X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wzdecie non topa,cycki duze ze musze staniki nowe kupic wieksze o rozmiar i zgage wieczorami,raz.poraz plecy zabola;D

• kamka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja bym ciagle spala wiec jesli wszystkie mamy takie objawy wo chyba nie moze byc zle...

anie93lica lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Codziennie drzemka w dzień musi być :-*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas ziewam. W południe jak ululałam synka sama też poszłam spać. Nie mam ochoty na słodycze. Za to bym jadła frytki, hamburgery - samo niezdrowe jedzenie. I mam przeczucie, że będę miała synka.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Biorę duphaston. Nie denerwuję się, poczekam te 10 dni i zobaczymy co wtedy będzie widać. Już się zapisałam do lekarza na 14 lipca, będzie to 6,4 tydz ciąży więc już powinno być wszystko wiadomo. W poniedziałek jadę do siostry bawić Julianka to mi czas zleci ;)
    Kasia a oprócz duphaston bierzesz jakieś witaminy? Czy tylko kwas foliowy? Ja też biore duphaston bo akurat został mi z poprzedniego razu i gin kazał brać

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life, prócz duphastonu biorę jeszcze kwas foliowy, magnez i provag, żeby zapobiegać infekcjom. Witamin żadnych nie biorę bo na razie i tak nie ma to dla dziecka sensu. Przecież póki co nie pobiera ode mnie żadnych składników pokarmowych.

Z resztą dziewczyny, nie ma po co się niepotrzebnie faszerować witaminami. Moja siostra brała większość ciąży i dziecko urodziło się bardzo duże - 3930g. A ona i jej mąż to drobni ludzie i na pewno nie po rodzicach taki pulpecik ;) Rok temu jak leżałam w szpitalu co chwila rodziły się takie przewitaminowane dzieciaczki powyżej 4kg, jedno nawet 5,5 ważyło! Lekarze i położne mówili, że to przez witaminy i że niepotrzebnie je brać jeśli nie ma niedoborów u matki.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny i przypominaja sie piekne chwile:) w ciazy nie lubilam chodzic cala ciaze bylo mi niedobrze ciagle mialam palaca zgage i pozniej cierpialam na bezsennosc:) ale to byl najpiekniejszy okres w moim zyciu uwienczony moimsłodkim malenstwem:)

uwazajcie na siebie buziaki:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ja narazie tylko ten duphaston i kwas foliowy słyszałam że też dobrze brać omega 3 ale poczekam na spotkanie z ginem.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kazał mim brać witaminy 2x1 ! Ale biorę 1. Wystarczy że musze brać duphaston 3x2 , niby wszystkim pacjentkom na początku ciąży tak zapisuje , no i oczywiście magnez 3x1. Dziewczynki mam taki pomysł , może od czasu do czasu będziemy pisały jak mamy jakiś przepis na coś fajnego , zdrowego? ;d Powiem wam że ciężko mi się przestawić , bo pizza i kebab to był mój numer jeden w jadłospisie. Nie jadłam w ogóle ryb , brałam przez to tran , no ale teraz już musze to jakoś przecierpieć ;d Mamy fajny okres , bo jest dostępność o tej porze roku do fajnych warzyw i owoców ;) teraz robie sobie sałatkę ogólnie znaną , ale napisze w skrócie : sałata lodowa pokrojona , ogórek , pomidor , rzodkiewka , czerwona cebula , papryka pół czerwonej pól żółtej , ale ja skrajam całą czerwoną , pierś z kurczaka pokrojona w kostke , obsypana mieloną papryką ostrą ( no właśnie może zmienię na słodką) smażymy , i pokrojony ser feta. wszystko mieszamy i dodajemy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze feta out z diety ;)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no smacznie brzmi taka sałatka:) ja sobie zrobiłam wczoraj swój pierwszy jogurt:D naturalny bez cukru, maślanka, malinki i orzechy włoskie, zmiksowałam wszystko i wyszło bardzo smaczne, mój M też wypił:) tylko dałam oczywiście za dużo malin i było kwaskowe, więc i tak musiałam dodać cukru, następnym razem będzie lepsze:D

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie zdrowo jem, fast food raz na tydzień albo i rzadziej. Lubie gotować także jak będę miała przepis na coś fajnego to wrzucę ;)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fecie też czytałam, że lepiej nie w ciąży.
    Ja lubię fast-foody i niestety trzeba się zacząć od nich odzwyczajać, znaczy raz na jakiś czas zjem na pewno, ale już bardziej będę wybierać grillowane mięso np. zamiast smażone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:32

nqtk8u69dwbc5hye.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio bez fety ?? no trudno , jakoś przeżyje ;) Dokładnie ratujcie mnie i wrzucajcie przepisy ;) Ile można się martwić przyrastaniem bety itp... wszytko będzie dobrze , tylko musimy dbać o siebie ! ;*

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka , miksowałaś blenderem czy mikserem ?;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-) mi gin powiedziala ze mam jesc co chce bo organizm sam wie co potrzebuje... Oczywiscie po za zakazanymi ttpu feta, ser plesniowt, watrobka itp...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię jakieś mięso np. Kurczaka lub udo z indyka, cebula, czosnek, marchew, pietruszka i różne przyprawy wrzucić do rekawa do pieczenia i do piekarnika na 1.5 h 180 stopni. Później worek otwieram I 0.5 h jeszcze piekę. Obiad gotowy palce lizać :)

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Karka , miksowałaś blenderem czy mikserem ?;)

Eee blenderem:D ale w zamknięciu z tymi większymi ostrzami:) i pomalutku.

nqtk8u69dwbc5hye.png

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam do Was i zobaczyłam rozmowę odnośnie fety :) możecie być spokojne, feta nie jest zabroniona w ciąży, o ile jest ona wyrabiana z mleka pasteryzowanego ;) Tak powiedział mi mój lekarz :) Wiadomo, wszystko je się z umiarem, ale do smaku w sałatce na pewno nie zaszkodzi :)

Pozdrawiam Was Kochane, super, że jest Was coraz więcej :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moj facet wkurzyl, mamy za tydzien slub i sporo jest do roboty, on za grnica, mylam dzis okna i ogarnialam dwa pokoje plus mylam 20 szkielstojacych na pol metra wysokich i mowie mu ze jestem zmeczona ze w ciazy nie powinnam tego robic a on, oj nie przesadzaj, przeciez nic sie nie stanie. Baran !

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ