Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny!!! Witam się w 13 tygodniu
Cieszę się, że Marcóweczki mają się dobrze
Ja w piątek jadę na badania prenatalne , przez przezierność karkową, która tydzień temu wyszła 2,5.
Lekarz w szpitalu prawdę mówiąc nie chciał mi ich robić, bo wszystko inne mam w normie i NT na granicy, więc na pewno z dzieckiem wszystko okej, ale wymusiłam i w piątek dodatkowe badanie i nowe usg.
A.Kasia, Karolina@, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
hejka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 18:39
Vincent, Est, maggda, arien, baassiia, ksanka, A.Kasia, Renka88, d'nusia, Mietka 30:), Karka, Magda lena, shaja88, She86, jusiakp, edyś, Karolina@, annak, Martita88, Nataszka2200, alinalii, krówka_muffka, aneczka1985, Gośśś, Izoleccc, muminka83 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:no właśnie nie powiedział nic... trzeba czekać do następnego USG
Po nubie wydaje mi się że dziewczynka
A.Kasia w moich stronach jest w ogóle taki zabobon, żeby ciężarnej nie brać jako chrzestnej matki bo to przynosi pecha dziecku czy coś takiego, ja miałam być we wrześniu no i tez nie będę -
MeAmerie wrote:Po nubie wydaje mi się że dziewczynka
A.Kasia w moich stronach jest w ogóle taki zabobon, żeby ciężarnej nie brać jako chrzestnej matki bo to przynosi pecha dziecku czy coś takiego, ja miałam być we wrześniu no i tez nie będę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaola87, nic się nie martw
Przecież to bzdury są, nie wiem kto wymyśla takie rzeczy... Nieustannie mnie dziwi, że ludzie nadal wierzą w zabobony
Czytałam kiedyś jakiś artykuł na temat wiary w takie rzeczy i było tam takie zdanie: "Wiara w przesądy pozbawia nas wolności, co w konsekwencji zaprzecza temu, że jesteśmy w rękach Boga."
Est - moja ciocia jest skarbnicą przesądów i zabobonówJuż od niej słyszałam, że mam nie przechodzić po zwiniętych kablach bo dziecko się pępowiną okręci, żebym nie wieszała prania dziecięcego na dworze bo przyniosę je do domu z diabłem (?!?), że nie wolno mi się w ogień patrzeć (ale nie pamiętam czemu...), że jak będę miała zgagę to dziecko będzie kudłate, że jak się przestraszę to nie wolno mi się za żadną część ciała łapać bo oszpecę dziecko i milion innych, których już mój mózg nie przyswoił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:15
Est, shaja88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie. Moja babcia nadal mówi mi żebym się paskiem nie wiązała ani nie nosiła łańcuszków bo się dziecko pępowiną udusi. To są jakieś zabobony sprzed 50 lat, ale w mojej rodzinie - i niestety - wsiowej okolicy - się w takie rzeczy wierzy.
Ja przemilczałam kwestię że jednak nie będę chrzestną - w dodatku powiedziano mi to z delikatnym wyrzutem - że przecież wiedziałam że będę więc jak mogłam ciążę planować - olewam to szczerze z góry na dół.
d'nusia super! Dzisiaj dzień dobrych wiadomości, oby tak dalej!Est, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Baardzo mało się udzielam (w zasadzie ostatnio wcale), ale czytam codziennie, a przynajmniej staram się, bo ciężko za Wami nadążyć. Od września będę miała więcej czasu na pogaduchy z Wami do mój szef wygania mnie na L4 (bo stres, bo mam się nie przemęczać, bo mam dbać o siebie itp), mimo, że zatrudniona na umowę w zasadzie jestem od miesiąca
Nie mogłam się powstrzymać i musiałam napisać jak zobaczyłam Domii Twojego maluszka, takie foto "na luzaka" hihi pełen relaks
U mnie objawy - jeżeli można je było nazwać objawami w zasadzie minęły - jedynie przymus zjedzenia czegokolwiek co godzinkę został. Piersi też jeszcze pobolewają - ale to już nie to samo
oo jedyne co mi się włączyło to przedziwne sny - zawsze miałam odbiegające od normy, ale teraz to już jest kosmos - ostatnio widziałam swoje dzieciątko w pełni ubrane, w kolczykach jak tańczyło na usg w brzuszku - a to był dopiero początek snu
i czekam...czekam z niecierpliwością na 31.08 - kolejne badanie- może maleństwo zatańczy hihi
domiii, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Kleo a Ty pijesz dokładnie tak jak napisałaś, mineralną? Czy źródlaną? Dziewczyny nie pijcie mineralnej, to woda dla aktywnych, ćwiczących itp. Inaczej minerały się kumulują i obciążają nerki.
Dzieci nie powinny w ogóle takiej pić. Najlepsza jest woda źródlana, taką mogą pić wszyscy
Primavera woda źródlana lekko gazowana -
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Kochane, zanim ogarnę to co napisałyście napiszę co było na wizycie.
Tak więc. Dzidziuś ma 1,09 cm. Pięknie bije mu serduszko plus minus 140.
Jest dobrze i kolejna wizyta 7 września.
Wiedziałam że pozytywne myślenie działa cuda
Ja też uważam ze pozytywne myślenie działa cuda
Super że wieści z wizyty takie pięknemuminka83 lubi tę wiadomość