Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam wczoraj drugi test II kreska wyraźniejsza niż w sobotę..dla pewności poszłam jeszcze dzisiaj na betę i zobaczymy co pokaże... moja gin jest teraz na urlopie więc zapisała mnie na wizytę dopiero na 28 lipca nie wiem jak wytrzymam...
Dziewczyny za wszystkie mocno trzymam kciuki!!!anie93lica lubi tę wiadomość
-
Ja nie palę i odrzuca mnie gdy czuję kogoś kto pali lub dym w ogóle. Mój mąż rzucił kilka tygodni temu palenie i niesamowicie się cieszę, bo nie mogłabym z nim przebywać w jednym pokoju.
Chwilami mam ochotę na lampkę wina, ale nie piję. Ostatnio do grilla wypiłam piwo bezalkoholowe, zawsze upewniam się, że zawartość alk. wynosi 0,0%. Bavaria pszeniczna jest bardzo smaczna. Uważam, że jeśli będzie jakaś ważna okazja, np. ślub mojej przyjaciółki w sierpniu, to kilka łyków szampana nie zaszkodzi, ale na pewno nie więcej. -
Pchełko, dziękuję ci bardzo!
ja dziś nie mogłam rano wyjść z domu, bo myślałam, że się zrzygam... wzięłam nawet ze sobą do torebki woreczek byłam na becie, teraz czekam na wynik. pierwszą wizytę mam w poniedziałek.
rano złapał mnie też dość mocny ból podbrzusza, ale to chyba ta torbiel. w ogóle dziś czytałam, że ona mogła się utworzyć z ciałka zółtego..
dobrze, że mam biuro w domu i nie muszę wychodzić gdzieś dalej do pracy
co do alkoholu - ja jeszcze w weekend przed testem piłam piwo, bo byłam pewna, że się nie udało a teraz nawet nie mam ochoty najmniejszej, ani na kawę, ani na słodycze, ani na alko
zamówiłam sobie Księgę Ciąży Searsów, muszę się trochę poduczyć, bo jestem całkowicie zielona w temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:24
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
krówka_muffka wrote:Dziewczyny, ja po wizycie! Lekarz powiedział, że wszystko dobrze, macica miękka, na usg widać zarodek i powiedział,że jeszcze dosłownie kilka dni i byłoby widać akcję serca..wg usg 5 tyd.4 dzień
Super gratuluje , to moze u mnie w piatek tez cos ciekawego bedzie juz widac
Jesli chodzi o alkohol i papierosy ja ani nie pije , od swieta doslownie jak juz sie zmusze na weselu czy cos takze kolezanki sie smieje ze u mnie sie nawet nikt nie kapnie ze jestem w ciazy bo ja jak zawsze nie pije nigdy nie palilam wiec mam te problemy z glowy ,do tego kawy tez nie lubie
Dziewczyny zapisalam sie na warsztaty swiadoma Mama i jade w czwartek do Poznania bo sa w godz od 16 jak by ktos byl z Poznania i chetny to moze pojdziemy razem?
Nie wiem jak Wy ale ja przesadna nie jestem i chce kupic ksiazke ta co polecacie w oczekiwaniu na dziecko i album pamiatkowy maluszka zeby juz w ciazy pisac i w klejac ,tak samo nie bede czekac dlugo z wyprawka i zakupem jakiegos ciuszka marze juz o tym momencie
-
krówka_muffka wrote:U Ciebie też będzie wszystko dobrze:*
dzieki Kochana :*
dzisiaj bylam na becie to jak bede miec wyniki to dam znac czy ladnie rosnieGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
My oboje nie palimy, ale rodzice, teście i dziadki, rodzeństwo, tak... NIestety, trzeba będzie im powiedzieć żeby mega wietrzyli, bo mi też w pomieszczeniu przeszkadza smród. Co do picia to już bym się w te gorące dni chętnie piwka napiła, no ale niestety. W dzień przed pierwszym cieniem cienia na teście napiłam się szampana i 2-3 drinki bo myślałam, że się nie udało.
Byłam na 4 becie godzinę temu, dziś wynik;)
Książki mam 2: Dieta przyszłej matki i W oczekiwaniu na dziecko - Murkoff. Koleżanki mi polecały.
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
Kate84 wrote:Marlena oczywiście ,że Jachowskiego znam nawet byłam u niego parę razy jak mój był niedostępny bo oni prowadzą w Poznaniu wspólnie klinikę Mój to Tomasz Olejniczak swoją drogą z Kalisza i tam ma drugi gabinet To może jak będzie wszystko dobrze spotkamy się w marcu na porodówce na Polnej
Ooo! Olejniczak robił mi HSG w Poznaniu, też wydaje się być fajnym lekarzem
Co do tej porodówki... Oby! Oby!!!
-
Zazdroszczę Wam tego "cukierkowego" spojrzenia na ciąże. Wyprawki, książki o ciąży i te sprawy. Mnie to chwilowo nie rusza, myślę że to mój system ochrony przed niepowodzeniem sprawia że wszystkie ciążowo-słodkie sprawy wydają się takie odległe. Chciałabym się cieszyć ciążą, na razie nie potrafię.
-
ja staram się podchodzić pozytywnie i czerpać jak najwięcej radości. jak coś ma pójść źle, to i tak pójdzie - nie zależnie od naszego nastawienia.
anie93lica lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
ja sobie w tej ciazy postanowilam ze bede sie cieszyc kazdym dniem i faktycznie bylam mega szczesliwa, nie martwilam sie o jutro, az do wczoraj, kiedy usg mnie rozczarowalo i znow zaczela sie nerwowka, czy na pewno wszystko ok, nakrecanie sie, cala noc juz nie spalam i zapisalam sie jutro do innego lekarza. wiem ze powinnam na spokojnie poczekac do przyszlego tygodnia a stres szkodzi dziecku ale jakos nie umiem, jestem calkiem inna osoba niz 2 dni temu nie umiem zrozumiec tego ze nie zobaczylam zarodka w 6 tyg. A ciaza nie moze byc mlodsza.
teraz to zaluje ze nie poczekalam jeszcze z tydzien z usg to bym sie przynajmniej nie martwila na zapas. wiem ze nie mam wplywu na to co sie stanie, stresem tylko moge pogorszyc, ale ciezko mi sie uspokoicGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Ja tez nie pale i teraz zero alkoholu, zero napojów gazowanych. Kawa tylko bezkofeinowa. Alkohol od kogoś czuje z kilometra i fajki tak samo także nie ma palenia w mojej obecności. Nawet męża oduczylam juz jak się staraliśmy tylko jednego dziennie pali. Bo czytałam jakiś artykuł ze źle wpływa to na dziecko.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
APS wrote:ja sobie w tej ciazy postanowilam ze bede sie cieszyc kazdym dniem i faktycznie bylam mega szczesliwa, nie martwilam sie o jutro, az do wczoraj, kiedy usg mnie rozczarowalo i znow zaczela sie nerwowka, czy na pewno wszystko ok, nakrecanie sie, cala noc juz nie spalam i zapisalam sie jutro do innego lekarza. wiem ze powinnam na spokojnie poczekac do przyszlego tygodnia a stres szkodzi dziecku ale jakos nie umiem, jestem calkiem inna osoba niz 2 dni temu nie umiem zrozumiec tego ze nie zobaczylam zarodka w 6 tyg. A ciaza nie moze byc mlodsza.
teraz to zaluje ze nie poczekalam jeszcze z tydzien z usg to bym sie przynajmniej nie martwila na zapas. wiem ze nie mam wplywu na to co sie stanie, stresem tylko moge pogorszyc, ale ciezko mi sie uspokoic
Ja byłam dziś u gina , też jestem w piątym tyg i 5 dniu od ostatniej miesiączki. Gin powiedział że pęcherzyk większy niż w czwartek , bo byłam u niego prywatnie a dziś na nfz po skierowanie na badania,ale nie widać jeszcze zarodka. I nie ma sie co denerwować bo na tym etapie ciąży może tak być. Mam przyjść za tydzień , wtedy powinno być już coś widać. Będzie dobrze ! A swoją drogą niby ten sam człowiek a po prostu jakby go podmienili...na nfz inny człowiek , no ale cóż;dAPS lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ja tez Bede miala w 8 tygodniu to powiedzial ze w wiekszosci popadkow jest już serce widac
a nie wierzyłaś jak mówiłam, że uda sie wtedy gdy najmniej sie bedziesz spodziewac...z praca tez sie ułozyło bo wyrobiłas sie z terminem? -
nick nieaktualnyjusiakpp wrote:Dziekuje dziewczyny za wsparcie, plamienie prawdopodobnie z szyjki, z dzidzi wszysko ok, zrobila mi usg i zarodek ma 5mm serduszko bije dostalam luteine dopochwowo, ale stresa mialam masakra
-
APS wrote:ja sobie w tej ciazy postanowilam ze bede sie cieszyc kazdym dniem i faktycznie bylam mega szczesliwa, nie martwilam sie o jutro, az do wczoraj, kiedy usg mnie rozczarowalo i znow zaczela sie nerwowka, czy na pewno wszystko ok, nakrecanie sie, cala noc juz nie spalam i zapisalam sie jutro do innego lekarza. wiem ze powinnam na spokojnie poczekac do przyszlego tygodnia a stres szkodzi dziecku ale jakos nie umiem, jestem calkiem inna osoba niz 2 dni temu nie umiem zrozumiec tego ze nie zobaczylam zarodka w 6 tyg. A ciaza nie moze byc mlodsza.
teraz to zaluje ze nie poczekalam jeszcze z tydzien z usg to bym sie przynajmniej nie martwila na zapas. wiem ze nie mam wplywu na to co sie stanie, stresem tylko moge pogorszyc, ale ciezko mi sie uspokoic
Kochana nie martw się na zapas spróbuj uspokoić! Ściskam CięAPS lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyAPS wrote:ja sobie w tej ciazy postanowilam ze bede sie cieszyc kazdym dniem i faktycznie bylam mega szczesliwa, nie martwilam sie o jutro, az do wczoraj, kiedy usg mnie rozczarowalo i znow zaczela sie nerwowka, czy na pewno wszystko ok, nakrecanie sie, cala noc juz nie spalam i zapisalam sie jutro do innego lekarza. wiem ze powinnam na spokojnie poczekac do przyszlego tygodnia a stres szkodzi dziecku ale jakos nie umiem, jestem calkiem inna osoba niz 2 dni temu nie umiem zrozumiec tego ze nie zobaczylam zarodka w 6 tyg. A ciaza nie moze byc mlodsza.
teraz to zaluje ze nie poczekalam jeszcze z tydzien z usg to bym sie przynajmniej nie martwila na zapas. wiem ze nie mam wplywu na to co sie stanie, stresem tylko moge pogorszyc, ale ciezko mi sie uspokoicAPS lubi tę wiadomość
-
Aleksandra, Love_Life, Arizona, dzieki Wam wielkie za wsparcie! oby bylo tak jak mowicie!
ja sobie moj suwaczek ustawilam na podstawie owulki a nie ostatniego okresu wiec raczej mam dobry termin, ale macie racje ze zagniezdzenie moglo byc 2-3 dni pozniej.
oczywiscie nie wytrzymalam i zapisalam sie jutro ponownie na usg do placowki gdzie robia usg genetyczne, to mysle ze bedzie bardziej dokladne i moze uda sie cos zobaczyc.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Cześć dziewczyny
Witam nowe na forum i nowe przyszle mamy
Dziś wyniki bety- oby były takie jak chce
A odnośnie alkoholu i papierosow to wypiłam 5 dni temu jedno piwko, bo nie wiedziałam że jednak może być coś na rzeczy A palić nie pale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:20