Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Może faktycznie mu się nie chciało ale według mnie lepiej, że nie zrobił. Maluszek miał 51,8mm a najlepiej gdyby przy badaniu miał minimum 55mm. Na super hiper USG wszystko widać i przy 45mm no ale nie wiemy jakie ma ten lekarz i jakie ma umiejętności. Lepiej poczekać kilka dni, niż gdyby lekarz miał coś przegapić albo nie dojrzeć kości nosowej u takiego maluszka i straszyć kofeinkę.
Wizytę mam za 2 tygodnie, więc malec podrośnie i będzie wszystko ładnie widać. Ja byłam tak wczoraj zestresowana, że interesowało mnie tylko czy malec żyje i musiałam serduszko od razu usłyszeć, no a potem czy ma 4 kończyny się dowiedzieć i juz się trochę uspokoiłam, ale małe było leniwe (może ta późna pora i zmęczona mama) - rączką Nam tylko pomachało i się oczywiście roześmiałam i popłakałam
Macie tu fotkę:
http://images66.fotosik.pl/1165/471790da847b0472med.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:49
Madzialena90, A.Kasia, arien lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Uff, kofeinka kamień z serca
Twój przypadek,jest mi szczególnie bliski bo obie miałyśmy krwawienie. A co z duphastonem, masz brać dalej, jak tam Twoje plamienia?
Plamienia ustały ale przy dupku mam zostać jeszcze, na razie nadal mam brać 3x1, a później pomyślimy o stopniowym zejściu z leku
No i mam się zastanowić jakie wit. brać będę chciała w 2 trymestrze - bo pan doktor nie narzuca nic konkretnego.
Jakie możecie polecić witaminki na 2 trymestr???'
FEMIBION Natal 2 ponoć jest dobry - jedna dziewczyna w szpitalu zachwalała sobie strasznieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:34
-
Cześć dziewczyny
Kofeinko ja też właśnie zamówiłam sobie Femibion z apteki Gemini z kapsulkami Dha
Programu o wczesniakach nie oglądałam bo mi mąż nie pozwolił. Powiedział że nie mam się nakręcać.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.
Swoją mam jutro, niedawno Wam narzekałam że tak długo, a zlecialo szybko. Z Wami czas płynie szybciej
Dobrze, że jesteściekleo2426, kofeinka, Madzialena90, Est, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Kofeinka ja bralam Femibion w poprzednich ciazach i jak dla mnie jest ok, co prawda w aptece jest drogi bo cos ok 60zl kosztuje (przynajmniej u mnie) ale ja go kupowalam przez internet za 36zl
kofeinka lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyJa nadal biorę tylko kwas foliowy.Zobaczę jutro na wizycie co zaproponuje lekarz, ale wolałabym nie brać tych zestawów witaminowych tylko osobno co będzie trzeba, bo mam wrażenie że przez te witaminy moje dzieci takie duże później przy porodzie, ale może się mylę. Nie wiem już sama zobaczymy jutro
jagood lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Coś jest ze mną nie tak - oglądam masterchef i płaczę jak bóbr bo ktoś dostał fartucha ..... chore
Lepiej tak kochana niż jak ja,
bezduszna małpa którą nic nie rusza
W poprzednich ciążach tez wyłam non stop i wszystkim się wzruszałam, a teraz szoook wzruszam się tylko jak na ekranie USG widzę moją kruszynkę, to jest dopiero chore i nie wiem skąd ta zmiana (hormony?) -
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Od rana źle się czułam - boli głowa i dźwigało mnie na wymioty, dlatego nic nie jadłam. Przed chwilą przyszedł armagedon - wymiotowałam wodą i jakąś żółcią. Pierwszy raz. Ale od razu mi lepiej.
I pomyśleć, że kończę 16tc...
Bidulko,
ale ważne że jest lepiejKarolina@ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak myślicie jak wygląda sączenie wód plodowych? Wiem że mam paranoję ale oprócz zwyczajnego kremowego śluzu widzę taką.... Wodę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:03
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Dziewczyny, jak myślicie jak wygląda sączenie wód plodowych? Wiem że mam paranoję ale oprócz zwyczajnego kręgowego śluzu widzę taką.... Wodę?
Ja nie wiem jak wyglądają sączące się wody, ale czasem też mam wodnisty śluz jakby płodny. -
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Kochane ja wczoraj dostałam skurczy brzucha, normalnie czułam jakbym rodziła. Skurcze szły z brzucha i z kręgosłupa, już myślałam że to koniec, ale nie krwawiłam, weszłam do wanny, siedziałam tam z 30 minut, wzięłam nospę, poszłam do łóżka i zasnęłam. Rano obudziłam się i wszystko ok....to było straszne....
Nie chcę Cię urazić kochana ale pierwsze co powinnaś dziś rano zrobić to zadzwonić do swojego lekarza bądź też od razu lecieć na wizytę. Czynność skurczowa macicy w 15 tygodniu to wskazanie do hospitalizacji! Nie wiesz przecież jak po takim napadzie skurczy (nie twardnienia brzucha tylko skurczy krzyżowych!) wygląda Twoja szyjka. Nie można takich sytuacji lekceważyć. Nerwy nerwami ale jest różnica pomiędzy twardnieniem brzucha wywołanym stresem a prawdziwymi skurczami. Wiem, że każdy przypadek jest inny ale mi po takich skurczach odpadł czop śluzowy a kilka godzin później miałam już pęcherz płodowy wpuklony w szyjkę. Nie chcę Cię straszyć ale idź proszę to sprawdź i to jak najszybciej.Est, Gośśś, kofeinka, karlik, muminka83, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Dziewczyny, jak myślicie jak wygląda sączenie wód plodowych? Wiem że mam paranoję ale oprócz zwyczajnego kremowego śluzu widzę taką.... Wodę?
Ciężko poznać czy to wody Ci się sączą czy śluz. Najłatwiej chyba poznać po tym, że wody sączą się ciągle - nie, że raz coś poleci a później pół dnia spokoju i znowu. Bierzesz jakieś globułki dopochwowe? One powodują zwiększenie wydzieliny z pochwy, takiej rzadkiej właśnie. A jeśli bardzo Cię to niepokoi to zawsze możesz kupić w aptece testy ph na obecność wód płodowych. Zaznaczę jednak, że np mi ani u gin ani w szpitalu taki pasek nie potwierdził obecności wód a wody były. -
aleksandrazz wrote:Dziewczyny, jak myślicie jak wygląda sączenie wód plodowych? Wiem że mam paranoję ale oprócz zwyczajnego kremowego śluzu widzę taką.... Wodę?
Ola - Ja też tak mam. W trakcie ostatniej wizyty u gin zapytałam o to i jest to normalne, o ile jest tego w ilościach porównywanych do śluzu właśnie w dni płodne. Jeżeli szyjka jest długa i zamknięta to nie ma powodu do niepokoju.
MeAmerie - całkowicie zgadzam się z Kasią. Nie lekceważyłabym takich skurczy i pojechała na IP albo do lekarza choćby tylko po to, aby upewnić się że jest okej. Kochana lepiej dmuchać na zimne... -
Nie pamiętam jak to było w dni płodne... Mam za tydzień wizytę u gin. Biorę luteine dopochwowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:19
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam w 16 tygodniu
Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy, córeczka pięknie do mnie stukała
Est, Madzialena90, A.Kasia, Karolina@, Renka88, kleo2426, kamka, Kate84, 26Asia, arien, kofeinka, Kasisko, karlik, perła ziemi, muminka83, edyś, Magda lena, Mietka 30:), Kajola, Lilou1984, Love_life, aaagaaatka, Vincent, RudyTygrysek, She86, d'nusia, domiii, baassiia, Izoleccc, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość
jusiakp