Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie mam nic zdjagnozowane, ale moj gin dal mi te wszystkie leki w razie "w", bo mowil ze w takich przypadkach jak moj, gdzie nie znana jest przyczyna strat, to zawsze je podaje...
Acard i clexan jest dawany zeby w zylach nie robily sie zakrzepy, ktore moga powodowac uduszenie dziecka (bo nie dostaje przez to tlenu i skladnikow odzywczych)Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Ja tez biore acard, clexan i encorton i wszystkie mam brac do konca ciazy
A dziewczyny czy Wy macie znizke na clexan? ile placicie za niego?
encorton lekarz kazał mi odstawić po 1 trymestrze...boję się troszkę...
acard jest na lepsze przepływy krwi przez łożysko, aby nie robiły się skrzepy
podaje się go profilaktycznie po poronieniach, lub przy zespole antyfosfolipidowym -
nick nieaktualnyKajola wrote:To się pochwalę
spodnie dopasowują się fajnie do figury ale myślę, że w zimę już w nie nie wejdę ;-p
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0264972001.html
E tam, 2% elastanu pomoże Ci się wcisnąćSuper spodnie! Ja chciałabym takie slim ale ciemno granatowe, tylko raczej nie opłaca mi się nic więcej kupować. Poza tym jesienią i zimą lubię chodzić w sukienkach
Taki paradoks bo większość lata przechodziłam w spodniach
-
26Asia wrote:ja biorę fraxiparine i płacę 11 zł bez zniżki kosztuje koło 60zł
encorton lekarz kazał mi odstawić po 1 trymestrze...boję się troszkę...
acard jest na lepsze przepływy krwi przez łożysko, aby nie robiły się skrzepy
podaje się go profilaktycznie po poronieniach, lub przy zespole antyfosfolipidowym
Ja za clexan place 12.50zl tez ze znizka, a bez kosztuje 112zlto Twoje o polowe tansze chociaz jest... Ale dobrze ze znizke mam wiec nie jest to jakis ogromny koszt na miesiac (no nie licze reszty lekow za ktore na miesiac place ponad 200zl
)
Pewnie duphaston i luteine tez bierzesz? czy lekarz ci juz kazal odstawic? Mi wczoraj kazal brac wszystko nadal, nawet kwas foliowy mam brac...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kasia, kiedy masz następną wizytę? Idziemy podobnie i jestem ciekawa czy poznasz już płeć
a wogole jak to jest z tym usg, bo ja mam wizyty co 2 tyg ale nie zawsze mi go robi.Chociaż za dwa tygodnie go zmusze bo może coś tam już zobaczy, w 16 tygodniu
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
U mnie problem ze spodniami ciążowymi bedzie ponieważ spodnie nosze rozmiaru dzieciecego więc mam nadzieje że albo znajde jakieś mega małe albo zadowole sie legginsami które powinny być na mnie dobre. Jutro jade do Gdańska do mamy i pojdę na mały szopping zobaczyć czy cos ciekawego mają w H&M bo wątpie by w innych sklepach było na mnie coś dobrego a tez nie chce wydać mega kasy więc zapoluje na promocje:)
-
Dzień dobryyyy
Jestem, wróciłam i się stęskniłam!
Na początek kilka dobrych wieści i informacji:
1. Loty samolotem zniosłam bardzo dobrze, poza bólem głowy, ale ja mam ogólnie niskie ciśnienie i migreny, więc to się po prostu nasiliło
2. Opalałam się codziennie smarując 30 i 50 SPF, chowając często brzuch oczywiście, ale nie ukrywając go do przesady przed słońcem - jestem bardzo fajnie opalania, głównie nogi
3. Kąpałam się codziennie w basenie - brałam na noc dowcipnie te czopki przywracające florę bakteryjną i profilaktycznie codziennie tabletkę z żurawiną.
Więc naprawdę można fajnie spędzić urlop nawet będąc w ciąży, nie popadając w paranojęoczywiście wszystko ostrożnie i z umiarem
Kate84, A.Kasia, Renka88, Est, Marlena, d'nusia, alinalii, Karolina@, Kokaina, Martita88, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Kolejne ważne informacje - byłam rano na USG kontrolnym (zapisałam się od razu przed urlopem, żeby być spokojną jak wrócę) i:
1. Maluch się rozwija bardzo zdrowo i prawidłowo, wakacje Mamy mu nie zaszkodziły
2. Pędzi jak szalony (lekarz nie zmierzył nawet CRL, bo mu się podobno nie mieścił w ekranie) i mój termin porodu to już 20 luty!!!
3. Nie ma krwiaka ani innych odwarstwień kosmówki, wszystko się super wyczyściło!
4. I najfajniejsza wiadomość dnia - majta mu się coś między nogamibył widoczny siusiak i dwa jajeczka
doktor powiedział, że dziewczynki czegoś takiego nie mają
więc będzie synuś!
5. No i brzuch mi rośnie jak wariat!Kate84, kofeinka, aaagaaatka, Magda lena, A.Kasia, Renka88, Est, Marlena, d'nusia, Madzialena90, alinalii, Karolina@, Vincent, baassiia, Kokaina, Martita88, Lilou1984, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
I na koniec - jak się domyślacie, nie dam rady przeczytać wszystkiego z tygodnia
prośba więc aby:
1. Nowe dziewczyny marcówki przypominały mi się wraz z terminem porodu - dopiszę Was do listy
2. Dziewczyny, które poznały płeć, bądź znacznie zmienił im się termin porodu - dajcie mi teraz znać!
No i w ogóle mam nadzieję, że wszystko u Was cudownie i skład się tylko i wyłącznie powiększył!ksanka, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane.
Dzisiaj dzień mojej wizyty. Pojadę pewnie koło 17, a wejdę ok. 20...
Stresuję sie bardzo, do tego wczoraj zauważyłam że sporo spuchły mi nogi. Nie wiem czy to od jazy autem (jechałam 300 km) czy od tańca na weselu, czy po prostu od pogody.
Smutna jestem dziś, w dodatku zaprowadziłam synka do nowego przedszkola i okazało się że ma połączoną grupę z 4 latkami. To jest już jego 3 grupa, i nie wyobrażam sobie jak to będzie....przecież on za rok już 1 klasa, a reszta dzieci zostanie jeszcze rok...ehhhh.... -
MeAmerie nie smuć się bo dziś piękny dzień - zobaczysz na USG swojego brykającego Maluszka
Domii gratuluję, cudowne wieści
Ja się witam w 11 tygodniukofeinka, domiii lubią tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
domiii wrote:Kolejne ważne informacje - byłam rano na USG kontrolnym (zapisałam się od razu przed urlopem, żeby być spokojną jak wrócę) i:
1. Maluch się rozwija bardzo zdrowo i prawidłowo, wakacje Mamy mu nie zaszkodziły
2. Pędzi jak szalony (lekarz nie zmierzył nawet CRL, bo mu się podobno nie mieścił w ekranie) i mój termin porodu to już 20 luty!!!
3. Nie ma krwiaka ani innych odwarstwień kosmówki, wszystko się super wyczyściło!
4. I najfajniejsza wiadomość dnia - majta mu się coś między nogamibył widoczny siusiak i dwa jajeczka
doktor powiedział, że dziewczynki czegoś takiego nie mają
więc będzie synuś!
5. No i brzuch mi rośnie jak wariat!
SUPER!!!!!!!!!!!!!
a masz już imię??czy nadal w toku rozmyślań