Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUff, ja już w domu
Zaraz się zabieram za robienie ciasta do calzone bo mam po południu gości i przydałoby się ich czymś nakarmić w porze obiadowej 
kleo2426 - jeśli będziesz miała również pobieraną krew to może się zejść ze 3h. Zależy jakie będą kolejki do laboratorium. No i czy maluszek będzie współpracował z lekarzem i da się wszędzie pomierzyć. Przy badaniu Pappa USG i krew robi (a przynajmniej powinno) się tego samego dnia. W innym wypadku wyniki mogą być niewiarygodne.
baassiia - na allegro nie kupowałam ale mam dwie pary dżinsów kupione na olx. Trochę nie trafiłam z rozmiarem ale do ciuchania są w sam raz. W HM znam rozmiarówkę i wiem, że 34 na pewno będzie na mnie dobre i dlatego z reguły tam kupuję. Używane rzeczy z HM mama na olx można znaleźć w super cenach tylko że najczęściej rozmiary 36 wzwyż i rzadko coś dla siebie znajduję
anie93lica - do lekarza i to już! Albo na IP. Bóle ciążowe to normalna rzecz ale jak już są nie do wytrzymania no to koniecznie trzeba sprawdzić czy wszystko w porządku. Nawet dla psychicznego zdrowia.
MeAmerie - popieram Twoje stanowisko odnoście PAPPA. Jak w USG jest wszystko ok to nie ma co sobie psuć krwi dodatkowymi badaniami a już tym bardziej opartymi o !STATYSTYKI!. Z tą luteiną to faktycznie tak jest, że syntetyczny progesteron fałszuje wyniki badań. A najlepsze jest to, że nikt nie pyta o to czy się te leki bierze żeby np skorygować wynik.
aleksandrazz - mi na każde USG kazali przychodzić z pustym pęcherzem
Ale któraś z dziewczyn wspominała, że z kolei jej kazali z pełnym więc już sama nie wiem...
Kofeinka - współczuję
ja co prawda jako takich zaparć nie mam ale i tak przed wypróżnianiem strasznie boli mnie brzuch. Może wypróbuj tą metodę z kiwi i otrębami na noc? Któraś z dziewczyn kiedyś polecała. Albo te moczone przez noc w wodzie śliwki? Ja syropu nie próbowałam więc nic nie doradzę 
Ja chyba przegapiłam post Martity
Kochana daj znać czy wszystko ok! Mam nadzieję, że tylko na obserwacji Cię zostawili i dlatego nie masz jak do nas napisać!
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Kofeinka, jeszcze wszystko sie moze zdarzyc Ja sie z porcelana do tej pory nie przytulalam ale jak tylko zaczelam 10tydz. jestem coraz blizej zeby sie z nia przywitac Mdlosci od rana do wieczora Nic przyjemnego

Oj... więc pozostaje mi czekać cierpliwie i cieszyć się puki co
muminka83 lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Kofeinka, jeszcze wszystko sie moze zdarzyc Ja sie z porcelana do tej pory nie przytulalam ale jak tylko zaczelam 10tydz. jestem coraz blizej zeby sie z nia przywitac Mdlosci od rana do wieczora Nic przyjemnego

Ojej, a ja głupia liczyłam, że jak nie mam dolegliwości, to już tak zostanie...

-
U mnie po prawie 2 miesiącach właśnie przechodzą. Może Was to pocieszy:) Nareszcie mogę wychodzić bez obaw na zakupy, brać prysznic bez strachu, spotykać się z ludźmi, chodzić na basen i gotować
Niby niewiele,a cieszy
-
dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga
co sądzicie?
-
nick nieaktualnyMam już wyniki badań
Krew ok, ale o to się akurat nie martwiłam za to jestem super zadowolona z wyników moczu
Z licznych leukocytów, erytrocytów, bardzo licznych moczanów i flory bakteryjnej wyszłam na prostą
wyniki idealne! Tak więc polecam wszystkim Urinal, miesiąc brania po jednej tabletce dziennie i wyniki jak ta lala
Chociaż tu się obyło bez antybiotyku 
Alinalii - możesz wziąć, glukoza da kopa maluszkowi i będzie bardziej ruchliwy przy badaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:32
anie93lica, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga
co sądzicie?
Ja przed badaniami synka kupowałam mleko czekoladowe w tubce z gostynia - fikał jak szalony choć ja za tym mlekiem nie przepadałam... -
astoriaa wrote:Dzięki Dziewczyny

Kofeinka, właśnie zauważyłam, że mamy co do dnia ten sam etap
Hahahaha
I jak, polecasz ten dzień na urodziny? 
domii mnie też mogłabyś dopisać ale cholera ja będę mieć cesarkę więc nie wiem dokładnie który marca. Hmm obstawiam koło 17-20
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Kleo2426, dobrze kojarzę, że jesteś z Bydgoszczy? Ja z Torunia
i w pon jadę do Biziela na prenatalne. Też powiedziano mi, żeby zarezerwować od 2 do 3 godzin.
Zdziwiłam się, że tak długo. Pewnie przez obsuwy u lekarzy. Wiadomo jak to w szpitalach...
Tak dobrze pamiętasz no ja właśnie też w Bizielu będę miała te genetyczne
to w poniedziałek czekam na relacje od Ciebie kochana
-
Dziewczyny mam całe 5 cm Szczęścia w brzuchu
I serducho tak pięknie wali
Piękny Ludek
MeAmerie, anie93lica, A.Kasia, Karolina@, astoriaa, krówka_muffka, muminka83, ksanka, edyś, Est, jagood, domiii, Karka, aaagaaatka, Izoleccc, Mietka 30:), d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alinalii wrote:dziś położna mi pwoeidziała żebym przed prenatalntym poskakała i koniecznie zjadła kilka cukierków ponoć bardzoo pomaga
co sądzicie?
Ja przed badaniem zjadłam podwójną porcję lodów w bobas fikał na wszystkie możliwe strony. Polecam