X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Love_life piękna dzidzia z profilu, te zdjęcia są już b dokładne,
    można dostrzec już pewne podobieństwa<3

a czy prawdą jest, że najbardziej prawdopodobny termin, to ten z pierwszych wizyt i pomiarów?
    mamy, które już rodziły.Rodzilyscie w terminie?

U mnie porod byl co do dnia. Wyliczony na 10 lipca i dokladnie 10 lipca synus przyszedl na swiat:-)

jagood lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    No szok ze jeszcze nóżki do tego a jakie długie nogi ma, padlam jak je zobaczylam :) w ogóle to badanie trwało godzinę czasu bo malec wiercil się :) stwierdziliśmy ze płeć będzie niespodzianka chociaż ciekawość mnie zżera a Wy chcecie znac?

Tak, my chcemy znac, chcemy przygotowac wczesniej pokoik, ubranka itp.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    jak się czujesz? podjęłas decyzję o szwie, do którego tygodnia czekasz?:*

Witaj kochana, w piątek idę do lekarza na kontrolną wizytę i podejmę z nim ten temat, myślę,że nie w tą a może w przyszłą założy- zobaczymy co on mi powie i kiedy najlepiej założyć,a Ty co myślisz??

jagood lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie kupie w kolorze żółtym i szarym ogóle w takich uniwersalnych kolorach.

She86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    No szok ze jeszcze nóżki do tego a jakie długie nogi ma, padlam jak je zobaczylam :) w ogóle to badanie trwało godzinę czasu bo malec wiercil się :) stwierdziliśmy ze płeć będzie niespodzianka chociaż ciekawość mnie zżera a Wy chcecie znac?
    My chcemy bardzo znać pleć już w sumie się doczekać nie mogę i chciałabym do brzuszka po imieniu mówić:) No i teściowie mają 5 wnuków żadnej wnuczki a moja mama zostanie pierwszy raz babcią :) Więc fajnie by było powiedzieć w prezencie na Boże Narodzenie :D

Love_life, krówka_muffka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life - my raczej nie braliśmy opcji /niespodzianki przy porodzie/ pod uwagę. Przynajmniej do tej pory bo nie wiem co mi czy mojemu mężowi może odwalić później ;) W każdym razie mam przekonanie graniczące z pewnością, że będzie dziewczynka i będę autentycznie zaskoczona jeśli lekarz powie inaczej.

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Witaj kochana, w piątek idę do lekarza na kontrolną wizytę i podejmę z nim ten temat, myślę,że nie w tą a może w przyszłą założy- zobaczymy co on mi powie i kiedy najlepiej założyć,a Ty co myślisz??

acha, dobrze.to czekam na informacje od Ciebie:* na którą masz wizytę w pt?
    ja będę na wizycie kontrolnej dzień wcześniej,jeden i drugi lekarz mówi mi,że najlepszy czas na szew to 13, 14 tydzień.
    A ciekawa byłam jakie zdanie ma Twój lekarz.
    No nic.. musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość- super moc 8)

do czterech razy sztuka.
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam że dziewczynka ale brzuszek mam taką jakby piłeczke wiec kto wie :)

• Est Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love, ja wiem, ze mozna kupic neutralne ale sa takie slodkie ubranka tylko dla dziewczynek lub tylko dla chłopców, ze nie odmowie sobie tej przyjemnosci :-) Ale oczywiście kazdy robi jak uwaza.

Love_life lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest podział, Love_life:) mój mąż omc nie może doczekać się poznania płci,
    a ja chciałabym poczekać do końca=)

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii ubranek to tak jak Love_life preferuję unisex, a nawet jak będzie córa to i tak dostanie ubranka po moim siostrzeńcu ;) Myślę, że będzie jej wszystko jedno byle było ciepłe i wygodne :D

jagood, Martita88, Love_life, arien lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    u nas jest podział, Love_life:) mój mąż omc nie może doczekać się poznania płci,
    a ja chciałabym poczekać do końca=)

Mnie mąż przekonał ;)

jagood lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka, słuchajcie od dwóch dni brzuch boli mnie tak jakby na okres, miała tak któraś?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak że w podbrzuszu "przelewa się" Wam? Na początku myślałam, że to jelitka, ale to nie tak samo :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    A propos przelewania, to ja chciałam powiedzieć, że dziś znów byłam na imprezie (urodziny sąsiadki) i znów piłam zdrowie moich super marcowych mamusiek oraz ich zabrzuszkowanych pociech.
    Jak tak dalej pójdzie, to Wy i Wasze dzieciaki będziecie wzorcowo zdrowe, a ciotka Anka skończy ze zdezelowaną wątrobą.

Ściskam Was.

PS. Strasznie mi się nie chciało iść na tę imprezę, bo przez cały dzień miałam dołek i popłakiwałam. Ale potem stwierdziłam, że może to mnie rozluźni i pomoże. I miałam rację.
    Jak będzie jutro, zobaczymy, ale Wy macie być okazami szczęścia.

Est, Karka, Magda lena, Marlena, Love_life, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w pierwszym dniu 11 tygodnia ciąży.
    Piersi bolą mnie jak cholera.
    Nie mogę spać. Zostało 8 dni do badań prenatalnych. Chyba zwariuje.

Love_life, d'nusia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    acha, dobrze.to czekam na informacje od Ciebie:* na którą masz wizytę w pt?
    ja będę na wizycie kontrolnej dzień wcześniej,jeden i drugi lekarz mówi mi,że najlepszy czas na szew to 13, 14 tydzień.
    A ciekawa byłam jakie zdanie ma Twój lekarz.
    No nic.. musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość- super moc 8)

Nie wiem jeszcze na którą mam wizytę, bo lekarz z urlopu wraca, więc dopiero w piątek będę dzwonić.No w piątek ja mam 14 tydzień, mój lekarz mówił że rekordzistka-to zakładał jej w 24 tygodniu, ale to pewnie ostatnia szansa, ja myślę sobie,że u mnie to będzie jakiś 17 tydzień, jak będzie zakładał. Jeszcze właśnie muszę o doświadczeniach dziewczyn ze szwem poczytać jak to się sprawdza, mój lekarz mówi,że to najlepsze rozwiązanie. Dzisiaj w ogóle wstałam a czuję się jakbym nic nie spała, głowa ciężka, oczy szczypiące, ogólnie do bani :/

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Witam was w pierwszym dniu 11 tygodnia ciąży.
    Piersi bolą mnie jak cholera.
    Nie mogę spać. Zostało 8 dni do badań prenatalnych. Chyba zwariuje.

Witaj muminko w niedzielny poranek:)
    Popatrz, a mnie przestały boleć właśnie coś koło 11 tygodnia, w ogóle ich nie czuję i jestem mega szczęśliwa, bo okrutnie mnie bolały, także może wkrótce Twoje też odpuszczą.
    Na badaniach będzie wszystko dobrze:*

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Hej Słoneczka, słuchajcie od dwóch dni brzuch boli mnie tak jakby na okres, miała tak któraś?

Może pobolewać, tylko nie silnie, ja czasami mam takie pobolewania w podbrzuszu, lekarz twierdzi,że macica się rozciąga i to stąd te pobolewania. A jeśli czujesz że za mocno możesz wziąć nospę.

anie93lica lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też koniecznie chce poznać płeć :) pomoże mi to w skompletowaniu wyprawki.

Co prawda pokój mysle zrobić w neutralnych kolorach, tak jak love_life szaro-żółtych i białe mebelki :)
    A wczoraj na domo+ w programie podzielić M2 urządzali właśnie pokój dziecku w kolorach żółto-szarych

Nie czuję objawów ciąży w ostatnich dniach, zaczynam się niepokoić :(
    Na dodatek wczoraj miałam grilla osiedlowego i sąsiedzi dowiedzieli się że jestem w ciąży

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ