WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - my z mężem też z jednego roku, jest nawet młodszy ode mnie o miesiąc :D

Kofeinka - nie lubię, że Twój mąż ostatnio tylko krytykuje, ale faktem jest, że oni nie potrafią zrozumieć naszego obecnego stanu i udzielić takiego wsparcia na jakie liczymy. Ja jak usłyszę jeszcze raz, że przesadzam to powiem mężowi żeby sobie przypomniał jak ostatnio był przeziębiony i niemal umierał w męczarniach z tej przyczyny :P Czy ja się z niego nabijałam, że przesadza :P

Nie mam kochane dzisiaj siły. Pożegnałam się już z siostrą i jej rodzinką a teraz muszę sobie trochę poleżeć. Na 16 idę z mamą na mszę no a o 19:30 mam pociąg do domu. Jak sobie pomyślę jaki burdel w domu mnie czeka po tygodniu nieobecności to już teraz mi się wszystkiego odechciewa ;)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka przeczytałam objawy ciąży mojemu M obsmialismy się jak norki.
    Co do włosków tu i ówdzie - czy poddajemy się depilacji? Ja od dawna robię brazylijska (z paseczkiem by nie było tak lyso) i rozmawiałam z babeczki w salonie o depilacji w ciazy. Ogólnie, poddanie się brazylianie tuż przed porodem może się nie udać. Jeśli przez całą ciążę depilujecie bikini to nie ma problemu, ale jeśli ma być to pierwszy raz tuż przed ciąża by uniknąć golenia to mogą odmówić, bo za duży szok. Bikini jest bardzo bolesne a włoski są super mocne

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    U nas jest rok roznicy, maz jest starszy :) ale tez zawsze podobali mi sie duzo starsi :P

Tygrysek wspolczuje tesciowej :/ ja tez niestety z moja mieszkam :/ ale chociaz z praniem nie mam problemu, bo ja wstawiam 2 lub 3 pralki na tydzien, ale za to ona jakby mogla to codziennie by prala :/ ( nawet nie wiem co, bo tyle ubran nie ma :/ )

Dziewczyny uzywalyscie tego rogala do spania? Slyszalam o nim dobre opinie, a wy co uwazacie na jego temat? Planuje go kupic , ale to jakk brzuch troche wiekszy bedzie, bo narazie nie mam problemu ze spaniem...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She no to łączymy się w cierpieniu;-(
    Ale trzeba się czymś zająć by nie myslec ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiam się nad rogalem do spania i nie mam pojęcia czy kupic czy nie

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma jutro wizyty? Ja wtorek prenatalne, już się boje :-(

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... A już się bałam że jestem jakimś odlutkiem z tymi włosami na brzuchu. Masakra u mnie jest.. Włoski są wszędzie choć blade, ale przez środek brzucha jest taka krecha z włosków i te są ciemne i długie. Śmieje się z Lukaszem że niedługo będę sobie warkoczyka z tych włosów plotła. A co do poduszki to mi wczoraj znajomy przy okazji wizyty we Wroclawiu kupił, jutro ją dostanę :-)
    Słyszałam że są mega pomocne, a skoro i tak chce kupić to co za różnica czy teraz czy za miesiąc? Tyle że ja kupiłam używaną. Od kobietki która używała ją podobno przy jednej ciąży. Bo nowa to dla mnie mega wydatek. Szkoda mi 150 zl na poduszke, tymbardziej że ja jestem teraz na etapie adaptacji poddasza. Każdy grosz więc się przyda. A używana poduszka 60 zl :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja go na pewno kupie, najpierw do spania, a pozniej przy dziecku tez sie przyda chodzby jako oslonka jak bedzie spac na lozku lub jak juz zacznie siedziec...

Ola ja mam jutro wizyte :) juz sie nie moge doczekac :) mialam miec w srode, ale mi przelozyli :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to ja witam się dziś z Wami w II trymestrze :-)

Gośśś, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie będę kupowała tej poduszki. Póki co nie mam problemów ze spaniem.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A tak wogóle to ja witam się dziś z Wami w II trymestrze :-)

To tak jak ja :)

Est, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kto ma jutro wizyty? Ja wtorek prenatalne, już się boje :-(
    Ja,ja :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cebuszkę też kupuję. Na allegro z przesyłką ok. 80,90zł różne wzory.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i śledzę Was na bieżąco. Nie piszę bo obowiązków mam po sufit :) Buziaki :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jak mi w morfologii wyszły leukocyty podwyższone 11.3 i neitrofile podwyższone, to poszperałam w necie i znalazłam inf ze w ciąży norma leu to 10-15. To wy tez macie podniesione te leukocyty? Jejku bo zamartwiam sie tym, czuje takie ogólne osłabienie i juz nie wiem czy ta słabość jest wynikiem ciąży czy moze tej złej morfologii krwi...?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dziewczyny sądzicie o chustowaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 17:10

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja robilam juz w tej ciazy trzy razy morfologie i mialam takie wyniki leukocytow 9,14 11,82 i 12,80 tez mialam dwa razy podwyzszone i lekarz nic nie mowil, wrecz powiedzial ze morfologie mam dobra....
    W ciazy sa troche inne normy co niektorych badan, wiec sie nie przejmuj jak masz lekko podwyzszone, a zle samopoczucie to moze poprostu fekt ciazy... Ale dopytaj jeszcze lekarza na wizycie dla pewnosci :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeszcze takie zdanie znalazlam w necie:

"Do fizjologicznego wzrostu leukocytów wraz ze wzrostem procentowym neutrofili dochodzi w wyniku ciąży, porodu, po dużym posiłku lub wysiłku fizycznym."

Wiec w ciazy to jest normalne, ze sa podwyzszone :)

Arien nie wiem czemu ale ja jakos nie jestem przekonana do hustowania ... :/ moze dla tego ze nikt ze znajomych tego nie robil, a sama tez nie mam doswiadczenia w tym... Nie wiem jakie sa plusy, a jakie minusy...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde na niepokój tylko marcowe mamusie! ❤️

Gośśś, muminka83 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro najważniejszy w życiu dzień dla mnie i mojego męża.

Wyniki pappa , kolejna wizyta ... Boże proszę aby moja Emilka
    była zdrową dziewczynką..

dziewczyny nigdy o nic Was nie prosiłam , teraz proszę trzymajcie
    za nas kciuki :( oby wszystko było dobrze

muminka83, 26Asia, margaret26, Renka88, A.Kasia, krówka_muffka, Lucky, aleksandrazz, jagood, Martita88, Karolina@, Est, She86, Vincent, Karka, paola87, annak, Kajola lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Jutro najważniejszy w życiu dzień dla mnie i mojego męża.

Wyniki pappa , kolejna wizyta ... Boże proszę aby moja Emilka
    była zdrową dziewczynką..

dziewczyny nigdy o nic Was nie prosiłam , teraz proszę trzymajcie
    za nas kciuki :( oby wszystko było dobrze

Kochana. Będziemy trzymać.
    Pamiętaj że to tylko wyniki i statystyki które w większości wypadków nie mają potwierdzenia. Moim daniem maja na celu zastraszenie młodej mamy.
    Ja przy pierwszej ciąży nie miałam ich robionych i cieszę się bo pewnie pozbyłam się resztek stresu.

Tak więc kochana - będzie dobrze. Zobaczysz.
    Kasia opisywała że u niej się nie potwierdzily.
    proszę cię abyś się zrelaksowała. Nasze dzieci chcą mieć spokojne i szczęśliwe mamy. Więc poproszę i uśmiech tu i teraz a jak nie to po porodzie twoim skopie ci 4 litery :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ