X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09f43a71ee5f.jpg

Jusia na poprawę humoru;+)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze mdlosci dają o sobie znać.
    Przy okazji jeszcze bezsenna noc.
    Taka mamy zabawę :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz o 8wstalam bo nie idzie spac tak goraco;D juz obiad zrobiony,jeszcze drugie danie;D i cza uciekac z kuchni;D goraczki;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz o 8wstalam bo nie idzie spac tak goraco;D juz obiad zrobiony,jeszcze drugie danie;D i cza uciekac z kuchni;D goraczki;p

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo nieśmiało się witam...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcb104b8faf4.jpg

Nieśmiało ponieważ jestem po jednym poronieniu zatrzymanym. Ginek kazał odczekać 3 cykle i próbować.. I co? I mimo, że myślałam że nie trafiliśmy w owulację to jednak!
    Mam 29 lat, to moja druga ciąża ale mam nadzieję, że tym razem urodzę zdrowego dzidziusia..
    Jestem bardzo ostrożna w marzeniach i planowaniu a do lekarza zamierzam pójść dopiero za 3tygodnie jak będę w skończonym 6 tygodniu. Wcześniej nie chcę się na siłę stresować.

anie93lica, A.Kasia, Karka, APS lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja także w końcu się dopiszę :) termin w bbf 7 marca :D jako chyba trzecia w tej dacie bo cały czas Was czytam!
    Pocieszeniem dla mnie jest ,że nie tylko ja żyję w ciągłych obawach i ne potrafię tak do końca cieszyć się ciążą ...swoją drogą ciężko mamy,my po przejściach -3 lata temu poroniłam w 10tc i szczerze chyba dopóki nie wejde w 2 trymestr to chyba zwariuje :( czekam z niecierpliwością na wizytę serduszkową. 16 lipca kolejna wziyta , 1 lipca mialam pierwsza ze wzgledu na L4 i leki takze jestem na duphastonie ale 1x dziennie tylko lekarz stwierdzil ,ze beta super pecherzyk 0,4 cm podobał mu się więc nie chciał dawać więcej do tego acard, kwas foliowy 5mg i od paru dni witaminki z dha :) chcę wierzyć ,że tym razem będzie dobrze ale jak część z Was jak tylko piersi przestaną boleć, jest dzień kiedy nie czuję żadnych objawów ,czy mam jakiś ból brzucha lub lekkie plamienine to najchetniej od razu leciałabym na bete :P swoją drogą najchętniej robiła bym ją do 4 msc co dwa dnia :D

Udało nam się w 3 cyklu starań :) aaa i dzięki Wam się uspokoiłam co do częstych wizyt , ja swojego gina mam prywatnie i nie wyobrazam sobie innego w ciazy , ale ze mam pakiet w luxmed i wszystkie badania za free, lacznie z badaniami krwi,moczu, obciazeniem glukoza, badania prenatalne ,polowkowe itp to chce udawac u jednego w luxmed ,ze tez u niego prowadze ;) zeby to wszystko mi zrobił :D w ramach pakietu :P no i u niego mam już w piątek wizyte 10.07 może zobaczę coś więcej?

Z ważnych rzeczy też choruję na Hashimoto , 14.07 idę do mojej lekarki a od gina tego 10.07 chcę skierowanie na tsh i już isć z wynikami.

Czy jest tu jeszcze jakaś przyszła Mamuśka z Poznania? :)

Przyznam się Wam dziewczyny ,że tak długo czekalam na ciąże ,że testowałam już 8 dni po owu sikańcem i był cień hehe wiem wiem szalona jestem :D ,póżniej 9dpo,10dpo coraz mocniejsze i o dziwo wieczorami zawsze miałam mocniejsze niż rano !Tak samo u mnie jest z bólem piersi.
    Wrzuciła bym Wam zdjęcia ale nie wiem jak?
    Pozdrawiam Was i wszystkim nam życzę zdrowych ,donoszonych ciąż, musi być dobrze innej opcji nie ma!

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :-)
    Wrzucasz tutaj http://naforum.zapodaj.net i potem musisz skopiować kod BBC z miniaturką :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 gratulacje;*

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) BBF wyznaczyło mi termin na 13 marca :D moja ciąża bardzo wyczekana w sumie 5 lat starań, udało się podczas drugiej procedury IVF :) jesteśmy meeega szczęśliwi i wierzymy że musi być wszystko dobrze :)

A.Kasia, sorriso, anie93lica, Karka, APS, xpatiiix3, Antonelka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o przytulanki z partnerem , to my tez abstynencja , tydzien temu mialam plamienie po i sie wystraszylam ,niby lekarz mowi ze na spokojnie mozna ale wole nie ryzykowac narazie. Caly czas intensywnie tanczylam taniec towarzyski ale lekarz narazie kazal odpuscic eh ciezko jest nie wiem jak dam rade,a na szczescie zdazylam wziasc udzial w pokazie na zamkniecie sezonu 7 czerwca :D

W kwestii jedzenia to ja akurat za fast foodami nie przepadalam lubie domowe jedzenie no ale od kiedy wiem,ze jestem to gotuje na calego ostatnio barszcz ukrainski, kompot truskawkowo rabarbarowy, carbonare :D teraz jedziemy na rybke bo w sumie zle napisalam jestem pol na pol z Poznania i z Gdanska :) bo chlopak mieszka w Gdansku i troche siedze tu i troche tu :)

Moje testy:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90e38f70c9ef.jpg 23dc - 9dpo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/970921833657.jpg 24dc - 10dpo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99cde1b0a802.jpg 29dc - 15dpo dzien planowanej miesiaczki :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c92c2f71bd7.jpg 30dc - 16dpo taki wiekszy pamiątkowy :D

Proszę nie śmiejcie się z mojej lupy i ilości testów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 13:41

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super, gratulacje;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam całe mnóstwo testów bo nie mogłam uwierzyć:D

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my sie dzisiaj podzielilismy informacja z dziadkami no bo w sumie ile mozna udawac ze nadal pracuje...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim marcowym mamusiom :)

Od kilku dni Was podczytuję i w końcu zdecydowałam się dołączyć. Tak, jak kilka z Was mam za sobą poronienie i do obecnej ciąży podchodzę na razie z dystansem...

Zgodnie z zaleceniem mojej ginekolog, zaraz po potwierdzeniu ciąży badaniem z krwi pojawiłam się na wizycie. Co 12 godzin mam brać Duphaston, raz na dobę Acard oraz Folik. Mam też powtórzyć trzy razy betę - lekarka wyznaczyła mi dni, w które należy wykonać badanie. Kolejna wizyta 20 lipca, wtedy powinnam zobaczyć bijące serduszko. Jestem nastawiona pozytywnie i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze - ale bardzo boję się tej wizyty, w poprzedniej ciąży nie doczekałam tego momentu.

Wg bbf mój termin porodu to 9 marca :)

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja 3mam kciuko aby wszystko bylo ok;* az do rozwiazania,kamka to super ze piwiedzieliscie,napewno wzruszen mnostwo,my zamierzamy piwiedziec jak uslyszymy serduszko,nie ma co stresowac sie;))wiec mam nadzieje ze w imieniny moje sie dowiedza;*;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 20:08

• APS Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! kiedy wybieracie się na pierwsze USG? ja wybieram się jutro i zastanawiam się co bedzie widac. Myslicie ze w 6 tyg jest juz szansa na serduszko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 22:00

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Cześć Dziewczyny! kiedy wybieracie się na pierwsze USG? ja wybieram się jutro i zastanawiam się co bedzie widac. Myslicie ze w 6 tyg jest juz szansa na serduszko?

Ja byłam w piątek, w skończonym 5 tygodniu i nic prócz pęcherzyka nie było widać. Teraz idę 14 lipca, to będzie 6+4 tc i według ovu i mojego lekarza jeśli coś będzie to na pewno będzie już widoczne. Może poczekaj jeszcze z tydzień, mi tak wczesne usg przysporzyło tylko stresu.

Dziewczyny czuję się dzisiaj tak beznadziejnie, że pół dnia przepłakałam. Mam przeczucie, że coś jest nie tak :/ Jestem świadoma, że najprawdopodobniej to tylko ataki paniki ale ciężko mi się ogarnąć i uwierzyć, że drugi raz się moja historia nie powtórzy :/

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia teraz musi byc dobrze... Ja jutro ide po kolejne l4 a usg mam 16 czyli wg bbf 7 +6

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja byłam w piątek, w skończonym 5 tygodniu i nic prócz pęcherzyka nie było widać. Teraz idę 14 lipca, to będzie 6+4 tc i według ovu i mojego lekarza jeśli coś będzie to na pewno będzie już widoczne. Może poczekaj jeszcze z tydzień, mi tak wczesne usg przysporzyło tylko stresu.

Dziewczyny czuję się dzisiaj tak beznadziejnie, że pół dnia przepłakałam. Mam przeczucie, że coś jest nie tak :/ Jestem świadoma, że najprawdopodobniej to tylko ataki paniki ale ciężko mi się ogarnąć i uwierzyć, że drugi raz się moja historia nie powtórzy :/

Kochana myślę że większość z nas się tak czuję chociaż każda z nas chce żeby tym razem jednak się udało. Trzeba myśleć pozytywnie ponoć to dużo daje :) sciskam Cię :*

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle nie mogę uwierzyć że tyle z Was przeszło to samo co ja :(

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ