X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam marcowe mamusie. Jestem marcowa mamusia Ineski 2015. Trzymam za kazda kciuki. Pisze do was bo jak juz upewnicie sie czy to chłopczyk czy dziewczyno to dla zainteresowanych mam ubranka po mojej córeczce. Wszystkie nowe. Nie planuje więcej dzieci i pomyślałam ze moze któraś z was jak będzie spodziewasz sie córeczki to moze bedzie chętna do zakupu. Ubranka z różnych firm reserved, next itd. Na lato mam dużo sukieneczek i bluzeczek. Jesli będziecie zainteresowane napiszcie na priv. To wysle wam zdjęcia.
    Wszystkiego dobrego wam zycze:)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Magdzia odzywaj się! Ech, niech już się skończą te nerwówki i w końcu zacznie się cieszenie ciążą...

kleo2426 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Magda kciuki &&&&

Dziewczyny polećcie jakiś film...musze leżeć na pewno przez kilka dni i już mnie cos trafia....
    A jaki typ lubisz?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A jaki typ lubisz?

Byle nie horrory, thrillery i inne takie....lubię komedie, komedie romantyczne, czasami dramaty. Z tym, że sporo filmów już widziałam.

Kocham czytać też książki, ale lubię tylko polskich autorów...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam herbate imbirowa !!! Hehe Kate czekam na fotki :-)
    A Magda moglaby sie juz odezwac ..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i jak tam??? daj nam znać bo się martwimy...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. Fasol żyje <3
    Polipa nie ma. Odpadł prawdopodobnie w nocy gdy usłyszałam to "plum".
    Odkleja się jajo płodowe i to powoduje krwawienie :( Mam 4 krwiaki dość duże... :( Nic więcej nie można zrobić. Mam duphaston 3x2 i luteinę 3x1. Końska dawka. Lekarz powiedział, że w każdej chwili mogę poronić ... Jak odklei się pół jaja płodowego to po ciąży. Szczerze mówiąc to mam dość tej ciąży ;( od początku problemy. W ogóle się nią nie cieszę...

Niestety NT dziś wyniosło 3,1mm. Także dobrze, że mam zarezerwowane badania prenatalne te "z prawdziwego zdarzenia", jak powiedział lekarz.

Ogólnie jestem załamana...

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Dziewczyn które kiedyś robiły badania prenatalne + test PAPPA!

Ile czasu czekałyście na wyniki?

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Aaaa i w dodatku przeszlam cale miasto po herbate imbirowa na moje mdlosci, ale lipa, za male miasto chyba na moje wymagania.

Na mdlosci polecam tabletki uimbirowe Mamma Mamarin. Maz mi je kupil i zaluje ze tak pozno. Mdli mnie jeszcze ale juz nie tak jak wczesniej ze nie moglam z lozka wstac. Lepiej jadam, no i od tygodnia zero wymiotow:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Pytanie do Dziewczyn które kiedyś robiły badania prenatalne + test PAPPA!

Ile czasu czekałyście na wyniki?

Kochana, leż i odpoczywaj i musi być dobrze! Nie chciał Cię położyć w szpitalu żeby przeczekać najgorsze chwile? Ja wiem, że to nic przyjemnego ale po prostu łatwiej leżeć plackiem jak ktoś Ci jedzenie pod nos przyniesie i ogólnie się Tobą całą dobę zajmie.

Ja na wyniki PAPPA czekałam 2 tygodnie. Nie martw się tym NT, u mnie też było 3,1 a wszystko było ok. Przytulam i jestem z Tobą myślami :*

• edyś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena zycze duzo sily i cierpliwosci Wszystko bedzie dobrze :) A.Kasia ma racje, niech sie zacznie juz spokojne oczekiwanie na maluchy a nie ciagly stres :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - trzymam mocno kciuki za Was :) MAm nadzieje, że mimo wszystko się uda :):)

MeAmerie - a oglądałaś taki film jak Incepcja ? Troche film akcji, troche psychologiczny.. ;) Teściowe - komedia ;) Nie zadzieraj z fryzjerem - komedia ;) Niemożliwe - dramat, to tyle z zagranicznych. Z polskich to jakiś czas temu oglądałam Listy do M. - komedia romantyczna ;) Tak na szybko nic więcej mi nie przychodzi do głowy ;)

Co do książek - ja lubię przeróżne. Ostatnio czytałam "Kiedy Bóg odwrócił wzrok" Wiesław Adamczyk i "Anus mundi" Wiesław Kielar. Teraz wzięłam się za czytanie książki pt. "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939-1945" Władysław Siemaszko, Ewa Siemaszko. Oczywiście lubię też inne typy książek (żeby nie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 20:34

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sorki przypadkowo nacisnelam lubię to pod twoja wisdomoscia

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kochane. Fasol żyje <3
    Polipa nie ma. Odpadł prawdopodobnie w nocy gdy usłyszałam to "plum".
    Odkleja się jajo płodowe i to powoduje krwawienie :( Mam 4 krwiaki dość duże... :( Nic więcej nie można zrobić. Mam duphaston 3x2 i luteinę 3x1. Końska dawka. Lekarz powiedział, że w każdej chwili mogę poronić ... Jak odklei się pół jaja płodowego to po ciąży. Szczerze mówiąc to mam dość tej ciąży ;( od początku problemy. W ogóle się nią nie cieszę...

Niestety NT dziś wyniosło 3,1mm. Także dobrze, że mam zarezerwowane badania prenatalne te "z prawdziwego zdarzenia", jak powiedział lekarz.

Ale czy lekarz mówił, to się może jeszcze jakoś cofnąć, poprawić? Musisz teraz bezwzględnie leżeć i nic nie robić. Masz kogoś kto Ci pomoże? Kochana my tu wszystkie będziemy kciuki trzymać, nie Dziewczyny? Musi być dobrze, trzeba być takiej myśli.

A.Kasia, Renka88, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Kochana,
    Jestem myślami z Tobą. Trzymam mocno kciuki i przytulam :-*
    Połóż się i odpoczywaj.
    Myśli zawieś na tym, co napisałaś w pierwszym zdaniu: "Fasol żyje"! I to najważniejsze.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kochana my tu wszystkie będziemy kciuki trzymać, nie Dziewczyny? Musi być dobrze, trzeba być takiej myśli.

Pewnie!
    Innej opcji nie ma.
    Tyle kciuków trzymanych, to musi być dobrze.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział mi, że nic nie można zrobić.... Nie można tego cofnąć i nie wiadomo czemu odkleja się jajo płodowe. Ah. Jak się pytałam go w jaki sposób ja mogę sobie i maluchowi pomóc to odpowiedział mi, że odpoczywać, ale do szpitala mnie nie skieruje, bo to nic nie da.... a nawet i pogorszy, bo się naoglądam...

Jak pytałam czy mam leżeć plackiem, to mówił, że nie. Owszem mam leżeć, ale mam też spacerować, żeby te krwiaki spływały... :(

Kurde... nawet nie wiecie jak miło czytać takie słowa od Was, że 3macie kciuki :) Fajnie! Będzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 20:38

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia znalazłam coś takiego:

http://dziecko-info.rodzice.pl/forum/przyszli-rodzice/oczekuj%C4%85c-na-dziecko/40319-krwiak-z-powodu-odklejenia-jaja-p%C5%82odowego

Tu dziewczyna pisze, że miała w 50% odklejone jajo płodowe ale leżała 2,5 miesiąca i jest ok. Może Cię to trochę podniesie na duchu :*

jagood, Magda lena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda głowa do góry będzie dobrze odpoczywaj teraz ile wlezie i myśl pozytywnie ja wierzę że będzie dobrze kochana :-)

Vincent lubi tę wiadomość

• Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymam kciuki mocno. Doszłaś już tak daleko z tą ciążą że musi być dobrze, innej opcji nie widzę.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ