X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zrobić taki fajny suwaczek?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Cieszę się że będziemy mogły wymienić się doświadczeniami na temat służby zdrowia w UK :) Wiem że tutaj nie ratują ciąży do 3 miesiąca dlatego modlę się żeby wszystko było ok :) Swoją drogą zaopatrzylam się w luteine w pierwsze ciąży brałam długo.
    Znajoma tydzień temu robiła test w laboratorium na potwierdzenie ciąży i na dniach ma wizytę u położnej. A u ciebie kiedy pierwsza wizyta?

W czwartek dopiero idę do gp. Tak wiem ze nie ratują bo to niemiłe doświadczenie mam za sobą :/ a gp to tylko zapyta się czy zrobiłam test przepisze kwas foliowy i wyśle informacje do szpitala. Ja na szczęście lecę do Pl w przyszłym tygodniu na skan

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Ja odebrałam dzisiaj wyniki bety, tarczycowe itd wszystkie idealne już są wyszłam z nadczynności (tsh 0.6353) chociaz leki mam dalej brać w mniejszej dawce, a beta 12.2 ,czyli kropek się zaczepił ,ale mu się nie udało.. jak to się mówi naturalna selekcja... wolałam nie wiedzieć tego, beta do powtórki czy spadła całkowicie, a na bank spadła, bo jednak to z piątku, a w czwartek wieczorem @ przyszła i muszę iść na kontrolę do gina na przegląd w końcu.. No i my tam dajemy sobie spokój, że tak powiem podejście mamy takie, że na luzie podchodzimy do tego i jak Bóg da to będzie 3 kiedyś jak wyjdzie samo także na spontanie ;)

Kochane życzę spokojnych ciąż :* Ciągle Was podglądam ;) Buziaki dla fasolę i marcowych mamuś.!

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Suwaczki.com :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widze ze na tym watku jest duzo aniolkowych mam :( oby tym razem szczescie nam sprzyjalo!

milola86 czy Ty bierzesz jakies leki? przy tylu poronieniach przeciez musi byc jakas przyczyna i ustalone leczenie...

u mnie na poludniu PL tez upaly, jestem w szoku ze w tak wczesnej ciazy jestem taka senna, myslalam ze dopiero w 3 trymestrze mnie to bedzie czekac :/

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizaa wrote:
    Suwaczki.com :)

Dzięki :)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na drugiej becie ,ale w srode dopiero wyniki,aj wytrzymam te 2 dni;D a dzis w nocy spac niemoglam na boku nie moge bo zaraz jajnik ktorys zaboli,chyba groszek sie odzywal;D na plecach tez dlugo nie poleze,leila ja tez nie moge wciagnac brzuszka,z reszta tez do chudych nie naleze,a wygladam jak w 4miesiacu;p

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:

Marlena to tylko nick czy mamy tak samo na imię? ? :D :)

Marlena lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Bylam dzis na drugiej becie ,ale w srode dopiero wyniki,aj wytrzymam te 2 dni;D a dzis w nocy spac niemoglam na boku nie moge bo zaraz jajnik ktorys zaboli,chyba groszek sie odzywal;D na plecach tez dlugo nie poleze,leila ja tez nie moge wciagnac brzuszka,z reszta tez do chudych nie naleze,a wygladam jak w 4miesiacu;p
    Nataliano wytrzymasz te dwa dni:) czekam na wyniki:)
    ja ze spaniem też mam problem, zawsze spałam na brzuchu a teraz się jakoś muszę przestawić i strasznie ciężko mi się śpi na plecach...poza tym te upały też nie pomagają. U mnie teraz trochę popadało to się ochłodziło do22 stopni wiec jakos moze da się żyć:) oby się już tak na stałe ochładzało, w sobotę idziemy na wesele więc mam nadzieję, że takich upałów nie będzie

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas ponad 30 stopni,a niby w czwartek ochlodzenie ma przyjsc,w pokoju wczoraj u nas 29stopni wiatrak cala noc na fula okna balkony pootwierane ,a nawet 1stopien niezlecial;D dopiero nad ranem popadalo z 5minut i dalej upal masakra;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam bo mamy miec chrzciny,mam byc chrzestna wiec mam nadzieje ze sie pospiesza zanim powiem im ze nie bede mogla byc a nikogo nieznajda;p a wlecze sie wszystko od maja czerwca;p

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a u mnie 0 deszczu i nie da sie oddychac...

ja tez nie umiem inaczej spac, tylko na brzuchu, ale w 1 trymestrze podobno to nie problem, dopiero od 2 trymestru trzeba sie przestawic na bok albo na plecki. na razie dla dzidzia nie ma roznicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ile kosztuja te wszystkie pierwsze badania na poczatku ciazy ktore sie robi?w labo;)???

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps ja na brzuchu dlugo nie moge bo cycki mnie bola,sa non topa wrazliwe;p

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje tez tragicznie bola, ale zakladam biustonosz taki do spania to jest troche lepiej

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem juz po usg ;-) wg niego to dopiero 5 tydzień, ciąża malutka ale rozwija się prawidłowo;-)
    Jajo plodowe 4,1cm crl 0,12cm:-)
    Widać zalazek serducha;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:05

Mania1718, domiii, ona., nataliano, Karka, lizaa lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    No i jestem juz po usg ;-) wg niego to dopiero 5 tydzień, ciąża malutka ale rozwija się prawidłowo;-)
    Jajo plodowe 1,18cm crl 0,12cm:-)
    Widać zalazek serducha;-)
    Super! Napewno wszystko bedzie dobrze..
    ja przy pierwszej ciazy w styczniu od razu jakos czulam,ze cos jest nie tak
    Teraz nawet o tym nie cbce myslec a do lekarza pojde jakos w 6t i 4d jak mnie zapisza bo jeszcze dzis pozniej musze isc do przychodni sie zapisac ;) chodze na nfz.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Super! Napewno wszystko bedzie dobrze..
    ja przy pierwszej ciazy w styczniu od razu jakos czulam,ze cos jest nie tak
    Teraz nawet o tym nie cbce myslec a do lekarza pojde jakos w 6t i 4d jak mnie zapisza bo jeszcze dzis pozniej musze isc do przychodni sie zapisac ;) chodze na nfz.

A co czulas ze nie tak

Mam nadzieje ze będzie w porzadku

ug37zbmh9r9sv292.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podswiadomosc. Po drugie nie mialam zadnych objawow. Czulam sie jak bym w ciazy nie byla. Tym razem czuje troche wrazliwsze sutki,widoczne zyly na piersiach i troche ciemniejsze obwodki sutkow i troche spiaca jestem. Ale ja mialam poronienie zatrzymane wiec wtedy nie moglam nic zrobic,zadne leki by nie poradzily. Zarodek sie zatrzymal na 5tygodniu. Teraz niestety poki co nie chce marzyc o dzidziusiu :( uciesze sie i uwierze jak za 3tygodnie u gina uslysze serduszko ale mysle,ze i tak bede sie bala cala ciaze..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wlasnie sie dowiedzialam ze dr na urlop posZedl i wizyta przesunieta na 23:-/ jak ja tyle wttrzymam...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ