X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczynki ja tak do was jeszcze nieśmiało dołączam bo wczoraj i dzisiaj robiłam test ciążowy i wyszła blada kreska ale jest :) powiedzcie mi czy to możliwe żeby 15 i 16 dnia po owulacji wychodziła jeszcze blada kreska? Kiedy powinny być dwie kreski ciemne?

Mnie dopiero 17dpo wyszły takie naprawde grube krechy:) Zależy kiedy było zapłodnienie i zagnieżdżenie, no, od kiedy ten hormon zaczyna wzrastać, no i od testów, bo mają różne czułości:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    To i bardzo nieśmiało przywitam się ja :)
    obecnie 4t5d, termin: 7 marca.
    Ale nie ekscytuję się zbytnio bo wiem że jeszcze nic nie jest pewne.
    Byłam w ciąży w zeszłym roku, straciłam Arka w 6tc więc teraz boje się cieszyć.
    Robiłam betę: wynik z poniedziałku 240, z wtorku 424.
    Teraz leże całe dnie i umieram z nudów..
    Oby tym razem się udało!!!

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia gratulacje dla cioci:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) być może i ja będę marcowa mamusią, jeśli wszystko pójdzie dobrze:) trzymam kciuki za wassze groszki☺

Ps. Jeśli chodzi o seks w ciąży, to jeśli wszystko jest ok to nie ma przeciwwskazań, ale jeśli chodzi no właściwości spermy, to onampoiowoduje skurcze macicy, a nie je łagodzi, dlatego seks jest polecany na wywołanie porodu;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie wiem dzwonilam dzisiaj do gin ktory ma ki prowadzic ciaze i powiedzial ze jak nie plamie i sie dobrze czuje to nie ma prZeciwskazan tylko spokojnie a nie cala kamasutre cwiczyc...:-)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    To i bardzo nieśmiało przywitam się ja :)
    obecnie 4t5d, termin: 7 marca.
    Ale nie ekscytuję się zbytnio bo wiem że jeszcze nic nie jest pewne.
    Byłam w ciąży w zeszłym roku, straciłam Arka w 6tc więc teraz boje się cieszyć.
    Robiłam betę: wynik z poniedziałku 240, z wtorku 424.
    Teraz leże całe dnie i umieram z nudów..
    Oby tym razem się udało!!!

Witaj! Kurcze, mega przyrost w ciągu 24h. Może to kolejne bliźniaki na tym forum ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie w upale? Ja siedze w pracy i mam taka duchote zero zimna, wiatraka, klimy, nic, powiedzialam szefowej ze jestem w ciazy i ma cos zorganizowac bo jak nie to bioe zwolnienie i sama bedzie stala, a ona jest w piatym miesiacu

• sorriso Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie w upale? Ja siedze w pracy i mam taka duchote zero zimna, wiatraka, klimy, nic, powiedzialam szefowej ze jestem w ciazy i ma cos zorganizowac bo jak nie to bioe zwolnienie i sama bedzie stala, a ona jest w piatym miesiacu
    Kochana mam to samo w pracy... UKROP wiem co czujesz. Ale od poniedziałku mam urlop 2 tygodnie :D ale się cieszę!!!

ug37hdgevqd5t264.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po usg. W trzonie macicy obecny pojedynczy pęcherzyk ciążowy GSD - 10mm. Pęcherzyk żółtkowy o średnicy 2,3mm. Struktury zarodka niewidoczne. Mam zrobić kontrolne badanie HCG oraz USG za około 10 dni.

To było badanie w 5 tyg ciąży, w poprzedniej ciąży robiłam usg w 4,6 i już było widać zarodek wewnątrz pęcherzyka :/ Jakoś entuzjazmu po lekarzu nie widziałam.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia spokojnie , byłam tak samo jak Ty u gina , w 5 tygodniu , i też tylko pęcherzyk , nic nie mówił o zarodku , ale że jest okej i się nie denerwować ! Dał Ci jakieś leki ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiesz ze tez troche zalezy od zagniezdzenia kiedy bylo wiec sie nie stresuj :) mnie czeka to samo w poniedzialek! bede miala 5+1

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia nie denerwuj się na zapas. Właśnie dlatego ja na pierwszą wizytę idę dopiero 15.07

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte dopiero 10 sierpnia :P ale ide w poniedzialek bo musze wziac zaswiadczenie do pracy o ciazy... i mam nadzieje ze wezmie pod uwage moje TSH...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston. Nie denerwuję się, poczekam te 10 dni i zobaczymy co wtedy będzie widać. Już się zapisałam do lekarza na 14 lipca, będzie to 6,4 tydz ciąży więc już powinno być wszystko wiadomo. W poniedziałek jadę do siostry bawić Julianka to mi czas zleci ;)

• sorriso Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia kazda ciąża jest inna, może było później zagnieżdżenie, nie martw sie na zapas <3

ug37hdgevqd5t264.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Witaj! Kurcze, mega przyrost w ciągu 24h. Może to kolejne bliźniaki na tym forum ;)

Oj mi wystarczy jedno dziecko oby zdrowe i oby się urodziło! U mnie dopiero 5tc a już świruje.. Parę dni miałam zgagę a wczoraj i dziś już nie. Martwi mnie to. Zero bólu piersi ani nic. Boje się że znów się nie uda, a tak wiele czasu i nerwów kosztowało mnie zanim nam się udało zajść.
    Z drugiej strony, objawy mają jeszcze czas się pojawić...
    14 lipca mam wizytę a czas tak się dłuży...

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, u mnie też tak GS 10,27mm widać ciałko żółte, nic nie wspominała o zarodku, spokojnie poczekamy, ja też czekam do 15 lipca :* damy radę! :*

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja senna jestem popołudniami i mega bolą mnie cycki, są przewrażliwione:( No i słodycze mi nie smakują jak zawsze i apetytu nie mam, jem bo wiem, że trzeba.

nqtk8u69dwbc5hye.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nic nie boli ani cycki ani brzuch, tez jestem sennna, ale za to maam mdlosci od wczooraj, zaczelo sie choroba lokomocyjna i miezdy godzina 15-17 rzygalam... a do tego raz biegunka raz zatwardzenie, juz tak od tygosnia mam... wiec cos czuje ze tak rozowo nie bedzie...

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo jak ja, zero objawów, poza sennoscia i powiększeniem piersi.
    Mam nadzieje ze to nie zły znak

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ