X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kto ma jeszcze dziś wizytę oprócz karmelka? Ja dziś w nocy miałam takie dziwaczne przeczucie, wstawalam ze 3 razy patrzeć czy nic mi przypadkiem nie leci... Ale jest czysto :-D nie wiem kiedy przejdzie mi ten strach.

Bardzo trzymam kciuki za karmelka.

Odpowiadając na pytanie - hihi miałam straszną ochotę. Jednak paróweczki były z zawartością 93% mięsa. Warzywka. Zjadłam jednego a drugi poszedł do brzuszka mojego męża. :P

jagood lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko agu88sia :* czuj się jak u siebie, chlebem i solą witamy,
    w brzucholu mass już solidnego groszka.
    Skąd piszesz do nas?

jeśli chodzi o wyprawkę, ja również wstrzymam się do terminu ewentualnego
    bezpiecznego porodu <3 póki co, jestem przepełniona bólem po stracie chłopaków..
    zamykam oczy, widzę ich i serce mi pęka. dzisiejszej nocy w ogóle nie dało się zasnąć, dziś dzień zombi:) Ale piąstki trzymam za dzisiejsze wizyty!!
    Miłego dnia

Lucky lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka też bym takiego hot doga zjadła :) tylko u mnie nie ma takich bułek nigdzie :/ w ogóle powiem Wam, że to pieczywo to jakieś takie nadmuchane i bez smaku.. a jak jadę do mojej mamy na wieś do lubelskiego to tam nawet drożdżówki inaczej smakują :) chlebek jest przepyszny i nie psuje się od razu :) no i te bułki jak w Twoich hot dogach :D

muminka83, Lucky lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o wyprawce, żeby nie kupować a ja w tym czasie zrobiłam zakupy na smyku :) jak zobaczyłam tą wyprzedaż nie mogłam się powstrzymać :)

Kate84, A.Kasia, Est, jagood, Lucky, Kajola, Izoleccc lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia chwal się co kupiłaś!! :)

Lucky lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. http://www.smyk.com/cool-club-opalacz-fisher-price-rozmiar-62,p1103569731,ubranka-dla-dzieci-p
    2. http://www.smyk.com/cool-club-komplet-fisher-price-rozmiar-56,p1103570418,ubranka-dla-dzieci-p
    3. http://www.smyk.com/cool-club-body-z-krotkim-rekawem-rozmiar-68,p1103568079,ubranka-dla-dzieci-p
    4. http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-62,p1103562756,ubranka-dla-dzieci-p
    5. http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-68,p1103562835,ubranka-dla-dzieci-p
    razem 115 zł :)

A.Kasia, Est, Lucky, She86, Mietka 30:), Gośśś lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Est Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) A ja się witam w 14 tygodniu i II trymestrze :) jak ten czas leci!

Ja. teeeez :-)!!!

A.Kasia, Lucky, Gośśś lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawka czekam na pewno az poznam płeć a nawet do III trymestru.
    Pod koniec roku na pewno ruszymy z mezem do Ikei po lozeczko itp.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj mnie dopadło pierwsze wymiotowanie....
    Jakaś masakra....

Lucky lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie moglam sie zwlec z lozka:/ Ciezki dzien dzis przede mna slabo i niedobrze:/ wogole popoludniami, po pracy jestem juz slaba i dom zarasta brudem, mysle czy by nie zatrudnic pomocy do sprzatania tak raz na tydzien./ raz na 2 tygodnie.

Jakby nie to ze koniec misiaca i pare rzeczy do pokonczenia w pracy, to pewnie na urlop bym sie skusila, no nic moze jakos przemecze ten dzien:/

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wybieram się na wizytę, za jakiś czas będę dzwonić i się rejestrować :)

A.Kasia, Lucky, Kajola, Karolina@, Gośśś, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Wy tu o wyprawce, żeby nie kupować a ja w tym czasie zrobiłam zakupy na smyku :) jak zobaczyłam tą wyprzedaż nie mogłam się powstrzymać :)

Asia ja w poprzedniej ciąży do II trymestru pół komody zapełniłam ;) Ale większość rzeczy oddałam siostrze po narodzinach Julianka. Jak teraz patrzę ile oni mają rzeczy to stwierdzam, że chyba nie opłaca mi się za wiele kupować bo jest tego ogrom. Siostra już mi segreguje ciuszki z których Lolo wyrósł, gorzej jak będzie dziewczyna :D Na szczęście mój siostrzeniec preferuje kolory i wzory unisex, więc większość się nada :)

Dziewczyny jeśli macie rodzinę lub przyjaciół w USA to polecam przejrzeć stronę Carter's. Ciuszki są mega ładne, świetnej jakości i w naprawdę przystępnych cenach. Szczególnie jak się trafi na promki. Bodziaki po milionie prań w stanie nienaruszonym, naprawdę się opłaca.

Est - :D rośniemy, rośniemy! Niech te 3 miesiące szybko śmigną ;)

Est, Lucky lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO jest PIĘKNE!!

ja to w sumie nie wiem czy będę się rozglądać za ciuszkami, bo mam tego pełno bo bratanicy i pozbierane po rodzinie jakieś 5 kartonów na każdy wiek...

Lucky lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Siemanko agu88sia :* czuj się jak u siebie, chlebem i solą witamy,
    w brzucholu mass już solidnego groszka.
    Skąd piszesz do nas?

jeśli chodzi o wyprawkę, ja również wstrzymam się do terminu ewentualnego
    bezpiecznego porodu <3 póki co, jestem przepełniona bólem po stracie chłopaków..
    zamykam oczy, widzę ich i serce mi pęka. dzisiejszej nocy w ogóle nie dało się zasnąć, dziś dzień zombi:) Ale piąstki trzymam za dzisiejsze wizyty!!
    Miłego dnia

Dziękuję za miłe przyjęcie :) jak matki weselne chlebem i solą witacie :D
    No szybciutko rośnie 13.08 dokładnie 2 tygodnie temu miał 0,78 cm a teraz
    2,32 cm :)

A piszę z okolic Warszawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:02

Lucky, jagood, ksanka lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja dzisiaj nie moglam sie zwlec z lozka:/ Ciezki dzien dzis przede mna slabo i niedobrze:/ wogole popoludniami, po pracy jestem juz slaba i dom zarasta brudem, mysle czy by nie zatrudnic pomocy do sprzatania tak raz na tydzien./ raz na 2 tygodnie.

Jakby nie to ze koniec misiaca i pare rzeczy do pokonczenia w pracy, to pewnie na urlop bym sie skusila, no nic moze jakos przemecze ten dzien:/

Basia mam to samo...ja nie wiem kiedy ja to wszystko popiorę i poprasuje.. zwłaszcza, że wróciłam już do pracy :(

Lucky lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia nic się nie martw, ja też zacznę kupować od niedzieli a resztę jak tylko poznam płeć. Ale rozumiem też dziewczyny, które chcą poczekać po swoich przejściach... Ale jestem pewna Kochane, że wszystko będzie dobrze :-*

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

A tymczasem jadę pofarbować włosy, bo stopy i paznokcie już zrobione hybrydy przed sobotnią imprezą Babyshower koleżanki :-D

A.Kasia, Lucky, jagood lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na pewno pozbieram po rodzinie, ale troche tez,sama kupie, bo to sama przyjemność :-)

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja z wyprawka czekam na pewno az poznam płeć a nawet do III trymestru.
    Pod koniec roku na pewno ruszymy z mezem do Ikei po lozeczko itp.

Spieszę z informacją, że łóżeczka z ikei mimo, że piękne nie mają wyjmowanych szczebelków :/ Więc jak komuś na tym zależy to niestety smuteczek :/

Lucky lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Muminka też bym takiego hot doga zjadła :) tylko u mnie nie ma takich bułek nigdzie :/ w ogóle powiem Wam, że to pieczywo to jakieś takie nadmuchane i bez smaku.. a jak jadę do mojej mamy na wieś do lubelskiego to tam nawet drożdżówki inaczej smakują :) chlebek jest przepyszny i nie psuje się od razu :) no i te bułki jak w Twoich hot dogach :D

Te bułki kupuje w Carrefour jedynie tam je znalazłam.
    Nigdzie indziej nie a i kiedyś w piekarni Rocher. Jednak nie wiem czy u was jest

Lucky lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedziecie robic Babyshower? Ja chyba nie, troche to mi sie wydaje zbyt naciagane.

Lucky, 26Asia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ