X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja na wizycie będę miała 11+0 t.c, więc będzie mi chyba już mógł zrobić przezierność karkową itd., jak myślisz?

Dużo zależy od długości dziecka tzw CRL, powinno być minimum 45. 11t0d już może mieć taką wielkość, ale wiadomo, każdy dzidziuś inaczej rośnie :)

kofeinka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)
    znowu upalny dzień przed nami, nie wiem jak wytrzymam w pracy, mamy okna od słonecznej strony i bardzo wypaczone stare żaluzje

Edyś ale miałaś wizytę, wspólczuję i rozumiem rozczarowanie

ja wczoraj ponarzekałam lekarzowi na brak wystającego brzuszka, szczególnie w kontekście trudnej do wymacania macicy, no i usłyszałam że do 12 tygodnia dno macicy jest poniżej spojenia łonowego więc nikomu na tym etapie nie wystaje ciążowy brzuch, a jedynie brzuch wzdęciowy lub napompowany progesteronem, więc żebym wyluzowała. Wg niego pierwsze ciążowe wybrzuszenia są od końca 13 tygodnia a wcześniej to pobożne życzenia pacjentek i .....trzydniowa kupa w jelitach :D Ubawił mnie trochę ale i uspokoiłam się.
    Okazało się jednak że ważę ponad kilogram więcej, mimo słabego apetytu.
    Udało mi się zakupić fajną spódnice do pracy - prostą czarną, z dużym 'golfem' za całe 24 zł (nowa) i używane świetne amerykańskie spodnie ciążowe z wstawkami nietypowymi bo w boczkach, a do tej pory to widziałam tylko takie z pasem dookoła brzucha, spodnie za całe 9 zł + przesyłka. Coś tam więc na pocżatek mam, ale na razie mieszczę się we wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:47

edyś lubi tę wiadomość

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny śliczne macie brzuszki :)

U mnie dziś dzień się rozpoczął strasznie. Zgubiłam stówkę :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz, Marlena - takie zawroty głowy w ciąży to normalne. Szczególnie jak "fabrycznie" ma się niskie ciśnienie. Moja lekarska poradziła mi, że codziennie mam zasypiać z wodą przy łóżku, a rano zanim wstanę mam wypić przynajmniej kilka łyków. To sprawi, ze krew po nocy zacznie szybciej krążyć w żyłach i powinno być lepiej. U mnie się sprawdza - już nie wyobrażam sobie zasnąć bez wody przy łóżku :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Was już większość piszę, że pozbyłyście się mdłość, a u mnie jest gorzej :( ogólnie samopoczucie do bani, słaba jestem. Co nie zjem, bo zaraz niestrawność i wzdęcia :( W przyszłym tygodniu mam zaplanowany urlop. Teoretycznie cały tydzień, ale troszkę szkoda mi 5 dni wykorzystać, bo do grudnia daleko.

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej wszystkim :)
    znowu upalny dzień przed nami, nie wiem jak wytrzymam w pracy, mamy okna od słonecznej strony i bardzo wypaczone stare żaluzje

Edyś ale miałaś wizytę, wspólczuję i rozumiem rozczarowanie

ja wczoraj ponarzekałam lekarzowi na brak wystającego brzuszka, szczególnie w kontekście trudnej do wymacania macicy, no i usłyszałam że do 12 tygodnia dno macicy jest poniżej spojenia łonowego więc nikomu na tym etapie nie wystaje ciążowy brzuch, a jedynie brzuch wzdęciowy lub napompowany progesteronem, więc żebym wyluzowała. Wg niego pierwsze ciążowe wybrzuszenia są od końca 13 tygodnia a wcześniej to pobożne życzenia pacjentek i .....trzydniowa kupa w jelitach :D Ubawił mnie trochę ale i uspokoiłam się.
    Okazało się jednak że ważę ponad kilogram więcej, mimo słabego apetytu.
    Udało mi się zakupić fajną spódnice do pracy - prostą czarną, z dużym 'golfem' za całe 24 zł (nowa) i używane świetne amerykańskie spodnie ciążowe z wstawkami nietypowymi bo w boczkach, a do tej pory to widziałam tylko takie z pasem dookoła brzucha, spodnie za całe 9 zł + przesyłka. Coś tam więc na pocżatek mam, ale na razie mieszczę się we wszystko
    U mnie też brzucha brak, popołudniu taki spuchnięty od jedzenia. Wczoraj mi nawet koleżanka w pracy, powiedziała, że schudłam :P

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udanego dnia i pozytywnych wizyt.
    Mam do was pytanie. Czy biezecie Acard i do kiedy? U mnie lekarz kazal odstawic juz jakis czas temu - i byl to rowniez moment w ktorym przestalam plamic.
    A jak u was jest z acardem

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Z Was już większość piszę, że pozbyłyście się mdłość, a u mnie jest gorzej :( ogólnie samopoczucie do bani, słaba jestem. Co nie zjem, bo zaraz niestrawność i wzdęcia :( W przyszłym tygodniu mam zaplanowany urlop. Teoretycznie cały tydzień, ale troszkę szkoda mi 5 dni wykorzystać, bo do grudnia daleko.

no ja mam podobnie, dzisiaj obudziłam się z wymiotem, w ciągu dnia cały czas mdli mocniej lub słabiej ale męczy non stop a było trochę lepiej
    poza tym ze wzdęciami mam tak samo, rano brzuch płaski, w ciągu dnia zaczynam puchnąć, pod wieczór mam twardy brzuch pod sam biust, wielkość na oko tak 5-6 miesiąc :)

• Lucky Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mam do was pytanie. Czy biezecie Acard i do kiedy? U mnie lekarz kazal odstawic juz jakis czas temu - i byl to rowniez moment w ktorym przestalam plamic.

ja biorę acard 100 i clexane, acard mam odstawić na 3 tygodnie przed planowanym cc

uuu Agusia, to pech, ale może znajdziesz swoje 100 lub cudze 200 :)

co do zawrotów głowy, to ja przy wstawaniu z leżenia, siedzenia, kucania - mam okropne zawirowania, mroczki przed oczami, podtrzymuję się ściany dosłownie
    ale faktycznie jestem niskociśnieniowcem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:59

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dotąd jeszcze ani razu nie wymiotowałam... chyba jakaś dziwna jestem :D

he he he 3 dniowa kupa... no nieźle ;) czyli to taki kupo-brzuch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:01

Marlena, RudyTygrysek, Lucky, Martita88 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotowalam od tygodnia, ale podczas jazdy samochodem z moim tatą zrobiłam to dwa razy :-D Co do piersi bo pytałam się lekarza to w drugim trymestrze mogą już nie być napięte i bolec bo to objaw dla pierwszego trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:01

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od samego początku ciązy nie wymiotowałam miałam tylko kilka razy mdłości i tego gula w gardle. Ja tez rano mam minimalny brzuszek po południu już większy a wieczorem jest największy ale wiem że to wzdęcia bo problemów z kupką nie mam :) Ale fajnie już na niego popatrzeć :D

Lucky lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Ja w sobotę zakupiłam sobie spodnie w h&m mama, mega wygodne :-) a dzisiaj zapisałam się do newslettera i dostałam 25% rabatu na jedną rzecz online. Czy wiecie ile liczą za wysyłkę?
    O ile dobrze pamiętam to przesyłka kosztuje 5,90 :)

Kajola, Lucky lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Co do brzuszka właśnie było w DDTVN o ciąży spożywczej :) że brzuch wystaje bo się niektóre produkty źle przyswajaja.

Powodzenia wszystkim na wizytach i miłego dnia, oby szybko minął bo od jutra załamanie pogody :)

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Brzuszki fajowe, ja jakoś weny nie mam na fotki. Może później coś strzelę.

Kajola - pochwal się, które spodnie kupiłaś :) Za przesyłkę płacisz 5,90 ale teraz jest jakaś promka chyba i przesyłka gratis.

Marlena - też miałam takie zawroty głowy, teraz już zdarzają się rzadko.

Renka88 - oooo jak ja na to czekam :) Jutro mam pogrzeb i przy takiej temperaturze jak wczoraj czy dziś nie dałabym rady wysiedzieć tyle w kościele :/ A nie chciałabym fiknąć i narobić widowiska :/ Marzy mi się złota jesień, do 20 stopni i wycieczka rowerowa z mężem ;) Tylko niestety na rowerze mi nie wolno jeździć :(

Lucky, Renka88 lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Lula, dzięki - trochę mnie podbudował Twój link. Moja gin mi odpisała, że mogę spróbować powtórzyć to USG za ok 10 dni i jak znowu wyjdzie to samo, to wtedy mogę pomyśleć o Harmony/Nifty.

Dziewczyny z Warszawy - znacie może jakiegoś super speca od USG ze świetnym sprzętem?

Ja polecam klinikę w Ursusie Viamed i dr Agnieszkę Banaszek-wysoczanska. Sprzęt ma bardzo dobry i wszystko dokładnie tłumaczy. Będzie dobrze, musi być.

karlik lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    ja biorę jeszcze acard, ale lekarz wspominał, że na kolejnej wizycie będę odstawiać czyli 21 września, mam jeszcze zastrzyki z heparyny które będę miała do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:53

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Ja tez biore acard, clexan i encorton i wszystkie mam brac do konca ciazy :/

A dziewczyny czy Wy macie znizke na clexan? ile placicie za niego?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... zobaczymy co kolejne wyniki mi pokaza, i czy ni bede musiala wrocic do acardu. Dzieki za info , kazda ma inaczej i wszystko zalezy od lekarza, zobaczymy co powie na kolejnej wizycie

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ