X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tez juz takie brzusie ? Wpisalam w galerie 12-13 tydzien i jestem w szoku, ja jestem plaska heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tez juz takie brzusie ? Wpisalam w galerie 12-13 tydzien i jestem w szoku, ja jestem plaska heh
    https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html?category=single&from=12&to=13

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html?category=single&from=12&to=13

A to twoja pierwsza ciąża ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• alinalii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee przełożyli mi badania prenatalne na JUTRO !!!!!!

IM SO HAPPY!!!!!!!

TRZYMAJCIE KCIUKI :)

margaret26, Est, A.Kasia, She86, Karolina@, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak u mnie troche widac brzucha :P ale to moja 4 ciaza wiec szybciej wychodzi :P
    Sprobuje wstawic zdjecie :P

out.php?i=1022196_brzusss.jpg

Love_life, A.Kasia, Karolina@, ryjkek lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d4640e2ea7b.jpg

Aż tak wielkiego to nie mam :)

Love_life, A.Kasia, Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane,

Dziękuję Wam za te cudowne słowa!
    Płakać można już z samego wzruszenia po ich przeczytaniu. Jesteście fantastyczne i cieszę się, że tu byłam/jestem/będę.

Powiem Wam, że paradoksalnie czuję coś w rodzaju lekkości i "ulgi". Że zeszło to napięcie i niepewność. Że już wiem. Poza strasznym smutkiem oczywiście.

Na początku ciąży napisałam sobie na kartce takie słowa, że jestem bardzo szczęśliwa, ale wiem, że może być różnie. I jeśli wydarzy się coś złego, to wtedy zrobię dla siebie kilka tych rzeczy, których nie można robić w ciąży, albo których sobie wcześniej żałowałam. I wymieniłam sobie całą taką listę.
    Zrobiłam to, bo wiedziałam, że jeśli stanie się coś złego, nie będę trzeźwo myśleć i nie będę widzieć żadnych dobrych stron życia. Teraz patrzę na tę kartkę i widzę, że... wiele pozytywów jest wokół mnie.

A Wy macie pamiętać o jednej rzeczy - może nie dostarczyłam dziś powodów do radości na forum marcówek, ale ma tu być zero żałoby! Bo przecież w sumie mamy tu nieporównywalnie więcej powodów do radości niż smutku! Proszę się uśmiechać, bo dzieciaczki lubią mamy w dobrym humorze!

Ania jestes wielka!
    Tylko nas tu nie zostawiaj :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora to moja druga ciaza, tylko ja szczupla jestem, na wieczor mi troche wyskoczy

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mniej więcej taki jak Margaret :-)

margaret26 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez raczej marnie z brzuchem jutro wstawię fotkę porównanie 8t2d vs 10t2d

Wg centymetra pod pępkiem +4cm, wczoraj byłam kupić sukienkę na ślub koleżanki i było ciężko. Chciałam taka dopasowaną (sztywno szytą) i problemy z zasunięciem zamka w większości :) Poza tym ja też mam dosc duży biust jak na moje proporcje, a teraz jeszcze większy jest

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mały brzuch ciągle :) Jutro mam wizytę usg, na kolejnej bad NT itd. Ależ mam stresa, żeby wszystko było dobrze ... :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak ogromny brzuchol, a to wszystko przez te wzdęcia. Jak zakładam normalną, opinającą bluzkę, to nie da się ukryć małego bąbla w środku :)
    Faktem też jest, że płaściutkiego brzuszka przed ciążą nie miałam :P

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Annak, jest mi bardzo przykro i ogromnie Ci współczuję. Wierzę jednak, że tak jak napisałaś i na Ciebie przyjdzie pora, a dzidziuś do Was wróci. Jesteś silną, przedsiębiorczą kobietą i jestem pewna, że sobie poradzisz. A gdy oboje poczujecie, że to czas wrócicie do starań, przez jakiś czas w końcu ta furtka płodności musi być otwarta :). A tymczasem korzystaj z Krakowa i rób rzeczy ze swojej listy.

Co do indukcji farmakologicznej, mi w szpitalu mówili, że przed zabiegiem też jest zalecana, żeby nie uszkodzić szyjki. Dasz radę, choć doskonale wiem, że nie jest to fajne. Pamiętaj, że jako pacjent masz swoje prawa i nie bój się ich egzekwować w razie czego.

W moim szpitalu takich praw nie ma. W Zabrzu w zeszłym roku ówczesny ordynator Straszak wraz z moim byłym lekarzem mimo widocznego pęcherzyka chcieli mnie łyżeczkować już w 5 tygodniu i 5 dniu. Ja nie wyrazilam zgody. Oni na to tylko wtetdy będziemy wiedzieć czy to ciąża czy nie czy ciąża pozamaciczna. Ja ciągle się upierałam że skoro w jamie macicy widać pęcherzyk to raczej mało prawdopodobne że to ciąża pozamaciczna. Kiedy w końcu okazało się że nic dalej się nie rozwija dalej chcieli łyżeczkować. Prosiłam o tabletki cokolwiek ale nie zabieg ( taki zabieg ma większe skutki uboczne teoretyczne niż naturalne poronienie czy poronienie farmakologiczne) Kiedy zaczęłam krwawić ... odczuwałam przy tym parcie duże na pęcherz i skurcze mówili mi że nie wiem co mówię i że skąd mogę wiedzieć że jestem w trakcie poronienia. Kłóciłam sie do końca. Na koniec wyszło na moje. Oczyściłam się naturalnie. Jednak mimo że to klinika byłam traktowana jak bydło. Położyli mnie na sali z dziewczynami które za miesiąc -dwa mają iść do porodu, a na mój płacz reagowali że histeryzuje. Jedyna Pani doktor u której się leczę teraz okazała mi wsparcie i przepraszała za ordynatora i Kowalskiego. Nie polecam tych lekarzy już. Zbiegiem lat stali się weterynarzami. Na szczęście Straszak już został usunięty z stanowiska i nie pracuje na oddziele. Dlatego myślę że ciężko jest walczyć o swoje prawa

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Wiewiora to moja druga ciaza, tylko ja szczupla jestem, na wieczor mi troche wyskoczy

No to tak jak u mnie :) ale w porównaniu do pierwszej ciąży to w tych tygodniach nie było widać a teraz już troszkę widać u mnie :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wielki bandzior :P Jutro zrobię zdjęcie :P

wiewiórka17, d'nusia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ogrągła, to moja 2 ciąża i brzuch teraz mam jak w 5 mięsiącu normalnie....boję się co będzie potem....

muminka83, d'nusia lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już mama pociesza, że podobnie jak jej i mnie nie będzie widać zza brzucha, i że na siedząco będę musiała spać ;]

d'nusia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie to nie wiem czy coś większy mam wcześniej jak miałam wzdęcia i zaparcia to faktycznie odstawało trochę sadełko :P
    ja już dwa razy rodziłam i brzuchy miałam ogromne więc ten brzuch już nie jest taki płaski odstaje trochę oponka wiec ciężko stwierdzić czy to stary tłuszczyk czy coś podrosło chociaż waga spada a brzuch ten sam :)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety od razu widac ze cos jest na rzeczy, bo przez ostatni rok schudlam 8kg i brzuch mialam plaski a teraz taki jak widac na zdjeciu i jak ktos mnie czesto widzi to od razu zobaczy roznice...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ