Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Biorę duphaston. Nie denerwuję się, poczekam te 10 dni i zobaczymy co wtedy będzie widać. Już się zapisałam do lekarza na 14 lipca, będzie to 6,4 tydz ciąży więc już powinno być wszystko wiadomo. W poniedziałek jadę do siostry bawić Julianka to mi czas zleci[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyLove_life, prócz duphastonu biorę jeszcze kwas foliowy, magnez i provag, żeby zapobiegać infekcjom. Witamin żadnych nie biorę bo na razie i tak nie ma to dla dziecka sensu. Przecież póki co nie pobiera ode mnie żadnych składników pokarmowych.
Z resztą dziewczyny, nie ma po co się niepotrzebnie faszerować witaminami. Moja siostra brała większość ciąży i dziecko urodziło się bardzo duże - 3930g. A ona i jej mąż to drobni ludzie i na pewno nie po rodzicach taki pulpecik Rok temu jak leżałam w szpitalu co chwila rodziły się takie przewitaminowane dzieciaczki powyżej 4kg, jedno nawet 5,5 ważyło! Lekarze i położne mówili, że to przez witaminy i że niepotrzebnie je brać jeśli nie ma niedoborów u matki. -
Czytam Was dziewczyny i przypominaja sie piekne chwile:) w ciazy nie lubilam chodzic cala ciaze bylo mi niedobrze ciagle mialam palaca zgage i pozniej cierpialam na bezsennosc:) ale to byl najpiekniejszy okres w moim zyciu uwienczony moimsłodkim malenstwem:)
uwazajcie na siebie buziaki:) -
Mój kazał mim brać witaminy 2x1 ! Ale biorę 1. Wystarczy że musze brać duphaston 3x2 , niby wszystkim pacjentkom na początku ciąży tak zapisuje , no i oczywiście magnez 3x1. Dziewczynki mam taki pomysł , może od czasu do czasu będziemy pisały jak mamy jakiś przepis na coś fajnego , zdrowego? ;d Powiem wam że ciężko mi się przestawić , bo pizza i kebab to był mój numer jeden w jadłospisie. Nie jadłam w ogóle ryb , brałam przez to tran , no ale teraz już musze to jakoś przecierpieć ;d Mamy fajny okres , bo jest dostępność o tej porze roku do fajnych warzyw i owoców teraz robie sobie sałatkę ogólnie znaną , ale napisze w skrócie : sałata lodowa pokrojona , ogórek , pomidor , rzodkiewka , czerwona cebula , papryka pół czerwonej pól żółtej , ale ja skrajam całą czerwoną , pierś z kurczaka pokrojona w kostke , obsypana mieloną papryką ostrą ( no właśnie może zmienię na słodką) smażymy , i pokrojony ser feta. wszystko mieszamy i dodajemy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
no smacznie brzmi taka sałatka:) ja sobie zrobiłam wczoraj swój pierwszy jogurt:D naturalny bez cukru, maślanka, malinki i orzechy włoskie, zmiksowałam wszystko i wyszło bardzo smaczne, mój M też wypił tylko dałam oczywiście za dużo malin i było kwaskowe, więc i tak musiałam dodać cukru, następnym razem będzie lepsze:D
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
O fecie też czytałam, że lepiej nie w ciąży.
Ja lubię fast-foody i niestety trzeba się zacząć od nich odzwyczajać, znaczy raz na jakiś czas zjem na pewno, ale już bardziej będę wybierać grillowane mięso np. zamiast smażone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:32
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
serio bez fety ?? no trudno , jakoś przeżyje Dokładnie ratujcie mnie i wrzucajcie przepisy Ile można się martwić przyrastaniem bety itp... wszytko będzie dobrze , tylko musimy dbać o siebie ! ;*
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja lubię jakieś mięso np. Kurczaka lub udo z indyka, cebula, czosnek, marchew, pietruszka i różne przyprawy wrzucić do rekawa do pieczenia i do piekarnika na 1.5 h 180 stopni. Później worek otwieram I 0.5 h jeszcze piekę. Obiad gotowy palce lizać[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Wpadłam do Was i zobaczyłam rozmowę odnośnie fety możecie być spokojne, feta nie jest zabroniona w ciąży, o ile jest ona wyrabiana z mleka pasteryzowanego Tak powiedział mi mój lekarz Wiadomo, wszystko je się z umiarem, ale do smaku w sałatce na pewno nie zaszkodzi
Pozdrawiam Was Kochane, super, że jest Was coraz więcej -
nick nieaktualnyA mnie moj facet wkurzyl, mamy za tydzien slub i sporo jest do roboty, on za grnica, mylam dzis okna i ogarnialam dwa pokoje plus mylam 20 szkielstojacych na pol metra wysokich i mowie mu ze jestem zmeczona ze w ciazy nie powinnam tego robic a on, oj nie przesadzaj, przeciez nic sie nie stanie. Baran !