X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zrobić taki fajny suwaczek?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Cieszę się że będziemy mogły wymienić się doświadczeniami na temat służby zdrowia w UK :) Wiem że tutaj nie ratują ciąży do 3 miesiąca dlatego modlę się żeby wszystko było ok :) Swoją drogą zaopatrzylam się w luteine w pierwsze ciąży brałam długo.
    Znajoma tydzień temu robiła test w laboratorium na potwierdzenie ciąży i na dniach ma wizytę u położnej. A u ciebie kiedy pierwsza wizyta?

W czwartek dopiero idę do gp. Tak wiem ze nie ratują bo to niemiłe doświadczenie mam za sobą :/ a gp to tylko zapyta się czy zrobiłam test przepisze kwas foliowy i wyśle informacje do szpitala. Ja na szczęście lecę do Pl w przyszłym tygodniu na skan

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Ja odebrałam dzisiaj wyniki bety, tarczycowe itd wszystkie idealne już są wyszłam z nadczynności (tsh 0.6353) chociaz leki mam dalej brać w mniejszej dawce, a beta 12.2 ,czyli kropek się zaczepił ,ale mu się nie udało.. jak to się mówi naturalna selekcja... wolałam nie wiedzieć tego, beta do powtórki czy spadła całkowicie, a na bank spadła, bo jednak to z piątku, a w czwartek wieczorem @ przyszła i muszę iść na kontrolę do gina na przegląd w końcu.. No i my tam dajemy sobie spokój, że tak powiem podejście mamy takie, że na luzie podchodzimy do tego i jak Bóg da to będzie 3 kiedyś jak wyjdzie samo także na spontanie ;)

Kochane życzę spokojnych ciąż :* Ciągle Was podglądam ;) Buziaki dla fasolę i marcowych mamuś.!

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Suwaczki.com :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widze ze na tym watku jest duzo aniolkowych mam :( oby tym razem szczescie nam sprzyjalo!

milola86 czy Ty bierzesz jakies leki? przy tylu poronieniach przeciez musi byc jakas przyczyna i ustalone leczenie...

u mnie na poludniu PL tez upaly, jestem w szoku ze w tak wczesnej ciazy jestem taka senna, myslalam ze dopiero w 3 trymestrze mnie to bedzie czekac :/

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    Suwaczki.com :)

Dzięki :)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na drugiej becie ,ale w srode dopiero wyniki,aj wytrzymam te 2 dni;D a dzis w nocy spac niemoglam na boku nie moge bo zaraz jajnik ktorys zaboli,chyba groszek sie odzywal;D na plecach tez dlugo nie poleze,leila ja tez nie moge wciagnac brzuszka,z reszta tez do chudych nie naleze,a wygladam jak w 4miesiacu;p

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:

Marlena to tylko nick czy mamy tak samo na imię? ? :D :)

Marlena lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Bylam dzis na drugiej becie ,ale w srode dopiero wyniki,aj wytrzymam te 2 dni;D a dzis w nocy spac niemoglam na boku nie moge bo zaraz jajnik ktorys zaboli,chyba groszek sie odzywal;D na plecach tez dlugo nie poleze,leila ja tez nie moge wciagnac brzuszka,z reszta tez do chudych nie naleze,a wygladam jak w 4miesiacu;p
    Nataliano wytrzymasz te dwa dni:) czekam na wyniki:)
    ja ze spaniem też mam problem, zawsze spałam na brzuchu a teraz się jakoś muszę przestawić i strasznie ciężko mi się śpi na plecach...poza tym te upały też nie pomagają. U mnie teraz trochę popadało to się ochłodziło do22 stopni wiec jakos moze da się żyć:) oby się już tak na stałe ochładzało, w sobotę idziemy na wesele więc mam nadzieję, że takich upałów nie będzie

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas ponad 30 stopni,a niby w czwartek ochlodzenie ma przyjsc,w pokoju wczoraj u nas 29stopni wiatrak cala noc na fula okna balkony pootwierane ,a nawet 1stopien niezlecial;D dopiero nad ranem popadalo z 5minut i dalej upal masakra;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam bo mamy miec chrzciny,mam byc chrzestna wiec mam nadzieje ze sie pospiesza zanim powiem im ze nie bede mogla byc a nikogo nieznajda;p a wlecze sie wszystko od maja czerwca;p

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a u mnie 0 deszczu i nie da sie oddychac...

ja tez nie umiem inaczej spac, tylko na brzuchu, ale w 1 trymestrze podobno to nie problem, dopiero od 2 trymestru trzeba sie przestawic na bok albo na plecki. na razie dla dzidzia nie ma roznicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ile kosztuja te wszystkie pierwsze badania na poczatku ciazy ktore sie robi?w labo;)???

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps ja na brzuchu dlugo nie moge bo cycki mnie bola,sa non topa wrazliwe;p

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje tez tragicznie bola, ale zakladam biustonosz taki do spania to jest troche lepiej

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem juz po usg ;-) wg niego to dopiero 5 tydzień, ciąża malutka ale rozwija się prawidłowo;-)
    Jajo plodowe 4,1cm crl 0,12cm:-)
    Widać zalazek serducha;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:05

Mania1718, domiii, ona., nataliano, Karka, lizaa lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    No i jestem juz po usg ;-) wg niego to dopiero 5 tydzień, ciąża malutka ale rozwija się prawidłowo;-)
    Jajo plodowe 1,18cm crl 0,12cm:-)
    Widać zalazek serducha;-)
    Super! Napewno wszystko bedzie dobrze..
    ja przy pierwszej ciazy w styczniu od razu jakos czulam,ze cos jest nie tak
    Teraz nawet o tym nie cbce myslec a do lekarza pojde jakos w 6t i 4d jak mnie zapisza bo jeszcze dzis pozniej musze isc do przychodni sie zapisac ;) chodze na nfz.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Super! Napewno wszystko bedzie dobrze..
    ja przy pierwszej ciazy w styczniu od razu jakos czulam,ze cos jest nie tak
    Teraz nawet o tym nie cbce myslec a do lekarza pojde jakos w 6t i 4d jak mnie zapisza bo jeszcze dzis pozniej musze isc do przychodni sie zapisac ;) chodze na nfz.

A co czulas ze nie tak

Mam nadzieje ze będzie w porzadku

ug37zbmh9r9sv292.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podswiadomosc. Po drugie nie mialam zadnych objawow. Czulam sie jak bym w ciazy nie byla. Tym razem czuje troche wrazliwsze sutki,widoczne zyly na piersiach i troche ciemniejsze obwodki sutkow i troche spiaca jestem. Ale ja mialam poronienie zatrzymane wiec wtedy nie moglam nic zrobic,zadne leki by nie poradzily. Zarodek sie zatrzymal na 5tygodniu. Teraz niestety poki co nie chce marzyc o dzidziusiu :( uciesze sie i uwierze jak za 3tygodnie u gina uslysze serduszko ale mysle,ze i tak bede sie bala cala ciaze..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wlasnie sie dowiedzialam ze dr na urlop posZedl i wizyta przesunieta na 23:-/ jak ja tyle wttrzymam...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ