X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro usg pierwsze mam o 15;-)
    Kasia, wiem co czujesz, ta huśtawka nastrojów jest nie do zniesienia...
    Ale nie martw się na pewno wszystko beezie w porządku,sciskammmm;-*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek idę poinformować lekarza ze jestem w ciazy bo w UK pierwszy skan i w ogole badania sa dopiero w ok. 11tc ale 12 go lipca lecę do Pl i tam zrobię skan.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Karka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Hej my sie dzisiaj podzielilismy informacja z dziadkami no bo w sumie ile mozna udawac ze nadal pracuje...

No ja właśnie już ponad tydzień udaję przed rodzicami i dziadkami, że chodzę do pracy... Męczy mnie to, we wt/śr gin, a potem w sobotę już im powiemy na pewno:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • APS Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja ostatnia ciaze poronilam i teraz tez sie bardzo boje :( staram sie jednak cieszyc kazdym dniem, kiedy dzidzius jest ze mna no i regularnie popijam meliske, Tobie tez polecam. trzymam kciuki aby Twoje kolejne USG bylo radosne!

ja juz mam umowiona wizyte wiec nie bede odwolywac, zreszta konczy mi sie luteina wiec musze wziac recepte.

Anielica koniecznie daj znac po USG!

Powiedzcie czy macie jakies konkretne wskazania do L4 czy po prostu chcecie troche odpoczac? Ja normalnie pracuje, mam nadzieje ze nie zaszkodze dzidkowi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 23:04

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam, które maja za sobą poronienie: Trzeba wierzyć i być dobrej myśli. Jeśli jesteście pod opieką lekarza, jeśli przyczyną poronień została wykryta, to to co możecie zrobić to spokojnie czekać. W pierwszych tygodniach tak na prawdę nie pozostaje nam nic innego. Wiem co mowie, to moja piąta ciąża, a w domu mam biegające tylko jedno dziecko, do którego mam nadzieję dołączy drugie:) Czekam więc cierpliwie...

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola ma rację! WSZYSTKIE dziewczyny, które znam i które poroniły, a było ich niestety sporo mają już zdrowe dzieciaki :)

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Powiedzcie czy macie jakies konkretne wskazania do L4 czy po prostu chcecie troche odpoczac? Ja normalnie pracuje, mam nadzieje ze nie zaszkodze dzidkowi :/

Ja to po 1 byłam przeziębiona i nie chciałam zaszkodzić dziecku, bolał mnie jajnik(przestraszyłam się, że coś złego to oznacza), po 2 mam pracę stojącą w ruchu wielogodzinną, z możliwością siedzenia tylko 15 min w czasie przerwy, jak są ludzie to nawet przez 2 godziny nie można siku albo się napić, w przeciągach, w klimie, w stresie, z klientami, śliska podłoga - internistka sama od razu mi dała na 10dni dopóki mój lekarz nie wróci z urlopu. Stresowałam się co miesiąc bardzo i bardzo mnie cieszy i jestem wdzięczna za to L4 i kolejne. Myślę, że gdybym miała pracę np. w biurze, nie poszłabym na pewno tak od razu na zwolnienie. Bo jednak kontakt z ludźmi jest potrzebny choć trochę;)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Nie było mnie tu kilka dni z powodu problemów osobistych, nadrobię zaraz co naskrobałyście, ale najpierw mam pytanie.
    Mnyślicie, że widać byłoby już serduszko maluszka w 6tygodniu(a dokładniej w 5t3d)? To będzie 38 dzień cyklu i 24 dzień od owulacji?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :) Mogę dołączyć?
    W 6 cyklu starań udało się i mi ujrzeć upragnione 2 kreseczki :)
    Mieszkam w UK i nie miałam możliwości zrobić bety hcg ale każdego dnia kreski są ciemniejsze. Dzisiaj idę na wizytę zrobić test z moczu i dowiem się jak to tutaj wygląda. Dużo słyszałam na ten temat ale jest całkiem inaczej niż w Pl.
    Mój termin wypada na 11 marca.

Gratuluję wszystkim marcowym mamusiom <3

A.Kasia, anie93lica, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, seruszko widać od połowy 7 tygodnia, wiec za wcześnie, chyba ze masz owulacje dużo wczesniej

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałkowy gorący poranek. U mnie taka gorączka, że ciężko wytrzymać:( wczoraj zaczęły mi się dawać we znaki mega mdłości, niestety też z wymiotami:( dziś niestety to samo. Zastanawiam się jak w pracy wysiedzę, zwłaszcza,że nikt z biura nie wie o ciąży. Jakoś trzeba będzie kombinowac.

Ja mam I wizytę 18 lipca, to będzie początek 8 tyg, stwierdziłam że nie ma sensu iść szybciej bo i tak nic nie będzie widać,a jak nic nie zobaczę to się będę stresowała. To moja pierwsza ciąża po prawie roku starań, ale też się nie chcę jakoś bardzo nakręcać, co ma być to będzie.
    U endokrynologa już byłam, zwiększył mi dawki leków na tarczycę, więc teraz pozostaje tylko czekać na wizytę u gina:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Ona, seruszko widać od połowy 7 tygodnia, wiec za wcześnie, chyba ze masz owulacje dużo wczesniej
    Owulację miałam 14dnia cyklu (tak mi przynajmniej wyznaczyło), cykle 26-27 dni, więc ewentualna wizyta była by około 10-11 dni po terminie spodziewanej @.
    Dodam, że test ciążowy wraźny wyszedł mi w 23 dniu cyklu wpo południu, w 9 dniu po owulacji
    Tak myślałam, że to za wcześnie. Szkoda, bo myślałam, że do Polski wcześniej polecę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 08:19

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamy! :)

Termin 23.03:)

A.Kasia, Mania1718, Karka lubią tę wiadomość

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak samopoczucie? :) Powiedzcie, czy tylko ja mam wrażenie, że zrobił mi się taki lekko wypukły brzuszek? :D Ogólnie do szczupłych nie należę, ale widzę, że coś jest inaczej - nie mogę go wciągnąć i tak odstaje :D. Gdzieś czytałam, że jest to możliwe, ponieważ macica już na samym początku trochę się powiększa. W sobotę byłam na weselu, bawiłam się tak jak wszyscy (oczywiście bez podskoków itp. ;)), czułam się dobrze, tylko zauważyłam, że szybciej się męczę. Dziewczyny, postarajcie się nie myśleć o przeszłości - ja też jestem po poronieniu (nie usłyszałam serduszka, a później to już samo poszło :() ale staram się myśleć, że teraz wszystko będzie dobrze :). Trzymajcie się i dbajcie o siebie! :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    Witam przyszłe mamy! :)

Termin 23.03:)
    Hej :)
    Gratulacje :)

Widzę, że jesteś jeden dzień do tyłu w tygodniach w stosunku mnie (ja dziś 4t5d) ale u mnie wstępny termin porodu belly wyznacza na 9 marca.
    Skąd taka rozbieżność? Ktoś coś?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Cześć dziewczyny, jak samopoczucie? :) Powiedzcie, czy tylko ja mam wrażenie, że zrobił mi się taki lekko wypukły brzuszek? :D Ogólnie do szczupłych nie należę, ale widzę, że coś jest inaczej - nie mogę go wciągnąć i tak odstaje :D. Gdzieś czytałam, że jest to możliwe, ponieważ macica już na samym początku trochę się powiększa. W sobotę byłam na weselu, bawiłam się tak jak wszyscy (oczywiście bez podskoków itp. ;)), czułam się dobrze, tylko zauważyłam, że szybciej się męczę. Dziewczyny, postarajcie się nie myśleć o przeszłości - ja też jestem po poronieniu (nie usłyszałam serduszka, a później to już samo poszło :() ale staram się myśleć, że teraz wszystko będzie dobrze :). Trzymajcie się i dbajcie o siebie! :)

Leeila26, może tak być, szczególnie u szczupłej osoby :) Dodatkowo często ciąży towarzyszą wzdęcia i brzuszek tak czy owak będzie odstawał. Tylko to bardziej ciąża gastryczna wtedy :D:D

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D no ja raczej szczupła nie jestem ;) Być może to wzdęcia? Albo moje wrażenie takie? :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewno dam znać jak po dzisiejszym Usg;-)
    Z tym zmęczeniem to jest masakra, wystarczy mały wysiłek a nawet jego brak żebym musiała się położyć. Wczoraj przez te upały przespalam pół dnia i jeszcze leciała mi krew z nosa;-/ masakra. Przestawilam się chyba na tryb nocny bo w ogole nie mogę spać a w dzień cały czas leżę.... Z tym wypuklym brzuszkiem to i ja mam takie wrażenie ale to zasługa hormonów jak narazie. ;-) poza tym żadnych objawów nie mam.
    Gratuluję nowym mamom.
    Trzymajcie kciuki za dzisiejsze usg :-)) myślicie że będzie coś widać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 10:09

Mania1718 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! Dziś już jest trochę lepiej psychicznie, ale fizycznie tak średnio. Bolą mnie bardzo plecy :/ Nie mogłam spać przez to pół nocy. Jadę dziś do siostry poznać mojego cudnego siostrzeńca i zostaję u rodziców do piątku, więc będę miała trochę więcej spokoju i wsparcia.

Miłego dnia Wam życzę, jakoś musimy przeżyć te upały ;)

• MiKa89 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jeżeli można chciałabym nieśmiało dołączyć, test robiłam w sobotę wyszła słaba druga kreska. Inne objawy podobne do Waszych ból piersi,ciągnięcie w dole brzucha, przelewanie na dzień dzisiejszy innych objawów brak. Termin okresu miałam na 3 lipca. dzisiaj zrobię drugi test mam nadzieję, że potwierdzi ten z soboty...a jutro idę na betę.
    Zastanawiam się kiedy zapisać się na wizytę do gina żeby było już coś konkretnego wiadomo?

anie93lica, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

7u22s65g7qmxsr7n.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ