Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Jakby kogoś interesowało to właśnie na TVN style leci odcinek Miasta kobiet o jedzeniu łożyska po porodzie. Bleh
Ja wiem, że szpitalne żarcie jest kiepskie, ale żeby aż z tego wszystkiego łożyskiem się zażerać
hehehe ; P
Kajola, A.Kasia, baassiia lubią tę wiadomość
-
U mni waga raczej bez zmian, jednego dnia + 1 kg a nastepnego wraca do normy. Ogolnie nie widac po mnie, brzuszek mam mniejszy niz wiekszosc moich nieciazowych kolezanek.
My mamy jeszcze luzy na mieszkaniu, mamy tez nieuzywane poddasze, ale szczerze to nie usmiecha sie nikomu dybanie po schodach i sluzy za graciarnie:p chociaz troche mnie kusi zeby kupic inne, bo pare rzeczy mi w nim nie odpowiada:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:28
-
Ja jutro wskakuje do ll trymestru.
;)wy trz rozmawiacie ze swoim brzuchem ‼ bo ja mowie do mojej Emilki
She86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny nie wiem czy pamiętacie
Nam zaskoczyło
i jutro wchodzę w 6 tydzień już
po przebadano się wyszło ze mam bardzo niski poziom progesteron od początku na duphastonie jestem 2x1 u mimo to wciąż ten progesteron niziutki w piątek mam pierwsza wizytę pewnie ginek zwiększy dawkę duphastonu ,no i zobaczę pierwszy raz Naszą fasolkę
PozdrawiamA.Kasia, Martita88, paola87, annak, Kajola, Karolina@, Karka, anie93lica, 26Asia, jagood, Gośśś, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
My tez cos tam z mezem napomkniety codziennie o dzidaku. Nie mowimy do niego bardziej tak jestem podwojnym czlowiekiem teraz:)
Poza tym po tym wczorajszym badaniu gdzie maly tak wywijal raczkami, jakos juz bardziej tak do mnie dociera ze tam maly czlowieczek sobie siedzi:)
No i meza moze na prenatalne za 2 tygodnie wezme, zeby zobaczyl co wyprodukowal:pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:43
-
mi się wydaję że przytyłam, muszę się zważyć..
tak nadganiam słodyczami od początku ciąży, że mam stracha przed wagą
z kolei ja jutro zaczynam 12 tydzień! a dziś belly informuje, że mija okres największego zagrożenia utraty ciążyarien lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Quote:Dziewczyny oglądałam jakiś filmik o porodzie i nie wiem czemu ale się wzruszyłam
http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html
To samo oglądałam przed chwilą
Ja od czasu do czasu coś tam do bąbla zagadamA wczoraj coś sobie uroiłam, że mnie nawet kopnął
No chyba, że to inny bąbel się w brzuchu przesuwał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:54
Kajola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Hej dziewczyny nie wiem czy pamiętacie
Nam zaskoczyło
po przebadano się wyszło ze mam bardzo niski poziom progesteron od początku na duphastonie jestem 2x1 u mimo to wciąż ten progesteron niziutki w piątek mam pierwsza wizytę pewnie ginek zwiększy dawkę duphastonu ,no i zobaczę pierwszy raz Naszą fasolkę
Pozdrawiam
Pewnie, że pamiętamSzybko Wam się udało, gratuluję! Oby tym razem wszystko było dobrze, trzymam kciuki
A co do duphastonu to nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że nie wpływa on na wynik laboratoryjny progesteronu, więc dlatego w badaniu jest niski. Fajnie, że się odezwałaś
Wszystkiego dobrego!
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:anie93lica - będzie lepiej, jak dobrze spojrzałam na suwaczek to jesteś już w II trymestrze i teraz powinno być z górki
Masz dużo na głowie i to oczywiste, że mogą się zdarzyć gorsze dni ale nie daj się! Wpadaj częściej, nie damy Ci popaść w żadną depresję
A anemia minie jak już poczujesz się lepiej i zaczniesz normalnie jeść. Głowa do góry :*
U mnie ok, jestem u rodziców i mam się jak pączek w maśleTylko dziś mnie pobolewa w dole brzucha i troszkę mnie to zaniepokoiło, więc poleguję sobie teraz przed TV
Zbieram siły bo potem robię się na sexy mamę i idę z koleżankami na kawkę
Kochana ;-*
ZazdroszczęJa nawet nie wychodzę z mieszkania no chyba ze po coś na obiad i za piękna tez się nie czuje...
Ale może minie niedługo -
Kasiu progesteron z wczoraj to 16 wiec się martwię trochę tym bo powinien być większy trochę w piątek porozmawiam z ginem nad zmianą na luteinę bo po dupku bardzo źle się czuje no a może teraz to już i nie tylko sam dupek daje objawy bo i beta dosyć wysoka z resztą patrzyłam ze i u Ciebie ładnie rosła u mnie było tak 28dc 1320 30dc 3058 a 34dc 9033 także ładnieLivia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Kochana ;-*
ZazdroszczęJa nawet nie wychodzę z mieszkania no chyba ze po coś na obiad i za piękna tez się nie czuje...
Ale może minie niedługo
Ooo, ja przez ostatnie 3 miesiące to co najwyżej robiłam trasę dom-sklep bądź dom-lekarz. Moja uroda też w tej chwili jest mocno dyskusyjnaJestem jeszcze dość pryszczata i z tego permanentnego zmęczenia wyglądam jakbym całą noc balowała
Ale co tam! Makijaż działa cuda
Dobra tapeta i jakoś się doprowadzę do stanu używalności
Minie na pewno! -
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Kasiu progesteron z wczoraj to 16 wiec się martwię trochę tym bo powinien być większy trochę w piątek porozmawiam z ginem nad zmianą na luteinę bo po dupku bardzo źle się czuje no a może teraz to już i nie tylko sam dupek daje objawy bo i beta dosyć wysoka z resztą patrzyłam ze i u Ciebie ładnie rosła u mnie było tak 28dc 1320 30dc 3058 a 34dc 9033 także ładnie
No ginek na pewno najlepiej Ci doradziDużo dziewczyn źle się czuje na duphastonie, być może faktycznie na luteinie byłoby Ci lepiej. W razie jakby Twój lekarz obstawał jednak przy dupku to nic się nie martw, aby do końca 1 trymestru i potem można już leki odstawić
Złe samopoczucie może też być od HCG, bo faktycznie ładnie u Ciebie rośnie. Mój lekarz mówił, że im wyższe HCG tym gorsze samopoczucie w ciąży. Dobrze będzie! To na kiedy masz teraz termin?
-
edyś wrote:Quote:Dziewczyny oglądałam jakiś filmik o porodzie i nie wiem czemu ale się wzruszyłam
http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html
Boże, jak ja bym chciała, żeby mój poród tak wyglądal...ale podejrzewam, że będzie pełen paniki ;(
-
A.Kasia wrote:Ooo, ja przez ostatnie 3 miesiące to co najwyżej robiłam trasę dom-sklep bądź dom-lekarz. Moja uroda też w tej chwili jest mocno dyskusyjna
Jestem jeszcze dość pryszczata i z tego permanentnego zmęczenia wyglądam jakbym całą noc balowała
Ale co tam! Makijaż działa cuda
Dobra tapeta i jakoś się doprowadzę do stanu używalności
Minie na pewno!
Mi się nawet makijażu nakładać nie chce...
Jeszcze idzie burzysko....ale to dobrze w końcu popada.
Ale marudze, biorę się za robienie lasagni! -
xpatiiix3 wrote:Hej dziewczyny nie wiem czy pamiętacie
Nam zaskoczyło
Pozdrawiam
O rany!
Ale super. Gratulacje!
To chyba dokładnie 2 miesiące po tym, jak się z nami żegnałaś.
Trzymamy kciuki i powodzenia!!xpatiiix3 lubi tę wiadomość