Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
jagood wrote:Love_life piękna dzidzia z profilu, te zdjęcia są już b dokładne,
można dostrzec już pewne podobieństwa<3
a czy prawdą jest, że najbardziej prawdopodobny termin, to ten z pierwszych wizyt i pomiarów?
mamy, które już rodziły.Rodzilyscie w terminie?
U mnie porod byl co do dnia. Wyliczony na 10 lipca i dokladnie 10 lipca synus przyszedl na swiat:-)jagood lubi tę wiadomość
-
Love_life wrote:No szok ze jeszcze nóżki do tego a jakie długie nogi ma, padlam jak je zobaczylam
w ogóle to badanie trwało godzinę czasu bo malec wiercil się
stwierdziliśmy ze płeć będzie niespodzianka chociaż ciekawość mnie zżera a Wy chcecie znac?
Tak, my chcemy znac, chcemy przygotowac wczesniej pokoik, ubranka itp.
-
jagood wrote:jak się czujesz? podjęłas decyzję o szwie, do którego tygodnia czekasz?:*
Witaj kochana, w piątek idę do lekarza na kontrolną wizytę i podejmę z nim ten temat, myślę,że nie w tą a może w przyszłą założy- zobaczymy co on mi powie i kiedy najlepiej założyć,a Ty co myślisz??jagood lubi tę wiadomość
-
Love_life wrote:No szok ze jeszcze nóżki do tego a jakie długie nogi ma, padlam jak je zobaczylam
w ogóle to badanie trwało godzinę czasu bo malec wiercil się
stwierdziliśmy ze płeć będzie niespodzianka chociaż ciekawość mnie zżera a Wy chcecie znac?
No i teściowie mają 5 wnuków żadnej wnuczki a moja mama zostanie pierwszy raz babcią
Więc fajnie by było powiedzieć w prezencie na Boże Narodzenie
Love_life, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLove_life - my raczej nie braliśmy opcji /niespodzianki przy porodzie/ pod uwagę. Przynajmniej do tej pory bo nie wiem co mi czy mojemu mężowi może odwalić później
W każdym razie mam przekonanie graniczące z pewnością, że będzie dziewczynka i będę autentycznie zaskoczona jeśli lekarz powie inaczej.
-
krówka_muffka wrote:Witaj kochana, w piątek idę do lekarza na kontrolną wizytę i podejmę z nim ten temat, myślę,że nie w tą a może w przyszłą założy- zobaczymy co on mi powie i kiedy najlepiej założyć,a Ty co myślisz??
acha, dobrze.to czekam na informacje od Ciebie:* na którą masz wizytę w pt?
ja będę na wizycie kontrolnej dzień wcześniej,jeden i drugi lekarz mówi mi,że najlepszy czas na szew to 13, 14 tydzień.
A ciekawa byłam jakie zdanie ma Twój lekarz.
No nic.. musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość- super moc
do czterech razy sztuka. -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki,
A propos przelewania, to ja chciałam powiedzieć, że dziś znów byłam na imprezie (urodziny sąsiadki) i znów piłam zdrowie moich super marcowych mamusiek oraz ich zabrzuszkowanych pociech.
Jak tak dalej pójdzie, to Wy i Wasze dzieciaki będziecie wzorcowo zdrowe, a ciotka Anka skończy ze zdezelowaną wątrobą.
Ściskam Was.
PS. Strasznie mi się nie chciało iść na tę imprezę, bo przez cały dzień miałam dołek i popłakiwałam. Ale potem stwierdziłam, że może to mnie rozluźni i pomoże. I miałam rację.
Jak będzie jutro, zobaczymy, ale Wy macie być okazami szczęścia.Est, Karka, Magda lena, Marlena, Love_life, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
jagood wrote:acha, dobrze.to czekam na informacje od Ciebie:* na którą masz wizytę w pt?
ja będę na wizycie kontrolnej dzień wcześniej,jeden i drugi lekarz mówi mi,że najlepszy czas na szew to 13, 14 tydzień.
A ciekawa byłam jakie zdanie ma Twój lekarz.
No nic.. musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość- super moc
Nie wiem jeszcze na którą mam wizytę, bo lekarz z urlopu wraca, więc dopiero w piątek będę dzwonić.No w piątek ja mam 14 tydzień, mój lekarz mówił że rekordzistka-to zakładał jej w 24 tygodniu, ale to pewnie ostatnia szansa, ja myślę sobie,że u mnie to będzie jakiś 17 tydzień, jak będzie zakładał. Jeszcze właśnie muszę o doświadczeniach dziewczyn ze szwem poczytać jak to się sprawdza, mój lekarz mówi,że to najlepsze rozwiązanie. Dzisiaj w ogóle wstałam a czuję się jakbym nic nie spała, głowa ciężka, oczy szczypiące, ogólnie do bani
-
muminka83 wrote:Witam was w pierwszym dniu 11 tygodnia ciąży.
Piersi bolą mnie jak cholera.
Nie mogę spać. Zostało 8 dni do badań prenatalnych. Chyba zwariuje.
Witaj muminko w niedzielny poranek:)
Popatrz, a mnie przestały boleć właśnie coś koło 11 tygodnia, w ogóle ich nie czuję i jestem mega szczęśliwa, bo okrutnie mnie bolały, także może wkrótce Twoje też odpuszczą.
Na badaniach będzie wszystko dobrze:*
-
anie93lica wrote:Hej Słoneczka, słuchajcie od dwóch dni brzuch boli mnie tak jakby na okres, miała tak któraś?
Może pobolewać, tylko nie silnie, ja czasami mam takie pobolewania w podbrzuszu, lekarz twierdzi,że macica się rozciąga i to stąd te pobolewania. A jeśli czujesz że za mocno możesz wziąć nospę.anie93lica lubi tę wiadomość
-
Ja też koniecznie chce poznać płeć
pomoże mi to w skompletowaniu wyprawki.
Co prawda pokój mysle zrobić w neutralnych kolorach, tak jak love_life szaro-żółtych i białe mebelki
A wczoraj na domo+ w programie podzielić M2 urządzali właśnie pokój dziecku w kolorach żółto-szarych
Nie czuję objawów ciąży w ostatnich dniach, zaczynam się niepokoić
Na dodatek wczoraj miałam grilla osiedlowego i sąsiedzi dowiedzieli się że jestem w ciążyLove_life lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016