Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
roletka wrote:Gośśś w mało którym szpitalu puszczają, mam blisko do Zabrza a tam stawiają na poród rodzinny nawet przy cc, jak dotrwam do donoszonej ciąży to tam chce iść a jak wcześniej się coś zacznie to teraz szukam właśnie najlepszej neonatologii w okolicy bo przy bliźniakach raczej do 37tc nie dotrwam
Ja też będę rodzić w Zabrzu. Będę mieć cesarkę w połowie marca więc może się zobaczymy -
Hej, dziewczyny, tak jak mowilyscie wszystko jest ok. Dodatkowo dziś mialam właściwe genetyczne. W końcu wszystko zobaczyłam i usłyszałam. Dzidzius miał generalnie wszystko z tyłu
i chwilę zajęło lekarzowi by chciał dzidzius współpracować. Ogólnie wszystko bardzo dobrze, wszystkie organy ładnie widoczne. Przepływy prawidlowe, Nt w 13t3d 2 mm, wzrost 72.2mm acha i na 80 proc, córcia,bo płeć była pozioma, chyba że coś się jeszcze podniesie. Niestety nie ma ładnego zdjęcia. Chociaż filmik z badania super. Na badanie pojechałam z teściowa, kobieta też to przeżyła niesamowicie bo wszystko widziała na monitorze, później pojechaliśmy na lody i ciacha i zakończyliśmy wspólnymi zakupami bielizny.
Także dzień jest u mnie mega pozytywny. A teraz robię nasza fioletowa pomidorowad'nusia, baassiia, Martita88, edyś, Kajola, Renka88, krówka_muffka, She86, Gośśś, roletka, Karka, skowroneczka87, Karolina@, Est, A.Kasia, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:), aaagaaatka lubią tę wiadomość
-
Muminka wątpię żebym do marca dotrzymała
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Karka wrote:Ja chcę tylko to trzecie badanie prenatalne zrobić w 3D ze względu na pamiątkę
Obiecałam to sobie.
Super, że będziesz na zwolnieniu - odpoczniesz i zrelaksujesz sięJa się lenię od początku, w sumie to w większości śpię... Nie mogłam sobie pozwolić w tej pracy latać w ciąży. Odpoczywam po pracy 8 letniej, w większości pokrywanej ze studiami(w sensie praca non stop podczas studiów dziennych). Zresztą się już wypaliłam i zamierzam potem szukać innej pracy.
Jeju ja nie dokształcona jestem, jakie 3
prenatalne. To ile ich się robi, ja się zapisałam na papa ale myślę że może samo usg bez krwi, zagmatwane zagmatwane to dla mnie wszystko -
Malwa85 wrote:Jeju ja nie dokształcona jestem, jakie 3
prenatalne. To ile ich się robi, ja się zapisałam na papa ale myślę że może samo usg bez krwi, zagmatwane zagmatwane to dla mnie wszystko
2 powinno się, 3 nie, ja chcę, dlatego zrobię
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
arien wrote:ksanka, gratuluje! Masz już kawał szczęścia
żadne tam groszki
Ja się zbieram, trzymajcie kciukipapa
Daj znać bo inaczej będę już tylko leżała z nogami w górę i palcami w garsciachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:05
-
Malwa bo w ciazy sa trzy podstawowe usg miedzy 11tyg a 13tyg, pozniej miedzy 18tyg a 22 tyg tzw polowkowe i jeszcze ok 30tyg i to sa najwazniejsze badania, nawet jak chodzisz na nfz to czesto lekarze tylko te usg robia
moze je robic twoj lekarz prowadzacy, a mozesz tez isc do specjalisty ktory ma lepszy sprzet...
Arien trzymam kciuki
Muminkamusisz ochote robic
ej no
A.Kasia, Malwa85 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]