X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczynki ja tak do was jeszcze nieśmiało dołączam bo wczoraj i dzisiaj robiłam test ciążowy i wyszła blada kreska ale jest :) powiedzcie mi czy to możliwe żeby 15 i 16 dnia po owulacji wychodziła jeszcze blada kreska? Kiedy powinny być dwie kreski ciemne?

Mnie dopiero 17dpo wyszły takie naprawde grube krechy:) Zależy kiedy było zapłodnienie i zagnieżdżenie, no, od kiedy ten hormon zaczyna wzrastać, no i od testów, bo mają różne czułości:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    To i bardzo nieśmiało przywitam się ja :)
    obecnie 4t5d, termin: 7 marca.
    Ale nie ekscytuję się zbytnio bo wiem że jeszcze nic nie jest pewne.
    Byłam w ciąży w zeszłym roku, straciłam Arka w 6tc więc teraz boje się cieszyć.
    Robiłam betę: wynik z poniedziałku 240, z wtorku 424.
    Teraz leże całe dnie i umieram z nudów..
    Oby tym razem się udało!!!

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia gratulacje dla cioci:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) być może i ja będę marcowa mamusią, jeśli wszystko pójdzie dobrze:) trzymam kciuki za wassze groszki☺

Ps. Jeśli chodzi o seks w ciąży, to jeśli wszystko jest ok to nie ma przeciwwskazań, ale jeśli chodzi no właściwości spermy, to onampoiowoduje skurcze macicy, a nie je łagodzi, dlatego seks jest polecany na wywołanie porodu;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie wiem dzwonilam dzisiaj do gin ktory ma ki prowadzic ciaze i powiedzial ze jak nie plamie i sie dobrze czuje to nie ma prZeciwskazan tylko spokojnie a nie cala kamasutre cwiczyc...:-)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    To i bardzo nieśmiało przywitam się ja :)
    obecnie 4t5d, termin: 7 marca.
    Ale nie ekscytuję się zbytnio bo wiem że jeszcze nic nie jest pewne.
    Byłam w ciąży w zeszłym roku, straciłam Arka w 6tc więc teraz boje się cieszyć.
    Robiłam betę: wynik z poniedziałku 240, z wtorku 424.
    Teraz leże całe dnie i umieram z nudów..
    Oby tym razem się udało!!!

Witaj! Kurcze, mega przyrost w ciągu 24h. Może to kolejne bliźniaki na tym forum ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie w upale? Ja siedze w pracy i mam taka duchote zero zimna, wiatraka, klimy, nic, powiedzialam szefowej ze jestem w ciazy i ma cos zorganizowac bo jak nie to bioe zwolnienie i sama bedzie stala, a ona jest w piatym miesiacu

• sorriso Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie w upale? Ja siedze w pracy i mam taka duchote zero zimna, wiatraka, klimy, nic, powiedzialam szefowej ze jestem w ciazy i ma cos zorganizowac bo jak nie to bioe zwolnienie i sama bedzie stala, a ona jest w piatym miesiacu
    Kochana mam to samo w pracy... UKROP wiem co czujesz. Ale od poniedziałku mam urlop 2 tygodnie :D ale się cieszę!!!

ug37hdgevqd5t264.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po usg. W trzonie macicy obecny pojedynczy pęcherzyk ciążowy GSD - 10mm. Pęcherzyk żółtkowy o średnicy 2,3mm. Struktury zarodka niewidoczne. Mam zrobić kontrolne badanie HCG oraz USG za około 10 dni.

To było badanie w 5 tyg ciąży, w poprzedniej ciąży robiłam usg w 4,6 i już było widać zarodek wewnątrz pęcherzyka :/ Jakoś entuzjazmu po lekarzu nie widziałam.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia spokojnie , byłam tak samo jak Ty u gina , w 5 tygodniu , i też tylko pęcherzyk , nic nie mówił o zarodku , ale że jest okej i się nie denerwować ! Dał Ci jakieś leki ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiesz ze tez troche zalezy od zagniezdzenia kiedy bylo wiec sie nie stresuj :) mnie czeka to samo w poniedzialek! bede miala 5+1

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia nie denerwuj się na zapas. Właśnie dlatego ja na pierwszą wizytę idę dopiero 15.07

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte dopiero 10 sierpnia :P ale ide w poniedzialek bo musze wziac zaswiadczenie do pracy o ciazy... i mam nadzieje ze wezmie pod uwage moje TSH...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston. Nie denerwuję się, poczekam te 10 dni i zobaczymy co wtedy będzie widać. Już się zapisałam do lekarza na 14 lipca, będzie to 6,4 tydz ciąży więc już powinno być wszystko wiadomo. W poniedziałek jadę do siostry bawić Julianka to mi czas zleci ;)

• sorriso Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia kazda ciąża jest inna, może było później zagnieżdżenie, nie martw sie na zapas <3

ug37hdgevqd5t264.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Witaj! Kurcze, mega przyrost w ciągu 24h. Może to kolejne bliźniaki na tym forum ;)

Oj mi wystarczy jedno dziecko oby zdrowe i oby się urodziło! U mnie dopiero 5tc a już świruje.. Parę dni miałam zgagę a wczoraj i dziś już nie. Martwi mnie to. Zero bólu piersi ani nic. Boje się że znów się nie uda, a tak wiele czasu i nerwów kosztowało mnie zanim nam się udało zajść.
    Z drugiej strony, objawy mają jeszcze czas się pojawić...
    14 lipca mam wizytę a czas tak się dłuży...

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, u mnie też tak GS 10,27mm widać ciałko żółte, nic nie wspominała o zarodku, spokojnie poczekamy, ja też czekam do 15 lipca :* damy radę! :*

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja senna jestem popołudniami i mega bolą mnie cycki, są przewrażliwione:( No i słodycze mi nie smakują jak zawsze i apetytu nie mam, jem bo wiem, że trzeba.

nqtk8u69dwbc5hye.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nic nie boli ani cycki ani brzuch, tez jestem sennna, ale za to maam mdlosci od wczooraj, zaczelo sie choroba lokomocyjna i miezdy godzina 15-17 rzygalam... a do tego raz biegunka raz zatwardzenie, juz tak od tygosnia mam... wiec cos czuje ze tak rozowo nie bedzie...

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo jak ja, zero objawów, poza sennoscia i powiększeniem piersi.
    Mam nadzieje ze to nie zły znak

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ