X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, ja bym reflektowała na przepis :) Ja piekłam na ogół z tego:
    http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2008/04/mj-ulubiony-chleb.html
    Jest pyszny, ale mimo obietnic na stronie za cholerę nie przetrwa tygodnia w świeżości. No i jednak jest jasny, dobrego razowca nie udało mi się jeszcze zrobić.
    Zakwas mi spleśniał niestety, a miałam już pięcioletni... ale nastawię sobie nowy, bo to chwila roboty. Ale jakbym była przejazdem w Wawie to nie omieszkam się zgłosić po Twój ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b9e4fb44cf24143agen.jpg
    473a91ff622f10f5med.jpg

Ja zaczelam 2 trymestr dzis a nasilenie objawow mam od 2 tygodni, ale ogolnie nie moge narzekac, ale i tak jestem na zwolnieniu ze wzgledu na prace.
    Termin mam wedlug wczorajszego usg na 4 marca. :)

A.Kasia, She86, Jeżówka9, kleo2426, d'nusia, Karolina@, baassiia, 26Asia, Kajola, Mietka 30:), anie93lica, muminka83, Marlena, jagood, Kate84, krówka_muffka, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, które wpadły już w wir zakupów - na stronie FF online jest 30% zniżki na dziecięce ciuszki :D

Ciri - boski maluszek, gratuluję :) To jest nas tu kilka, które dziś weszły w II trymestr :D Mój pierwszy termin też był na 4 marca ale ja miałam owulację 2 dni wcześniej i w karcie ciąży mam wpisane 2 marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:47

saxatilia lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri wrzucaj foteczki :)

a gdzie byłaś u lekarza? :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te fotki to 3 z chyba 14 zdjec :)
    ALe te stopki to mega piekne :)
    Ja u lekarza na Madalinskiego ale nie w szpitalu a prywatnej przychodni gdzie przyjmuje doktor Gmyrek ten co w szpitalu na Madalinskiego jest dyrektorem oddzialu polozniczego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dla tych, które wpadły już w wir zakupów - na stronie FF online jest 30% zniżki na dziecięce ciuszki :D

Ciri - boski maluszek, gratuluję :) To jest nas tu kilka, które dziś weszły w II trymestr :D Mój pierwszy termin też był na 4 marca ale ja miałam owulację 2 dni wcześniej i w karcie ciąży mam wpisane 2 marca.
    Ja za to mam tydzien opoznienia bo wedlug OM to 14+0 a owulacje mialam w 22-23dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22

super jaki duży bobas :)
    fotki na tym etapie są mega :)
    dobrze że objawy nie są bardzo męczące, ja ogólnie też nie narzekam ale jednak czuję że nie jest tak jak było przed ciążą raz lepiej a raz gorzej ale idzie wytrzymać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam podobnie :) Noo fotki fajne ale jak porownalam dzis fotki dzieczyn na nfz (sama chodze na nfz a ta wizyta byla w prezencie od rodziny) albo prywatne albo z gorszym sprzetem to jestem zaskoczona tym co widzialam... naprawde zastawki serca? o.O to dla mnie hardcore...

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To mam podobnie :) Noo fotki fajne ale jak porownalam dzis fotki dzieczyn na nfz (sama chodze na nfz a ta wizyta byla w prezencie od rodziny) albo prywatne albo z gorszym sprzetem to jestem zaskoczona tym co widzialam... naprawde zastawki serca? o.O to dla mnie hardcore...

super i właśnie tą wizytę zapamiętasz na wiele wiele lat :)

ja z kolei pamiętam jak z pierwszym synem na USG poszedł pierwszy raz mój M jakoś drugi trymestr i lekarz pokazywał wszystkie części ciała i tłumaczył M wszystko po kolei to chłopina mój wyszedł w takim szoku że na korytarzu pierwsze co powiedział to było
    "tam jest naprawdę dziecko"
    śmiać mi się chce z tego do tej pory a to dziecko ma już 8 lat :P

A.Kasia, baassiia, d'nusia lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja jak pierwszy raz pojechalam w poprzedniej ciazy na polowkowe wlasnie na taki dobry sprzet to tez sie nie umialam nadziwic, ze wszystkie kosteczki bylo widac, nawet te najmniejsze... A chodzilam prywatnie do gina i on tez mial dobre usg, ale w porownaniu do tamtego to moglo sie schowac :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moj tez wczoraj byl ze mna, wiec tez byl w szoku ze to takie male i wszystko widac, lekarz tez pokolei pokazywal i opisywal kazde narzady, mielismy szczescie bo jak tylko sade wlozyl to mala spala wiec od razu fald katkowy zmierzyl (i spala z tymi nozkami w siadzie skrzyznym jak na zdjeciu) a potem zaczelam sie smiac jak sie obudzila i pokazala co robi, jak wywija jak tam sie kitlasi rozciaga i w ogole to moj z takim bananem na mordzi stal ze myslalam ze zaraz ze szczescia to zawalu dostanie :P

I sam zdecydowal ze na polowkowe tez zaplacimy i pojdziemy razem zeby moc tak obejrzec dokladnie :)
    Najlepiej ze spi jak mamusia, dokladnie jaj ja, z reka w "majtkach" a druga przy uchu :P

kleo2426, ksanka, jagood lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri śliczny maluszek !! te nóżki :) nie mogę się nadziwić jak te dzieci szybko rosną :)

Ja też znalazłam wymarzone łóżeczko, w pamiętniku jednej z dziewczyn, ale nie wiem co to za firma i gdzie mogę je kupić ;(
    c9dcaff091c6b5fdmed.jpg
    może widziałyście gdzieś takie łóżeczko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 11:13

anie93lica lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Ciri ja jak pierwszy raz pojechalam w poprzedniej ciazy na polowkowe wlasnie na taki dobry sprzet to tez sie nie umialam nadziwic, ze wszystkie kosteczki bylo widac, nawet te najmniejsze... A chodzilam prywatnie do gina i on tez mial dobre usg, ale w porownaniu do tamtego to moglo sie schowac :P
    Noo a powiem Ci ze duzo nie zaplacilam jakos, bo sama wizyta w tej placowce 150zl, a z usg 200. DO tego fajnie facet mowil, bo powiedzial mi konflikcie serologicznym bo u nas moze wystapic, mowil jakie badania mozna zrobic, o zastrzykach i cenach ale nie namawial, mowil jakie jest ryzyko i wszystko do przemyslenia dla nas wiec o tyle spoko ze nie bylo, zrobcie badanie krwi to 300zl a potem zastrzyk 500 tylko powiezial ze ryzyko u nas wystapienia to 1-2% i jak chcemy jest taka a taka mozliwosc... Wiec fajnie poza usg zbadal mnie wiec w Luxmedzie u tego samego goscia w cenie 200zl bym miala samo usg a tu pelna rozmowa (wizyta) plus usg.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny dzisiuś :-) A ja właśnie siedzę w gabinecie taty bo jego sekretarka ma wolne, i mam sprzedawać leki... Może coś dla zwierzaka? :-D

kleo2426 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 witam, piekny dzidzius:) a mama to chyba fanka Wiedźmina ;)))

Gratuluje udanych wizyt i pieknych zdjec usg i trzymam kciuki za kolejne spotkania z dzidziusiami. Sama nie moge sie juz doczekac 9 wrzesnia ;))) chyba to jeszcze bedzie za wczesnie na prenatalne po wypadnie w 11 tyg, ale może kruszyna bedzie na tyle duza ze uda sie zrobic...

Sciskam cieplutko Marcowki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:45

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne są Wasze Maleństwa w brzuszku <3

Ja przesyłam mój brzuchol , który od 4 dni mi wyskoczył jak szaloooony :D

11910978_10205193476138115_411910729_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 11:22

Kajola, Karolina@, 26Asia, Renka88, paola87, A.Kasia, kleo2426, aaagaaatka, saxatilia, aleksandrazz, She86, ksanka, wiewiórka17, anie93lica, Mietka 30:), agu88sia, muminka83, Gośśś, d'nusia, Marlena, arien, Kate84, Est, krówka_muffka, domiii, Karka, Vincent, edyś, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Ciri22 witam, piekny dzidzius:) a mama to chyba fanka Wiedźmina ;)))

Gratuluje udanych wizyt i pieknych zdjec usg i trzymam kciuki za kolejne spotkania z dzidziusiami. Sama nie moge sie juz doczekac 9 wrzesnia ;))) chyba to jeszcze bedzie za wczesnie na prenatalne po wypadnie w 11 tyg, ale może dzidzius bedzie na tyle duzy ze uda sie zrobic...

Sciskam cieplutko Marcowki;)

Ta wiedzmin :D Straszylam faceta ze jak bedzie chlopak nazwe go Geralt :P
    A co do usg wszystko zalezy od wielkosci wiem ze np u mojej cioci w styczniu ze mimo ze przyszla w terminie prenatalnego to ja odeslal bo mala byla za mala, musiala za tydzien dopiero przyjsc

• Kajola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri cudowny bobasek :-)

Magda lena ja też już chcę taki brzuszek, widać, że mieszka w nim dzidzia ;-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - brzuszek mega, na prawdę!!

Ja dzisiaj kupiłam w Biedrze pierwszy produkt dla bobasa tzn. proszek Lovela. Zdecydowałam się póki co na wersję "do białego", ale nie wiem czy nie kupię jeszcze wersji "do koloru". Porównywałam ceny z innymi sklepami i jest dość atrakcyjna :)

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,10032,name,proszek-do-prania-lovela-3-6-kg

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie taki:

b8ce041f511d235cmed.jpg

Ale wczesniej mialam wiekszy, w ogole od poczatku ciazy schudlam 6kg ale to dobrze bo mam nadwage...

Magda lena, kleo2426, She86, wiewiórka17, Mietka 30:), muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ