Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwusia100 wrote:Dziewczynki ja tak do was jeszcze nieśmiało dołączam bo wczoraj i dzisiaj robiłam test ciążowy i wyszła blada kreska ale jest powiedzcie mi czy to możliwe żeby 15 i 16 dnia po owulacji wychodziła jeszcze blada kreska? Kiedy powinny być dwie kreski ciemne?
Mnie dopiero 17dpo wyszły takie naprawde grube krechy:) Zależy kiedy było zapłodnienie i zagnieżdżenie, no, od kiedy ten hormon zaczyna wzrastać, no i od testów, bo mają różne czułości:)
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
Cześć Dziewczyny!
To i bardzo nieśmiało przywitam się ja
obecnie 4t5d, termin: 7 marca.
Ale nie ekscytuję się zbytnio bo wiem że jeszcze nic nie jest pewne.
Byłam w ciąży w zeszłym roku, straciłam Arka w 6tc więc teraz boje się cieszyć.
Robiłam betę: wynik z poniedziałku 240, z wtorku 424.
Teraz leże całe dnie i umieram z nudów..
Oby tym razem się udało!!! -
Cześć dziewczyny:) być może i ja będę marcowa mamusią, jeśli wszystko pójdzie dobrze:) trzymam kciuki za wassze groszki☺
Ps. Jeśli chodzi o seks w ciąży, to jeśli wszystko jest ok to nie ma przeciwwskazań, ale jeśli chodzi no właściwości spermy, to onampoiowoduje skurcze macicy, a nie je łagodzi, dlatego seks jest polecany na wywołanie porodu;) -
nick nieaktualnyMarlena wrote:Cześć Dziewczyny!
To i bardzo nieśmiało przywitam się ja
obecnie 4t5d, termin: 7 marca.
Ale nie ekscytuję się zbytnio bo wiem że jeszcze nic nie jest pewne.
Byłam w ciąży w zeszłym roku, straciłam Arka w 6tc więc teraz boje się cieszyć.
Robiłam betę: wynik z poniedziałku 240, z wtorku 424.
Teraz leże całe dnie i umieram z nudów..
Oby tym razem się udało!!!
Witaj! Kurcze, mega przyrost w ciągu 24h. Może to kolejne bliźniaki na tym forumanie93lica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak sobie radzicie w upale? Ja siedze w pracy i mam taka duchote zero zimna, wiatraka, klimy, nic, powiedzialam szefowej ze jestem w ciazy i ma cos zorganizowac bo jak nie to bioe zwolnienie i sama bedzie stala, a ona jest w piatym miesiacu
-
jusiakpp wrote:Dziewczyny jak sobie radzicie w upale? Ja siedze w pracy i mam taka duchote zero zimna, wiatraka, klimy, nic, powiedzialam szefowej ze jestem w ciazy i ma cos zorganizowac bo jak nie to bioe zwolnienie i sama bedzie stala, a ona jest w piatym miesiacu
-
nick nieaktualnyJuż jestem po usg. W trzonie macicy obecny pojedynczy pęcherzyk ciążowy GSD - 10mm. Pęcherzyk żółtkowy o średnicy 2,3mm. Struktury zarodka niewidoczne. Mam zrobić kontrolne badanie HCG oraz USG za około 10 dni.
To było badanie w 5 tyg ciąży, w poprzedniej ciąży robiłam usg w 4,6 i już było widać zarodek wewnątrz pęcherzyka Jakoś entuzjazmu po lekarzu nie widziałam. -
A.Kasia spokojnie , byłam tak samo jak Ty u gina , w 5 tygodniu , i też tylko pęcherzyk , nic nie mówił o zarodku , ale że jest okej i się nie denerwować ! Dał Ci jakieś leki ?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiorę duphaston. Nie denerwuję się, poczekam te 10 dni i zobaczymy co wtedy będzie widać. Już się zapisałam do lekarza na 14 lipca, będzie to 6,4 tydz ciąży więc już powinno być wszystko wiadomo. W poniedziałek jadę do siostry bawić Julianka to mi czas zleci
-
A.Kasia wrote:Witaj! Kurcze, mega przyrost w ciągu 24h. Może to kolejne bliźniaki na tym forum
Oj mi wystarczy jedno dziecko oby zdrowe i oby się urodziło! U mnie dopiero 5tc a już świruje.. Parę dni miałam zgagę a wczoraj i dziś już nie. Martwi mnie to. Zero bólu piersi ani nic. Boje się że znów się nie uda, a tak wiele czasu i nerwów kosztowało mnie zanim nam się udało zajść.
Z drugiej strony, objawy mają jeszcze czas się pojawić...
14 lipca mam wizytę a czas tak się dłuży... -
nick nieaktualnymnie nic nie boli ani cycki ani brzuch, tez jestem sennna, ale za to maam mdlosci od wczooraj, zaczelo sie choroba lokomocyjna i miezdy godzina 15-17 rzygalam... a do tego raz biegunka raz zatwardzenie, juz tak od tygosnia mam... wiec cos czuje ze tak rozowo nie bedzie...