Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pokrzywkę na brzuchu, na szczęście wapno pomaga.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

musisz nawilżać brzuszek :)

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

A miałaś ostatnio USG? Ja po żelu od USG mam często pokrzywkę ;)

aleksandrazz - jak bierzesz luteinę to tej wydzieliny może być więcej, mnie po lactovaginalu czasem tak zalewa, że szok ;)

jusiakp - ale fajnie :D zazdroszczę! Nie mogę się doczekać aż mój bąbel zechce w ten sposób podkreślić swoją obecność :D

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu to już niedługo będziesz czuła motylka w brzuszku :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, właśnie nie miałam ostatnio usg, ale bardzo często mnie coś uczula, więc nie przejmuję się tym bardzo. Po wapnie właściwie już nic tam nie ma.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, to raczej nie są wody :-D bo raz mam dzień "suchy" a raz " mokry". Niech już się zacznie rok akademicki, to czymś się zajmę i nie będę tak wszystkiego analizować

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Witam w 16 tygodniu :) Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy, córeczka pięknie do mnie stukała :-D

Super gratuluję :D
    Ja też już się nie mogę doczekać tego pięknego uczucia :)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie:)

Oglądałam ten program i wyłam ... Dla mnie nie ważny był widok samych dzieci, tylko ich historia i to jak sobie radzą sami rodzice. Fakt, że cały ten sprzęt , otoczenie nie są niczym przyjemnym. Mój lekarz też mnie przestrzegł przed wcześniejszym porodem, za względu na moją przeszłość i poronienia. Jednak mam nadzieję, że uda mi się donosić jak najdłużej:) czego dowodem może być nie jedna z dziewczyn tu na forum po poronieniach, która donosiła ciążę:)

Pisałam już o Femibion. Ja go biorę i jestem zadowolona. Polecono mi go w szpitalu. Czytałam też o metafolinie, którą zawiera i ogólnie skład jest dobry, w odpowiednich proporcjach co nie znaczy, że nie trzeba sie już dobrze odżywiać;) Chociaż sądzę, że nie jedne witaminki mają fajne składy:) Do wyboru, do koloru;)

Idę się ogarną i uciekam. Umówilam się z przyjaciółką na ploteczki;)

Miłego dnia i udanych kolejnych wizyt:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie tych witamin w 2 trymestrze - wiem, że fajnie jest doradzać sobie wzajemnie, ale każda z nas powinna indywidualnie zapytać swojego lekarza prowadzącego co ma brać, ponieważ wpływ na to mają wyniki badań, a żadna nie ma takich samych.
    Same widzicie, że jednej kazał coś odstawić, innej nie - bo każda ciąża przebiega indywidualnie i tak też powinna być przez Was traktowana, również w kontekście brania witamin i innych leków :)

Karmelek211, Est, arien, nick nieaktualny, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem z powrotem, mam nadzieje ze tym razem niczego nie pomieszaja ;) ale dowiedzialam sie o bezplatnym progeamie badania maloplytkowosci. Nazywa sie to prevfnait. I projekt jest orowadzony przez instytut hematologii.
    Wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy nie skorzystac dla bezoieczenstwa dziecka ?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witamin to ja biore vita-miner pregna+dha ale to też ze względu że przed ciążą brałam vitaminer... dlatego mój gin stwierdził że jest ok bo w wynikach nie miałam niedoborów czyli mój organizm go dobrze przyswaja...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Heh, to raczej nie są wody :-D bo raz mam dzień "suchy" a raz " mokry". Niech już się zacznie rok akademicki, to czymś się zajmę i nie będę tak wszystkiego analizować

Aleksandra, ja też jak pracowałam to ogólnie lepiej się czułam. Niestety jest już ktoś zatrudniony w zastępstwie za mnie, więc nie zrobię świństwa tej osobie i nie wrócę do pracy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Kamka biorę vitaminer prenatal dha.

Programu nie oglądałam bo ja jestem taka, że już bym się nakręcała...

Jusiakp super gratuluję takich doznań :-D też bym bardzo już chciała, ale narazie nie czuję nic :-P

Aleksandrazz ja też mam czasem taką wydzieline i pytałam o to gina ostatnio, sprawdził i mówi, że wszystko jest ok więc nie martwię się już.

MeAmerie ja też myślę, że powinnaś chociaż skontaktować się z lekarzem i mu powiedzieć o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:00

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje kiedy maluch jest aktywny ale nie nazwałabym tego jeszcze kopniakami:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie mogę doczekać aż maluch zacznie do mnie pukać :) To musi być naprawdę extra :D

Co do wydzieliny...biorę luteinę i też mam duuużo wydzieliny. Czasem tak mi pocieknie, że biegnę do WC sprawdzić czy to na pewno wydzielina.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie całkiem nie na temat, jak myślicie: idziemy dzisiaj spisywać protokół ślubny, w mojej parafii, mam dać coś księdzu na zapowiedzi? I ile mu dać teraz wogole?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mam pytanie całkiem nie na temat, jak myślicie: idziemy dzisiaj spisywać protokół ślubny, w mojej parafii, mam dać coś księdzu na zapowiedzi? I ile mu dać teraz wogole?
    powiem ci tak u nas jest zasada że w parafii w której bierzemy ślub nie płacisz zapowiedzi (tak mój ksiądz zarządził) a u mojego bedziemy dawali 100 no ale to katedra wiec maja swoj "cennik"

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore sie do wyciskania soku gruszkowo jablkowego, powinno to poorawic perystaltyke jak rowniez uzupelnic bor i inne mikro i makro elementy.
    a mam do was pytanie, w jaki sposob z owocow pozbywacie sie szkodliwych pestycydow. Ja stosuje kompiele w sodzie na kilka minut a pozniej normalnie plukam to pod biezaca woda.
    Metode podpowiedziala mi kobieta od med naturalnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:10

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny, odnośnie tych witamin w 2 trymestrze - wiem, że fajnie jest doradzać sobie wzajemnie, ale każda z nas powinna indywidualnie zapytać swojego lekarza prowadzącego co ma brać, ponieważ wpływ na to mają wyniki badań, a żadna nie ma takich samych.
    Same widzicie, że jednej kazał coś odstawić, innej nie - bo każda ciąża przebiega indywidualnie i tak też powinna być przez Was traktowana, również w kontekście brania witamin i innych leków :)
    Domiii zgodzę się co do witamin, mało tego czytałam ostatnio blog położnej i ona pisała, że lekarz powinien przeprowadzić wywiad odnośnie tego co jemy. Bo może ktoś odżywia się na tyle prawidłowo, że żadnych witamin w postaci chemicznej tabletki nie musi przyjmować. Niedobór jak i nadmiar pewnych witamin szkodzi. Moja ginekolog nawet nie zapytała. Wyniki miałam dobre witaminy łykam dalej i to jeszcze takie co sama sobie wybrałam. Powiedziałam biorę Femibion a ona na to może być :)

domiii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka...ja po prostu myje owoce, chociaż podejrzewam, że tym sposobem żadnych pestycydów nie pozbywam się...ale nie wpadam w paranoje, bez przesady. A taki sok musi być przepyszny. Szkoda, że nie mam sokowirówki, chociaż znając mnie nie chciałoby mi się jej wyciągać, składać, myć, składać, chować. Ale ja leń śmierdzący jestem :/

Ola, my jak braliśmy ślub, to w mojej parafii zapowiedzi nie były płatne, a u mojego męza chyba 50 zł. W ogóle moja parafia to kościół akademicki i tam wszystko faktycznie jest "co łaska".

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ