X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to dobrze ;) Bo mój już mi ględzi że przecież nic się nie stanie i można. Szkoda bo chciałabym żeby to była nasza wspólna decyzja ;/ A jak podchodzą do tego wasi mężowie/partnerzy ? ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ufff to dobrze ;) Bo mój już mi ględzi że przecież nic się nie stanie i można. Szkoda bo chciałabym żeby to była nasza wspólna decyzja ;/ A jak podchodzą do tego wasi mężowie/partnerzy ? ;)

Jeśli nic złego się z ciążą nie dzieje to nie ma przeciwwskazań jeśli chodzi o seks. Wiadomo, nie jakiś hardcore ale z wyczuciem i ostrożnie ;) Niektóre kobiety nawet dużo lepiej w ciąży odczuwają przyjemność ze stosunków.

A co do mnie to z racji ciąży wysokiego ryzyka mam totalny zakaz przez całą ciążę :/ W takim wypadku nie tylko stosunek pochwowy ale nawet jakiekolwiek pobudzanie jest nie wskazane bo wywołuje skurcze macicy :/ Jakoś to musimy przeżyć bo dziecko najważniejsze, odbijemy sobie po porodzie ;)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż się nie domaga chyba wie ze ja się boję zresztą razem się martwimy ale kto wie jak będę wiedzieć ze z dzidzia wszystko dobrze .. :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • APS Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Przylaczam sie do grupy i mam nadzieje ze uda mi sie tu z Wami wytrwac do III 2016 :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Czesc Dziewczyny! Przylaczam sie do grupy i mam nadzieje ze uda mi sie tu z Wami wytrwac do III 2016 :)

Witamy :)

APS lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Ja też dzisiaj odebrałam wyniki z poniedziałku drugiej bety 880,5 :-)

Jeju to moja w porownaniu z twoja hmm ja mam 2440, moze blizniaki aaaaa

xpatiiix3, APS lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie całkowity celibat. Mąż wie, że nie możemy i nie namawia mnie na nic.
    Pamiętam dziewczyny w poprzedniej ciąży ok 5 miesiąca mieliśmy taką ochotę na siebie, że ciężko było się powstrzymać. Wtedy przetrwaliśmy, to teraz też damy radę.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzisiaj przyszła @, ale umieram nospę i ibuprom jem garściami od rana już a dopiero coś mi się rozkręciło po południu i takie skurcze mam, że myślałam ,że zejde i ze sklepu nie wrócę, bo poszłam z córką i ledwo nogę za nogą wlokłam ,a co dopiero wózek pchać.. tragedia dawno tak się nie czułam hmm niech pomyślę od porodu.. ;)

A ja coś czuję kochane, że marzec będzie miesiącem bliźniaków :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie moze byc:-) chociarz u mnie beta na to nie wskazuje...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • sorriso Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie mnie z tym sexem bo my wczoraj troche poserduszkowaliśmy... Oczywiście bez szaleństw ale jednak
    A.Kasia troche mnie pocieszyłaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:25

ug37hdgevqd5t264.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co u mnie lekarka zarządziła celibAT DO 3 MC NAWET MNIE NIE BADAJĄC...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wszystkiego dobrego wam życzę, zero komplikacji, dobrego samopoczucia i nie nakręcajcie się za bardzo cieszcie się ciążą ten czas naprawdę szybko mija :) wiem coś o tym ...

dzisiaj jestem bardzo sentymentalna bo dokładnie 3 lipca tylko roku 2014 zrobiłam test ciążowy i po raz pierwszy ujrzałam długo wyczekiwane dwie kreski chodź ta jedna kreska to był raczej cień cienia :) a dziś mam już ślicznego, zdrowego i uśmiechniętego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:54

Karka lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tak do was jeszcze nieśmiało dołączam bo wczoraj i dzisiaj robiłam test ciążowy i wyszła blada kreska ale jest :) powiedzcie mi czy to możliwe żeby 15 i 16 dnia po owulacji wychodziła jeszcze blada kreska? Kiedy powinny być dwie kreski ciemne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:18

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Trelka Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 ale Ci zazdroszczę, że już możesz sobie tulić w ramionach swoje dzieciątko :)

Co do serduszkowania to byłam wczoraj u lekarza, nic nie mówił o zakazie, ale mam jakieś wewnętrzne opory i strach... Przed ciążą mówiłam sobie, że na pewno nie będę miała z tym problemów, ale cóż - wszystko się zmieniło, kiedy dowiedziałam się, że w moim brzuszku zamieszkał mały kropek :)

www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą!
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Jeju to moja w porownaniu z twoja hmm ja mam 2440, moze blizniaki aaaaa
    A może moja po prostu słabo rośnie?;-(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuje Madzialena uspokoiłam się :) w poniedziałek pójdę na bete :)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wpadłam się pochwalić, że dziś o 5 rano zostałam ciocią :D Mój siostrzeniec jest taki boski, że od rana się tylko w zdjęcie gapię :D A o 16 idę na USG i powiem szczerze, że trochę się obawiam :/

anie93lica lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje ciociu:-) na pewno bedzie ok...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorriso wrote:
    Dziewczyny nie straszcie mnie z tym sexem bo my wczoraj troche poserduszkowaliśmy... Oczywiście bez szaleństw ale jednak
    A.Kasia troche mnie pocieszyłaś ;)
    A moja polozna mowila ze jak nie boli i nie ma plamien po seksie to mozna spokojnie sie kochac a nawet jest zalecane bo sperma lagodzi skurcze macicy i ma cos tam znieczulajacego w sobie ;D

• maskora Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) Wpadłam się pochwalić, że dziś o 5 rano zostałam ciocią :D Mój siostrzeniec jest taki boski, że od rana się tylko w zdjęcie gapię :D A o 16 idę na USG i powiem szczerze, że trochę się obawiam :/

Gratulacje! :-) A za usg trzymam kciuki!

Ja dziś o 6.30 podreptałam do sklepu po świeże bułki i dżeeeeem truskawkowy :D miałam mega ochotę :D czyli pierwsze zachcianki już są.
    Co do współżycia to moja ginka powiedziała, że można bez ekscesów i raczej uważać w te dni kiedy powinnam dostać okres bo mogą wystąpić plamienia i się niepotrzebnie zdenerwuję. I że tak uważać mniej więcej przez pierwsze 3 miesiące. Ale ja i tak jeszcze poczekam z tym chyba tydzień, do kolejnego usg aż usłyszę serduszko maluszka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:44

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ