X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Lula, dzięki - trochę mnie podbudował Twój link. Moja gin mi odpisała, że mogę spróbować powtórzyć to USG za ok 10 dni i jak znowu wyjdzie to samo, to wtedy mogę pomyśleć o Harmony/Nifty.

Dziewczyny z Warszawy - znacie może jakiegoś super speca od USG ze świetnym sprzętem?
    Ja mówiłam o tym co bylam. Nie katar robic badan krwi jesli na usg wszystko Jezu ok. On jest dyrektorem oddziału polozniczego na madalińskiego. Doktor Gmyrek. Ja bylam w przychodni na madalińskiego 67b Ale usg robi tez na Chmielnej w luxmedzie. Cena tu i tu za usg 200zl ale ja jestem mega zadowolona wszystko tlumaczy mowi jakie meducyna daje szanse i co mozesz zdobic kiedy i jak ale tez nie namawia wszystko do wlasnego podnecia decyzji.

karlik lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/68f69695511be.jpg.html

Ja też postanowiłam się pochwalić moim brzuchem tłuszczowo-ciążowym :D

kofeinka, Kajola, margaret26, 26Asia, Karolina@, krówka_muffka, ksanka, Madzialena90, Lula_w, A.Kasia, Gośśś, edyś, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, złymi wynikami się nie martwcie. To jeszcze nie jest przesądzone, że dzieci będą chore. Przecież to jest statystycznie niemożliwe, żeby było aż tyle ciężkich przypadków na jednym forum!!!

Brzuszki macie extra! Wow :-D

kofeinka, arien lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się i ja ;)

http://images69.fotosik.pl/1145/fc3284746a5bfe14med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:30

Kajola, Martita88, Karolina@, krówka_muffka, ksanka, wiewiórka17, Madzialena90, Lula_w, A.Kasia, Gośśś, She86, d'nusia, arien, edyś, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka super brzucho :D widać już że ciążowy :)

Karolina@, kofeinka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja już na nogach, bo za godzinę ruszam do mojej ginki na przegląd. Mam nadzieję, że wszystko okej z bobasem. Dzisiaj na towarzysza zgłosiła się moja siostra, ciekawe jaka będzie jej reakcja na widok siostrzeńca/siostrzenicy na usg:) Od trzech dni wieczorem mam mocno napiętą macicę, na tyle, że jak siadam to muszę uważać bo sprawia mi to dyskomfort. Ciekawe co na to lekarka powie...A po badaniach idę odebrać moją wygraną wyprawkę dla dziecka :)

Martita88, Kofeinka - brzuszki piękne i już takie wyraźne ciążowe :)

kofeinka, Kajola lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kofeinka super brzucho :D widać już że ciążowy :)

:) widzę jak z dnia na dzień robi się okrąglejszy :)
    Zaczynam się już obawiać, że chyba będzie trzeba się wybrać na jakieś zakupy ciążowe niedługo, bo wszystkie spodnie są już za ciasne, a leginsy zaczynają uciskać :/

Martita88, Kajola lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja już na nogach, bo za godzinę ruszam do mojej ginki na przegląd. Mam nadzieję, że wszystko okej z bobasem. Dzisiaj na towarzysza zgłosiła się moja siostra, ciekawe jaka będzie jej reakcja na widok siostrzeńca/siostrzenicy na usg:) Od trzech dni wieczorem mam mocno napiętą macicę, na tyle, że jak siadam to muszę uważać bo sprawia mi to dyskomfort. Ciekawe co na to lekarka powie...A po badaniach idę odebrać moją wygraną wyprawkę dla dziecka :)

Martita88, Kofeinka - brzuszki piękne i już takie wyraźne ciążowe :)

Szczęściara :), a ja do USG muszę czekać jeszcze tydzień. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) maluszek zdrowo się rozwija i rośnie sobie w najlepsze.
    Czekam na wieści po wizycie

wac4wpq.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tydzień :( W następny poniedziałek mam USG prenatalne, a wtorek wizytę.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja też tydzień :( W następny poniedziałek mam USG prenatalne, a wtorek wizytę.

Ja na wizycie będę miała 11+0 t.c, więc będzie mi chyba już mógł zrobić przezierność karkową itd., jak myślisz?

wac4wpq.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    :) widzę jak z dnia na dzień robi się okrąglejszy :)
    Zaczynam się już obawiać, że chyba będzie trzeba się wybrać na jakieś zakupy ciążowe niedługo, bo wszystkie spodnie są już za ciasne, a leginsy zaczynają uciskać :/

Mam tak samo ;) w weekend jadę na zakupy ;)

dqprwn15leplej5m.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Mam tak samo ;) w weekend jadę na zakupy ;)

Ja się muszę zastanowić, gdzie na takie zakupy się wybrać, bo nigdy nie zwracałam na to uwagi i jestem w tym temacie noga :D

Martita88 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośś gratuluję, duża, zdrowa dzidzia bardzo się cieszę :-)

Edyś jeśli nie chorowałaś w tym roku to pierwsze 33 chyba dni płaci jeszcze pracodawca ;-)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i pozytywne wieści!

Gośśś lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośś gratuluję, duża, zdrowa dzidzia bardzo się cieszę :-)

Edyś jeśli nie chorowałaś w tym roku to pierwsze 33 chyba dni płaci jeszcze pracodawca ;-)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i pozytywne wieści!

Przepraszam nie wiem dlaczego dodało się 2 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:27

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę zakupiłam sobie spodnie w h&m mama, mega wygodne :-) a dzisiaj zapisałam się do newslettera i dostałam 25% rabatu na jedną rzecz online. Czy wiecie ile liczą za wysyłkę?

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Na pewno będą udane!
    Co do złych wyników, też uważam że to nie jest wyrok. Przecież co chwile są przypadki że wyniki wychodziły złe a dzieci rodziły się całkowicie zdrowe! Trzeba czekać do kolejnych badań i mieć nadzieje!
    Dziewczyny, czy którejś z Was kręci sie rano w głowie?? Ja dziś mam tak drugi raz. Jestem słaba i to kręcenie. Obstawiam odwodnienie (bo mało piję) albo zbyt niskie tsh (mam w ciąży podwyższoną dawke leku a ostatnio zapomnialam sprawdzic czy za bardzo nie spadł wynik).
    Myślicie że to moze być któraś z przyczyn? Czy zawroty w głowie są w ciąży normalne?
    Aaa.. I przy tych zawrotach mam niski puls.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja na wizycie będę miała 11+0 t.c, więc będzie mi chyba już mógł zrobić przezierność karkową itd., jak myślisz?

Tak, będzie mógł. Ja byłam na usg prenatalnym jak miałam 11+0. Z tym że moje dziecko jest większe i wg usg miało 12+0.

kofeinka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do poduszek dla kobiet w ciąży... Ja chyna za wiele sobie z mojej nie skorzystam bo mojemu psu bardzo sie spodobała i już na niej śpi :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:40

Karolina@, Kajola, RudyTygrysek, A.Kasia, Gośśś, d'nusia, d'nusia, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja na chwilkę dzisiaj,
    synek poszedł właśnie z tatą na rozpoczęcie roku a ja zaraz się szykuje na szkolenie do Poznania a tak mi się nie chce że masakra wyjeżdżamy o 15 a ok 1 w nocy wrócę...na samą myśl jestem zmęczona :/

Dziewczynki fajne już te wasze brzuszki całkiem ciążowe :D

Życzę Wszystkim udanego dnia i fantastycznych wieści na dzisiejszych wizytach :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko wstanę z łóżka od razu mam mroczki przed oczami

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ