Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
APS, Karka - dzięki Czekam na wieści o usg. Żałuje teraz, że nie zapisałam się od razu do kogokolwiek. Taka byłam spokojna i opanowana.. a jednak z każdym dniem, coraz bardziej jestem ciekawa i w życiu nie wytrzymam 20 dni do wizyty.
shaja88 - gratulacje! super różnica wieku będzie, odchowasz za jednym razem fakt, że roboty sporo, ale później luzik
jusiakkp - gdzieś wyczytałam, że jeśli dostarczy się pracodawcy informację od lekarza, że jesteśmy w ciąży (do 3 miesiąca) to umowa automatycznie się przedłuża do dnia porodu. Czy ktoś coś wie na ten temat? -
shaja88 wrote:Cześć Dziewczyny, wita Was majówka2015 która urodziła jednak w kwietniu i...... Marcówka 2016 jejku jak ja dam radę z dwójką takich maluchów! Ale bardzo sie cieszę termin podam 14.07 bo cieżko mi samej wyliczyć ze względu na brak jeszcze miesiączki po porodzie ale numer! Jeszcze w to nie wierze!!
Wow! niezla jestes gratulacje!Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
A ja mam umowę do końca stycznia - kupy się nie trzyma bo to jest 9 miesiący i 2 tyg
-
Z tego co ja wiem, to jesli z koncem umowy wskoczysz juz w II trymestr to musza Ci przedluzyc umowe do dnia porodu. I z tym tysiacem to podobno wchodzi.. Ale jak np ja mam umowe jeszcze z dwa lata i na pol etatu(choc pracuje 1,5. Ech jakie to czasy..) to nie dostane tego tysiaka bo mam umowe o prace i czas jej trwania przekracza dzien porodu. Wiec albo sie zwolnic albo ublagac caly etat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 22:42
-
W Kodeksie Pracy jest zapis, że do 12tc można zwolnić kobietę w ciąży, ALE mało który pracodawca o tym zapisie wie, poza tym pracodawca który zwalnia kobietę w ciąży musiałby być mega świnią ;/
Z tego powodu właśnie bardzo dużo kobiet w ciąży informuje swojego pracodawcę dopiero po 12tc, aby wyeliminować sytuację ze zwolnieniem. Chyba że idzie od razu na L4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 22:42
-
Kurcze jak ta ustawa wejdzie to ja ich mam w d.. czy mi przedłużą umowę na dłużej niż trzeba (do kwietnia 2015 - bo wtedy bym miała zasiłek z UP i przepracowany rok) . Wolę być na bezrobotnym i mieć ten 1000 (taaakie leniwe jesteśmy ), niż na l4 lub macierzyńskim skoro mam pół etatu (pracuję cały - takie czasy eh ). Lepiej się opłaca, no nie?
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny poradźcie mi też, co mam zrobić w kwestii wizyty u ginekologa - moja lekarka jest na urlopie, wizyta jak juz pisałam 27 lipiec. Trochę się martwię, czy to aby na pewno jest ok. Myślałam o tym, żeby iść do innego lekarza wcześniej, żeby chociaż potwierdził ciąże, skierował na badania czy cokolwiek . Martwię się.. Jestem po poronieniu, może byłby mi potrzebny duphaston, niektóre z Was pisały, że biorą, a nawet, że lekarz profilaktycznie zalecił. Iść do innego lekarza, czy czekać te 20 dni?
Ja bym nie wytrzymała i poszła szybciej. -
shaja88 wrote:Cześć Dziewczyny, wita Was majówka2015 która urodziła jednak w kwietniu i...... Marcówka 2016 jejku jak ja dam radę z dwójką takich maluchów! Ale bardzo sie cieszę termin podam 14.07 bo cieżko mi samej wyliczyć ze względu na brak jeszcze miesiączki po porodzie ale numer! Jeszcze w to nie wierze!!
wow! ale tempo, gratulacje ! -
Leeila26 wrote:APS, Karka - dzięki Czekam na wieści o usg. Żałuje teraz, że nie zapisałam się od razu do kogokolwiek. Taka byłam spokojna i opanowana.. a jednak z każdym dniem, coraz bardziej jestem ciekawa i w życiu nie wytrzymam 20 dni do wizyty.
shaja88 - gratulacje! super różnica wieku będzie, odchowasz za jednym razem fakt, że roboty sporo, ale później luzik
jusiakkp - gdzieś wyczytałam, że jeśli dostarczy się pracodawcy informację od lekarza, że jesteśmy w ciąży (do 3 miesiąca) to umowa automatycznie się przedłuża do dnia porodu. Czy ktoś coś wie na ten temat? -
Hej Marcóweczki!!!!
Jak się czujecie? Jakieś dolegliwości? Ja termin mam na 1 marca (lub 29 lutego).
Ja od kilku dni mam mdłości i mocną zgagę (a nigdy nie miewałam zgagi), czuję lekki ból w podbrzuszu, ale taki normalny.
A piersi to mi zaraz eksplodują
A napiszcie mi jak to jest u Was z piersiami? Bo piersi bolą, ale nie są wrażlwe i sutki też nie. Czy któraś z Was też tak ma? -
Shaja, niezłe tempo trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. To będzie trudny okres, ale dacie radę, a na pewno tak mała różnica wieku sprawi, że dzieci będą ze sobą bardzo blisko.
Co do umów to z tego co wiem, tak jak pisały dziewczyny, ulega przedłużeniu do dnia porodu, o ile umowa kończyłaby się po zakończeniu 12 tygodnia ciąży.
Strasznie dziewczyny Wam współczuje pracy w upale. Gdybym miała takie warunki to czym prędzej poszłabym na zwolnienie żeby nie ryzykować.
Ja wczoraj trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem, na szczęście wszystko ok. Pęcherzyk ma 9,5 mm, jest widoczna tarcza zarodkowa, owu miałam 15 lub 16 czerwca. Następne usg 15 lipca. -
Karolina@ wrote:Arizona, Fuksja serdecznie Wam dziękuję. Właśnie jestem na etapie "czytania internetu" w tej sprawie i podobno nie jest to wyrok i nie musi zakończyć się tragedią.... A wiecie może, co się dzieje potem z tym krwiakiem?
Tak mi głupio, że jutro pójdę do pracy, dam L4 i pójdę do domu. Inaczej sobie to wyobrażałam. Teraz sezon urlopowy w pełni, a ja uciekam jeszcze na L4. Ale zdrowie fasolki jest najważniejsze, więc jak trzeba odpoczywać to trzeba
Ja miałam krwiaka dosyć sporego i to w 13tc jeżeli plamienia brązowe będą nie martw się z żywą krwią na IP krwiak albo że tak powiem wyplynie na zewnątrz (czyt.brązowe plamienia) albo się wchłonie u mnie po 3 tyg juz resztki tylko były brałam dyphaston i leżenie tylko siusiu umyć sie i w łóżkuLivia
Nela
Marcel