WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny macie tak że w podbrzuszu "przelewa się" Wam? Na początku myślałam, że to jelitka, ale to nie tak samo :)
    Mi ostatnio się tak dziwnie nisko przelało tez pomyślałam że to jelita czy coś ale pewności nie mam :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ok 2- 3 tygodni czuję w dole brzucha takie łaskoranie, smyranie, czasem przelewanie. Pytalam o to wczoraj pania doktor i powiedziała, że to jeszcze niestety niemożliwe, żebym czuła dziecko, bo jest za małe ale możliwe, że robi mi sie w brzuchu coraz mniej miejsca i czuję swoje jelita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:21

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczynki,
    A propos przelewania, to ja chciałam powiedzieć, że dziś znów byłam na imprezie (urodziny sąsiadki) i znów piłam zdrowie moich super marcowych mamusiek oraz ich zabrzuszkowanych pociech.
    Jak tak dalej pójdzie, to Wy i Wasze dzieciaki będziecie wzorcowo zdrowe, a ciotka Anka skończy ze zdezelowaną wątrobą.

Ściskam Was.

PS. Strasznie mi się nie chciało iść na tę imprezę, bo przez cały dzień miałam dołek i popłakiwałam. Ale potem stwierdziłam, że może to mnie rozluźni i pomoże. I miałam rację.
    Jak będzie jutro, zobaczymy, ale Wy macie być okazami szczęścia.

Dzięki Ciociu Aniu :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ja właśnie wstałam ale nie wiem czy się wyspałam :P
    co do płci to myślałam o niespodziance ale nie wiem czy ciekawość nie wygra bo mam w domu 2 chłopców i marzy mi się dziewczynka bo to ostatnia ciąża u nas :D
    i takie mam też przeczucia ale jak się okaże inaczej też będę szczęśliwa a najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe :)
    jeśli chodzi o porody w terminie to ja przenosiłam obie ciąże :)

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, znowu pobolewa brzusio, mam nadzieje ze to nic złego ;-)
    Jutro zaczynamy 15 tydz ;-)
    Kleo, nie mów ze ostatnia, kto wie co się może zdarzyć ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:27

muminka83 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny macie tak że w podbrzuszu "przelewa się" Wam? Na początku myślałam, że to jelitka, ale to nie tak samo :)

Mnie się nie przelewa (jak to brzmi :D ), ale od wczoraj mam takie łaskotania poniżej pępka. I w sumie nie wiem, czy to dzieciaczek czy jelita no bo nie wiem gdzie mam obecnie jelita :D

Martita88, d'nusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Dzień dobry, znowu pobolewa brzusio, mam nadzieje ze to nic złego ;-)
    Jutro zaczynamy 15 tydz ;-)
    Kleo, nie mów ze ostatnia, kto wie co się może zdarzyć ;-))

Świadomie nie zdecydujemy się na kolejne dziecko ze względu dużej różnicy wieku :)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Zrobiłam wczoraj kontrolną morfologię po 5 tygodniach. Ostatnio było dobrze a teraz niebardzo:

Leukocyty 11,3 tys/µl 3,8 10,0 H
    Neutrofile % 76,8 % 40 70 H
    Neutrofile # 8,7 tys/µl 2,50 7,00 H
    Limfocyty % 17 % 20 45 L

Co może oznaczać podwyższony poziom neutrifilii i obnizony limfocytów? Miała któraś z was tak? Jakoś mi głupio przy niedzieli dzwonić do lekarza...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, leukocyty w ciąży sa bardzo często podwyższone i nie oznacza to nic złego. Co do reszty, to jezeli krwinki czerwone, hemoglobina i plytki krwi sa ok, to prawdopodobnie nie masz się czym przejmować. Nie masz duzych odchyleń od norm.
    Ale jak się denerwujesz to podejdz rano nawet do lekarza rodzinnego.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Świadomie nie zdecydujemy się na kolejne dziecko ze względu dużej różnicy wieku :)

A to nie było mi wiadomo o okolicznościach, ale wszystko się może zdarzyć :)
    a tak z ciekawosci duza roznica?
    Bo miedzy mną a moim narzeczonym też jest pewna różnica ;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Martka, leukocyty w ciąży sa bardzo często podwyższone i nie oznacza to nic złego. Co do reszty, to jezeli krwinki czerwone, hemoglobina i plytki krwi sa ok, to prawdopodobnie nie masz się czym przejmować. Nie masz duzych odchyleń od norm.
    Ale jak się denerwujesz to podejdz rano nawet do lekarza rodzinnego.

Właśnie wyjezdzam jutro nad ranem za granicę, i oczywiscie sie zestresowałam czy mogę jechać...:)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! :)

Co do łaskotań, przelewań i innych takich to nie wydaje mi się, żebyśmy mogły w jakiś sposób już czuć maluchy. Jestem za teorią, że narządy się przesuwają, ściskają i to dlatego :)

Co do płci to my baaaardzo chcemy znać :) I nie mogę się już doczekać tej chwili :) A narazie nie mogę doczekać się genetycznego USG. Jestem spokojna, skoro NT w piątek wynosiło 1.1 mm. To pewnie przez tydzień się jakoś dramatycznie nie pogorszy :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    A to nie było mi wiadomo o okolicznościach, ale wszystko się może zdarzyć :)
    a tak z ciekawosci duza roznica?
    Bo miedzy mną a moim narzeczonym też jest pewna różnica ;)

My chyba jesteśmy rekordzistami na tym wątku :P
    23 lata
    Zdaję sobie sprawę że wszystko się może zdarzyć bo drugi syn miał być ostatnim ale mnie coś strzeliło potem i stwierdziłam że jeszcze jedno dziecko bardzo chcę mieć :D a mąż lubi spełniać moje życzenia więc zaczęliśmy starania :P

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, dopiszesz mnie do listy Marcowych Mamusiek? ;)
    Bo tak zajrzałam na pierwszą stronę i patrze, a mnie tam nie ma oo. ;-)
    Termin 1.03 ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, no i extra! :) Nie powiem, że to żadna różnica, bo jednak jest duża, ale przecież nie wiemy co nam jest pisane. I przecież najważniejsze to to, że jesteście razem szczęśliwi i tworzycie super rodzinę :)

anie93lica, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    My chyba jesteśmy rekordzistami na tym wątku :P
    23 lata
    Zdaję sobie sprawę że wszystko się może zdarzyć bo drugi syn miał być ostatnim ale mnie coś strzeliło potem i stwierdziłam że jeszcze jedno dziecko bardzo chcę mieć :D a mąż lubi spełniać moje życzenia więc zaczęliśmy starania :P

łooł, to rzeczywiście dużo :)U nas to tylko 7 lat, więc nie tak dużo :)
    Ale wiek nie ma znaczenia jak się kogoś kocha ;)
    Mój narzeczony się śmieje że w związkach przy dużych różnicach wieku, mężowie już na oddziale noworodkowym wybierają sobie żony :))
    Super, że udało się Wam :) Ale kto powiedział że to nie koniec "starań" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 10:04

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam kochane że tak naprawdę na co dzień nie pamiętamy nawet o tym bo faktycznie dogadujemy się świetnie i czasem dziwimy się nawet parom na spacerze czy zakupach jak się do siebie odnoszą my przez te wszystkie lata nawet się dobrze nie pokłóciliśmy ale to tylko dlatego że M jest bardzo spokojny bo gdybyśmy oboje mieli mój charakter to byśmy się pozabijali :P
    a o różnicy wieku czasem jak sobie przypomnimy to się śmiejemy że M z wojska wyszedł a ja się urodziłam i wtedy widzimy że to spora różnica a dwa ja urodziłam pierwszego syna jak miałam 23 lata i czasem tak patrzę na to moje dziecię i myślę że to sporo. Jednak wcale a wcale mi to nie przeszkadza ale chyba za to mnie moi teście nie lubią :P

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, i mam dość liczne bakterie w moczu do tej morfologii, mój ginekolg nie odbiera, a jutro mieliśmy wyjechać za granicę...ja pierdzielę, co się bierze na bakterie w moczu w pierwszym trymestrze ciąży?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Oho, i mam dość liczne bakterie w moczu do tej morfologii, mój ginekolg nie odbiera, a jutro mieliśmy wyjechać za granicę...ja pierdzielę, co się bierze na bakterie w moczu w pierwszym trymestrze ciąży?

Martka ja też mam dosć liczne bakterie w moczu, pisałam o tym w piątek, dziewczyny pisały zeby pić dużo wody i łykać żurawinkę. Któraś z dziewczyn pisała że bierze urosept, ja narazie nic jeszcze nie kupowałam

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, na bakterie najlepsza jest żurawina. Część dziewczyn brała wyciąg z żurawiny w tabletkach, ale jie pamiętam nazwy.

Kleo, ja zawsze lubiłam starszych facetów, choć ostatecznie mój mąż jest tylko 2 lata starszy i zawsze śmiałam się, że jedyne ograniczenie to żeby nie był starszy od taty. A ja byłam bardzo wczesnym dzieckiem. Mój tata jest tylko 19 lat starszy.

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ