X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizza, widzę, że jesteśmy na bardzo podobnym etapie :) u mnie dziś też 4t5d :)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona a Tobie gratuluje 12 tygodnia! powoli mozesz odetchnac z ulga :)

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Arizona a Tobie gratuluje 12 tygodnia! powoli mozesz odetchnac z ulga :)
    mam za sobą pełne wrażeń początki...myślicie że w 12 tyg. można odetchnąc z ulga:)
    nic z tego obawy są i bedą:)
    Oprócz maleństwa mam jeszcze krwiaka w sobie, najgorsze niby za mną ale żyje sie od USG do USG...mam nadzieje, że za tydzień odetchne z ulgą i zaczne wreszcie cieszyc sie jak należy:)
    Wam wszystkim życze spokojnych ciążowych dni i zdrowych dzieci:)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czerwcu pamiętam że w pierwszej fazie cyklu raz wypiłam dwa piwa , a innym razem z 5 ;/ A w dniu spodziewanej miesiączki też dwa. Odkąd wiem że jestem w ciąży oczywiście nie wypije ani grama żadnego alko nawet tego 0%. a palić nie pale ani nikt u mnie w domu na szczęście. Też miałam nadzieje że zobacze dziś zarodek ale no coż... będę się martwić jak go nie będzie we wtorek za tydzień , na razie podobno to normalne.Ważne że pęcherzyk rośnie ;) Trzeba się pocieszać;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja w czerwcu pamiętam że w pierwszej fazie cyklu raz wypiłam dwa piwa , a innym razem z 5 ;/ A w dniu spodziewanej miesiączki też dwa. Odkąd wiem że jestem w ciąży oczywiście nie wypije ani grama żadnego alko nawet tego 0%. a palić nie pale ani nikt u mnie w domu na szczęście. Też miałam nadzieje że zobacze dziś zarodek ale no coż... będę się martwić jak go nie będzie we wtorek za tydzień , na razie podobno to normalne.Ważne że pęcherzyk rośnie ;) Trzeba się pocieszać;d
    Aleksandra...ja byłam mniej wiecej w tym samym czasie co Ty na pierwszym USG...zarodka też nie było...mała czarna plamka i tyle:)

• Helen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, dołączam się do lipcówek=marcówek wczoraj test jest +, zrobiony popołudniu :)

http://zapodaj.net/0a49ff46ae5e9.jpg.html
    teraz tylko aby wszystko przebiegło pomyślnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:38

Karka, magdaM85, APS, Marlena, kate55, A.Kasia, anie93lica, ona. lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamuśki! Mój synek z marca tego, a miał byc na prima aprilis kwietniowy ;) troszke sie pospieszył :)
    Życzę powodzenia i szalenie nudnych 9 miesiecy!!!

anie93lica, Helen lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie palę, a przed testem piłam piwo, ale już nie będę :)

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padne na zawał do następnego wtorku...Jak będę z drugim dzieckiem w ciąży to do gina ide dopiero w 8 tygodniu ;d A tak trzeba sie stresować co widać , czego nie widać... Jedynie dobrze jest to że zrobiłam dziś te podstawowe badania , grupa krwi ,morfologia , mocz , tsh , tokso , kiła itp. A na następnej wizycie ma być zakładana karta ciąży.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :) Dużo zdrówka i sił dla was i maluszków w brzusiu :) Marcówka 2015 :)

Helen lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta 6811,90 :) także chyba to już naprawdę ciąża ! :D

APS, Karka, olka24, anie93lica, Helen, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:

Bardzo ładna beta , gratuluję ;) Może bliźniaki ;>;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Bardzo ładna beta , gratuluję ;) Może bliźniaki ;>;d
    Zawsze mówiłam, że bliźniaki to super sprawa :) ale... trochę by mnie to chyba przerażało :D

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate spora ta beta, ja w tym czasie mialam polowe :-

• Karka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Ja rano dzwoniłam do lekarza, już mu urlop minął, ale zapisał mnie dopiero na czwartek!! Miałam taaaką nadzieję, że dzisiaj pójdziemy:(

Ale za to beta dzisiejsza: 42dc-26dpo-beta 12344 :)

kate55 - no naprawdę spora beta, porównując np nas obie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 18:25

anie93lica lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z szefostwem :/ dziś nie poszłam do pracy, bo wczoraj byłam w szpitalu z powodu plamień :( lekarz powiedział, że mam odpoczywac i się nie przemęczać, pracuje jako sprzedawca w sklepie z ciuchami, jest tam bardzo duszno, jak w saunie, od czego pęka mi głowa. Szefowa sama jest w ciąży na zwolnieniu, ale dziś była za mnie i mowila, że wytrzymac nie moze tak duszno, a ja tam siedzialam podczas gorszych upałow. Mam umowę na czas probny do 17 sierpnia, dziś widziałam ze dala ogloszenie ze potrzebuje do pracy do sklepu, potem pytala mnie czy mam zamiar wrocic do pracy, a ja ze nie jestem w stanie jej na to odpowiedziec, bo nie wiem, jak bedzie ze mna i z dzieckiem pozniej, czy beda dalej plamienia, mowilam , ze moga dac mi umowe normalna i pojde na zwolnienie, a oni zatrudnia kogos nowego, a ona, ze to dlugo bedzie trwalo szukanie kogos nowego a ona nie moze stac w sklepie bo jest na zwolnieniu i przyjdzie kontrol i jej dowala mandat. Dziewczyny poradzcie co robic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:

Kate55, jakaaaaa piękna beta :-D

Całkiem możliwe, że bliźniaki :-D

• Karka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Ci da umowę zależy od niej i to ważne dla Ciebie czy będziesz miała potem świadczenia... ale jeśli ciężko Ci tam wytrzymać, chyba bym zrezygnowała... Chyba, że nie masz innych środków do życia, to musisz odpocząć i potem wrócić, ale wymagać od niej żeby dała chociaż wiatrak! A szefowa to powinna w takim razie zamknąć, a nie sama stać, a szukanie kogoś nowego - jest bezrobocie, na pewno znajdą się chętni!

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS Proszę Cię kochana nie martw się na zapas, każda ciąża jest inna a jest jeszcze czas,że zarodek się pojawi:** Rozumiem Twoje obawy, my kobiety już tak mamy,że już same się tak nakręcamy,że nic i nikt nie jest Nam w stanie nic przetłumaczyć. Popraw sobie humor, idź na lody, do kina na jakiś film, który pozwoli Ci przestać o tym myśleć a to są bardzo wczesne ciąże i to dużo zależy też od sprzętu, jakim dysponuje lekarz. Głowa do góry, ściskamy mocno:*

• APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    APS Proszę Cię kochana nie martw się na zapas, każda ciąża jest inna a jest jeszcze czas,że zarodek się pojawi:** Rozumiem Twoje obawy, my kobiety już tak mamy,że już same się tak nakręcamy,że nic i nikt nie jest Nam w stanie nic przetłumaczyć. Popraw sobie humor, idź na lody, do kina na jakiś film, który pozwoli Ci przestać o tym myśleć a to są bardzo wczesne ciąże i to dużo zależy też od sprzętu, jakim dysponuje lekarz. Głowa do góry, ściskamy mocno:*

Kochana jestes :* dziekuje!

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ