Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Love_life piękna dzidzia z profilu, te zdjęcia są już b dokładne,
    można dostrzec już pewne podobieństwa<3

a czy prawdą jest, że najbardziej prawdopodobny termin, to ten z pierwszych wizyt i pomiarów?
    mamy, które już rodziły.Rodzilyscie w terminie?

U mnie porod byl co do dnia. Wyliczony na 10 lipca i dokladnie 10 lipca synus przyszedl na swiat:-)

jagood lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    No szok ze jeszcze nóżki do tego a jakie długie nogi ma, padlam jak je zobaczylam :) w ogóle to badanie trwało godzinę czasu bo malec wiercil się :) stwierdziliśmy ze płeć będzie niespodzianka chociaż ciekawość mnie zżera a Wy chcecie znac?

Tak, my chcemy znac, chcemy przygotowac wczesniej pokoik, ubranka itp.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    jak się czujesz? podjęłas decyzję o szwie, do którego tygodnia czekasz?:*

Witaj kochana, w piątek idę do lekarza na kontrolną wizytę i podejmę z nim ten temat, myślę,że nie w tą a może w przyszłą założy- zobaczymy co on mi powie i kiedy najlepiej założyć,a Ty co myślisz??

jagood lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie kupie w kolorze żółtym i szarym ogóle w takich uniwersalnych kolorach.

She86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    No szok ze jeszcze nóżki do tego a jakie długie nogi ma, padlam jak je zobaczylam :) w ogóle to badanie trwało godzinę czasu bo malec wiercil się :) stwierdziliśmy ze płeć będzie niespodzianka chociaż ciekawość mnie zżera a Wy chcecie znac?
    My chcemy bardzo znać pleć już w sumie się doczekać nie mogę i chciałabym do brzuszka po imieniu mówić:) No i teściowie mają 5 wnuków żadnej wnuczki a moja mama zostanie pierwszy raz babcią :) Więc fajnie by było powiedzieć w prezencie na Boże Narodzenie :D

Love_life, krówka_muffka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life - my raczej nie braliśmy opcji /niespodzianki przy porodzie/ pod uwagę. Przynajmniej do tej pory bo nie wiem co mi czy mojemu mężowi może odwalić później ;) W każdym razie mam przekonanie graniczące z pewnością, że będzie dziewczynka i będę autentycznie zaskoczona jeśli lekarz powie inaczej.

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Witaj kochana, w piątek idę do lekarza na kontrolną wizytę i podejmę z nim ten temat, myślę,że nie w tą a może w przyszłą założy- zobaczymy co on mi powie i kiedy najlepiej założyć,a Ty co myślisz??

acha, dobrze.to czekam na informacje od Ciebie:* na którą masz wizytę w pt?
    ja będę na wizycie kontrolnej dzień wcześniej,jeden i drugi lekarz mówi mi,że najlepszy czas na szew to 13, 14 tydzień.
    A ciekawa byłam jakie zdanie ma Twój lekarz.
    No nic.. musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość- super moc 8)

do czterech razy sztuka.
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam że dziewczynka ale brzuszek mam taką jakby piłeczke wiec kto wie :)

• Est Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love, ja wiem, ze mozna kupic neutralne ale sa takie slodkie ubranka tylko dla dziewczynek lub tylko dla chłopców, ze nie odmowie sobie tej przyjemnosci :-) Ale oczywiście kazdy robi jak uwaza.

Love_life lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest podział, Love_life:) mój mąż omc nie może doczekać się poznania płci,
    a ja chciałabym poczekać do końca=)

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii ubranek to tak jak Love_life preferuję unisex, a nawet jak będzie córa to i tak dostanie ubranka po moim siostrzeńcu ;) Myślę, że będzie jej wszystko jedno byle było ciepłe i wygodne :D

jagood, Martita88, Love_life, arien lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    u nas jest podział, Love_life:) mój mąż omc nie może doczekać się poznania płci,
    a ja chciałabym poczekać do końca=)

Mnie mąż przekonał ;)

jagood lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka, słuchajcie od dwóch dni brzuch boli mnie tak jakby na okres, miała tak któraś?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak że w podbrzuszu "przelewa się" Wam? Na początku myślałam, że to jelitka, ale to nie tak samo :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    A propos przelewania, to ja chciałam powiedzieć, że dziś znów byłam na imprezie (urodziny sąsiadki) i znów piłam zdrowie moich super marcowych mamusiek oraz ich zabrzuszkowanych pociech.
    Jak tak dalej pójdzie, to Wy i Wasze dzieciaki będziecie wzorcowo zdrowe, a ciotka Anka skończy ze zdezelowaną wątrobą.

Ściskam Was.

PS. Strasznie mi się nie chciało iść na tę imprezę, bo przez cały dzień miałam dołek i popłakiwałam. Ale potem stwierdziłam, że może to mnie rozluźni i pomoże. I miałam rację.
    Jak będzie jutro, zobaczymy, ale Wy macie być okazami szczęścia.

Est, Karka, Magda lena, Marlena, Love_life, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w pierwszym dniu 11 tygodnia ciąży.
    Piersi bolą mnie jak cholera.
    Nie mogę spać. Zostało 8 dni do badań prenatalnych. Chyba zwariuje.

Love_life, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    acha, dobrze.to czekam na informacje od Ciebie:* na którą masz wizytę w pt?
    ja będę na wizycie kontrolnej dzień wcześniej,jeden i drugi lekarz mówi mi,że najlepszy czas na szew to 13, 14 tydzień.
    A ciekawa byłam jakie zdanie ma Twój lekarz.
    No nic.. musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość- super moc 8)

Nie wiem jeszcze na którą mam wizytę, bo lekarz z urlopu wraca, więc dopiero w piątek będę dzwonić.No w piątek ja mam 14 tydzień, mój lekarz mówił że rekordzistka-to zakładał jej w 24 tygodniu, ale to pewnie ostatnia szansa, ja myślę sobie,że u mnie to będzie jakiś 17 tydzień, jak będzie zakładał. Jeszcze właśnie muszę o doświadczeniach dziewczyn ze szwem poczytać jak to się sprawdza, mój lekarz mówi,że to najlepsze rozwiązanie. Dzisiaj w ogóle wstałam a czuję się jakbym nic nie spała, głowa ciężka, oczy szczypiące, ogólnie do bani :/

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Witam was w pierwszym dniu 11 tygodnia ciąży.
    Piersi bolą mnie jak cholera.
    Nie mogę spać. Zostało 8 dni do badań prenatalnych. Chyba zwariuje.

Witaj muminko w niedzielny poranek:)
    Popatrz, a mnie przestały boleć właśnie coś koło 11 tygodnia, w ogóle ich nie czuję i jestem mega szczęśliwa, bo okrutnie mnie bolały, także może wkrótce Twoje też odpuszczą.
    Na badaniach będzie wszystko dobrze:*

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Hej Słoneczka, słuchajcie od dwóch dni brzuch boli mnie tak jakby na okres, miała tak któraś?

Może pobolewać, tylko nie silnie, ja czasami mam takie pobolewania w podbrzuszu, lekarz twierdzi,że macica się rozciąga i to stąd te pobolewania. A jeśli czujesz że za mocno możesz wziąć nospę.

anie93lica lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też koniecznie chce poznać płeć :) pomoże mi to w skompletowaniu wyprawki.

Co prawda pokój mysle zrobić w neutralnych kolorach, tak jak love_life szaro-żółtych i białe mebelki :)
    A wczoraj na domo+ w programie podzielić M2 urządzali właśnie pokój dziecku w kolorach żółto-szarych

Nie czuję objawów ciąży w ostatnich dniach, zaczynam się niepokoić :(
    Na dodatek wczoraj miałam grilla osiedlowego i sąsiedzi dowiedzieli się że jestem w ciąży

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ