X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Witamy Madzik ;) skąd jesteś? :)
    Ja jestem z Lubelskiego tak jak Kasia :-) termin mam na 18 marca ;-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Madzik, witaj u marcowek, mamus którym bociany przyniosą wiosenne prezenty

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniowe bobasy mają dwa wątki chyba pozarly się na poważnie są Żmije i szczęścia :p obyśmy się nigdy nie poklocily przez różnice zdań!!!

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki Wam życzę i uciekam spać. Do jutra :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc i również kolorowych snów :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien ja chyba też bym miała wysokie ciśnienie w takiej sytuacji :-( przykre gdy w tak ważnym momencie takie coś eh, szczerze chyba też pojechała bym jeszcze gdzieś indziej...

Madzik Witamy :-)

Gratuluję udanych wizyt!

Dziewczyny są takie wyprzedaże na stronie smyka, normalnie zakochałam się w połowie ciuszków :-D dlaczego ja jeszcze nie znam płci...

Ale dziś zaktualizowałam swoją listę wyprawkową i w niedziele uderzam na targi w sklepie :-)

Dziś miałam ciężki dzień, ok popołudnia znów zaczęło mnie mdlić, słabo mi było... A milion zadań od szefowej. Dopiero niedawno skończyłam i uciekam spać. Dobranoc Kochane :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien- współczuję nerwów. Oby za tydzień obyło się już bez komplikacji sprzętowych bo z maluchem na pewno jest wszystko ok :)

Ja mam wizytę u mojej gin jutro na 13 30 i po raz pierwszy idzie ze mną mąż więc trzymajcie kciuki, żeby mi gdzieś tam nie padł w gabinecie z wrażenia :)

Spokojnej nocy wszystkim.

Kajola, A.Kasia, jagood, Est lubią tę wiadomość

• polin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kładę się spać -nie lubię tak bez męża :(

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dniu pełnym wrażeń melduje się tylko powiedzieć dobranoc, bo na nic innego nie mam już siły.
    Aha, gratulacje dla wszystkich które już po usg zobaczyly swojego zdrowego szkraba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 23:50

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• annak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzik!

Na pewno szybko się tu zaaklimatyzujesz i będziesz się czuła jak u siebie. W ogóle się nie obawiaj o "doklejenie" do tego marcowego grona. Tu się produkuje jakiś milion postów dziennie, więc jak wpadniesz w ten rytm, to szybko się ze wszystkimi poznasz.

Poza tym, każdy czuje się tu jak u siebie. Najlepszy przykład to ja, aktualnie-chwilowo-przejściowo-nie-oczekująca-mama. Ale ciągle tu jestem i jakoś nie mogę się odłączyć. Marcówkowy wątek na forum uzależnia. Wkrótce i Ty zaznasz na pewno tego objawu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 00:08

Est lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Wróćiłam...jestem...nawet nie wiem jak to nazwać. Wychodząc się poryczałam. Nie miałam usg bo sprzęt się popsuł...więc pierwsze moje usg to badanie prenatalne za tydzien w czwartek. Z badania klasycznego ginekologicznego wszystko ok. I tyle wiem :/ :(

Badania wszystkie ok, tylko wysokie ciśnienie 130/80 i zaniepokoiło to doktora, ale zmierzył mi już jak powiedział, że nie bedzie usg więc akurat się powtrzymywałam, żeby nie wybuchnąć płaczem i może dlatego takie wysokie bylo.

Arienku,
    No szlag by to trafił. Pech straszny. Ale wiesz, jak to jest, te wszystkie rozbite szklanki, itd. To zawsze na szczęście. Więc na pewno tak samo jest u Ciebie. I będzie dobra anegdota do opowiadania dziecku ("wiesz, jak poszłam Cię pierwszy raz zobaczyć, to aż się USG zepsuło z wrażenia", czy coś w tym stylu).
    Kochana, czwartek niedaleko. Ale jeśli miałabyś się denerwować i spinać, to - tak jak mówiłaś - po prostu podejdź gdzieś prywatnie i podejrzyj malucha. Ja jestem zwolenniczką podejścia, wedle którego oczekująca mama powinna w miarę możliwości zapewniać sobie spokój ducha.

jagood lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj w 12 tc !

A.Kasia, She86, Kokaina, jagood, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) A ja się witam w 14 tygodniu i II trymestrze :) jak ten czas leci!

She86, Kokaina, jagood, Kajola, Kate84, Renka88, Est, Karolina@, Karka, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że drugi trymestr leci szybciutko :) bo zaczyna się przygotowywać wyprawkę :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    myślę, że drugi trymestr leci szybciutko :) bo zaczyna się przygotowywać wyprawkę :)

Hej dziewczyny :)
    Myślicie że na wyprawkę przyszedł już czas? Ja wstępnie planowałam zacząć przygotowania pod koniec II trymestru, nie będzie za późno? Jasne, chciałabym wcześniej, ale tak strasznie się boję zapeszyc...boję się o tą ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 07:48

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie marcowe mamusię i dołączam do Waszego forum :)
    Proszę mnie dopisać na listę z terminem 31.03.2016.
    Do tej pory byłam w kwietniówkach ale wczoraj lekarz do karty ciąży wpisał taką datę więc tego się trzymam :)

Moje szczęście ma już 2,32 cm <3 <3 <3 Widać zalążki rączek, nóżek i wielką główkę :) Serduszko bije mocno ;) Karta ciąży założona następna wizyta ustalona na 24.09 3 dni przed naszą pierwszą rocznicą ślubu <3

Pozdrawiam i życzę miłego dnia u mnie od wczoraj remont kuchni ;(
    Ale z drugiej strony spoko lodówkę mam w pokoju więc szybko zaspokajam zachcianki ;)

A.Kasia, jagood, Kajola, Est, d'nusia, Karolina@, Mietka 30:), Gośśś, Karka, krówka_muffka, Izoleccc, edyś lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kolejny dzień wizyt więc już od rana trzymam kciuki. To też dzień decydującej wizyty Karmelka :/ Oby maluszek był silny i został ze swoją mamą do marca. Karmelek jesteśmy z Tobą całym sercem :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Myślicie że na wyprawkę przyszedł już czas? Ja wstępnie planowałam zacząć przygotowania pod koniec II trymestru, nie będzie za późno? Jasne, chciałabym wcześniej, ale tak strasznie się boję zapeszyc...boję się o tą ciążę.

Ja w ogóle nie planuję nic kupować zanim wejdę w tydzień ciąży, w którym przy ewentualnym porodzie mój maluszek miałby realną szansę przetrwać. Też się boję. Ale aby wejdę w III trymestr i bój się rachunku bankowy bo wyczyszczę Cię do zera ;)

agu88sia- Cześć :) miło że do nas dołączyłaś :)

agu88sia, Kokaina lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    kładę się spać -nie lubię tak bez męża :(

ja też nie lubię :(

a za mną właśnie 5 samotnych nocy i jeszcze 2 przede mną :]

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma jeszcze dziś wizytę oprócz karmelka? Ja dziś w nocy miałam takie dziwaczne przeczucie, wstawalam ze 3 razy patrzeć czy nic mi przypadkiem nie leci... Ale jest czysto :-D nie wiem kiedy przejdzie mi ten strach.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ