SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tez juz takie brzusie ? Wpisalam w galerie 12-13 tydzien i jestem w szoku, ja jestem plaska heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tez juz takie brzusie ? Wpisalam w galerie 12-13 tydzien i jestem w szoku, ja jestem plaska heh
    https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html?category=single&from=12&to=13

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html?category=single&from=12&to=13

A to twoja pierwsza ciąża ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• alinalii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee przełożyli mi badania prenatalne na JUTRO !!!!!!

IM SO HAPPY!!!!!!!

TRZYMAJCIE KCIUKI :)

margaret26, Est, A.Kasia, She86, Karolina@, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak u mnie troche widac brzucha :P ale to moja 4 ciaza wiec szybciej wychodzi :P
    Sprobuje wstawic zdjecie :P

out.php?i=1022196_brzusss.jpg

Love_life, A.Kasia, Karolina@, ryjkek lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d4640e2ea7b.jpg

Aż tak wielkiego to nie mam :)

Love_life, A.Kasia, Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane,

Dziękuję Wam za te cudowne słowa!
    Płakać można już z samego wzruszenia po ich przeczytaniu. Jesteście fantastyczne i cieszę się, że tu byłam/jestem/będę.

Powiem Wam, że paradoksalnie czuję coś w rodzaju lekkości i "ulgi". Że zeszło to napięcie i niepewność. Że już wiem. Poza strasznym smutkiem oczywiście.

Na początku ciąży napisałam sobie na kartce takie słowa, że jestem bardzo szczęśliwa, ale wiem, że może być różnie. I jeśli wydarzy się coś złego, to wtedy zrobię dla siebie kilka tych rzeczy, których nie można robić w ciąży, albo których sobie wcześniej żałowałam. I wymieniłam sobie całą taką listę.
    Zrobiłam to, bo wiedziałam, że jeśli stanie się coś złego, nie będę trzeźwo myśleć i nie będę widzieć żadnych dobrych stron życia. Teraz patrzę na tę kartkę i widzę, że... wiele pozytywów jest wokół mnie.

A Wy macie pamiętać o jednej rzeczy - może nie dostarczyłam dziś powodów do radości na forum marcówek, ale ma tu być zero żałoby! Bo przecież w sumie mamy tu nieporównywalnie więcej powodów do radości niż smutku! Proszę się uśmiechać, bo dzieciaczki lubią mamy w dobrym humorze!

Ania jestes wielka!
    Tylko nas tu nie zostawiaj :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora to moja druga ciaza, tylko ja szczupla jestem, na wieczor mi troche wyskoczy

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mniej więcej taki jak Margaret :-)

margaret26 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez raczej marnie z brzuchem jutro wstawię fotkę porównanie 8t2d vs 10t2d

Wg centymetra pod pępkiem +4cm, wczoraj byłam kupić sukienkę na ślub koleżanki i było ciężko. Chciałam taka dopasowaną (sztywno szytą) i problemy z zasunięciem zamka w większości :) Poza tym ja też mam dosc duży biust jak na moje proporcje, a teraz jeszcze większy jest

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mały brzuch ciągle :) Jutro mam wizytę usg, na kolejnej bad NT itd. Ależ mam stresa, żeby wszystko było dobrze ... :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak ogromny brzuchol, a to wszystko przez te wzdęcia. Jak zakładam normalną, opinającą bluzkę, to nie da się ukryć małego bąbla w środku :)
    Faktem też jest, że płaściutkiego brzuszka przed ciążą nie miałam :P

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Annak, jest mi bardzo przykro i ogromnie Ci współczuję. Wierzę jednak, że tak jak napisałaś i na Ciebie przyjdzie pora, a dzidziuś do Was wróci. Jesteś silną, przedsiębiorczą kobietą i jestem pewna, że sobie poradzisz. A gdy oboje poczujecie, że to czas wrócicie do starań, przez jakiś czas w końcu ta furtka płodności musi być otwarta :). A tymczasem korzystaj z Krakowa i rób rzeczy ze swojej listy.

Co do indukcji farmakologicznej, mi w szpitalu mówili, że przed zabiegiem też jest zalecana, żeby nie uszkodzić szyjki. Dasz radę, choć doskonale wiem, że nie jest to fajne. Pamiętaj, że jako pacjent masz swoje prawa i nie bój się ich egzekwować w razie czego.

W moim szpitalu takich praw nie ma. W Zabrzu w zeszłym roku ówczesny ordynator Straszak wraz z moim byłym lekarzem mimo widocznego pęcherzyka chcieli mnie łyżeczkować już w 5 tygodniu i 5 dniu. Ja nie wyrazilam zgody. Oni na to tylko wtetdy będziemy wiedzieć czy to ciąża czy nie czy ciąża pozamaciczna. Ja ciągle się upierałam że skoro w jamie macicy widać pęcherzyk to raczej mało prawdopodobne że to ciąża pozamaciczna. Kiedy w końcu okazało się że nic dalej się nie rozwija dalej chcieli łyżeczkować. Prosiłam o tabletki cokolwiek ale nie zabieg ( taki zabieg ma większe skutki uboczne teoretyczne niż naturalne poronienie czy poronienie farmakologiczne) Kiedy zaczęłam krwawić ... odczuwałam przy tym parcie duże na pęcherz i skurcze mówili mi że nie wiem co mówię i że skąd mogę wiedzieć że jestem w trakcie poronienia. Kłóciłam sie do końca. Na koniec wyszło na moje. Oczyściłam się naturalnie. Jednak mimo że to klinika byłam traktowana jak bydło. Położyli mnie na sali z dziewczynami które za miesiąc -dwa mają iść do porodu, a na mój płacz reagowali że histeryzuje. Jedyna Pani doktor u której się leczę teraz okazała mi wsparcie i przepraszała za ordynatora i Kowalskiego. Nie polecam tych lekarzy już. Zbiegiem lat stali się weterynarzami. Na szczęście Straszak już został usunięty z stanowiska i nie pracuje na oddziele. Dlatego myślę że ciężko jest walczyć o swoje prawa

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Wiewiora to moja druga ciaza, tylko ja szczupla jestem, na wieczor mi troche wyskoczy

No to tak jak u mnie :) ale w porównaniu do pierwszej ciąży to w tych tygodniach nie było widać a teraz już troszkę widać u mnie :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wielki bandzior :P Jutro zrobię zdjęcie :P

wiewiórka17, d'nusia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ogrągła, to moja 2 ciąża i brzuch teraz mam jak w 5 mięsiącu normalnie....boję się co będzie potem....

muminka83, d'nusia lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już mama pociesza, że podobnie jak jej i mnie nie będzie widać zza brzucha, i że na siedząco będę musiała spać ;]

d'nusia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie to nie wiem czy coś większy mam wcześniej jak miałam wzdęcia i zaparcia to faktycznie odstawało trochę sadełko :P
    ja już dwa razy rodziłam i brzuchy miałam ogromne więc ten brzuch już nie jest taki płaski odstaje trochę oponka wiec ciężko stwierdzić czy to stary tłuszczyk czy coś podrosło chociaż waga spada a brzuch ten sam :)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety od razu widac ze cos jest na rzeczy, bo przez ostatni rok schudlam 8kg i brzuch mialam plaski a teraz taki jak widac na zdjeciu i jak ktos mnie czesto widzi to od razu zobaczy roznice...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ