X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona bardzo Ci dziękuję. Na prawdę podniosłaś mnie na duchu, bo mocno się wystraszyłam. Powiem Ci szczerze, że nie wiem jak on jest umiejscowiony, bo byłam w takim szoku, że zakodowałam słowa 3 słowa lekarza "krew, luteina, L4".
    Chyba faktycznie muszę trochę zmienić swój bardzo intensywny tryb życia, wyłączyć się od stresów w pracy i wrzucić na luz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:20

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka...jak coś to pisz na priv bo pewnie nie będę częstym gościem na marcówkach (wpadłam podokuczać starym koleżankom).
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbezpieczniejsze są krwiaki umiejscowione przy szyjce...o pozostałych niestety z braku wiedzy się nie wypowiem

• Karka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila ja poszłam najpierw do internistki, potem do przychodni do gina i akurat trafiłam na fajnego lekarza:) Bo mój na urlopie był. Dzięki temu wiem, że wsio jest ok. No oprócz tej nadżerki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:12

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie - to jest loteria na kogo się trafi ;). A w którym byłaś tyg. jak poszłaś pierwszy raz i jak cię badał?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moj gin mi opowiadal ze jego zona miala duzego krwiaka w ciazy i wszystko dobrze sie skonczylo :)

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leilaa ja bym na Twoim miejscu wziela duphaston lub luteine jesli masz, a jak nie to idz na wizyte i popros o recepte. moj gin twierdzi ze jak ktos ma wysoki naturalny progesteron i nic sie nie dzieje to nie jest konieczne sztuczne wspomaganie i w takich sytuacjach nie ma udowodnionego korzystnego wplywu na ciaze, ale z drugiej strony nie ma za bardzo przypadkow zeby komus zaszkodzil poza pogorszeniem samopoczucia, co jest do przezycia, wiec ja bym na Twoim miejscu dla spokoju wziela.
    a co do samego usg to na tym etapie moze Cie uspokoic albo i nie, zalezy czy juz bedzie cos widac.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
    Doszłam do wniosku, że nie mogę się załamywać. Co ma być, to będzie.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    A ja mam problem z szefostwem :/ dziś nie poszłam do pracy, bo wczoraj byłam w szpitalu z powodu plamień :( lekarz powiedział, że mam odpoczywac i się nie przemęczać, pracuje jako sprzedawca w sklepie z ciuchami, jest tam bardzo duszno, jak w saunie, od czego pęka mi głowa. Szefowa sama jest w ciąży na zwolnieniu, ale dziś była za mnie i mowila, że wytrzymac nie moze tak duszno, a ja tam siedzialam podczas gorszych upałow. Mam umowę na czas probny do 17 sierpnia, dziś widziałam ze dala ogloszenie ze potrzebuje do pracy do sklepu, potem pytala mnie czy mam zamiar wrocic do pracy, a ja ze nie jestem w stanie jej na to odpowiedziec, bo nie wiem, jak bedzie ze mna i z dzieckiem pozniej, czy beda dalej plamienia, mowilam , ze moga dac mi umowe normalna i pojde na zwolnienie, a oni zatrudnia kogos nowego, a ona, ze to dlugo bedzie trwalo szukanie kogos nowego a ona nie moze stac w sklepie bo jest na zwolnieniu i przyjdzie kontrol i jej dowala mandat. Dziewczyny poradzcie co robic?

Kurcze to faktycznie kiepska sytuacja ,jesli nie masz innej opcji to sama nie wiem co bym zrobila :( mam nadzieje ze uda sie cos wykombinowac !

kate55 napisała:
    moja beta 6811,90 :) także chyba to już naprawdę ciąża ! :D

Gratuluje ,piekna beta :

Karka
    Hej:) Ja rano dzwoniłam do lekarza, już mu urlop minął, ale zapisał mnie dopiero na czwartek!! Miałam taaaką nadzieję, że dzisiaj pójdziemy:(

Ale za to beta dzisiejsza: 42dc-26dpo-beta 12344 :) Tobie takze gratuluje mysle ze taka piekna beta wytrzymasz do czwartku :)

stwierdzam po Waszych wysokich betach ,ze jutro chyba tez pojade zrobic :P

Leeila26 jak jestes po poronieniu ja bym chyba poszla do innego wlasnie chocby po recepte na duphaston ja mialam recepte i od razu po becie wykupilam bo wizyte mialam tydzien pozniej no ale mialam recepte...

Karolina@ niestety nie znam nikogo z takim problemem ?A duze mialas te brazowe plamienie przepraszam,ze tak pisze ale ja tez troche mam i mysle juz?NNajwazniejsze ze lekarz nie mowil nic zlego o ciazy,ja bym poszla na zwolenie...

Witam nowe Marcówki :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra po prostu - ja mam dziś jakiś taki wieczór zwątpienia :(. Sama się nakręcam, chyba za dużo czytam. Nie mam w domu ani duphastonu, ani luteiny. Jutro będę dzwonić, mam kilka lekarzy co mają w miarę dobre opinie na necie. Pierwszy wolny termin i pójdę - nawet jestem w stanie prywatnie. Jak myślicie, może być widać zarodek? 14 czerwca miałam owu (chociaż wiadomo, że do zapłodnienia jeszcze kilka dni).

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale się sluziku narobilo ojojoj....
    Tez tak macir?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coś w stylu może nie śluzu, ale raczej taka biała maź.. o ile można to tak nazwać. Tak czuję, że coś mi tam spływa lekko i od razu lecę do wc sprawdzić, ale na szczęście to tylko ta maź. Więc to chyba normalne ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Proponowalam jej zeby dala mi normalna umowe i tej wyplaty pierwszej nie chce ktora ona by musiala placic, a ona ze i tak musi 800zl zusu za mnie wtedy zaplacic.

przerazaja mnie tacy pracodawcy ktorzy "nie sa w stanie zaplacic 800 zl" a Ty bys dzieki temu miala do konca ciazy kase a potem jeszcze macierzynski.... juz nie mowiac o tym ze to znajoma.

jesli nie chcesz robic dymu i sciagac na nia inspekcji pracy to moze sprobuj sie z nia dogadac. niech Ci aneksuje umowe na czas okreslony np. na rok a Ty jej oddasz te koszty ok. 800 zl. to Ci sie bedzie i tak oplacac, bo zakladajac ze pojdziesz zaraz na L4 to bedziesz miec placone do konca ciazy plus pozniej przez rok 80% kwoty.

• APS Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Masakra po prostu - ja mam dziś jakiś taki wieczór zwątpienia :(. Sama się nakręcam, chyba za dużo czytam. Nie mam w domu ani duphastonu, ani luteiny. Jutro będę dzwonić, mam kilka lekarzy co mają w miarę dobre opinie na necie. Pierwszy wolny termin i pójdę - nawet jestem w stanie prywatnie. Jak myślicie, może być widać zarodek? 14 czerwca miałam owu (chociaż wiadomo, że do zapłodnienia jeszcze kilka dni).

nie panikuj na zapas, to ze nie zazywasz dupka nie znaczy ze cos bedzie nie tak. czesto daje sie go "na wszelki wypadek" a bez niego moze tez by bylo ok.
    ja bylam wczoraj na usg na takim etapie jak Ty (owulka 11.06) i jeszcze nie bylo zarodka, mimo ze bete jak widzisz mam spora. znalazlam placowke gdzie maja lepszy sprzet i robia tez usg genetyczne i wybieram sie tam jutro, dam Ci znac czy cos zobacze ale jak bedziesz szukac gina to moze pytaj czy maja usg genetyczne to w razie czego bedzie dokladniejsze i wieksza szansa ze cos zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 22:13

• Karka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba podobnie do Ciebie miałam jakoś owu:) Przypuszczam tylko bo cykle nieregularne.
    Internistka najpierw mi dała L4, a do gina się wahałam, bo nie było w przychodni już tej do której chodziłam czasem. Ale stwierdziłam, że lepiej pójść. A warto by sprawdzić, nieważne na jakiego trafisz, to lekarz, nie będzie chciał źle. Zbadał mi brzuch, i w środku. I usg- to było w czwartek był pęcherzyk tylko na razie 4,4mm. Dał mi skierowanie na razie za zwykłe badania. No i luteinę, dokładniej pisałam wcześniej o wszystkim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 22:13

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • shaja88 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wita Was majówka2015 która urodziła jednak w kwietniu i...... Marcówka 2016 ;) jejku jak ja dam radę z dwójką takich maluchów! Ale bardzo sie cieszę :D termin podam 14.07 bo cieżko mi samej wyliczyć ze względu na brak jeszcze miesiączki po porodzie ;) ale numer! Jeszcze w to nie wierze!! :)

Helen, Marlena, anie93lica, A.Kasia lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    hej :)
    Gratulacje :)
    Dla Was również :) w następny czwartek wizyta, będziemy sprawdzali czy wszystko jest na swoim miejscu, mam nadzieję, że szybko czas zleci i będzie wszystko ok :)

feegu6l.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie cos na temat tej ustawy zw niby od przyszlego roku 1000zl na macierzynskim przez rok? Wejdzie ta ustawa?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Dziewczyny a wiecie cos na temat tej ustawy zw niby od przyszlego roku 1000zl na macierzynskim przez rok? Wejdzie ta ustawa?
    Bardzo bym chciala zeby to przeszlo alecos czuje ze nasze panstwo na to nie stac... To mialy by byc kobiety nie pracujace zarejestrowanew urzedzie, studentki, i na smieciowkach ale i tak mysle ze nic z tego bo jak dadza tym to potem odezwa sie kolejne np z wlasnymi firmami z mniejszym zusem (to na macierzynskiem 17zl dostana) noo i tak dalej a jesli wejdzie to bedzie trzeba duzo wymagan spelnic i pewnie podziala max rok i zlikwiduja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na smieciowce ozusowanej w pracy mi teraz wychodzi ze byl gorszy okres to na macierzyskim 100% bym dostala 800zl... Wiec panstwo by doplacilo do mnie 200zl... A na tym rocznym 80% to tez by wyrownywali do 1000zl

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ