do nas napisać!
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Kofeinka, jeszcze wszystko sie moze zdarzyc Ja sie z porcelana do tej pory nie przytulalam ale jak tylko zaczelam 10tydz. jestem coraz blizej zeby sie z nia przywitac Mdlosci od rana do wieczora Nic przyjemnego
Oj... więc pozostaje mi czekać cierpliwie i cieszyć się puki comuminka83 lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Kofeinka, jeszcze wszystko sie moze zdarzyc Ja sie z porcelana do tej pory nie przytulalam ale jak tylko zaczelam 10tydz. jestem coraz blizej zeby sie z nia przywitac Mdlosci od rana do wieczora Nic przyjemnego
Ojej, a ja głupia liczyłam, że jak nie mam dolegliwości, to już tak zostanie... -
U mnie po prawie 2 miesiącach właśnie przechodzą. Może Was to pocieszy:) Nareszcie mogę wychodzić bez obaw na zakupy, brać prysznic bez strachu, spotykać się z ludźmi, chodzić na basen i gotować
Niby niewiele,a cieszy
-
dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga
co sądzicie?
-
nick nieaktualnyMam już wyniki badań
Krew ok, ale o to się akurat nie martwiłam za to jestem super zadowolona z wyników moczu
Z licznych leukocytów, erytrocytów, bardzo licznych moczanów i flory bakteryjnej wyszłam na prostą
wyniki idealne! Tak więc polecam wszystkim Urinal, miesiąc brania po jednej tabletce dziennie i wyniki jak ta lala
Chociaż tu się obyło bez antybiotyku
Alinalii - możesz wziąć, glukoza da kopa maluszkowi i będzie bardziej ruchliwy przy badaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:32
anie93lica, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga
co sądzicie?
Ja przed badaniami synka kupowałam mleko czekoladowe w tubce z gostynia - fikał jak szalony choć ja za tym mlekiem nie przepadałam... -
astoriaa wrote:Dzięki Dziewczyny
Kofeinka, właśnie zauważyłam, że mamy co do dnia ten sam etap
HahahahaI jak, polecasz ten dzień na urodziny?
domii mnie też mogłabyś dopisać ale cholera ja będę mieć cesarkę więc nie wiem dokładnie który marca. Hmm obstawiam koło 17-20 -
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Kleo2426, dobrze kojarzę, że jesteś z Bydgoszczy? Ja z Torunia
i w pon jadę do Biziela na prenatalne. Też powiedziano mi, żeby zarezerwować od 2 do 3 godzin.
Zdziwiłam się, że tak długo. Pewnie przez obsuwy u lekarzy. Wiadomo jak to w szpitalach...
Tak dobrze pamiętasz no ja właśnie też w Bizielu będę miała te genetyczne
to w poniedziałek czekam na relacje od Ciebie kochana -
Dziewczyny mam całe 5 cm Szczęścia w brzuchu
I serducho tak pięknie wali
Piękny Ludek
MeAmerie, anie93lica, A.Kasia, Karolina@, astoriaa, krówka_muffka, muminka83, ksanka, edyś, Est, jagood, domiii, Karka, aaagaaatka, Izoleccc, Mietka 30:), d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alinalii wrote:dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga
co sądzicie?
Ja przed badaniem zjadłam podwójną porcję lodów w bobas fikał na wszystkie możliwe strony. Polecam