X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwierzeta maja takie same problemy jak ludzie i dostaja takie same leki.

Lasagna wyszla wysmienicie, nie mam ochoty na jedzenie, ale to przełknęłam:)

Lucky lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    A tam nie zdrowo - wołowina przecież jest zdrowa i warzywa też! :)

Ja kiedyś będąc z kotami u weterynarza, usłyszałam rozmowę, że pewna suka ma prawie zerowy progesteron więc będzie problem z uzyskaniem szczeniąt.
    Dziwnie się poczułam, bo sama wtedy miałam problemy z progesteronem i z zajściem ;]

W sumie zwierzę też "człowiek" . Czasem mam wrażenie , że zwierzęta mają więcej w sobie z człowieczeństwa niż my Ludzie.

w sumie moja wina. Kiepski humor mam od wczorajszej Uwagi. Ten reportaż o Tym Bydlaku spowodował same negatywne myśli. Nie mogę zrozumieć : Dlaczego.
    Oby zdechł w największych męczarniach. To nie przywróci życia tej dziewczynce ale oko za oko śmierć za śmierć

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    ale czy zwierzętom podtrzymuje się ciążę??

Mysle, ze tak. Chyba ze Duphaston ma tez inne wskazania.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Czasem mam wrażenie , że zwierzęta mają więcej w sobie z człowieczeństwa niż my Ludzie." - zgadzam się w 100%.

muminka83, Martita88, alinalii lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja mam to usg jutro i boje sie jak cholera:-/

Też mam jutro USG prenatalne. Trochę się boję, ale chce już wiedzieć, czy wszystko jest ok. W każdym razie brzuszek rośnie. :P

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Też mam jutro USG prenatalne. Trochę się boję, ale chce już wiedzieć, czy wszystko jest ok. W każdym razie brzuszek rośnie. :P

No to kochane trzymamy kciuki.

ryjkek lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

U mnie tez rośnie:-)

ryjkek lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdraszczam Wam Dziewczynki, bo ja u siebie mogę zauważyć tylko tłuszczyk :P

Co do zwierząt- tak u zwierząt również podtrzymuje się ciąże :) zwłaszcza szczególnym płodom np po championowych rodzicach :)

a człowiek w swym okrucieństwie jest najgorszą istotą stąpającą po ziemi, bo zwierzęta zabijają bo muszą - żeby zjeść lub przeżyć, a człowiek zabija bo tak mu się podoba :(

dqprwn15leplej5m.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekajcie, ja mam prenatalnie dokładnie za tydzień i już usiedzieć nie mogę. Minęło dopiero 3 tyg. od ostatniej wizyty a ja mam wrażenie jakby to cała wieczność minęła. Objawów mam coraz mniej, jedynie biust się zmienia no i brzuszek już widać że ciążowy. Jutro wyjeżdżam, więc mam nadzieję że ten tydzień minie mi bardzo szybko...

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W II połowie tygodnia widzę, że sporo wizyt się szykuje. Będzie dobrze kobietki. Widok fikającego bobasa wynagrodzi Wam w mig ten stres i obawy. Ja mam za tydzień standardową wizytę u mojej ginki i z jednej strony czuję lekki niepokój, czy malec rośnie, a z drugiej po prenatalnych obiecałam sobie, że będę myśleć tylko pozytywnie i tego się trzymam.

Dziewczyny, które znają płeć - jest to informacja 100%? Lekarz pokazywał Wam co malec skrywa między nogami? Bo tak się zastanawiam, na ile wiarygodne jest poznawanie płci w tak wczesnym okresie?

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne do 7 wrzesnia czekam:( jeszcze tak dlugo :( bardzo sie boje. Nie chce nawet myslec ze cos moze byc nie tak

Ad tego zwyrodnialca, to w takich momentach jestem za kara smierci. Moze nastepny taki geniusz by sie zastanowil czy warto...

U mnie tez pogoda spiaca:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:13

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, chyba mam urojenia najwyższego stopnia!!!
    Siedzę teraz w pozycji półleżącej, obżarta jak słoń po moim wykwintnym obiadku (grzybowa + kotlety mielone ze szpinakiem), czytam o premierach filmowych na zbliżającą się jesień i czuję jak coś mi się dzieje pod pępkiem!! Jakby mnie od środka ktoś piórkiem pomiział ?!? W pierwszej chwili pomyślałam - "spoko, objadłaś się jak słoń, nie panikuj". Ale tak nisko, pod pępkiem?

Chyba pójdę się położyć...

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poprzedniego usg kiedy widzialam pecherzyk muszę czekać ponad miesiąc! to jest dopiero męczarnia! Ale jeszcze tylko dwa dni...
    I trzymam kciuki za wszystkie wizyty:)
    Muminka - mnie też sie wydaje, że takie domowe hamburgery nie należa do niezdrowych :)

Karolina, to chyba jednak niemozliwe, żeby to był bejbik :) stawiam jednak na jelita :) zdecydowanie pod pępkiem możesz je czuć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:14

Lucky lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was czuje w brzuchu takie łaskotanie, smyranie delikatne?
    Bardzo często to czuję.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To psikus Wam powiem syn siusiaka pokazał dopiero w 34tc wcześniej nic a nic nie chciał pokazać a córka która według usg w 15tc miała być Miłoszem rozkraczyła się na usg w 21tc zdaje się ;) według lekarzy płeć w 99% widoczna jest dopiero po 20tc i to siusiak może okazać się po prostu pepowina między nóżkami :) także na to usg wcześniejsze nie nastawiałabym się by potem chłopiec w sukienkach różowych nie chodził :P na tym etapie co teraz jesteście u dzieciątka widać wyrostek płciowy i lechtaczka też jest tak powiększona ze może przypominać siusiaka ;)

Chociaż zdarza się czasem lekarzom zgadnąć ;)

A co do ruchów syna czułam ok.18tc (łożysko na przednirj scianie macicy) a córkę już tak wasnie ok 12/13 (łożysko na tylnej scianie macicy) połóżcie się wygodnie na płaskim pooddychajcie głęboko i przylozcie dłoń do podbrzusza jest możliwe by nawet ręką poczuć maluszek na tym etapie przysuwa się do dłoni matki położna na brzuchu bo czuję to ciepło :) Córka to się tak rozpychała ze w 15tc to już było widać jak brzuchol się ruszał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:26

Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    To psikus Wam powiem syn siusiaka pokazał dopiero w 34tc wcześniej nic a nic nie chciał pokazać a córka która według usg w 15tc miała być Miłoszem rozkraczyła się na usg w 21tc zdaje się ;) według lekarzy płeć w 99% widoczna jest dopiero po 20tc i to siusiak może okazać się po prostu pepowina między nóżkami :) także na to usg wcześniejsze nie nastawiałabym się by potem chłopiec w sukienkach różowych nie chodził :P

Chociaż zdarza się czasem lekarzom zgadnąć ;)
    Hehe, ja i tak mam rozowa wyprawke po blizniaczkach:) takze jak bedzie chlopak, to bedzie gender:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:23

xpatiiix3, Karka, Lucky lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i ja mam po jednym i drugim trochę ale szkoda się nastawiać tak szybko ;)

Lucky lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah już wam tłumacze jak to jest z tym wypisywaniem recept. Ogólnie wypisuje na wszystko , tylko lek nie jest refundowany np ja za luteine zapłaciłam 25 zł co normalnie kosztuje max 10. Swojego czasu zapisywałam tabl. anty na psa i nikt nie mógł się mnie czepić ;d Przychodziły do mojego taty dziewczyny po escapelle jeszcze jak były na recepte. Clo też mam z jego recepty ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:32

xpatiiix3, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz jak nikt się nie czepia to fajnie:) U mnie jest jedna taka apteka co wszystkim wszystko bez recepty sprzedają! :D ale drożej, od lat, i o dziwo nikt z tym nic nie robi, a powiem szczerze, że nie raz się przydali;)

Lucky lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Laski, chyba mam urojenia najwyższego stopnia!!!
    Siedzę teraz w pozycji półleżącej, obżarta jak słoń po moim wykwintnym obiadku (grzybowa + kotlety mielone ze szpinakiem), czytam o premierach filmowych na zbliżającą się jesień i czuję jak coś mi się dzieje pod pępkiem!! Jakby mnie od środka ktoś piórkiem pomiział ?!? W pierwszej chwili pomyślałam - "spoko, objadłaś się jak słoń, nie panikuj". Ale tak nisko, pod pępkiem?

Chyba pójdę się położyć...

Też tak dziś miałam i zastanawiałam się właśnie czy to możliwe. Przejrzałam temat o pierwszych ruchach a tam że większość w 16tc dopiero zaczyna coś czuć. Czasem w 13 jak kolejna ciąża. Ci nie zmienia faktu że wyczuwam kiedy coś dzieje się w jelitach. A to było inne :-)

Ja mam prenatalne dziś na 18.00. Podchodziłam do tego spokojnie ale już zaczynam sie denerwować :-)

Lucky, Karolina@ lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ