X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • polin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wkręciłam, że będzie dziewczynka bo urodę zabiera, oj zabiera:) Wydaje mi się, że z każdym dniem coraz gorzej wyglądam.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    No nie strasz...jesli dobrze się czuje tzn ze moja beta jest do kitu? Ee...chyba nie...?

Hehe, no nieeee ;) Ale moja beta była poza normami na dane tygodnie ciąży i lekarz mi mówił, że lepiej żeby tak nie rosła bo im wyższa tym większe mdłości i wymioty :/

• She86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kasiu progesteron z wczoraj to 16 wiec się martwię trochę tym bo powinien być większy trochę w piątek porozmawiam z ginem nad zmianą na luteinę bo po dupku bardzo źle się czuje no a może teraz to już i nie tylko sam dupek daje objawy bo i beta dosyć wysoka z resztą patrzyłam ze i u Ciebie ładnie rosła u mnie było tak 28dc 1320 30dc 3058 a 34dc 9033 także ładnie ;)

na pocieszenie powiem Ci że mi progesteron spadł z 33 6dpo do 13,6 w 16dpo a w ciazy nadal jestem :) z tego co się naczytałam to dla pierwszego trymestru progesteron powinien wynosić minimum 9

poniżej wklejam co już nie raz czytałam na niejednej stronie

Poziom progesteronu - normy
    1-28 ng/ml - po owulacji
    9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
    17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
    55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:36

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Ja sobie wkręciłam, że będzie dziewczynka bo urodę zabiera, oj zabiera:) Wydaje mi się, że z każdym dniem coraz gorzej wyglądam.

Mi tesciowa powiedziała ze chyba dziewczynkę będę mieć bo się zmieniłam na twarzy ,chyba miała na myśli zbrzydlam

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mi tesciowa powiedziała ze chyba dziewczynkę będę mieć bo się zmieniłam na twarzy ,chyba miała na myśli zbrzydlam

Jeśli to miała na myśli to wyraziła to nader dyplomatycznie :D

She86, aaagaaatka, arien lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    love_life kurcze jakiś poprzestawiany masz ten suwaczek w podpisie :) skopiowałam Ci to co ja mam wklejone w okienko podpisu w ustawieniach

" [img]http://www.suwaczki. com/tickers/thgf3e3k41ypfhaq.png[/img] "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:47

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie beta w 4tyg na 5 teraz w 5 na 6 wskazuje :)

Kalkulator wyliczył mi 1maj według OM 27 kwiecień strasznie krótkie cykle potem miałam prawie co tydzień krwawienia po 2-4 dni właśnie przez ten bardzo niski progesteron i na dupku zaskoczyło ... ale czekam na ta wizytę w piątek i na usg zobaczymy na kiedy bo przez te cykle dziwne to nie wiem czy coś się nie przesunęło bo test pierwszy ten najczulszy z cieniem wyszedł mi już w 22 dc a 24 dc już ładna prawie taka sama na bobotescie plytkowym :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujeee;-)
    Szybciutko się udało ;-))))))

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często można używać tych czopków glicerynowych ? dziś musiałam tak przeć że krew dość leciała na szczęście nie z tamtąd gdzie się boimy , wziełam aż dwie nospy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:03

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 - gratuluję! Czyli prawdopodobnie zostaniesz majówkową mamą:) zawsze chciałam urodzić dziecko w maju. Może z drugim się uda :)

xpatiiix3, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię właśnie pomidorową:) Na warsztaty udało mi się zapisać "bezpieczny maluch", do szkoły rodzenia też wysłałam zgłoszenie zobaczymy, bo na płatną mnie nie stać.

My mamy małe mieszkanko 40m2 (rodzice kupili nam) + balkon 7m heh i próbujemy go ładnie zrobić właśnie. W naszej i królika sypialni będzie spał dzidziuś w swoim łóżeczku, a za jakiś tam czas pewnie my też do drugiego pokoju się przeniesiemy:(

xpatiiix3 gratuluję!!

Ja też brałam kiedyś leki, ale od neurologa, bo jestem nerwowa i nie mogłam oddechu złapać czasem. Teraz już lepiej jest. Ale potwierdzam - przytulenie i bliskość ukochanej osoby bardzo pomaga!

A czopki też mi gin kazał brać jeśli co 2 dni nie będę się załatwiać, ale od wizyty jakoś na szczęście się udaje hehe A jak często to nie wiem:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:07

anie93lica, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebadde6ea31e.jpg
    Pozdrawiam wszystkie forumowe ciocie ;-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:07

A.Kasia, Karka, MeAmerie, Kajola, 26Asia, edyś, aaagaaatka, alinalii, Renka88, Est, xpatiiix3, She86, Karolina@, d'nusia, d'nusia, ryjkek, Gośśś, Tunia.a, krówka_muffka, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Ja robię właśnie pomidorową:) Na warsztaty udało mi się zapisać "bezpieczny maluch", do szkoły rodzenia też wysłałam zgłoszenie zobaczymy, bo na płatną mnie nie stać.

My mamy małe mieszkanko 40m2 (rodzice kupili nam) + balkon 7m heh i próbujemy go ładnie zrobić właśnie. W naszej i królika sypialni będzie spał dzidziuś w swoim łóżeczku, a za jakiś tam czas pewnie my też do drugiego pokoju się przeniesiemy:(

xpatiiix3 gratuluję!!

Ja też brałam kiedyś leki, ale od neurologa, bo jestem nerwowa i nie mogłam oddechu złapać czasem. Teraz już lepiej jest. Ale potwierdzam - przytulenie i bliskość ukochanej osoby bardzo pomaga!

A czopki też mi gin kazał brać jeśli co 2 dni nie będę się załatwiać, ale od wizyty jakoś na szczęście się udaje hehe A jak często to nie wiem:(

Do szkoły rodzenia się zapisuje od 20tyg tak?;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Moja koleżanka w 8 miesiacu usłyszała, że jakoś ten wygląd jej się zmienił, taki jest teraz zwariowany ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica! słodziutki maluszek !!
    a mnie dzisiaj boli brzuch dość mocno jak na okres...łyknęłam nospę i magnez...

anie93lica lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Daven Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wlazłam do Was przypadkiem i zobaczyłam Pati razem z jej suwaczkami - miło widzieć, że nie tylko ja taki hardcorowiec jeśli idzie o nasze "sparteryzowane" towarzystwo ;). Trzymam kciuki!

Pozdrawiam serdecznie i wszystkim Wam życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań :)!

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Karka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jakoś po 20 tyg, ale koleżanka poleciła mi na moim osiedlu tą szkołę, no to napisałam do nich, bo terminy październik listopad, zobaczmy:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to kwestia pogody, bo i mnie dzis brzuch pobolewa jak przed miesiaczka. Ktores z Was tez pisaly o pobolewaniu dzis. Ja mam jutro usg i troche sie denerwuje, moze to tez z tego powodu...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jak często można używać tych czopków glicerynowych ? dziś musiałam tak przeć że krew dość leciała na szczęście nie z tamtąd gdzie się boimy , wziełam aż dwie nospy .

A co jest napisane na ulotce? Ja to się średnio znam bo nigdy nie używałam. Któraś z dziewczyn pisała, że przy uporczywych zaparciach stosowała 2 na raz. Najlepiej pij dużo wody oraz dodaj do diety więcej błonnika bo czopków wiecznie nie da się stosować :/ Kiedyś przez dłuższy czas jadłam na śniadanie płatki owsiane z wkrojonymi suszonymi śliwkami i działało super. Polecam spróbować.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kasia ;* spróbuje ale u mnie to jest bardzo możliwe że zjem i wyląduje w porcelanie ;/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ