X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Arien, ja również!! :D Ale zapomniałam się pochwalić :)
    Gratulacje !!

Karolina@ lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam to o łożysku :) i w sumie fakt, bratowa rodziła w Anglii i pytali czy chcemy łożysko i byli zaskoczeni, że nie chcemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:50

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck ! Ale po co

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja się cieszę z naszych wczorajszych udanych wizyt i jakie te nasze bąbelki już duże :D

Trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty :)

Dziewczyny czytałam Wasze wczorajsze wpisy o leczeniu depresji ,stanów lękowych i postanowiłam ,że chyba opiszę też Wam moją historię tylko jest ona tak długa ,że nie wiem czy Was nie zanudzę :P
    Ale to może później na spokojnie bo właśnie wystawiam Fv i nie chce się pomylić :P

W każdym razie super ,że potrafimy tu mówić o wszystkim ,że jesteście takie silne i zmagacie się ze swoimi problemami i walczycie do końca o własne szczęście mimo trudów i przeciwności losu , jedna Babki to są silne prawda?:) całuję Was wszystkie i tak się cieszę,że idziemy z naszym życiem do przodu!

Co do pokoju dla bobasa mi się od zawsze marzył jego własny urządzony pokój -my akurat szukamy domu ,chcemy do grudnia coś kupić już myśląc przyszłościowo o kolejnych dzieciach tak żeby każdy miał swój pokój no i do marca chcemy go wykończyć ,żeby nasz dzidziuś poszedł już na swoje :) Bo na tą chwilę ja wynajmuje w Poznaniu 3 pokoje po mojej ex rodzinie mi zostało tj ex mężu i jego córce(ale o tym w tym kolejnym poście ) a M w Gdańsku 2 pokoje i tyle pieniędzy wyrzucamy ,że koniecznie jak najszybciej chcemy własny domek. Wtedy chcę ,żeby dzidzia jak najszybciej spała u siebie ,mam takie dzieci u przyjaciółek i jak są grzeczne tzn bez kolek tą po tygodniu po wyjściu ze szpitala śpią już w swoich pokoikach .A przecież nasze też będzie takie grzeczne i kochane :D

Co do warsztatów, ja oczywiście mam zamiar chodzić na wszystkie darmowe jakie będą w Poznaniu i Gdańsku :D (świadoma mama, mamo to ja itp) Na Poznań na najbliższe już się zapisałam :D

Dziewczyną ,które zaczęły II trymestr serdecznie gratuluję :)

Arien super gratuluję :D ja zawsze chcę wziąć udział w takim konkursie ale sobie myślę pewnie i tak nic nie wygram i odpuszczam :) za to mój M nadrabia hehe obstawia mecze na sts bo to fan piłki i w niedziele wygrał 7 tys :P od razu powiedziałam ,że daje mi na wyprawkę hehe :P

Paola mam identycznie he, zawsze chce robić po swojemu i nawet gdy ktoś ma racje ja jakoś dziwnie to odrzucam ...

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak to po co :D Żeby się wzmocnić po porodzie i utracie krwi oraz dostarczyć sił witalnych :D Przecież to oczywiste :D Nie ma to jak łożysko z cebulką, prawie jak wątróbka :D

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie przybieracie coś na wadze na takim etapie?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No jak to po co :D Żeby się wzmocnić po porodzie i utracie krwi oraz dostarczyć sił witalnych :D Przecież to oczywiste :D Nie ma to jak łożysko z cebulką, prawie jak wątróbka :D

blee

Dziewczyny jaki ze mnie gamoń ,dopiero teraz gdy postanowiłam napisać swoją historię z leczeniem się z problemów przypomniało mi się ,że mam niewykorzystaną luteinę !

Także ,które biorą to proszę się odezwać -wydam za darmo ,bo po co ma się zmarnować !Mam 2 opakowania 100mg po 30 tabletek dopochwowo i 1 opakowanie rozpoczęte w którym zostało 8 tabletek wszystkie z datą do 02.2016r.

km5szbmhexpco9m1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie juz plus 4-5kg

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:

O kochana, dobrze że się odzywasz bo ostatnio rzadko Cię tu widać :* Jak tam samopoczucie? Ja na ten moment mam -1 kg. Ale lekarz mnie pocieszył, mówi, że nie ma żadnych zastrzeżeń i że wyglądam super. Więc się tym nie martwię.

• edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Ja aż za dużo, ale po wyglądzie tego nie widzę. Podejrzewam, że to mój ogromny wzdęty brzuch + zatrzymana woda.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po róznych zawirowaniach z wagą mam teraz taką jak w momencie zajścia w ciążę.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Kasia, jeszcze dziś nie wymiotowałem, ale...

A.Kasia, paola87 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 2 kg na minusie ;]

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam -2 kg :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:

Ja chyba wczoraj 1kg przybrałam. Na tą chwilę już ok 7kg mam na plusie i dalej rosnę... ale to przez rzucenie palenia na samym początku ( z czego jestem bardzo dumna) a że wyglądałam jak szkielet to teraz się sobie w końcu podobam ;-)

Dziewczyny oglądałam jakiś filmik o porodzie i nie wiem czemu ale się wzruszyłam ;-)

http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html

anie93lica lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    O kochana, dobrze że się odzywasz bo ostatnio rzadko Cię tu widać :* Jak tam samopoczucie? Ja na ten moment mam -1 kg. Ale lekarz mnie pocieszył, mówi, że nie ma żadnych zastrzeżeń i że wyglądam super. Więc się tym nie martwię.

Jestem jestem ;-* no właśnie ja nie tyje praktycznie w ogóle i tak się zastanawiam czy to źle czy nie ma to narazie znaczenia.
    Kasiu, samopoczucie szczerze do kitu, anemia nas zaatakowała i nie daje funkcjonować ;-( A i test Pappa wyszedł dobrze;-)
    Ciągle zmęczona chodzę, a tu jeszcze przeprowadzkę mieliśmy i mój ciągle poza domem, wiec jestem ze wszystkim sama.
    Może mała depresja się wkrada;-p oby nie. A co u Ciebie?;-)

Alinali 5kg???;-o
    Kajola tez rzuciłam jak się tylko dowiedziałam o ciąży i nie ciągnie mnie ani do papierosow ani do jedzenia....;-/ dobrze ze do papierosów nie, ale gorzej z jedzeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:15

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja -5 kilo . Moja waga to 48 kilo przy 169 cm wzrostu , więc możecie sobie wyobrazić jak tragicznie wyglądam. Brzuch mi tylko troche sterczy ;d A co do zaleceń nie dostałam żadnych oczywiście. Nawet żadnej nospy , jedynie luteine dopochwowo 2x1 50 mg.No i mam jeść i kupić sobie tą opaskę co pisałam o niej wcześniej. Ma przyjść w czwartek i wynosi ok 50 zł , zobaczymy co to za dziwo. Ogólnie dzwoniłam do mojego gina który ma więcej w głowie , powiedział żeby dodatkowo brać jeszcze duphaston 2x3 , mam ojca weterynarza więc z receptą nie było problemu , magnez 2x2 i nospe 3x1. Na razie jest czysto , a 1 września mam genetyczne więc jeśli nic się nie będzie działo (odpukać!) to wystarczy jak wtedy przyjdę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety zwalam to na to ze nie pale. Brzuch mam wzdęty no i nie jem dużo . Wręcz mniej . Ps sorki za skladnie pisowna ale pisze z tel

anie93lica lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1-2 kg na plus. Zalezy czy waze sie sama czy u lekarza:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica - będzie lepiej, jak dobrze spojrzałam na suwaczek to jesteś już w II trymestrze i teraz powinno być z górki :) Masz dużo na głowie i to oczywiste, że mogą się zdarzyć gorsze dni ale nie daj się! Wpadaj częściej, nie damy Ci popaść w żadną depresję :) A anemia minie jak już poczujesz się lepiej i zaczniesz normalnie jeść. Głowa do góry :*

U mnie ok, jestem u rodziców i mam się jak pączek w maśle :D Tylko dziś mnie pobolewa w dole brzucha i troszkę mnie to zaniepokoiło, więc poleguję sobie teraz przed TV :) Zbieram siły bo potem robię się na sexy mamę i idę z koleżankami na kawkę :D

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ