Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Arien, ja również!! :D Ale zapomniałam się pochwalić :)
    Gratulacje !!

Karolina@ lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam to o łożysku :) i w sumie fakt, bratowa rodziła w Anglii i pytali czy chcemy łożysko i byli zaskoczeni, że nie chcemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:50

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck ! Ale po co

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja się cieszę z naszych wczorajszych udanych wizyt i jakie te nasze bąbelki już duże :D

Trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty :)

Dziewczyny czytałam Wasze wczorajsze wpisy o leczeniu depresji ,stanów lękowych i postanowiłam ,że chyba opiszę też Wam moją historię tylko jest ona tak długa ,że nie wiem czy Was nie zanudzę :P
    Ale to może później na spokojnie bo właśnie wystawiam Fv i nie chce się pomylić :P

W każdym razie super ,że potrafimy tu mówić o wszystkim ,że jesteście takie silne i zmagacie się ze swoimi problemami i walczycie do końca o własne szczęście mimo trudów i przeciwności losu , jedna Babki to są silne prawda?:) całuję Was wszystkie i tak się cieszę,że idziemy z naszym życiem do przodu!

Co do pokoju dla bobasa mi się od zawsze marzył jego własny urządzony pokój -my akurat szukamy domu ,chcemy do grudnia coś kupić już myśląc przyszłościowo o kolejnych dzieciach tak żeby każdy miał swój pokój no i do marca chcemy go wykończyć ,żeby nasz dzidziuś poszedł już na swoje :) Bo na tą chwilę ja wynajmuje w Poznaniu 3 pokoje po mojej ex rodzinie mi zostało tj ex mężu i jego córce(ale o tym w tym kolejnym poście ) a M w Gdańsku 2 pokoje i tyle pieniędzy wyrzucamy ,że koniecznie jak najszybciej chcemy własny domek. Wtedy chcę ,żeby dzidzia jak najszybciej spała u siebie ,mam takie dzieci u przyjaciółek i jak są grzeczne tzn bez kolek tą po tygodniu po wyjściu ze szpitala śpią już w swoich pokoikach .A przecież nasze też będzie takie grzeczne i kochane :D

Co do warsztatów, ja oczywiście mam zamiar chodzić na wszystkie darmowe jakie będą w Poznaniu i Gdańsku :D (świadoma mama, mamo to ja itp) Na Poznań na najbliższe już się zapisałam :D

Dziewczyną ,które zaczęły II trymestr serdecznie gratuluję :)

Arien super gratuluję :D ja zawsze chcę wziąć udział w takim konkursie ale sobie myślę pewnie i tak nic nie wygram i odpuszczam :) za to mój M nadrabia hehe obstawia mecze na sts bo to fan piłki i w niedziele wygrał 7 tys :P od razu powiedziałam ,że daje mi na wyprawkę hehe :P

Paola mam identycznie he, zawsze chce robić po swojemu i nawet gdy ktoś ma racje ja jakoś dziwnie to odrzucam ...

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak to po co :D Żeby się wzmocnić po porodzie i utracie krwi oraz dostarczyć sił witalnych :D Przecież to oczywiste :D Nie ma to jak łożysko z cebulką, prawie jak wątróbka :D

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie przybieracie coś na wadze na takim etapie?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No jak to po co :D Żeby się wzmocnić po porodzie i utracie krwi oraz dostarczyć sił witalnych :D Przecież to oczywiste :D Nie ma to jak łożysko z cebulką, prawie jak wątróbka :D

blee

Dziewczyny jaki ze mnie gamoń ,dopiero teraz gdy postanowiłam napisać swoją historię z leczeniem się z problemów przypomniało mi się ,że mam niewykorzystaną luteinę !

Także ,które biorą to proszę się odezwać -wydam za darmo ,bo po co ma się zmarnować !Mam 2 opakowania 100mg po 30 tabletek dopochwowo i 1 opakowanie rozpoczęte w którym zostało 8 tabletek wszystkie z datą do 02.2016r.

km5szbmhexpco9m1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie juz plus 4-5kg

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:

O kochana, dobrze że się odzywasz bo ostatnio rzadko Cię tu widać :* Jak tam samopoczucie? Ja na ten moment mam -1 kg. Ale lekarz mnie pocieszył, mówi, że nie ma żadnych zastrzeżeń i że wyglądam super. Więc się tym nie martwię.

• edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Ja aż za dużo, ale po wyglądzie tego nie widzę. Podejrzewam, że to mój ogromny wzdęty brzuch + zatrzymana woda.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po róznych zawirowaniach z wagą mam teraz taką jak w momencie zajścia w ciążę.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Kasia, jeszcze dziś nie wymiotowałem, ale...

nick nieaktualny, paola87 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 2 kg na minusie ;]

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam -2 kg :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:

Ja chyba wczoraj 1kg przybrałam. Na tą chwilę już ok 7kg mam na plusie i dalej rosnę... ale to przez rzucenie palenia na samym początku ( z czego jestem bardzo dumna) a że wyglądałam jak szkielet to teraz się sobie w końcu podobam ;-)

Dziewczyny oglądałam jakiś filmik o porodzie i nie wiem czemu ale się wzruszyłam ;-)

http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html

anie93lica lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    O kochana, dobrze że się odzywasz bo ostatnio rzadko Cię tu widać :* Jak tam samopoczucie? Ja na ten moment mam -1 kg. Ale lekarz mnie pocieszył, mówi, że nie ma żadnych zastrzeżeń i że wyglądam super. Więc się tym nie martwię.

Jestem jestem ;-* no właśnie ja nie tyje praktycznie w ogóle i tak się zastanawiam czy to źle czy nie ma to narazie znaczenia.
    Kasiu, samopoczucie szczerze do kitu, anemia nas zaatakowała i nie daje funkcjonować ;-( A i test Pappa wyszedł dobrze;-)
    Ciągle zmęczona chodzę, a tu jeszcze przeprowadzkę mieliśmy i mój ciągle poza domem, wiec jestem ze wszystkim sama.
    Może mała depresja się wkrada;-p oby nie. A co u Ciebie?;-)

Alinali 5kg???;-o
    Kajola tez rzuciłam jak się tylko dowiedziałam o ciąży i nie ciągnie mnie ani do papierosow ani do jedzenia....;-/ dobrze ze do papierosów nie, ale gorzej z jedzeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:15

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja -5 kilo . Moja waga to 48 kilo przy 169 cm wzrostu , więc możecie sobie wyobrazić jak tragicznie wyglądam. Brzuch mi tylko troche sterczy ;d A co do zaleceń nie dostałam żadnych oczywiście. Nawet żadnej nospy , jedynie luteine dopochwowo 2x1 50 mg.No i mam jeść i kupić sobie tą opaskę co pisałam o niej wcześniej. Ma przyjść w czwartek i wynosi ok 50 zł , zobaczymy co to za dziwo. Ogólnie dzwoniłam do mojego gina który ma więcej w głowie , powiedział żeby dodatkowo brać jeszcze duphaston 2x3 , mam ojca weterynarza więc z receptą nie było problemu , magnez 2x2 i nospe 3x1. Na razie jest czysto , a 1 września mam genetyczne więc jeśli nic się nie będzie działo (odpukać!) to wystarczy jak wtedy przyjdę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety zwalam to na to ze nie pale. Brzuch mam wzdęty no i nie jem dużo . Wręcz mniej . Ps sorki za skladnie pisowna ale pisze z tel

anie93lica lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1-2 kg na plus. Zalezy czy waze sie sama czy u lekarza:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica - będzie lepiej, jak dobrze spojrzałam na suwaczek to jesteś już w II trymestrze i teraz powinno być z górki :) Masz dużo na głowie i to oczywiste, że mogą się zdarzyć gorsze dni ale nie daj się! Wpadaj częściej, nie damy Ci popaść w żadną depresję :) A anemia minie jak już poczujesz się lepiej i zaczniesz normalnie jeść. Głowa do góry :*

U mnie ok, jestem u rodziców i mam się jak pączek w maśle :D Tylko dziś mnie pobolewa w dole brzucha i troszkę mnie to zaniepokoiło, więc poleguję sobie teraz przed TV :) Zbieram siły bo potem robię się na sexy mamę i idę z koleżankami na kawkę :D

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ