SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwierzeta maja takie same problemy jak ludzie i dostaja takie same leki.

Lasagna wyszla wysmienicie, nie mam ochoty na jedzenie, ale to przełknęłam:)

Lucky lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    A tam nie zdrowo - wołowina przecież jest zdrowa i warzywa też! :)

Ja kiedyś będąc z kotami u weterynarza, usłyszałam rozmowę, że pewna suka ma prawie zerowy progesteron więc będzie problem z uzyskaniem szczeniąt.
    Dziwnie się poczułam, bo sama wtedy miałam problemy z progesteronem i z zajściem ;]

W sumie zwierzę też "człowiek" . Czasem mam wrażenie , że zwierzęta mają więcej w sobie z człowieczeństwa niż my Ludzie.

w sumie moja wina. Kiepski humor mam od wczorajszej Uwagi. Ten reportaż o Tym Bydlaku spowodował same negatywne myśli. Nie mogę zrozumieć : Dlaczego.
    Oby zdechł w największych męczarniach. To nie przywróci życia tej dziewczynce ale oko za oko śmierć za śmierć

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    ale czy zwierzętom podtrzymuje się ciążę??

Mysle, ze tak. Chyba ze Duphaston ma tez inne wskazania.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Czasem mam wrażenie , że zwierzęta mają więcej w sobie z człowieczeństwa niż my Ludzie." - zgadzam się w 100%.

muminka83, Martita88, alinalii lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja mam to usg jutro i boje sie jak cholera:-/

Też mam jutro USG prenatalne. Trochę się boję, ale chce już wiedzieć, czy wszystko jest ok. W każdym razie brzuszek rośnie. :P

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Też mam jutro USG prenatalne. Trochę się boję, ale chce już wiedzieć, czy wszystko jest ok. W każdym razie brzuszek rośnie. :P

No to kochane trzymamy kciuki.

ryjkek lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

U mnie tez rośnie:-)

ryjkek lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdraszczam Wam Dziewczynki, bo ja u siebie mogę zauważyć tylko tłuszczyk :P

Co do zwierząt- tak u zwierząt również podtrzymuje się ciąże :) zwłaszcza szczególnym płodom np po championowych rodzicach :)

a człowiek w swym okrucieństwie jest najgorszą istotą stąpającą po ziemi, bo zwierzęta zabijają bo muszą - żeby zjeść lub przeżyć, a człowiek zabija bo tak mu się podoba :(

dqprwn15leplej5m.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekajcie, ja mam prenatalnie dokładnie za tydzień i już usiedzieć nie mogę. Minęło dopiero 3 tyg. od ostatniej wizyty a ja mam wrażenie jakby to cała wieczność minęła. Objawów mam coraz mniej, jedynie biust się zmienia no i brzuszek już widać że ciążowy. Jutro wyjeżdżam, więc mam nadzieję że ten tydzień minie mi bardzo szybko...

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W II połowie tygodnia widzę, że sporo wizyt się szykuje. Będzie dobrze kobietki. Widok fikającego bobasa wynagrodzi Wam w mig ten stres i obawy. Ja mam za tydzień standardową wizytę u mojej ginki i z jednej strony czuję lekki niepokój, czy malec rośnie, a z drugiej po prenatalnych obiecałam sobie, że będę myśleć tylko pozytywnie i tego się trzymam.

Dziewczyny, które znają płeć - jest to informacja 100%? Lekarz pokazywał Wam co malec skrywa między nogami? Bo tak się zastanawiam, na ile wiarygodne jest poznawanie płci w tak wczesnym okresie?

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne do 7 wrzesnia czekam:( jeszcze tak dlugo :( bardzo sie boje. Nie chce nawet myslec ze cos moze byc nie tak

Ad tego zwyrodnialca, to w takich momentach jestem za kara smierci. Moze nastepny taki geniusz by sie zastanowil czy warto...

U mnie tez pogoda spiaca:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:13

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, chyba mam urojenia najwyższego stopnia!!!
    Siedzę teraz w pozycji półleżącej, obżarta jak słoń po moim wykwintnym obiadku (grzybowa + kotlety mielone ze szpinakiem), czytam o premierach filmowych na zbliżającą się jesień i czuję jak coś mi się dzieje pod pępkiem!! Jakby mnie od środka ktoś piórkiem pomiział ?!? W pierwszej chwili pomyślałam - "spoko, objadłaś się jak słoń, nie panikuj". Ale tak nisko, pod pępkiem?

Chyba pójdę się położyć...

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poprzedniego usg kiedy widzialam pecherzyk muszę czekać ponad miesiąc! to jest dopiero męczarnia! Ale jeszcze tylko dwa dni...
    I trzymam kciuki za wszystkie wizyty:)
    Muminka - mnie też sie wydaje, że takie domowe hamburgery nie należa do niezdrowych :)

Karolina, to chyba jednak niemozliwe, żeby to był bejbik :) stawiam jednak na jelita :) zdecydowanie pod pępkiem możesz je czuć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:14

Lucky lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was czuje w brzuchu takie łaskotanie, smyranie delikatne?
    Bardzo często to czuję.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To psikus Wam powiem syn siusiaka pokazał dopiero w 34tc wcześniej nic a nic nie chciał pokazać a córka która według usg w 15tc miała być Miłoszem rozkraczyła się na usg w 21tc zdaje się ;) według lekarzy płeć w 99% widoczna jest dopiero po 20tc i to siusiak może okazać się po prostu pepowina między nóżkami :) także na to usg wcześniejsze nie nastawiałabym się by potem chłopiec w sukienkach różowych nie chodził :P na tym etapie co teraz jesteście u dzieciątka widać wyrostek płciowy i lechtaczka też jest tak powiększona ze może przypominać siusiaka ;)

Chociaż zdarza się czasem lekarzom zgadnąć ;)

A co do ruchów syna czułam ok.18tc (łożysko na przednirj scianie macicy) a córkę już tak wasnie ok 12/13 (łożysko na tylnej scianie macicy) połóżcie się wygodnie na płaskim pooddychajcie głęboko i przylozcie dłoń do podbrzusza jest możliwe by nawet ręką poczuć maluszek na tym etapie przysuwa się do dłoni matki położna na brzuchu bo czuję to ciepło :) Córka to się tak rozpychała ze w 15tc to już było widać jak brzuchol się ruszał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:26

Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    To psikus Wam powiem syn siusiaka pokazał dopiero w 34tc wcześniej nic a nic nie chciał pokazać a córka która według usg w 15tc miała być Miłoszem rozkraczyła się na usg w 21tc zdaje się ;) według lekarzy płeć w 99% widoczna jest dopiero po 20tc i to siusiak może okazać się po prostu pepowina między nóżkami :) także na to usg wcześniejsze nie nastawiałabym się by potem chłopiec w sukienkach różowych nie chodził :P

Chociaż zdarza się czasem lekarzom zgadnąć ;)
    Hehe, ja i tak mam rozowa wyprawke po blizniaczkach:) takze jak bedzie chlopak, to bedzie gender:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:23

xpatiiix3, Karka, Lucky lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i ja mam po jednym i drugim trochę ale szkoda się nastawiać tak szybko ;)

Lucky lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah już wam tłumacze jak to jest z tym wypisywaniem recept. Ogólnie wypisuje na wszystko , tylko lek nie jest refundowany np ja za luteine zapłaciłam 25 zł co normalnie kosztuje max 10. Swojego czasu zapisywałam tabl. anty na psa i nikt nie mógł się mnie czepić ;d Przychodziły do mojego taty dziewczyny po escapelle jeszcze jak były na recepte. Clo też mam z jego recepty ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:32

xpatiiix3, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz jak nikt się nie czepia to fajnie:) U mnie jest jedna taka apteka co wszystkim wszystko bez recepty sprzedają! :D ale drożej, od lat, i o dziwo nikt z tym nic nie robi, a powiem szczerze, że nie raz się przydali;)

Lucky lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Laski, chyba mam urojenia najwyższego stopnia!!!
    Siedzę teraz w pozycji półleżącej, obżarta jak słoń po moim wykwintnym obiadku (grzybowa + kotlety mielone ze szpinakiem), czytam o premierach filmowych na zbliżającą się jesień i czuję jak coś mi się dzieje pod pępkiem!! Jakby mnie od środka ktoś piórkiem pomiział ?!? W pierwszej chwili pomyślałam - "spoko, objadłaś się jak słoń, nie panikuj". Ale tak nisko, pod pępkiem?

Chyba pójdę się położyć...

Też tak dziś miałam i zastanawiałam się właśnie czy to możliwe. Przejrzałam temat o pierwszych ruchach a tam że większość w 16tc dopiero zaczyna coś czuć. Czasem w 13 jak kolejna ciąża. Ci nie zmienia faktu że wyczuwam kiedy coś dzieje się w jelitach. A to było inne :-)

Ja mam prenatalne dziś na 18.00. Podchodziłam do tego spokojnie ale już zaczynam sie denerwować :-)

Lucky, Karolina@ lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ