X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphaston 3 dziennie po dwie. Tanie to nie jest, mam wpisaną receptę na 6 opakowań

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, na początku miałaś mieć dziewczynkę czy mi się wydaje? :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nawet jeśli już wszystko jest ok to Duphaston odstawia się niestety stopnionwo :/
    ja brałam 2x1, od dzisiaj 1x1, a potem co drugi dzień 1x1

Nie wiem czy aby na bank wszystko było całkiem ok, bo czasami mam taki "brudnawy śluz" a czasami jak jasna kawa z mlekiem.
    Oczywiście bywają też dni, że jest ładnie i normalnie.
    Ciekawa jestem co lekarz mi powie.
    Jak na razie oszczędzam się jak przykazali wypisując mnie ze szpitala.
    Prawie jak księżniczka :/

domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Arien a wg usg to który tydzień, pytam bo zastanawiam się czy u mnie będzie wiadomo kto mieszka w brzuszku :) a usg w czwartek

Tak jak według suwaczka, 11t4d. Ale zaznaczyła, że to jeszcze nie jest na tyle pewne, żeby już kupować niebieskie ciuszki :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Domiii, na początku miałaś mieć dziewczynkę czy mi się wydaje? :-)

nie, nie miałam wcześniej żadnych wskazań, bo maluch nie chciał nic pokazać uparciuch :)
    a przeczucia i marzenia zawsze były o chłopcu, więc się udało :)

ALE jest u nas jeszcze jedna Domi* - może to ona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 11:54

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Zazdroszczę urlopu... Mnie dopisz bo mnie nie ma w końcu. Danusia 28.03.

bardzo proszę :)

d'nusia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nawet jeśli już wszystko jest ok to Duphaston odstawia się niestety stopnionwo :/
    ja brałam 2x1, od dzisiaj 1x1, a potem co drugi dzień 1x1
    Ciekawe z tym dupkiem mój gin 17 sierpnia jak poinformowałam go ze duper mi się skończył dla mi luteine w zamian więc stopniowego odstawiania Dupka nie mialam. Co do luteine zapisal mi 2x2 ale tylko na 14 dni. Co prawda bralam tak tylko przez 4 dni i przeszłam na 2x1 i też nie mam już plamienia. Dodatkowo kazał odstawic acard. i też od razu. Widzę że są różne szkoły, po 10 dniach od odstawienia Dupka mialam usg i wszystko było w jak najlepszym porządku, i tego też się trzymam

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki,
    nie wiem czy pamiętacie że borykam się z dość mocnymi bólami głowy, ale w końcu po mnóstwie prób i błedów znalazłam złoty środek.... więc chciałam się z wami nim podzielić aby wam pomóc

sposób jest banalny eh... wystarczy pić więcej wody ok. 3,5litra dzienne naprawdę to działa.... aż sama nie mogę w to uwierzyć ... także mam nadzieje że ten post w jakimś stopniu wam pomoże.

Domiii gratuluje udanych wakacji.... super wieści SYNEK :) ale zazdroszczę ja muszę czekać do 1 października mam nadzieje że maluch pokaże co ma pomiędzy nóżkami :)

arien- wielkie gratulacje dla was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 11:57

domiii, d'nusia, jagood lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, czy którąs z Was bolał brzuch po usg? Bo mnie juz zaczął podczas badania (przez powloki brzuszne) i zglosilam to pani doktor. Powiedziała, że tak może byc bo glowica jest dosc ciezka. Ale i teraz mnie pobolewa :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Co do duphastonu . Mi lekarz kazał dokończyć to opakowanie co mam i nie brać więcej. Ale teraz zastanawiam się czy nie powinnam bo bardziej stopniowo odstawiać? Jak brałam 2 razy dziennie to np teraz 1, tak jak Domiii pisała?
    Mialam to samo zalecenie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj tragiczny dzień. Poranek masakryczny i brzuch pobolewa i mdłości cały czas.

Poproszę o dopisanie do listy termin porodu wg OM to 30.03.2016 wg USG 03.04.2016.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ból głowy odkopałam stary już i znany środek :) czarna kawa z cytryną !
    10 min i głowa jak nowa :)

Ciekawe która pierwsza z nas rozwiąże worek z porodami? :) Czyżby Domiiii...? ;)

Ostatnio się zastanawiałam nad tym jak fajnie urodzić luty/marzec! Zajebiście. na lato maluch już będzie fajnym bobasem.

Mam nadzieję, że my mamy szybko wrócimy do swoich figur i będziemy się czuły dobrze.
    ja niestety zauważyłam na brzuchu rozstępy ;( smaruję się kilka razy dziennie... Tak nagle mi brzuch wyskoczył , że skóra nie zdążyła się stopniowo porozciągać. Pewnie na następne lato zaopatrzę się w kostium jednoczęściowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:04

Kokaina lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis prawie zemdlalam, na apelu w szkole, bylam z synkiem bo idzie do pierwszej klasy, ciemno przed oczami, zdazylam wyjsc na zewnatrz, okropne uczucie :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ja na ból głowy odkopałam stary już i znany środek :) czarna kawa z cytryną !
    10 min i głowa jak nowa :)

Ciekawe która pierwsza z nas rozwiąże worek z porodami? :) Czyżby Domiiii...? ;)

Ostatnio się zastanawiałam nad tym jak fajnie urodzić luty/marzec! Zajebiście. na lato maluch już będzie fajnym bobasem.

Mam nadzieję, że my mamy szybko wrócimy do swoich figur i będziemy się czuły dobrze.
    ja niestety zauważyłam na brzuchu rozstępy ;( smaruję się kilka razy dziennie... Tak nagle mi brzuch wyskoczył , że skóra nie zdążyła się stopniowo porozciągać. Pewnie na następne lato zaopatrzę się w kostium jednoczęściowy.
    a tam rozstępy... pomyśl, że będziesz mieć cudownego kochanego bobasa :) nie ma nic piękniejszego ;)

Magda lena lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja juz tez po prenetalnych, z dzidzią wszystko w porządku, wszystkie pomiary sa prawidłowe ;) niestety nie udało się podpatrzec płci. Kolejna wizyta 21 września więc może wtedy ułoży się odpowiednio. Termin z usg wyszedł na 6 marca.

A.Kasia, ksanka, Madzialena90, Karolina@, kofeinka, Lula_w, Marlena, edyś, Gośśś, d'nusia, Magda lena, Kokaina, Kajola, She86, Martita88, Kate84, Karka, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A ja dzis prawie zemdlalam, na apelu w szkole, bylam z synkiem bo idzie do pierwszej klasy, ciemno przed oczami, zdazylam wyjsc na zewnatrz, okropne uczucie :-/

Całe szczęście, że tylko "prawnie", bo było by bardzo nie dobrze gdybyś się przewróciła i potłukła.
    Takie upały, że nie ma sie co dziwić omdleniom.
    Odpoczywaj ile tylko możesz

wac4wpq.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po. Dzisiaj moja wizyta była głównie konsultacją badań prenatalnych z moją gin, analiza wyników krwi i moczu (wszystko w idealnym porządku). Ciśnienie super. Waga bez zmian, nadal -2.5kg. W środku wszystko okej, ale usg było dzisiaj mega króciutkie, bo ginka chciała tylko sprawdzić czy serduszko bije i jest ok. Niestety nawet nie pomierzyła bobasa, ani zdjęcia nie zrobiła. Buuu:( Płeć nieznana, tak więc prezentu dla męża nie mam :( Dzisiaj oficjalnie został mi zmieniony termin porodu na 26.02, tak więc Domii proszę o zmianę na głównej stronie. Mam również brać nowe witaminy, odpowiednie dla II trymestru z kwasami omega. W drodze powrotnej odebrałam wygraną konkursową od Chicco :)

Domii - witam po urlopie i gratuluję syneczka :)

kofeinka, Madzialena90, domiii, Gośśś, d'nusia, Kajola, She86, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Teresa

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Ale mam dzisiaj tragiczny dzień. Poranek masakryczny i brzuch pobolewa i mdłości cały czas.

Poproszę o dopisanie do listy termin porodu wg OM to 30.03.2016 wg USG 03.04.2016.

zrobione :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

QUOTE]

chyba wszystko na to wskazuje Kochana :)
    a Tobie jak póki co wypada termin? bo szłyśmy równo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:31

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ