X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasz zarodek ile ma?

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, cieszę się, że wszystko ok.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskora nic mi nie powiedzial :( ze dzieci sie roznie rozwijaja na tym etapie i ze wszystko ok.

Xpatiiix3 mojemu ginowi sie chyba cos pomylilo, bo wyraznie mowil ze nie ma echa zarodka tylko pecherzyk zoltkowy. moze cos zle wpisal i to powinna byc wielkosc pecherzyka zoltkowego a nie crl?

myslicie ze jakosc aparatu usg ma duze znaczenie? tak sie zastanawiam czy nie pojsc do innej placowki, tylko nie bede miec pewnosci ze maja lepsze usg :/

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny my dziś po trasie do Poznania na chwilę i powrót do Gdańska , jestem wykończona ,700 km myślałam ,że padne bo od rana mdłości, nic mi do jedzenia nie wchodzi ,a po obiedzie na trasie jechałam z reklamówką tak mnie mdlilo ,że myślałam ,że będą wymioty o dziwo jednak nie!ALe mogę bardzo mało zjeść bo od razu mdli eh... Jeśli chodzi o objawy to ja mam bolące i swędzące piersi najbardziej wieczorem i w nocy, dziś ból podbrzusza ,jajników , niestety ciągłe wzdęcie i problemy z trawieniem.

xpatiiix3 bardzo mi przykro trzymaj się Kochana i wierzę ,że uda Wam się na pewno prędzej czy później i może takie "luźne" podejście akurat będzie dobrą opcją ;) trzymam kciuki!

Marlena oczywiście ,że Jachowskiego znam nawet byłam u niego parę razy jak mój był niedostępny bo oni prowadzą w Poznaniu wspólnie klinikę :D Mój to Tomasz Olejniczak swoją drogą z Kalisza i tam ma drugi gabinet :D To może jak będzie wszystko dobrze spotkamy się w marcu na porodówce na Polnej :D

anie93lica super Gratulacje,że już takie wieści, to może ja w piątek też coś więcej zobaczę jak pójdę do Luxmed choc bardziej licze na wizytę u swojego gina 16 lipca bo on ma super nowy sprzęt od niedawna. :)

ciri22 kurcze co za lekarz pewne niepewne ciążą jest i czasem trzeba jej pomóc i nocki w pracy faktycznie będą Cię męczyć , no co za lekarz! :(

jusiakpp cieszę się ,że wszystko ok :)

APS ja się ,az tak nie znam sama zastanawialam się co to jest to CRL :D

Witam wszystkie Mamuśki które dołączyły do nas , Dziewczyny pamiętajcie wszystkie musimy być dobrej myśli choc sama co dzien mam z milion razy obawy próbuję sobie wmawiać ,że będzie dobrze ,że to nowa inna ciąża! Bo mój M mnie już wyzywa ,że jego wykończe nawet tymi obawami! :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, mogę dołączyć? dziś ujrzałam dwie krechy <3 jutro idę na betę dla pewności :)
    jesteśmy przeszczęśliwi, tylko trochę się boimy, czy to nie fałszywy alarm :D

Karka, nataliano, Pchełka, roletka, A.Kasia, lizaa, anie93lica lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę, że niektóre już jesteście po pierwszej wizycie.. nie wiem jak ja wytrzymam te 20 dni :(. Co do obaw, również niestety je mam :(. A tak bym chciała, żeby wszystko było dobrze.. Jak u Was z apetytem? Wzrost czy brak? Ja mam od kilku dni bardzo duży apetyt :D oczywiście uważam co jem, bo wiem, że tak trzeba ;).
    Upały są okropne, wyobraźcie sobie jak niektóre kobiety rodzą w taki gorąc, albo są na końcówce ciąży... :/ Myślę, że marzec jest fajny - przezimujemy z brzuszkiem, na wiosnę na porodówkę, a w lato za rok, będziemy już miały takie fajne dzidziusie :) (tego wam wszystkim i sobie życzę)
    Napiszcie co sądzicie o paleniu w ciąży (przyznać się! która popala? ;)) oraz piciu karmi, lecha free, warki 0%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 23:50

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rzuciłam ale dzis jeden wypalony... ostatnio tez kilka. ciężko mi z paczki dziennie zejść..
    a alkoholu wcale nie pijam więc luz :)

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie! Lekarz powiedział, że wszystko dobrze, macica miękka, na usg widać zarodek i powiedział,że jeszcze dosłownie kilka dni i byłoby widać akcję serca..wg usg 5 tyd.4 dzień

Karka, anie93lica lubią tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    witam, mogę dołączyć? dziś ujrzałam dwie krechy <3 jutro idę na betę dla pewności :)

Zapraszamy, rozgość się:)))

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mialam miec usg 16.07 a przerzycili na 23.07 to juz bedzie wg of koniec 8 tyg...to juz musi byc cos widac...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Hej ja mialam miec usg 16.07 a przerzycili na 23.07 to juz bedzie wg of koniec 8 tyg...to juz musi byc cos widac...
    Ja mam 3 dni przed Tobą pierwszą wizytę.
    Ale bym chciała, żeby już był 20 i żeby było serduszko <3

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Bede miala w 8 tygodniu to powiedzial ze w wiekszosci popadkow jest już serce widac

• APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Dziewczyny, ja po wizycie! Lekarz powiedział, że wszystko dobrze, macica miękka, na usg widać zarodek i powiedział,że jeszcze dosłownie kilka dni i byłoby widać akcję serca..wg usg 5 tyd.4 dzień

Gratuluje i strasznie zazdroszcze !

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja będę miała wizytę 18 lipca, to będzie początek 8tc więc powinno już być widać bąbelka:)

Leeila ja nie palę, ale w sumie nigdy nie paliłam. Moi teściowie palą, to powiedziałam im że jak chcą mnie oglądać to mają nie palić w domu i chate przewietrzyć porządnie:) póki co się starają, ale zobaczymy jak dalej będzie:)
    Alkoholu też zero, nawet tego uchodzącego za bezalkoholowe, bo jednak tak całkowicie bezalkoholowe to ono nie jest. Z kawy tez zrezygnowałam, pomimo że piłam po 4 dziennie. Teraz piję tylko zbożową:) Może trochę przesadzam, ale wolę dmuchać na zimne:)

Co do jedzenia, to rano nie mogę na nic patrzeć, głównie od mięsa mnie odpycha. Więc wciskam na siłę kanapkę z dżemem i jakoś daję radę:)

jusiakpp cieszę się że wszystko dobrze dbaj o siebie i o fasolka:)

Nataliano masz już wyniki bety? będą dziś?

Ciri22 może pójdź do innego gina po zaświadczenie, zgodnie z Kodeksem Pracy nie możesz pracować w takich warunkach jak piszesz. Jeśli się dogadasz z szefem to dobrze, ale jak ten główny się nie zgodzi to będzie lipa, więc zaświadczenie lepiej mieć.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja mam zleceniowke wiec jesli sie nie zgodzi to tak naprawde zaswiadczenie tez mi nic nie da bo kodeks pracy mnie nie chroni. Moge isc ma zwolnienie bo mam wszystkie skladki zusowskie wiec tym nie musze sie przejmowac ale nie chce. Wiec sprobuje sie dogadac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dopiero jutro nie wiem czemu we wt nie ma wynikow,nie cierpliwie sie ale co zrobic,wczoraj kupilam acard musze brac,a wczoraj mi.sie zapomnialo;p

• APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie pale i alkoholu zero, jedynie do potraw, z kawy tez zrezygnowalam. co do jedzenia to mnie w ogole nie mdli moge jesc co mi sie podoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nie palilam,a do alko tez mnie nie ciagnie,raz na jakis czas wypilam piwo,a teraz przed owu pilam po lampce wina i to bylo wszystko.najgorsze jest to ze jak sie spi i ktos pil to taki odor idzie bleeeee;D nad ranem,dlatego jak moj chce pic to nie spi ze mna,bo ja tego wachac nie zamierzam;D ale on mowi ze on nic nie robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dobre 2tygodnie do wizyty dam rade,chodz tez juz niemoge sie doczekac .kate55 daj znac jak po becie;))3mam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:

Kate55, bardzo Ci kibicowałam! Nawet nie wiesz jak się cieszę :-D
    Gratulacje!!!!!!!! <3

kate55 lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ