WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciąży włochy rosną jak oszalałe :) a pod pępkiem włochi mam jak u faceta - ciemne i sztywne :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Ja też koniecznie chce poznać płeć :) pomoże mi to w skompletowaniu wyprawki.

Co prawda pokój mysle zrobić w neutralnych kolorach, tak jak love_life szaro-żółtych i białe mebelki :)
    A wczoraj na domo+ w programie podzielić M2 urządzali właśnie pokój dziecku w kolorach żółto-szarych

Nie czuję objawów ciąży w ostatnich dniach, zaczynam się niepokoić :(
    Na dodatek wczoraj miałam grilla osiedlowego i sąsiedzi dowiedzieli się że jestem w ciąży

Ja mam takie dni kiedy w ogóle zapominam ze jestem w ciazy.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te pod pępkiem gole bo mam tylko 5 i tez ciemne i sztywne ale nad pepkiem i po bokach mam duzo takich jasniutkich dziwnie to wyglada :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja wczoraj też przeplakalam cały wieczór. Bardziej że zmęczenia, bo ciężki dzień miałam.
    Co do włosków na brzuchu ja też zauważyłam zecjedt ich więcej. Czytałam że w drugim trymestrze można bezpiecznie rozjaśnić je rozjasniaczem typu Sally Hansen. Jak myślicie? Mnie wkurzają strasznie :(

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Oho, i mam dość liczne bakterie w moczu do tej morfologii, mój ginekolg nie odbiera, a jutro mieliśmy wyjechać za granicę...ja pierdzielę, co się bierze na bakterie w moczu w pierwszym trymestrze ciąży?

Ja brałam antybiotyki bo miałam zapalenie ale dalej czuje ze nerki mnie bolą ale wiem ze pije za mało wody. Sok z żurawiny tez piłam.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Ja wczoraj też przeplakalam cały wieczór. Bardziej że zmęczenia, bo ciężki dzień miałam.
    Co do włosków na brzuchu ja też zauważyłam zecjedt ich więcej. Czytałam że w drugim trymestrze można bezpiecznie rozjaśnić je rozjasniaczem typu Sally Hansen. Jak myślicie? Mnie wkurzają strasznie :(

Boże Mnie Też Wkurzają :/ wyplewilam trochę peseta ;) mąż mi mówi ze mi plastrami wydepiluje a ja chyba z bólu skonam... tez myslalam żeby je może woda utleniona rozjaśnić

• arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, wy mieszkacie z Twoją teściową? Mnie wychodzi niewiele pralek bo czarne robie z ciemnymi kolorami a białe z jasnymi kolorami :)

Co do włosów to ja zauważyłam, że na pewno mam więcej na udach i w dodatku ciemne. Normalnie nie goliłam raczej ud bo włosków tam mało i jaśniutkie, ale teraz już zaczęłam. I ja mam jeszcze ogromny problem z szyją i brodą :( Bo tam mi rosną takie duuugie i strasznie grube czarne włochy. Jest ich z 5 - 6 i pęsetką je usuwam. Ale czasem jest tak, że wydaje mi się w łazience, że usunęłam wszystkie, a potem wsiadam np do auta, przeglądam się w lusterku i widzę skubańce! Mam chyba kiepskie światło w łazience :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Witajcie :)co do małżów to u nas 10 lat różnicy :)w miłości wiek ani różnica wieku miedzy zakochanymi nie ma znaczenia :)

U nas tez 10 lat różnicy :)

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a można na te włoszyska użyć kremu do depilacji??

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru. Ukradłam z jednego pamiętnika :P Artykuł dla każdego faceta :

"Hahahahahahah! Wczoraj jak już zasypiałam przypomniało mi się o pewnym humorystycznym artykule gdzieś na internecie na temat zrozumienia kobiety w ciąży, który czytałam ładnych kilka lat temu, ale już nie miałam siły go szukać więc zrobiłam to teraz ;D oczywiście trzeba przymrużyć oko, ale coś w tym jest ;D miłego czytania ;)

"Gdy kobieta jest w ciąży, często chodzi zła i podenerwowana. Kaprysi jak dziecko, narzeka na brak zainteresowania ze strony swojego faceta i na różne inne dolegliwości. Aby zrozumieć, o co jej chodzi, najlepiej wejść w jej położenie i poczuć to, co ona...

1-3 miesiąc
    1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zapijaj wódkę piwem bez zakąszania. Później dowiesz się, dlaczego.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc
    1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy zakładasz buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, jak? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Na noc wypij litr wody i weź coś moczopędnego.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Ciężko oddychać? Wietrz mieszkanie częściej - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc
    1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut.
    Gdy już organizm odmawia współpracy - wstań i szykuj się do pracy. Ojejku, odczuwasz kołysanie? Współczuję. Zaraz ci przejdzie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy pij po szklance wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień.
    Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź niesamowitym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona ma innego - bądź pobłażliwy.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wejdź w jej położenie - jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end
    No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie!

Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac."

26Asia, arien, anie93lica, Est, Kate84, annak, ksanka, d'nusia, jagood, Tunia.a, agu88sia, Karolina@, Karka, Kajola, Albuera lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ja i mój mąż też jesteśmy z tego samego roku, od z lutego a ja marca :)

arien mam tak samo, dlatego zawsze mam w samochodzie pęsetę :P

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Witam, witam :)
    Wiele z Was ma starszych partnerow a ja mam mlodszego :) i nie powiem, ze nie marze czasami o tym zeby spowaznial o te 5-10 lat
    Wiesz czasami Ci starsi wcale nie są dojrzalsi...

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:

Ja już kiedyś pisałam o tym :-/ wrrrrr. mam dużo włosów na brzuchu ;( Nigdy nie miałam. Nie wygląda to ładnie .... Po porodzie się wytrą. Spokojnie.
    ja bym nie ryzykowała z rozjaśnianiem. To objaw ciąży :) Tak działają hormony!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Tygrysku, wy mieszkacie z Twoją teściową? Mnie wychodzi niewiele pralek bo czarne robie z ciemnymi kolorami a białe z jasnymi kolorami :)

Co do włosów to ja zauważyłam, że na pewno mam więcej na udach i w dodatku ciemne. Normalnie nie goliłam raczej ud bo włosków tam mało i jaśniutkie, ale teraz już zaczęłam. I ja mam jeszcze ogromny problem z szyją i brodą :( Bo tam mi rosną takie duuugie i strasznie grube czarne włochy. Jest ich z 5 - 6 i pęsetką je usuwam. Ale czasem jest tak, że wydaje mi się w łazience, że usunęłam wszystkie, a potem wsiadam np do auta, przeglądam się w lusterku i widzę skubańce! Mam chyba kiepskie światło w łazience :p

Niestety tak mieszkamy z nią u nas w łebie cięzko z mieszkaniami do wynajecia są tylko do kupienia a wiadomo że ceny nie sa niskie. Ale planujemy pogadać ze szwagrem mojego chłopaka o wynajeciu jego mieszkania bo w sumie nie uzywa ale to za kilka dni najszybciej bo jeszcze nie wie o ciąży:)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, przeczygtalam mezowi te objawy ciazy :-) Super :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mój zostawił znowu na weekend i jeszcze wyłączony telefon, no zabić tylko ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    A moja teściowa narzeka że ja za dużo piore a staram się naprawde rzeadko prac aby uniknac jej gadania i piore 2 pralki na tydzien. Ona to 1 na 2 tygodnie. Ahhh te starsze osoby :/
    Tygrysek to u niej musi nieźle aromatem potu jechać jak tyle trzyma brudu. Ja piore zwykle w weekend i zależy od kolorów, czasem nawet 1 bluzkę piore jak nie ma innych w tym deseniu, a i tak najwięcej i najczęściej to piore bokserki M, głównym elementem jest pojemność suszarki

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore mniej więcej 2_3 x w tygodniu.
    Współczuję mieszkania u teściów. Trzymam kciuki, żeby udało się wynająć mieszkanie.

Love_life lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an wrote:
    A mnie mój zostawił znowu na weekend i jeszcze wyłączony telefon, no zabić tylko ;-)

Anie93lica łącze się z Tobą w bólu.. moj jest od tygodnia w zagranicznej delegacji, dziś wylądował w Warszawie i okazało się, że musi od razu pilnie jechać do Torunia na dwa dni... zmuła na maksa, aż chce mi sie płakać, bo nie ma nawet czasu żeby ze mna pogadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 14:29

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, ja mam pepek jak 5 zl :D jeszcze troche i zacznie sie wypuklac

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ