X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, spytaj najwyzej lekarza swojego.przy najbliższej wizycie o ten ból.
    Zdrówka ! :-)

Ja nie oglądam takich wyciskaczy łez jak ten program i nie będę oglądała.

MeAmerie lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzę o sushi.. Ale nie w tempurze tylko prawdziwym z surowych ryb. Ech..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Może faktycznie mu się nie chciało ale według mnie lepiej, że nie zrobił. Maluszek miał 51,8mm a najlepiej gdyby przy badaniu miał minimum 55mm. Na super hiper USG wszystko widać i przy 45mm no ale nie wiemy jakie ma ten lekarz i jakie ma umiejętności. Lepiej poczekać kilka dni, niż gdyby lekarz miał coś przegapić albo nie dojrzeć kości nosowej u takiego maluszka i straszyć kofeinkę.

Wizytę mam za 2 tygodnie, więc malec podrośnie i będzie wszystko ładnie widać. Ja byłam tak wczoraj zestresowana, że interesowało mnie tylko czy malec żyje i musiałam serduszko od razu usłyszeć, no a potem czy ma 4 kończyny się dowiedzieć i juz się trochę uspokoiłam, ale małe było leniwe (może ta późna pora i zmęczona mama) - rączką Nam tylko pomachało i się oczywiście roześmiałam i popłakałam ;)

Macie tu fotkę:
    http://images66.fotosik.pl/1165/471790da847b0472med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:49

Madzialena90, A.Kasia, arien lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Uff, kofeinka kamień z serca :-) Twój przypadek,jest mi szczególnie bliski bo obie miałyśmy krwawienie. A co z duphastonem, masz brać dalej, jak tam Twoje plamienia?

Plamienia ustały ale przy dupku mam zostać jeszcze, na razie nadal mam brać 3x1, a później pomyślimy o stopniowym zejściu z leku :)
    No i mam się zastanowić jakie wit. brać będę chciała w 2 trymestrze - bo pan doktor nie narzuca nic konkretnego.

Jakie możecie polecić witaminki na 2 trymestr???'

FEMIBION Natal 2 ponoć jest dobry - jedna dziewczyna w szpitalu zachwalała sobie strasznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:34

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Kofeinko ja też właśnie zamówiłam sobie Femibion z apteki Gemini z kapsulkami Dha :)
    Programu o wczesniakach nie oglądałam bo mi mąż nie pozwolił. Powiedział że nie mam się nakręcać.
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.
    Swoją mam jutro, niedawno Wam narzekałam że tak długo, a zlecialo szybko. Z Wami czas płynie szybciej :)
    Dobrze, że jesteście :)

kleo2426, kofeinka, Madzialena90, Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka ja bralam Femibion w poprzednich ciazach i jak dla mnie jest ok, co prawda w aptece jest drogi bo cos ok 60zl kosztuje (przynajmniej u mnie) ale ja go kupowalam przez internet za 36zl :)

kofeinka lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) mi zostalo sporo witamin dla pierwszego trymestru i porownujac ich sklad z tymi dla drugiego trym. Nie roznia sie wcale Do tego biore Pregna dha

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny muszę wam bardzo podziękować za namiary na tą internetową aptekę :) normalnie cudo, super ceny :)

BARDZO MI SIĘ ONA PRZYDAŁA DZIĘKUJĘ WAM :)

buziaki i miłego dnia wam życzę i oczywiście udanych bezstresowych wizyt :)

domiii lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest ze mną nie tak - oglądam masterchef i płaczę jak bóbr bo ktoś dostał fartucha ..... chore :P

kleo2426, aaagaaatka, Mietka 30:), Kate84, arien, d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal biorę tylko kwas foliowy.Zobaczę jutro na wizycie co zaproponuje lekarz, ale wolałabym nie brać tych zestawów witaminowych tylko osobno co będzie trzeba, bo mam wrażenie że przez te witaminy moje dzieci takie duże później przy porodzie, ale może się mylę. Nie wiem już sama zobaczymy jutro :)

jagood lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana źle się czułam - boli głowa i dźwigało mnie na wymioty, dlatego nic nie jadłam. Przed chwilą przyszedł armagedon - wymiotowałam wodą i jakąś żółcią. Pierwszy raz. Ale od razu mi lepiej.

I pomyśleć, że kończę 16tc...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Coś jest ze mną nie tak - oglądam masterchef i płaczę jak bóbr bo ktoś dostał fartucha ..... chore :P

Lepiej tak kochana niż jak ja,
    bezduszna małpa którą nic nie rusza :(
    W poprzednich ciążach tez wyłam non stop i wszystkim się wzruszałam, a teraz szoook wzruszam się tylko jak na ekranie USG widzę moją kruszynkę, to jest dopiero chore i nie wiem skąd ta zmiana (hormony?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Od rana źle się czułam - boli głowa i dźwigało mnie na wymioty, dlatego nic nie jadłam. Przed chwilą przyszedł armagedon - wymiotowałam wodą i jakąś żółcią. Pierwszy raz. Ale od razu mi lepiej.

I pomyśleć, że kończę 16tc...

Bidulko,
    ale ważne że jest lepiej :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie jak wygląda sączenie wód plodowych? Wiem że mam paranoję ale oprócz zwyczajnego kremowego śluzu widzę taką.... Wodę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:03

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie jak wygląda sączenie wód plodowych? Wiem że mam paranoję ale oprócz zwyczajnego kręgowego śluzu widzę taką.... Wodę?

Ja nie wiem jak wyglądają sączące się wody, ale czasem też mam wodnisty śluz jakby płodny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Kochane ja wczoraj dostałam skurczy brzucha, normalnie czułam jakbym rodziła. Skurcze szły z brzucha i z kręgosłupa, już myślałam że to koniec, ale nie krwawiłam, weszłam do wanny, siedziałam tam z 30 minut, wzięłam nospę, poszłam do łóżka i zasnęłam. Rano obudziłam się i wszystko ok....to było straszne....

Nie chcę Cię urazić kochana ale pierwsze co powinnaś dziś rano zrobić to zadzwonić do swojego lekarza bądź też od razu lecieć na wizytę. Czynność skurczowa macicy w 15 tygodniu to wskazanie do hospitalizacji! Nie wiesz przecież jak po takim napadzie skurczy (nie twardnienia brzucha tylko skurczy krzyżowych!) wygląda Twoja szyjka. Nie można takich sytuacji lekceważyć. Nerwy nerwami ale jest różnica pomiędzy twardnieniem brzucha wywołanym stresem a prawdziwymi skurczami. Wiem, że każdy przypadek jest inny ale mi po takich skurczach odpadł czop śluzowy a kilka godzin później miałam już pęcherz płodowy wpuklony w szyjkę. Nie chcę Cię straszyć ale idź proszę to sprawdź i to jak najszybciej.

Est, Gośśś, kofeinka, karlik, muminka83, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie jak wygląda sączenie wód plodowych? Wiem że mam paranoję ale oprócz zwyczajnego kremowego śluzu widzę taką.... Wodę?

Ciężko poznać czy to wody Ci się sączą czy śluz. Najłatwiej chyba poznać po tym, że wody sączą się ciągle - nie, że raz coś poleci a później pół dnia spokoju i znowu. Bierzesz jakieś globułki dopochwowe? One powodują zwiększenie wydzieliny z pochwy, takiej rzadkiej właśnie. A jeśli bardzo Cię to niepokoi to zawsze możesz kupić w aptece testy ph na obecność wód płodowych. Zaznaczę jednak, że np mi ani u gin ani w szpitalu taki pasek nie potwierdził obecności wód a wody były.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Ola - Ja też tak mam. W trakcie ostatniej wizyty u gin zapytałam o to i jest to normalne, o ile jest tego w ilościach porównywanych do śluzu właśnie w dni płodne. Jeżeli szyjka jest długa i zamknięta to nie ma powodu do niepokoju.

MeAmerie - całkowicie zgadzam się z Kasią. Nie lekceważyłabym takich skurczy i pojechała na IP albo do lekarza choćby tylko po to, aby upewnić się że jest okej. Kochana lepiej dmuchać na zimne...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam jak to było w dni płodne... Mam za tydzień wizytę u gin. Biorę luteine dopochwowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:19

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 16 tygodniu :) Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy, córeczka pięknie do mnie stukała :-D

Est, Madzialena90, A.Kasia, Karolina@, Renka88, kleo2426, kamka, Kate84, 26Asia, arien, kofeinka, Kasisko, karlik, perła ziemi, muminka83, edyś, Magda lena, Mietka 30:), Kajola, Lilou1984, Love_life, aaagaaatka, Vincent, RudyTygrysek, She86, d'nusia, domiii, baassiia, Izoleccc, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ