X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphaston 3 dziennie po dwie. Tanie to nie jest, mam wpisaną receptę na 6 opakowań

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, na początku miałaś mieć dziewczynkę czy mi się wydaje? :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nawet jeśli już wszystko jest ok to Duphaston odstawia się niestety stopnionwo :/
    ja brałam 2x1, od dzisiaj 1x1, a potem co drugi dzień 1x1

Nie wiem czy aby na bank wszystko było całkiem ok, bo czasami mam taki "brudnawy śluz" a czasami jak jasna kawa z mlekiem.
    Oczywiście bywają też dni, że jest ładnie i normalnie.
    Ciekawa jestem co lekarz mi powie.
    Jak na razie oszczędzam się jak przykazali wypisując mnie ze szpitala.
    Prawie jak księżniczka :/

domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Arien a wg usg to który tydzień, pytam bo zastanawiam się czy u mnie będzie wiadomo kto mieszka w brzuszku :) a usg w czwartek

Tak jak według suwaczka, 11t4d. Ale zaznaczyła, że to jeszcze nie jest na tyle pewne, żeby już kupować niebieskie ciuszki :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Domiii, na początku miałaś mieć dziewczynkę czy mi się wydaje? :-)

nie, nie miałam wcześniej żadnych wskazań, bo maluch nie chciał nic pokazać uparciuch :)
    a przeczucia i marzenia zawsze były o chłopcu, więc się udało :)

ALE jest u nas jeszcze jedna Domi* - może to ona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 11:54

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Zazdroszczę urlopu... Mnie dopisz bo mnie nie ma w końcu. Danusia 28.03.

bardzo proszę :)

d'nusia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nawet jeśli już wszystko jest ok to Duphaston odstawia się niestety stopnionwo :/
    ja brałam 2x1, od dzisiaj 1x1, a potem co drugi dzień 1x1
    Ciekawe z tym dupkiem mój gin 17 sierpnia jak poinformowałam go ze duper mi się skończył dla mi luteine w zamian więc stopniowego odstawiania Dupka nie mialam. Co do luteine zapisal mi 2x2 ale tylko na 14 dni. Co prawda bralam tak tylko przez 4 dni i przeszłam na 2x1 i też nie mam już plamienia. Dodatkowo kazał odstawic acard. i też od razu. Widzę że są różne szkoły, po 10 dniach od odstawienia Dupka mialam usg i wszystko było w jak najlepszym porządku, i tego też się trzymam

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki,
    nie wiem czy pamiętacie że borykam się z dość mocnymi bólami głowy, ale w końcu po mnóstwie prób i błedów znalazłam złoty środek.... więc chciałam się z wami nim podzielić aby wam pomóc

sposób jest banalny eh... wystarczy pić więcej wody ok. 3,5litra dzienne naprawdę to działa.... aż sama nie mogę w to uwierzyć ... także mam nadzieje że ten post w jakimś stopniu wam pomoże.

Domiii gratuluje udanych wakacji.... super wieści SYNEK :) ale zazdroszczę ja muszę czekać do 1 października mam nadzieje że maluch pokaże co ma pomiędzy nóżkami :)

arien- wielkie gratulacje dla was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 11:57

domiii, d'nusia, jagood lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, czy którąs z Was bolał brzuch po usg? Bo mnie juz zaczął podczas badania (przez powloki brzuszne) i zglosilam to pani doktor. Powiedziała, że tak może byc bo glowica jest dosc ciezka. Ale i teraz mnie pobolewa :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Co do duphastonu . Mi lekarz kazał dokończyć to opakowanie co mam i nie brać więcej. Ale teraz zastanawiam się czy nie powinnam bo bardziej stopniowo odstawiać? Jak brałam 2 razy dziennie to np teraz 1, tak jak Domiii pisała?
    Mialam to samo zalecenie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj tragiczny dzień. Poranek masakryczny i brzuch pobolewa i mdłości cały czas.

Poproszę o dopisanie do listy termin porodu wg OM to 30.03.2016 wg USG 03.04.2016.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ból głowy odkopałam stary już i znany środek :) czarna kawa z cytryną !
    10 min i głowa jak nowa :)

Ciekawe która pierwsza z nas rozwiąże worek z porodami? :) Czyżby Domiiii...? ;)

Ostatnio się zastanawiałam nad tym jak fajnie urodzić luty/marzec! Zajebiście. na lato maluch już będzie fajnym bobasem.

Mam nadzieję, że my mamy szybko wrócimy do swoich figur i będziemy się czuły dobrze.
    ja niestety zauważyłam na brzuchu rozstępy ;( smaruję się kilka razy dziennie... Tak nagle mi brzuch wyskoczył , że skóra nie zdążyła się stopniowo porozciągać. Pewnie na następne lato zaopatrzę się w kostium jednoczęściowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:04

Kokaina lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis prawie zemdlalam, na apelu w szkole, bylam z synkiem bo idzie do pierwszej klasy, ciemno przed oczami, zdazylam wyjsc na zewnatrz, okropne uczucie :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ja na ból głowy odkopałam stary już i znany środek :) czarna kawa z cytryną !
    10 min i głowa jak nowa :)

Ciekawe która pierwsza z nas rozwiąże worek z porodami? :) Czyżby Domiiii...? ;)

Ostatnio się zastanawiałam nad tym jak fajnie urodzić luty/marzec! Zajebiście. na lato maluch już będzie fajnym bobasem.

Mam nadzieję, że my mamy szybko wrócimy do swoich figur i będziemy się czuły dobrze.
    ja niestety zauważyłam na brzuchu rozstępy ;( smaruję się kilka razy dziennie... Tak nagle mi brzuch wyskoczył , że skóra nie zdążyła się stopniowo porozciągać. Pewnie na następne lato zaopatrzę się w kostium jednoczęściowy.
    a tam rozstępy... pomyśl, że będziesz mieć cudownego kochanego bobasa :) nie ma nic piękniejszego ;)

Magda lena lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja juz tez po prenetalnych, z dzidzią wszystko w porządku, wszystkie pomiary sa prawidłowe ;) niestety nie udało się podpatrzec płci. Kolejna wizyta 21 września więc może wtedy ułoży się odpowiednio. Termin z usg wyszedł na 6 marca.

A.Kasia, ksanka, Madzialena90, Karolina@, kofeinka, Lula_w, Marlena, edyś, Gośśś, d'nusia, Magda lena, Kokaina, Kajola, She86, Martita88, Kate84, Karka, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A ja dzis prawie zemdlalam, na apelu w szkole, bylam z synkiem bo idzie do pierwszej klasy, ciemno przed oczami, zdazylam wyjsc na zewnatrz, okropne uczucie :-/

Całe szczęście, że tylko "prawnie", bo było by bardzo nie dobrze gdybyś się przewróciła i potłukła.
    Takie upały, że nie ma sie co dziwić omdleniom.
    Odpoczywaj ile tylko możesz

wac4wpq.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po. Dzisiaj moja wizyta była głównie konsultacją badań prenatalnych z moją gin, analiza wyników krwi i moczu (wszystko w idealnym porządku). Ciśnienie super. Waga bez zmian, nadal -2.5kg. W środku wszystko okej, ale usg było dzisiaj mega króciutkie, bo ginka chciała tylko sprawdzić czy serduszko bije i jest ok. Niestety nawet nie pomierzyła bobasa, ani zdjęcia nie zrobiła. Buuu:( Płeć nieznana, tak więc prezentu dla męża nie mam :( Dzisiaj oficjalnie został mi zmieniony termin porodu na 26.02, tak więc Domii proszę o zmianę na głównej stronie. Mam również brać nowe witaminy, odpowiednie dla II trymestru z kwasami omega. W drodze powrotnej odebrałam wygraną konkursową od Chicco :)

Domii - witam po urlopie i gratuluję syneczka :)

kofeinka, Madzialena90, domiii, Gośśś, d'nusia, Kajola, She86, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Teresa

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Ale mam dzisiaj tragiczny dzień. Poranek masakryczny i brzuch pobolewa i mdłości cały czas.

Poproszę o dopisanie do listy termin porodu wg OM to 30.03.2016 wg USG 03.04.2016.

zrobione :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

QUOTE]

chyba wszystko na to wskazuje Kochana :)
    a Tobie jak póki co wypada termin? bo szłyśmy równo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:31

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ