X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wzdecie non topa,cycki duze ze musze staniki nowe kupic wieksze o rozmiar i zgage wieczorami,raz.poraz plecy zabola;D

• kamka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja bym ciagle spala wiec jesli wszystkie mamy takie objawy wo chyba nie moze byc zle...

anie93lica lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Codziennie drzemka w dzień musi być :-*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas ziewam. W południe jak ululałam synka sama też poszłam spać. Nie mam ochoty na słodycze. Za to bym jadła frytki, hamburgery - samo niezdrowe jedzenie. I mam przeczucie, że będę miała synka.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Biorę duphaston. Nie denerwuję się, poczekam te 10 dni i zobaczymy co wtedy będzie widać. Już się zapisałam do lekarza na 14 lipca, będzie to 6,4 tydz ciąży więc już powinno być wszystko wiadomo. W poniedziałek jadę do siostry bawić Julianka to mi czas zleci ;)
    Kasia a oprócz duphaston bierzesz jakieś witaminy? Czy tylko kwas foliowy? Ja też biore duphaston bo akurat został mi z poprzedniego razu i gin kazał brać

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life, prócz duphastonu biorę jeszcze kwas foliowy, magnez i provag, żeby zapobiegać infekcjom. Witamin żadnych nie biorę bo na razie i tak nie ma to dla dziecka sensu. Przecież póki co nie pobiera ode mnie żadnych składników pokarmowych.

Z resztą dziewczyny, nie ma po co się niepotrzebnie faszerować witaminami. Moja siostra brała większość ciąży i dziecko urodziło się bardzo duże - 3930g. A ona i jej mąż to drobni ludzie i na pewno nie po rodzicach taki pulpecik ;) Rok temu jak leżałam w szpitalu co chwila rodziły się takie przewitaminowane dzieciaczki powyżej 4kg, jedno nawet 5,5 ważyło! Lekarze i położne mówili, że to przez witaminy i że niepotrzebnie je brać jeśli nie ma niedoborów u matki.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny i przypominaja sie piekne chwile:) w ciazy nie lubilam chodzic cala ciaze bylo mi niedobrze ciagle mialam palaca zgage i pozniej cierpialam na bezsennosc:) ale to byl najpiekniejszy okres w moim zyciu uwienczony moimsłodkim malenstwem:)

uwazajcie na siebie buziaki:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ja narazie tylko ten duphaston i kwas foliowy słyszałam że też dobrze brać omega 3 ale poczekam na spotkanie z ginem.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kazał mim brać witaminy 2x1 ! Ale biorę 1. Wystarczy że musze brać duphaston 3x2 , niby wszystkim pacjentkom na początku ciąży tak zapisuje , no i oczywiście magnez 3x1. Dziewczynki mam taki pomysł , może od czasu do czasu będziemy pisały jak mamy jakiś przepis na coś fajnego , zdrowego? ;d Powiem wam że ciężko mi się przestawić , bo pizza i kebab to był mój numer jeden w jadłospisie. Nie jadłam w ogóle ryb , brałam przez to tran , no ale teraz już musze to jakoś przecierpieć ;d Mamy fajny okres , bo jest dostępność o tej porze roku do fajnych warzyw i owoców ;) teraz robie sobie sałatkę ogólnie znaną , ale napisze w skrócie : sałata lodowa pokrojona , ogórek , pomidor , rzodkiewka , czerwona cebula , papryka pół czerwonej pól żółtej , ale ja skrajam całą czerwoną , pierś z kurczaka pokrojona w kostke , obsypana mieloną papryką ostrą ( no właśnie może zmienię na słodką) smażymy , i pokrojony ser feta. wszystko mieszamy i dodajemy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze feta out z diety ;)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no smacznie brzmi taka sałatka:) ja sobie zrobiłam wczoraj swój pierwszy jogurt:D naturalny bez cukru, maślanka, malinki i orzechy włoskie, zmiksowałam wszystko i wyszło bardzo smaczne, mój M też wypił:) tylko dałam oczywiście za dużo malin i było kwaskowe, więc i tak musiałam dodać cukru, następnym razem będzie lepsze:D

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie zdrowo jem, fast food raz na tydzień albo i rzadziej. Lubie gotować także jak będę miała przepis na coś fajnego to wrzucę ;)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fecie też czytałam, że lepiej nie w ciąży.
    Ja lubię fast-foody i niestety trzeba się zacząć od nich odzwyczajać, znaczy raz na jakiś czas zjem na pewno, ale już bardziej będę wybierać grillowane mięso np. zamiast smażone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:32

nqtk8u69dwbc5hye.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio bez fety ?? no trudno , jakoś przeżyje ;) Dokładnie ratujcie mnie i wrzucajcie przepisy ;) Ile można się martwić przyrastaniem bety itp... wszytko będzie dobrze , tylko musimy dbać o siebie ! ;*

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka , miksowałaś blenderem czy mikserem ?;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-) mi gin powiedziala ze mam jesc co chce bo organizm sam wie co potrzebuje... Oczywiscie po za zakazanymi ttpu feta, ser plesniowt, watrobka itp...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię jakieś mięso np. Kurczaka lub udo z indyka, cebula, czosnek, marchew, pietruszka i różne przyprawy wrzucić do rekawa do pieczenia i do piekarnika na 1.5 h 180 stopni. Później worek otwieram I 0.5 h jeszcze piekę. Obiad gotowy palce lizać :)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Karka , miksowałaś blenderem czy mikserem ?;)

Eee blenderem:D ale w zamknięciu z tymi większymi ostrzami:) i pomalutku.

nqtk8u69dwbc5hye.png

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam do Was i zobaczyłam rozmowę odnośnie fety :) możecie być spokojne, feta nie jest zabroniona w ciąży, o ile jest ona wyrabiana z mleka pasteryzowanego ;) Tak powiedział mi mój lekarz :) Wiadomo, wszystko je się z umiarem, ale do smaku w sałatce na pewno nie zaszkodzi :)

Pozdrawiam Was Kochane, super, że jest Was coraz więcej :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moj facet wkurzyl, mamy za tydzien slub i sporo jest do roboty, on za grnica, mylam dzis okna i ogarnialam dwa pokoje plus mylam 20 szkielstojacych na pol metra wysokich i mowie mu ze jestem zmeczona ze w ciazy nie powinnam tego robic a on, oj nie przesadzaj, przeciez nic sie nie stanie. Baran !

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ