X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby!:-*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena 27marzec wielkanoc;)

Marlena lubi tę wiadomość

• maskora Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! :-) Bardzo się cieszę, że Wasze wizyty i USG w normie. Ja sobie zrobiłam przerwę od forum na 2 dni, mąż mnie okrzyczał, że czytam i się później denerwuję :P ale to fakt, też się martwiłam, że może mam za mało objawów albo coś, że powinnam pójść na 3 betę, ale doszłam do wniosku, że lekarz nie zlecił, mówił, że jest ok więc tego się trzymam. Nie mam plamień, jestem senna, codziennie obowiązkowa drzemka w ciągu dnia, cyce bolą, żyłki widoczne, ze dwa razy mnie zemdliło i dziś mam ochotę na pizzzzzęęęę :D Co do brzuszka wystającego, to ja też nie jestem szczupła i też taka jakaś opuchnięta się zrobiłam...

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu, dostalam plamienia i czekam juz 20min na lekarza, zdaze tu poronic nim przyjdzie :-(

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kochana, nic się nie bój. Ja dopiero teraz mam objawy ciążowe. Dziś miałam pierwsze mdłości, piersi mnie zawsze bolały, nawet przed ciążą, więc nic nowego. Zmęczona akt byłam od 5 tyg jakoś. ale nic więcej.
    U mojego brzdąca widać już serducho <3
    Datę porodu mam 29 lutego/1 marca. Hyh .... Dziecko mnie znienawidzi, że urodziny ma co 4 lata :D

Dziękuję kochana :-*
    Dzisiaj na usg moje maleństwo ma 1,2 mm i ciąża jest młodsza niż pokazuje bbf.
    Zapytałam lekarza czy wszystko w porządku a on do mnie ze noo jak było to nie zalozylbym karty ciąży ;-)
    Mam nadzieje ze babelek będzie się dobrze rozwijał u każdej z nas!!!:-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Idź może do rodzinnego
    Rodzinny bez USG nie wystawi tez zaswiadczenia a nie chce L4 bo mi sie nie oplaca

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu, dostalam plamienia i czekam juz 20min na lekarza, zdaze tu poronic nim przyjdzie :-(
    Hej kochana nie martw się nic i informuj na bieżąco co się dzieje!

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Rodzinny bez USG nie wystawi tez zaswiadczenia a nie chce L4 bo mi sie nie oplaca
    A rozumiemmmm, no to miej nadzieje ze szef się zlituje i trzymaj się cieplutko :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

Ajajaj... Coś wiem o tych leniwych szpitalach i lekarzach :(
    Bądź dobrej myśli :* Jeśli to tylko plamienia a nie krwawienie to nie musi być wcale źle!!
    Trzymaj się dzielnie!!!!

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp trzymaj się!! Będzie dobrze!

Moja koleżanka urodziła się 29 marca, ale wpisali jej 28 żeby miała jak obchodzić urodziny;)

anie93lica suuuper, że już tyle widać!!:) to u mnie też powinno:P czekam z niecierpliwością!

Dzisiaj byłam na długim spacerze z koleżanką i jej 1,5 synkiem, i się zmęczyłam... Główka mnie bolała kilka godzin, nie chciałam brać leku, ale w końcu się poddałam i wzięłam apap.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Eh. Zla jestem. Bylam dzis na wizycie u gina zeby mi wystawil zaswiadczenie o ciazy bo pracuje w nocy i swieta wiec tak naprawde nie mam wolnego do odespania ani nic. Odeslal mnie z kwitkiem. Mam stawic sie 22 lipca na usg i 10 sierpnia na wizyte i wtedy mi zaswiadczenie wystawi jak wszystko bedzie ok... Eh...
    Dziwne ja pracuje na 3 zmiany i odrazu dostalam l4...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

Trzymaj się kochana! Będzie dobrze!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, bylam dzisiaj na usg i widac tylko pecherzyk 17 mm i CRL 8,6 mm, zarodka brak.... dziwi mnie to bardzo bo w ostatniej ciazy juz przy bhcg 1800 mialam widoczny zarodek 2mm a teraz mam duza wyzsza i nic....
    co o tym sadzicie?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps nie mam pojecia,lepiej idz w 8tc

• maskora Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

Kochana! Trzymam kciuki! Oby wszystko było dobrze!

APS - a co powiedział Ci lekarz?

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze. Doskonale wiem jak wielki to stres, za chwilę przyjdzie lekarz i wszystko sprawdzicie na spokojnie. Daj znać co u Ciebie jak będziesz miała chwilkę.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crl to wielkość dzidziusia od główki do pupki tzn zarodka no także jak nie widać skoro podałaś jego długość musi być kochana ;)

Jusiakpp trzymamy kciuki za Ciebie :* będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:55

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie, plamienie prawdopodobnie z szyjki, z dzidzi wszysko ok, zrobila mi usg i zarodek ma 5mm :-) serduszko bije :-) dostalam luteine dopochwowo, ale stresa mialam masakra :-(

anie93lica, maskora, APS, Karka, Leeila26, lizaa, Mania1718, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffffff ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie, plamienie prawdopodobnie z szyjki, z dzidzi wszysko ok, zrobila mi usg i zarodek ma 5mm :-) serduszko bije :-) dostalam luteine dopochwowo, ale stresa mialam masakra :-(

SUUUPER!!!!!!!!!!!

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ