Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od ok 2- 3 tygodni czuję w dole brzucha takie łaskoranie, smyranie, czasem przelewanie. Pytalam o to wczoraj pania doktor i powiedziała, że to jeszcze niestety niemożliwe, żebym czuła dziecko, bo jest za małe ale możliwe, że robi mi sie w brzuchu coraz mniej miejsca i czuję swoje jelita.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:21
-
annak wrote:Dziewczynki,
A propos przelewania, to ja chciałam powiedzieć, że dziś znów byłam na imprezie (urodziny sąsiadki) i znów piłam zdrowie moich super marcowych mamusiek oraz ich zabrzuszkowanych pociech.
Jak tak dalej pójdzie, to Wy i Wasze dzieciaki będziecie wzorcowo zdrowe, a ciotka Anka skończy ze zdezelowaną wątrobą.
Ściskam Was.
PS. Strasznie mi się nie chciało iść na tę imprezę, bo przez cały dzień miałam dołek i popłakiwałam. Ale potem stwierdziłam, że może to mnie rozluźni i pomoże. I miałam rację.
Jak będzie jutro, zobaczymy, ale Wy macie być okazami szczęścia.
Dzięki Ciociu Aniu
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam kochane ja właśnie wstałam ale nie wiem czy się wyspałam
co do płci to myślałam o niespodziance ale nie wiem czy ciekawość nie wygra bo mam w domu 2 chłopców i marzy mi się dziewczynka bo to ostatnia ciąża u nas
i takie mam też przeczucia ale jak się okaże inaczej też będę szczęśliwa a najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe
jeśli chodzi o porody w terminie to ja przenosiłam obie ciąże
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Dziewczyny macie tak że w podbrzuszu "przelewa się" Wam? Na początku myślałam, że to jelitka, ale to nie tak samo
Mnie się nie przelewa (jak to brzmi), ale od wczoraj mam takie łaskotania poniżej pępka. I w sumie nie wiem, czy to dzieciaczek czy jelita no bo nie wiem gdzie mam obecnie jelita
Martita88, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka! Zrobiłam wczoraj kontrolną morfologię po 5 tygodniach. Ostatnio było dobrze a teraz niebardzo:
Leukocyty 11,3 tys/µl 3,8 10,0 H
Neutrofile % 76,8 % 40 70 H
Neutrofile # 8,7 tys/µl 2,50 7,00 H
Limfocyty % 17 % 20 45 L
Co może oznaczać podwyższony poziom neutrifilii i obnizony limfocytów? Miała któraś z was tak? Jakoś mi głupio przy niedzieli dzwonić do lekarza... -
Martka, leukocyty w ciąży sa bardzo często podwyższone i nie oznacza to nic złego. Co do reszty, to jezeli krwinki czerwone, hemoglobina i plytki krwi sa ok, to prawdopodobnie nie masz się czym przejmować. Nie masz duzych odchyleń od norm.
Ale jak się denerwujesz to podejdz rano nawet do lekarza rodzinnego.
-
kleo2426 wrote:Świadomie nie zdecydujemy się na kolejne dziecko ze względu dużej różnicy wieku
A to nie było mi wiadomo o okolicznościach, ale wszystko się może zdarzyć
a tak z ciekawosci duza roznica?
Bo miedzy mną a moim narzeczonym też jest pewna różnica -
Est wrote:Martka, leukocyty w ciąży sa bardzo często podwyższone i nie oznacza to nic złego. Co do reszty, to jezeli krwinki czerwone, hemoglobina i plytki krwi sa ok, to prawdopodobnie nie masz się czym przejmować. Nie masz duzych odchyleń od norm.
Ale jak się denerwujesz to podejdz rano nawet do lekarza rodzinnego.
Właśnie wyjezdzam jutro nad ranem za granicę, i oczywiscie sie zestresowałam czy mogę jechać... -
Hej kochane!
Co do łaskotań, przelewań i innych takich to nie wydaje mi się, żebyśmy mogły w jakiś sposób już czuć maluchy. Jestem za teorią, że narządy się przesuwają, ściskają i to dlatego
Co do płci to my baaaardzo chcemy znaćI nie mogę się już doczekać tej chwili
A narazie nie mogę doczekać się genetycznego USG. Jestem spokojna, skoro NT w piątek wynosiło 1.1 mm. To pewnie przez tydzień się jakoś dramatycznie nie pogorszy
-
nick nieaktualnyanie93lica wrote:A to nie było mi wiadomo o okolicznościach, ale wszystko się może zdarzyć
a tak z ciekawosci duza roznica?
Bo miedzy mną a moim narzeczonym też jest pewna różnica
My chyba jesteśmy rekordzistami na tym wątku
23 lata
Zdaję sobie sprawę że wszystko się może zdarzyć bo drugi syn miał być ostatnim ale mnie coś strzeliło potem i stwierdziłam że jeszcze jedno dziecko bardzo chcę mieća mąż lubi spełniać moje życzenia więc zaczęliśmy starania
-
Kleo, no i extra!
Nie powiem, że to żadna różnica, bo jednak jest duża, ale przecież nie wiemy co nam jest pisane. I przecież najważniejsze to to, że jesteście razem szczęśliwi i tworzycie super rodzinę
anie93lica, Est, muminka83 lubią tę wiadomość
-
kleo2426 wrote:My chyba jesteśmy rekordzistami na tym wątku
23 lata
Zdaję sobie sprawę że wszystko się może zdarzyć bo drugi syn miał być ostatnim ale mnie coś strzeliło potem i stwierdziłam że jeszcze jedno dziecko bardzo chcę mieća mąż lubi spełniać moje życzenia więc zaczęliśmy starania
łooł, to rzeczywiście dużo :)U nas to tylko 7 lat, więc nie tak dużo
Ale wiek nie ma znaczenia jak się kogoś kocha
Mój narzeczony się śmieje że w związkach przy dużych różnicach wieku, mężowie już na oddziale noworodkowym wybierają sobie żony)
Super, że udało się WamAle kto powiedział że to nie koniec "starań"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 10:04
-
nick nieaktualnyPowiem Wam kochane że tak naprawdę na co dzień nie pamiętamy nawet o tym bo faktycznie dogadujemy się świetnie i czasem dziwimy się nawet parom na spacerze czy zakupach jak się do siebie odnoszą my przez te wszystkie lata nawet się dobrze nie pokłóciliśmy ale to tylko dlatego że M jest bardzo spokojny bo gdybyśmy oboje mieli mój charakter to byśmy się pozabijali
a o różnicy wieku czasem jak sobie przypomnimy to się śmiejemy że M z wojska wyszedł a ja się urodziłam i wtedy widzimy że to spora różnica a dwa ja urodziłam pierwszego syna jak miałam 23 lata i czasem tak patrzę na to moje dziecię i myślę że to sporo. Jednak wcale a wcale mi to nie przeszkadza ale chyba za to mnie moi teście nie lubiąmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Oho, i mam dość liczne bakterie w moczu do tej morfologii, mój ginekolg nie odbiera, a jutro mieliśmy wyjechać za granicę...ja pierdzielę, co się bierze na bakterie w moczu w pierwszym trymestrze ciąży?
Martka ja też mam dosć liczne bakterie w moczu, pisałam o tym w piątek, dziewczyny pisały zeby pić dużo wody i łykać żurawinkę. Któraś z dziewczyn pisała że bierze urosept, ja narazie nic jeszcze nie kupowałamNatalia27.03.2016
-
Martka, na bakterie najlepsza jest żurawina. Część dziewczyn brała wyciąg z żurawiny w tabletkach, ale jie pamiętam nazwy.
Kleo, ja zawsze lubiłam starszych facetów, choć ostatecznie mój mąż jest tylko 2 lata starszy i zawsze śmiałam się, że jedyne ograniczenie to żeby nie był starszy od taty. A ja byłam bardzo wczesnym dzieckiem. Mój tata jest tylko 19 lat starszy.muminka83 lubi tę wiadomość