X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien co u ciebie, jak dzidzia

A.Kasia, jagood lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróćiłam...jestem...nawet nie wiem jak to nazwać. Wychodząc się poryczałam. Nie miałam usg bo sprzęt się popsuł...więc pierwsze moje usg to badanie prenatalne za tydzien w czwartek. Z badania klasycznego ginekologicznego wszystko ok. I tyle wiem :/ :(

Badania wszystkie ok, tylko wysokie ciśnienie 130/80 i zaniepokoiło to doktora, ale zmierzył mi już jak powiedział, że nie bedzie usg więc akurat się powtrzymywałam, żeby nie wybuchnąć płaczem i może dlatego takie wysokie bylo.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, ja mam syndrom białego fartucha. Zawsze jak gin mierzył mi cisnienie mialam 136/85 itp lekarza też to zaniepokoilo i wysłał mnie na przymusowy odpoczynek i bym robiła pomiary chociaż 4 razy dziennie. I jak mierze w domu to cisnienie nie przekracza 120/ 75 tylko puls mam powyżej 90. Ciekawe co na to powie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja tez mialam dzisiaj wysokie ciśnienie, moze to ta pogoda..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, ja mam syndrom białego fartucha. Zawsze jak gin mierzył mi cisnienie mialam 136/85 itp lekarza też to zaniepokoilo i wysłał mnie na przymusowy odpoczynek i bym robiła pomiary chociaż 4 razy dziennie. I jak mierze w domu to cisnienie nie przekracza 120/ 75 tylko puls mam powyżej 90. Ciekawe co na to powie. Także nie martw się tylko sama się poobserwuj i próbuj pomarzyć cisnienie. Może masz tak jak ja

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Wróćiłam...jestem...nawet nie wiem jak to nazwać. Wychodząc się poryczałam. Nie miałam usg bo sprzęt się popsuł...więc pierwsze moje usg to badanie prenatalne za tydzien w czwartek. Z badania klasycznego ginekologicznego wszystko ok. I tyle wiem :/ :(

Badania wszystkie ok, tylko wysokie ciśnienie 130/80 i zaniepokoiło to doktora, ale zmierzył mi już jak powiedział, że nie bedzie usg więc akurat się powtrzymywałam, żeby nie wybuchnąć płaczem i może dlatego takie wysokie bylo.

Ech :/ Przykro mi kochana bo na pewno jesteś mega rozczarowana. Do czwartku jeszcze tylko kilka dni, szybko zleci.

Dobrze, że w badaniu ginekologicznym wszystko gra. A ciśnieniem się nie przejmuj, jakby mnie tak załatwili po całym dniu czekania to bym się na bank rozryczała ze złości i zawodu.

• Est Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy widzialtscie, kwietniowki się chyba poprztykaly, no jest nowy wątek lub nazwa wątku zmieniona.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, coz za zlosliwosc rzeczy martwych :/ pozostaje mi trzymac kciuki zeby za tydzien otrzymala tyle pozytywnych wiadomosci, zeby cisnienie poza skale wyszlo z radosci ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia przyjmij zaproszenie, pisałyśmy wczesniej ale z innego nicku ;)
    Można się jeszcze przyłączyc ? ;-)

Est lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    A.Kasia przyjmij zaproszenie, pisałyśmy wczesniej ale z innego nicku ;)
    Można się jeszcze przyłączyc ? ;-)

Madzik, a z jakiego nicku? Sorry, że pytam ale po przebojach z Dżejzi aż się boję zaproszeń przyjmować ;)

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

dzidzia ma się dobrze, a to najważniejsze Kochana
    kontroluj rzeczywiście ciśnienie, ale ono takie złe nie jest:*
    dni do czwartku będę razem z Tobą odliczala, na którą godz masz wizytę?

do czterech razy sztuka.
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwile byly kwietniowe jadowite zmije hihi :D

She86 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem z Lubelskiego, przypomnisz sobie ;) pisalyśmy o lekarzach z luxmedu, pryszczach itp ;D Nicku nie chciałabym podawac publicznie po prostu po to go zmieniłam żeby "zniknac" ;) Spokojnie, nie jestem żadnym Dzjezi ;)
    Na tym wątku nigdy nie pisałam jako na forum ;) Dopiero teraz zaczełam ;) pisałysmy tylko prywatne wiadomosci ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood, na szczęscie na 10. Ale zastanawiamy się z mężem czy by jutro nie pojechać i prywatnie nie zrobić...tak dla spokojności...

Madzik90, jagood lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    jagood, na szczęscie na 10. Ale zastanawiamy się z mężem czy by jutro nie pojechać i prywatnie nie zrobić...tak dla spokojności...
    Arien podczytuję od jakiegoś czasu wasz wątek i czytałam, ze masz problem z lękiem. Nie jesteś sama, ja tez się z tym użeram.
    Nie wiem czy jakos sie do was "dokleję" tutaj bo wszystkie juz dobrze się znacie ;-)

muminka83 lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madzia :) Fajnie Cię tu widzieć! Nic się nie martw, my tu mamy otwarte ramiona dla nowych marcówek i nie tylko :D

Arien- ja pewnie bym tak zrobiła jak piszesz i bym poszła prywatnie :) Spokojna "ciężarówka" to spokojne dziecko :D

muminka83 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien jeśli usg ciebie uspokoi to zamów gdzieś wizytę wcześniejszą, usg to np w Warszawie od 160 do 250, albo jedz gdzieś na IP i ściema że cis się działo.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu sie zdecydowałam wczesniej tylko podczytywalam :) i juz tak mniej wiecej kojarzę wasze historie :)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Na chwile byly kwietniowe jadowite zmije hihi :D

O losie, hehehe :D To teraz aż się dziwnie czuję, że u nas tak spokojnie :P Jesteśmy jakieś dziwne :P

Martita88, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Madzik ;) skąd jesteś? :)

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ