Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeżówka9 wrote:Piątek, nowego tygodnia ciąży początek dla wielu z nas, ja zaczynam 12-ty
Dzielnie trzymam się swojego postanowienia niekupowania niczego w I trymestrze, ale za 2 tyg robię zamówienie, na razie kompletuję listę
Na pierwszy ogień pójdzie Zara bo totalnie zakochałam się w paru ciuszkach. Nie tylko niemowlęcych, i tu pytanie do dziewczyn które mają już dzieci... może mnie któraś oświecić, jaki brać rozmiar tej kurtki? Chyba jakiś większy żeby była już na 2017, bo na 2016 dla niechodzącego marcowego dzieciaka to bez sensu, ale który? A ten sweterek? Jest sens kupować ten najmniejszy?
Kurtka:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-dziewczynka-%283-miesi%C4%85ce---3-lata%29/p%C5%82aszcze/gumowana-kurtka-przeciwdeszczowa-c269276p2773989.html
Sweterek:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-dziewczynka-%283-miesi%C4%85ce---3-lata%29/swetry/sweter-z-dzianiny-ze-zwierz%C4%99cym-nadrukiem-c269277p2815161.html
Acha, z racji posiadania na stanie rudego i szarego kota, mam też już wybrane grzechotki
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/
śliczne te ciuszki dla dziewczynki! ale ja raczej bede miała chłopczyka ku uciesze mężamargaret26 lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyHej i ja witam w 12 tc
witam też nowe mamusie.
Gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze a szczególnie za wizytę Karmelka.
Ja wczoraj jak wybyłam do mamy to wróciłam po 22 najedzona, zmęczona, ale zadowolona
Jeśli chodzi o wyprawkę to też nie będę się śpieszyć a poza tym sporo rzeczy przywiozę od sióstr choć mimo to też kupie kilka sama bo uwielbiam zakupy dzieciowe
łóżeczko to sama nie wiem przerabiałam drewniane przy pierwszym synku ale nie sprawdziło się u nas bo młody strasznie się rzucał i nieraz utknął z nogami w szczebelkach i było po spaniu przy drugim miałam łóżeczko turystyczne i to sprawdziło się dużo lepiej i służyło nam dłużej ale drewniane mają swój urok więc to jeszcze kwestia do przemyślenia u nas
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Jeżówka9 wrote:Robaczek, u nas to samo - chrzcin nie będzie, więc co zamiast? Nie wiemy jeszcze. Myśleliśmy właśnie o jakiejś imprezie zapoznawczej
ot tak "na powitanie nowego członka rodziny" a nie z okazji chrzcin.
u mnie w rodzinie takie powitanie nazywamy "pępkówką" i wówczas zbiera się dalsza rodzina tj wujkowie i kuzynki. Chrzciny u nas są w najbliższej rodzinie już bez kuzynów i wujków
Edit: i te pępkówki u nas są mocno zakrapianeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:59
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyRobaczek89 wrote:A ja rozważam zrobienie babyshower, ale jeszcze nie podjęłam decyzji, to i tak chyba robi się niedługo przed porodem. Zastanawiam się jaką taka impreza mogłaby mieć formułę. A zastanawiam się nad tym tak w ogóle, bo u nas nie będzie chrzcin, a fajnie byłoby poświętować ze znajomymi. Ale może lepsza impreza na wiosnę gdy dziecko się urodzi? Co sądzicie?
Każda z opcji ma swoje plusyPlusem imprezy po porodzie jest fakt, że wszyscy goście przyjdą na raz i dzięki temu nie będziesz zmęczona pojedynczymi odwiedzinami zaraz po narodzinach dziecka. A plusem babyshower jest fakt, ze pewnie dostaniesz w prezencie część wyprawki dla maluszka i będziesz wiedziała, zakup czego możesz już sobie odpuścić
My będziemy robić chrzciny ale tylko dla rodziców i rodzeństwa. -
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Mnie się podoba łóżeczko Bellamy bodajże z kolekcji Ruban. Meble tez są fajne niestety mam tak niewymiarowe poddasze że jestem zmuszona dzwonić po stolarzach by porobili meble na wymiar. Ale to plany na listopad grudzień.
Cudne te mebleCoś takiego marzy mi się w pokoiku u dziecka, ale niestety na tę chwilę nie mamy miejsca
A co do stolarza to dobry fachowiec zrobi Wam niemal identyczne ale pod wymiarMoże nawet ładniejsze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:09
Renka88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Witam się w II trymestrze wg. OM, który zaczęłam od spuszczania krwi... Nienawidzę tego, za każdym razem ten sam problem - brak krwi w moich żyłach. Na szczęście dzisiaj pobrano mi tylko 2 flakoniki, ostatnio było 6!!
U mnie chrzciny oczywiście będą, ale w gronie najbliższych osób. To i tak będzie ok. 25 ludzi. I tak mi się wydaje, że wypadną akurat na czas świąt wielkanocnychU mnie w rodzinie jest taki zwyczaj, że z wesela zostawia się karton wódki, który potem pije się na chrzcinach. Muszę sprawdzić, czy przez te 3 lata wódka nie wyparowała
Łóżeczko będę miała albo po mnie, albo po mężu. Odświeżymy je tylko na biało i będzie pikuś glancuś
Nie wiedziałam, że w Smyku są takie cudowności!! Chyba namówię męża na jakieś pierwsze zakupy z okazji rozpoczęcia II-go trymestru, bo póki co mam dwie pary skarpetek, które mąż dostał razem z testami ciążowymiA.Kasia lubi tę wiadomość
-
Hejvdziewczyny, udanych wizyt I udanego piątku.
Ja jeszcze niczego nie kupiłam i planuję nie wcześniej niż 3 trymestr. Chociaż jak patrze na temalenkie śliczne ciuszki to aż mnie korci by wyjąć kartę i poszaleć.
Co do bułeczek i chleba ja już od dłuższego czasu sama pieke, raz na tydzień, półtora. Prawdziwy chleb na zakwasie z mąki zytniej razowej. Wysiłek tylko by dokarmiac zakwas raz na 2 dni, a później to tylko wymieszać wszystko z wodą i odstawić na noc i rano upiec.
Mniej zabawy niż z naleśnikami, a smak i właściwości.... Rozumiecie blonniczek i sama natura. 2 kromki dziennie załatwiają dawkę błonnika i brak zatwardzen. Jak któraś jest z Warszawy możemy się spotkać i przekażę zakwas i przepis.
Wszyscy z mojej rodziny uwielbiają ten chleb. Ivjuz wiele osób namówiłam do pieczenia w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:22
kleo2426, Est lubią tę wiadomość
-
Mnie też kusi , żeby coś kupić, ale jeszcze za wcześnie. Dziś 10 tyg i 1 dzień. Może coś kupię po USG prenatalnym
Póki co wiele rzeczy ma mi podarować teściowa, gdyż jest opiekunką i ma tego pełno ! Często z metkami i ceną jeszcze . Namawia mnie bym w sobotę wzięła już część rzeczy , ale czy to nie zza wcześnie ?
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
A.Kasia wrote:Dzisiaj kolejny dzień wizyt więc już od rana trzymam kciuki. To też dzień decydującej wizyty Karmelka
Oby maluszek był silny i został ze swoją mamą do marca. Karmelek jesteśmy z Tobą całym sercem :*
Ja również z całych sił od rana trzymam kciuki!!!! Będzie dobrze Karmelek, musi być!!!!!
-
Rzeczywiście spoko te łóżeczka Klupś. Kasia, a Wy które macie?
Te ubranka też widziałam na stronie Smyka jakiś czas temu, mam nadzieję że 7 września poznam płeć i poszaleję
Chciałabym też kupić teraz pieluszki bambusowe i kocyk minky, tak powolutku co miesiąc coś -
nick nieaktualnyksanka wrote:Hejvdziewczyny, udanych wizyt I udanego piątku.
Ja jeszcze niczego nie kupiłam i planuję nie wcześniej niż 3 trymestr. Chociaż jak patrze na temalenkie śliczne ciuszki to aż mnie korci by wyjąć kartę i poszaleć.
Co do bułeczek i chleba ja już od dłuższego czasu sama pieke, raz na tydzień, półtora. Prawdziwy chleb na zakwasie z mąki zytniej razowej. Wysiłek tylko by dokarmiac zakwas raz na 2 dni, a później to tylko wymieszać wszystko z wodą i odstawić na noc i rano upiec.
Mniej zabawy niż z naleśnikami, a smak i właściwości.... Rozumiecie blonniczek i sama natura. 2 kromki dziennie załatwiają dawkę błonnika i brak zatwardzen. Jak któraś jest z Warszawy możemy się spotkać i przekażę zakwas i przepis.
Wszyscy z mojej rodziny uwielbiają ten chleb. Ivjuz wiele osób namówiłam do pieczenia w domu
ale bym sobie zjadła takiego dobrego chlebka -
nick nieaktualnyHej, ja rzadko pisze ale czasem podczytuje
Ja wczoraj po wizycie, najprawdopodobniej baba
zdjecia mega
jak chcecie to moge wrzucic, noo i jak ktos chce namiar do lekarza z dobrym usg to ja jestem zachwycona bo na monitorze bylo tak dokladnie ze paluszki u raczek i nozek policzylam i pokazal nam nawet pracujace zastawki serca
CO prawda prywatnie ale cena normalna.
Lekarz WAWAWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:34
Gośśś, A.Kasia, Martita88, 26Asia, Kajola, Kate84, Mietka 30:), jagood, krówka_muffka, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Hej, ja rzadko pisze ale czasem podczytuje
zdjecia mega
jak chcecie to moge wrzucic, noo i jak ktos chce namiar do lekarza z dobrym usg to ja jestem zachwycona bo na monitorze bylo tak dokladnie ze paluszki u raczek i nozek policzylam i pokazal nam nawet pracujace zastawki serca
Lekarz WAWA
Super wieści kochana dawaj fotkę lubię oglądać wszystkie maluszki
a jak się czujesz moja droga? -
nick nieaktualnyciri22 wrote:Hej, ja rzadko pisze ale czasem podczytuje
zdjecia mega
Lekarz WAWA
Ciri, jeszcze pytasz? Wstawiaj foty -
Hejka
Co do wyprawki to ja tez mam zamiar sie troche wstrzymac i ewentualnie w styczniu cos kupic... Mam troche rzeczy po Amelce, ale wiekszosc rozowych hehe :p a teraz ma byc synustrudno bedzie chodzic w rozowym
Asia sliczne te ciuszki ze smyka
Ciri gratuluje coreczkipokaz fotki
pochwal sie
Trzymam kciuki za wizytyAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyksanka wrote:Kleo jesteś z Warszawy?
Chlebek jest na prawdę mega smaczny - czasem jem tylko z masłemi zdrowy a do tego bardzo prosty do zrobienia. Wywodzi się od zakwasu Antoni z lodzi
niestety nie
jestem z Bydgoszczy gdybym była z Warszawy to już bym wpadła na śniadanko i po ten zakwas