Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyarien wrote:No nie strasz...jesli dobrze się czuje tzn ze moja beta jest do kitu? Ee...chyba nie...?
Hehe, no nieeeeAle moja beta była poza normami na dane tygodnie ciąży i lekarz mi mówił, że lepiej żeby tak nie rosła bo im wyższa tym większe mdłości i wymioty
-
xpatiiix3 wrote:Kasiu progesteron z wczoraj to 16 wiec się martwię trochę tym bo powinien być większy trochę w piątek porozmawiam z ginem nad zmianą na luteinę bo po dupku bardzo źle się czuje no a może teraz to już i nie tylko sam dupek daje objawy bo i beta dosyć wysoka z resztą patrzyłam ze i u Ciebie ładnie rosła u mnie było tak 28dc 1320 30dc 3058 a 34dc 9033 także ładnie
na pocieszenie powiem Ci że mi progesteron spadł z 33 6dpo do 13,6 w 16dpo a w ciazy nadal jestemz tego co się naczytałam to dla pierwszego trymestru progesteron powinien wynosić minimum 9
poniżej wklejam co już nie raz czytałam na niejednej stronie
Poziom progesteronu - normy
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:36
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
polin wrote:Ja sobie wkręciłam, że będzie dziewczynka bo urodę zabiera, oj zabiera:) Wydaje mi się, że z każdym dniem coraz gorzej wyglądam.
Mi tesciowa powiedziała ze chyba dziewczynkę będę mieć bo się zmieniłam na twarzy ,chyba miała na myśli zbrzydlam[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualny
-
love_life kurcze jakiś poprzestawiany masz ten suwaczek w podpisie
skopiowałam Ci to co ja mam wklejone w okienko podpisu w ustawieniach
" [img]http://www.suwaczki. com/tickers/thgf3e3k41ypfhaq.png[/img] "Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:47
Natalia27.03.2016
-
No i u mnie beta w 4tyg na 5 teraz w 5 na 6 wskazuje
Kalkulator wyliczył mi 1maj według OM 27 kwiecień strasznie krótkie cykle potem miałam prawie co tydzień krwawienia po 2-4 dni właśnie przez ten bardzo niski progesteron i na dupku zaskoczyło ... ale czekam na ta wizytę w piątek i na usg zobaczymy na kiedy bo przez te cykle dziwne to nie wiem czy coś się nie przesunęło bo test pierwszy ten najczulszy z cieniem wyszedł mi już w 22 dc a 24 dc już ładna prawie taka sama na bobotescie plytkowymLivia
Nela
Marcel
-
Jak często można używać tych czopków glicerynowych ? dziś musiałam tak przeć że krew dość leciała na szczęście nie z tamtąd gdzie się boimy , wziełam aż dwie nospy .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:03
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja robię właśnie pomidorową
Na warsztaty udało mi się zapisać "bezpieczny maluch", do szkoły rodzenia też wysłałam zgłoszenie zobaczymy, bo na płatną mnie nie stać.
My mamy małe mieszkanko 40m2 (rodzice kupili nam) + balkon 7m heh i próbujemy go ładnie zrobić właśnie. W naszej i królika sypialni będzie spał dzidziuś w swoim łóżeczku, a za jakiś tam czas pewnie my też do drugiego pokoju się przeniesiemy:(
xpatiiix3 gratuluję!!
Ja też brałam kiedyś leki, ale od neurologa, bo jestem nerwowa i nie mogłam oddechu złapać czasem. Teraz już lepiej jest. Ale potwierdzam - przytulenie i bliskość ukochanej osoby bardzo pomaga!
A czopki też mi gin kazał brać jeśli co 2 dni nie będę się załatwiać, ale od wizyty jakoś na szczęście się udaje hehe A jak często to nie wiem:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:07
anie93lica, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebadde6ea31e.jpg
Pozdrawiam wszystkie forumowe ciocie ;-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:07
A.Kasia, Karka, MeAmerie, Kajola, 26Asia, edyś, aaagaaatka, alinalii, Renka88, Est, xpatiiix3, She86, Karolina@, d'nusia, d'nusia, ryjkek, Gośśś, Tunia.a, krówka_muffka, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Karka wrote:Ja robię właśnie pomidorową
Na warsztaty udało mi się zapisać "bezpieczny maluch", do szkoły rodzenia też wysłałam zgłoszenie zobaczymy, bo na płatną mnie nie stać.
My mamy małe mieszkanko 40m2 (rodzice kupili nam) + balkon 7m heh i próbujemy go ładnie zrobić właśnie. W naszej i królika sypialni będzie spał dzidziuś w swoim łóżeczku, a za jakiś tam czas pewnie my też do drugiego pokoju się przeniesiemy:(
xpatiiix3 gratuluję!!
Ja też brałam kiedyś leki, ale od neurologa, bo jestem nerwowa i nie mogłam oddechu złapać czasem. Teraz już lepiej jest. Ale potwierdzam - przytulenie i bliskość ukochanej osoby bardzo pomaga!
A czopki też mi gin kazał brać jeśli co 2 dni nie będę się załatwiać, ale od wizyty jakoś na szczęście się udaje hehe A jak często to nie wiem:(
Do szkoły rodzenia się zapisuje od 20tyg tak? -
Love_life wrote:Mi tesciowa powiedziała ze chyba dziewczynkę będę mieć bo się zmieniłam na twarzy ,chyba miała na myśli zbrzydlam
Moja koleżanka w 8 miesiacu usłyszała, że jakoś ten wygląd jej się zmienił, taki jest teraz zwariowany
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Cześć dziewczyny!
Wlazłam do Was przypadkiem i zobaczyłam Pati razem z jej suwaczkami - miło widzieć, że nie tylko ja taki hardcorowiec jeśli idzie o nasze "sparteryzowane" towarzystwo. Trzymam kciuki!
Pozdrawiam serdecznie i wszystkim Wam życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań!
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Jak często można używać tych czopków glicerynowych ? dziś musiałam tak przeć że krew dość leciała na szczęście nie z tamtąd gdzie się boimy , wziełam aż dwie nospy .
A co jest napisane na ulotce? Ja to się średnio znam bo nigdy nie używałam. Któraś z dziewczyn pisała, że przy uporczywych zaparciach stosowała 2 na raz. Najlepiej pij dużo wody oraz dodaj do diety więcej błonnika bo czopków wiecznie nie da się stosowaćKiedyś przez dłuższy czas jadłam na śniadanie płatki owsiane z wkrojonymi suszonymi śliwkami i działało super. Polecam spróbować.