X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he dziewczynki:) ja byłam dzisiaj sie troszke pokłóc(badanka czas porobić) no i popołudniu do lekarza a potem do teściowej na kawke:) usg dopiero 16 to powinno być już ładnie łobuziaka widać niestety tatuś nie da rady z nami na nie iść... no cóż może na następne a co do objawów to po za zmęczeniem totalne 0...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 lipca czy o 16?;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli chodzi o objawy to zmęczenie i senność, ledwo się obudzę, a już mi się oczy kleją i zamykają :/
    Poza tym piersi mnie bolą przy dotyku okropnie. Zaczęło się przed terminem @ (zawsze wtedy mnie bolały) i bolą do teraz. No i mam ciemniejszy pasek, taką kreskę na brzuchu od pępka w dół. I duuuużo kremowego śluzu.
    Poza tym innych objawów póki co chyba brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 10:41

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane! Wczoraj miałam tragiczny dzień, cały dzień od rana do wieczora mnie tak muliło... aż dwa razy wymiotowałam:( Na nic kompletnie nie maam apetytu, wszystko jedzenie mi śmierdzi... dzis wieczorem pierwsza wizyta u gina..u Was jak??

• kamka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    16 lipca czy o 16?;-)
    16 lipca to juz bedzie 7+6

anie93lica lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie jakis strasznych objawow nie mam prócz tego, że mam zgage praktycznie po wszystkim, a nigdy jej nie miałam ;) dziś po pracy wybieram się na bete :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj odbieram 2 bete ale nawet tej lekarce o tym nie mówie bo według niej to niepotrzebne wgl nawet mnie nie zbadała jeszcze... dobrze że jeszcze tylko 10 dni do wizyty u mojego doktorka...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    Ja w sumie jakis strasznych objawow nie mam prócz tego, że mam zgage praktycznie po wszystkim, a nigdy jej nie miałam ;) dziś po pracy wybieram się na bete :)
    Zgagę(koszmarne uczucucie) miałam przed tym jak wyszedł mi test pozytywny. 2 dni mnie męczyła, robiłam nawet test wtedy i wyszedł negatyw, a 2 dni później już piękna gruba kreska.

Reszta objawów mi nie straszna, przynajmniej wiem, że coś się dzieje tam u mnie :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ja dzisiaj odbieram 2 bete ale nawet tej lekarce o tym nie mówie bo według niej to niepotrzebne wgl nawet mnie nie zbadała jeszcze... dobrze że jeszcze tylko 10 dni do wizyty u mojego doktorka...
    Ja bety w ogóle nie robiłam i nie będę robić, bo nie mam tu jak.
    U mnie jeszcze 2 tygodnie do wizyty. Chciałabym, żeby to już było.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Zgagę(koszmarne uczucucie) miałam przed tym jak wyszedł mi test pozytywny. 2 dni mnie męczyła, robiłam nawet test wtedy i wyszedł negatyw, a 2 dni później już piękna gruba kreska.

Reszta objawów mi nie straszna, przynajmniej wiem, że coś się dzieje tam u mnie :)

To może bede mieć tak jak ty, bo zgage mialam caly czas ale test negatywny. Pozniej test pozytywny i na razie zgaga sie nie pokazuje :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od tygodnia meczy bezsenność i mocno obolałe piersi.
    Też nie mam możliwości zrobić bety ale dzisiaj dzwoniłam do przychodni i kazali mi przynieść mocz do laboratorium. Jutro wynik po południu ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    To może bede mieć tak jak ty, bo zgage mialam caly czas ale test negatywny. Pozniej test pozytywny i na razie zgaga sie nie pokazuje :)
    Życzę Ci tego, bo zgaga to jednak małpa prze-okrutna jest :/
    Wcześniej w życiu na zgagę nie cierpiałam i wtedy jak te 2 dni non-stop była i nic nie pomagało (łącznie z lekami z apteki) to już się załamywałam :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Życzę Ci tego, bo zgaga to jednak małpa prze-okrutna jest :/
    Wcześniej w życiu na zgagę nie cierpiałam i wtedy jak te 2 dni non-stop była i nic nie pomagało (łącznie z lekami z apteki) to już się załamywałam :/

Mi też nic nie pomagało. Najgorsze, że dosłownie po wszystkim byla nawet po wodzie.. Dziekuje i oby oby :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, uczucie jakby Ci ktoś przelyk i żołądek podpalił... ;-/

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Mnie od tygodnia meczy bezsenność i mocno obolałe piersi.
    Też nie mam możliwości zrobić bety ale dzisiaj dzwoniłam do przychodni i kazali mi przynieść mocz do laboratorium. Jutro wynik po południu ;)

Monia ja też mieszkam w UK tu niestety słabo dbają o wczesna ciążę :(

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    Mi też nic nie pomagało. Najgorsze, że dosłownie po wszystkim byla nawet po wodzie.. Dziekuje i oby oby :)
    Ja nawet jak nic nie jadłam i nie piłam to paliło :/
    Wrr.. Oby nigdy więcej.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Monia ja też mieszkam w UK tu niestety słabo dbają o wczesna ciążę :(

Cieszę się że będziemy mogły wymienić się doświadczeniami na temat służby zdrowia w UK :) Wiem że tutaj nie ratują ciąży do 3 miesiąca dlatego modlę się żeby wszystko było ok :) Swoją drogą zaopatrzylam się w luteine w pierwsze ciąży brałam długo.
    Znajoma tydzień temu robiła test w laboratorium na potwierdzenie ciąży i na dniach ma wizytę u położnej. A u ciebie kiedy pierwsza wizyta?

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal piersi i potrzeba drzemek w ciągu dnia - jak nigdy!
    Sikam często tak jak zawsze więc to nic nowego dla mnie w ciąży nie będzie...
    Czuję od czasu do czasu lewy jajnik.
    Coś w stylu zgagi miałam wcześniej, apetytu nie mam od początku. No i ukochane słodycze nie smakują:(
    anie93lica - ciekawa jestem Twojego usg:) Ja jutro się umawiam do mojego i mam nadzieję, że od razu mnie przyjmie-tak kazał dzwonić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:19

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka ta senność jest najgorsza.
    Powiem Ci ze tez jestem ciekawa czy cokolwiek będzie juz widać.
    I tak i tak to pewnie będzie usg dopochwowe.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Czy jest tu jeszcze jakaś przyszła Mamuśka z Poznania? :)

Kate ja jestem z Kalisza więc tak jakby bliżej niż dalej ;) i lekarza mam z Poznania, może kojarzysz? Paweł Jachowski się nazywa.

Jak wszystko pójdzie dobrze (oby!) to mam zamiar rodzić z Poznaniu. Choć chwilowo nie wybiegam tak daleko w przyszłość. Oby na wizycie było już coś widać i wszystko było ok to będzie wielki sukces.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ