X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie przybieracie coś na wadze na takim etapie?
    U mnie narazie minus 2 kg. Ale w 1 trymestrze to ponoć normalne.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jakby kogoś interesowało to właśnie na TVN style leci odcinek Miasta kobiet o jedzeniu łożyska po porodzie. Bleh :/
    Bleee, chyba aż tak głodna po porodzie nie będę ;) Ja wiem, że szpitalne żarcie jest kiepskie, ale żeby aż z tego wszystkiego łożyskiem się zażerać :P hehehe ; P

Kajola, A.Kasia, baassiia lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mni waga raczej bez zmian, jednego dnia + 1 kg a nastepnego wraca do normy. Ogolnie nie widac po mnie, brzuszek mam mniejszy niz wiekszosc moich nieciazowych kolezanek.

My mamy jeszcze luzy na mieszkaniu, mamy tez nieuzywane poddasze, ale szczerze to nie usmiecha sie nikomu dybanie po schodach i sluzy za graciarnie:p chociaz troche mnie kusi zeby kupic inne, bo pare rzeczy mi w nim nie odpowiada:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:28

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wskakuje do ll trymestru. ;);)wy trz rozmawiacie ze swoim brzuchem ‼ bo ja mowie do mojej Emilki ;)

She86 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina mi też się to zdarza ale głupio się wtedy czuję bo nie wiem czy maleństwo mnie już słyszy ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie wiem czy pamiętacie :) Nam zaskoczyło :P i jutro wchodzę w 6 tydzień już ;) po przebadano się wyszło ze mam bardzo niski poziom progesteron od początku na duphastonie jestem 2x1 u mimo to wciąż ten progesteron niziutki w piątek mam pierwsza wizytę pewnie ginek zwiększy dawkę duphastonu ,no i zobaczę pierwszy raz Naszą fasolkę :)

Pozdrawiam :)

A.Kasia, Martita88, paola87, annak, Kajola, Karolina@, Karka, anie93lica, 26Asia, jagood, Gośśś, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez cos tam z mezem napomkniety codziennie o dzidaku. Nie mowimy do niego bardziej tak jestem podwojnym czlowiekiem teraz:)

Poza tym po tym wczorajszym badaniu gdzie maly tak wywijal raczkami, jakos juz bardziej tak do mnie dociera ze tam maly czlowieczek sobie siedzi:)

No i meza moze na prenatalne za 2 tygodnie wezme, zeby zobaczyl co wyprodukowal:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:43

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mówię do brzucha, nie gładzę, ale to chyba właśnie wynika z tego, że nie dociera do mnie, że jestem w ciąży. widziałam tylko pęcherzyk. Pewnie zaczną się monologi jak brzuch bardziej urośnie i poczuje ruchy :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaję że przytyłam, muszę się zważyć.. :) tak nadganiam słodyczami od początku ciąży, że mam stracha przed wagą :D

z kolei ja jutro zaczynam 12 tydzień! a dziś belly informuje, że mija okres największego zagrożenia utraty ciąży :)

arien lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Dziewczyny oglądałam jakiś filmik o porodzie i nie wiem czemu ale się wzruszyłam ;-)

http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html

To samo oglądałam przed chwilą :)

Ja od czasu do czasu coś tam do bąbla zagadam ;) A wczoraj coś sobie uroiłam, że mnie nawet kopnął :D No chyba, że to inny bąbel się w brzuchu przesuwał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:54

Kajola lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej dziewczyny nie wiem czy pamiętacie :) Nam zaskoczyło :P i jutro wchodzę w 6 tydzień już ;) po przebadano się wyszło ze mam bardzo niski poziom progesteron od początku na duphastonie jestem 2x1 u mimo to wciąż ten progesteron niziutki w piątek mam pierwsza wizytę pewnie ginek zwiększy dawkę duphastonu ,no i zobaczę pierwszy raz Naszą fasolkę :)

Pewnie, że pamiętam :) Szybko Wam się udało, gratuluję! Oby tym razem wszystko było dobrze, trzymam kciuki :) A co do duphastonu to nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że nie wpływa on na wynik laboratoryjny progesteronu, więc dlatego w badaniu jest niski. Fajnie, że się odezwałaś :) Wszystkiego dobrego!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    anie93lica - będzie lepiej, jak dobrze spojrzałam na suwaczek to jesteś już w II trymestrze i teraz powinno być z górki :) Masz dużo na głowie i to oczywiste, że mogą się zdarzyć gorsze dni ale nie daj się! Wpadaj częściej, nie damy Ci popaść w żadną depresję :) A anemia minie jak już poczujesz się lepiej i zaczniesz normalnie jeść. Głowa do góry :*

U mnie ok, jestem u rodziców i mam się jak pączek w maśle :D Tylko dziś mnie pobolewa w dole brzucha i troszkę mnie to zaniepokoiło, więc poleguję sobie teraz przed TV :) Zbieram siły bo potem robię się na sexy mamę i idę z koleżankami na kawkę :D

Kochana ;-*
    Zazdroszczę ;-) Ja nawet nie wychodzę z mieszkania no chyba ze po coś na obiad i za piękna tez się nie czuje...
    Ale może minie niedługo ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu progesteron z wczoraj to 16 wiec się martwię trochę tym bo powinien być większy trochę w piątek porozmawiam z ginem nad zmianą na luteinę bo po dupku bardzo źle się czuje no a może teraz to już i nie tylko sam dupek daje objawy bo i beta dosyć wysoka z resztą patrzyłam ze i u Ciebie ładnie rosła u mnie było tak 28dc 1320 30dc 3058 a 34dc 9033 także ładnie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Kochana ;-*
    Zazdroszczę ;-) Ja nawet nie wychodzę z mieszkania no chyba ze po coś na obiad i za piękna tez się nie czuje...
    Ale może minie niedługo ;-)

Ooo, ja przez ostatnie 3 miesiące to co najwyżej robiłam trasę dom-sklep bądź dom-lekarz. Moja uroda też w tej chwili jest mocno dyskusyjna ;) Jestem jeszcze dość pryszczata i z tego permanentnego zmęczenia wyglądam jakbym całą noc balowała ;) Ale co tam! Makijaż działa cuda :D Dobra tapeta i jakoś się doprowadzę do stanu używalności ;)

Minie na pewno!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kasiu progesteron z wczoraj to 16 wiec się martwię trochę tym bo powinien być większy trochę w piątek porozmawiam z ginem nad zmianą na luteinę bo po dupku bardzo źle się czuje no a może teraz to już i nie tylko sam dupek daje objawy bo i beta dosyć wysoka z resztą patrzyłam ze i u Ciebie ładnie rosła u mnie było tak 28dc 1320 30dc 3058 a 34dc 9033 także ładnie ;)

No ginek na pewno najlepiej Ci doradzi :) Dużo dziewczyn źle się czuje na duphastonie, być może faktycznie na luteinie byłoby Ci lepiej. W razie jakby Twój lekarz obstawał jednak przy dupku to nic się nie martw, aby do końca 1 trymestru i potem można już leki odstawić :) Złe samopoczucie może też być od HCG, bo faktycznie ładnie u Ciebie rośnie. Mój lekarz mówił, że im wyższe HCG tym gorsze samopoczucie w ciąży. Dobrze będzie! To na kiedy masz teraz termin?

• arien Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Quote:
    Dziewczyny oglądałam jakiś filmik o porodzie i nie wiem czemu ale się wzruszyłam ;-)

http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html

Boże, jak ja bym chciała, żeby mój poród tak wyglądal...ale podejrzewam, że będzie pełen paniki ;(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Mój lekarz mówił, że im wyższe HCG tym gorsze samopoczucie w ciąży. Dobrze będzie! To na kiedy masz teraz termin?

No nie strasz...jesli dobrze się czuje tzn ze moja beta jest do kitu? Ee...chyba nie...?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja +3kg i uważam że te 3 kg to chyba z kosmosu są, bo jem bardzo bardzo mało i na diecie jestem od początku. Pewnie znów cukrzycę będę miała, bo w poprzedniej ciąży też tak tyłam i dostałam cukrzycę....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ooo, ja przez ostatnie 3 miesiące to co najwyżej robiłam trasę dom-sklep bądź dom-lekarz. Moja uroda też w tej chwili jest mocno dyskusyjna ;) Jestem jeszcze dość pryszczata i z tego permanentnego zmęczenia wyglądam jakbym całą noc balowała ;) Ale co tam! Makijaż działa cuda :D Dobra tapeta i jakoś się doprowadzę do stanu używalności ;)

Minie na pewno!

Mi się nawet makijażu nakładać nie chce...
    Jeszcze idzie burzysko....ale to dobrze w końcu popada.
    Ale marudze, biorę się za robienie lasagni!;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

O rany! :-)
    Ale super. Gratulacje!
    To chyba dokładnie 2 miesiące po tym, jak się z nami żegnałaś.
    Trzymamy kciuki i powodzenia!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ